Lot: 1

Current Price: 1,000 TL Starting Bid: 1,000 TL Estimated: TL Losing Winning

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Yeni dönem. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kartondan mamül, dörtgen formlu pasparto çevrili. Kağıttan mamül, dikdörtgen formlu zemin üzeri el çekme Besmele. Ölçü: 32 x 14 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Yeni dönem. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kartondan mamül, dörtgen formlu pasparto çevrili. Kağıttan mamül, dikdörtgen formlu zemin üzeri el çekme Besmele. 

Ölçü: 32 x 14 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Yeni dönem. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kartondan mamül, dörtgen formlu pasparto çevrili. Kağıttan mamül, dikdörtgen formlu zemin üzeri el çekme Besmele. Ölçü: 32 x 14 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    TLSold
  • PULAT TEPSİ-19. yy. Dikdörtgen oval formlu. Kıvrımlı bordürlü. Bordür çepeçevre bitkisel motifler, sarmaşıklar ve floral desenlerle dekore. Orta hattı el yapımı, çok renkli bitkisel ve hayvansal motiflerle bezenmiş eser altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur ve arka kısmında asma aparatı mevcuttur. 

Ölçü: 60 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    PULAT TEPSİ-19. yy. Dikdörtgen oval formlu. Kıvrımlı bordürlü. Bordür çepeçevre bitkisel motifler, sarmaşıklar ve floral desenlerle dekore. Orta hattı el yapımı, çok renkli bitkisel ve hayvansal motiflerle bezenmiş eser altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur ve arka kısmında asma aparatı mevcuttur. Ölçü: 60 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ GÜMÜŞ GEÇMELİ PELESENK MİNYATÜR TAVLA-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Plesenkten mamül. Minyatür. Ahşap marküteri işçiliği ile zenginleştirilmiş, geometrik dekorlu. Köşeler, aparatlar, aplikeler ve taşların dizildiği bölümler gümüş işçilikli. İki tabanın orta hatları yine gümüşten mamül bitkisel motif süslemeli. Yüsek sanat değerine  sahip eserin taşları ve zarları tam takım mevcut olup çok iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 21 x 12 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    FRANSIZ GÜMÜŞ GEÇMELİ PELESENK MİNYATÜR TAVLA-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Plesenkten mamül. Minyatür. Ahşap marküteri işçiliği ile zenginleştirilmiş, geometrik dekorlu. Köşeler, aparatlar, aplikeler ve taşların dizildiği bölümler gümüş işçilikli. İki tabanın orta hatları yine gümüşten mamül bitkisel motif süslemeli. Yüsek sanat değerine sahip eserin taşları ve zarları tam takım mevcut olup çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 21 x 12 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BAĞA CÜZDAN-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Ön kapak yüzeyi gümüş geçmeli bitkisel;  lale, çiçek, yaprak motifleri ile bezeli. İç yüzeyi bordo saten kumaş kaplamalı. İki bölmeli olarak tasarlanan eser haliyle olup, eskiliği itibariyle kumaşında yıpranması mevcuttur. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    FRANSIZ BAĞA CÜZDAN-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Ön kapak yüzeyi gümüş geçmeli bitkisel; lale, çiçek, yaprak motifleri ile bezeli. İç yüzeyi bordo saten kumaş kaplamalı. İki bölmeli olarak tasarlanan eser haliyle olup, eskiliği itibariyle kumaşında yıpranması mevcuttur. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BAĞA TÜTÜNLÜK-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Eser kapak yüzeyi gümüş ve sedef işçiliği ile stilize edilmiş olup, bitkisel motifler, laleler, yaprak desenleri ile zenginleştirilmiştir.Eserin iki bölmesi mevcut olup iyi kondüsyonludur ve bordür çepeçevre gümüş aplikelidir.

 Ölçü: 8.5 x 6 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    FRANSIZ BAĞA TÜTÜNLÜK-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Eser kapak yüzeyi gümüş ve sedef işçiliği ile stilize edilmiş olup, bitkisel motifler, laleler, yaprak desenleri ile zenginleştirilmiştir.Eserin iki bölmesi mevcut olup iyi kondüsyonludur ve bordür çepeçevre gümüş aplikelidir. Ölçü: 8.5 x 6 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BAĞA TÜTÜNLÜK-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Elips formlu, oval köşeli ve şişkin gövdeli. Açma aparatı ve iç hazne aplikeleri gümüştün mamül olup, aplike üzeri kalem işi motiflidir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 8 x 5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    FRANSIZ BAĞA TÜTÜNLÜK-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Elips formlu, oval köşeli ve şişkin gövdeli. Açma aparatı ve iç hazne aplikeleri gümüştün mamül olup, aplike üzeri kalem işi motiflidir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 8 x 5 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ LOTU-19. yy. Fransız. 4 adetten oluşan lot. Eserlerden biri bağadan mamül, üçü porselen üzeri mine işçiliklidir. Çok renkli, el işçilikli, yüksek sanat değeri ile insan figüleri, bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olan eserler bronz geçmeli ve aplikeli olup, iki tanesi yazıya, bir tanesi tutma sapına sahiptir ve tutma, bakma ve ayar kısımları sedef ile zenginleştirilmiştir.

 Ölçü: 9 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ LOTU-19. yy. Fransız. 4 adetten oluşan lot. Eserlerden biri bağadan mamül, üçü porselen üzeri mine işçiliklidir. Çok renkli, el işçilikli, yüksek sanat değeri ile insan figüleri, bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olan eserler bronz geçmeli ve aplikeli olup, iki tanesi yazıya, bir tanesi tutma sapına sahiptir ve tutma, bakma ve ayar kısımları sedef ile zenginleştirilmiştir. Ölçü: 9 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ LOTU-19. yy. Fransız. 4 adetten oluşan lot. Eserlerden biri kemikten, biri bağadan mamül, iki tanesi porselen üzeri mine işçiliklidir. Hepsi bronz geçmeli ve aplikeli olup, bağadan mamül eserin üzeri altından mamül bitkisel motiflerle zenginleştirilmiştir. Mine işçiliği ile dekore edilen eserler çok renkli, el işçilikli ve çok zarif insan figürleri ve floral desenlerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine sahiplerdir. 

Ölçü: 9 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ LOTU-19. yy. Fransız. 4 adetten oluşan lot. Eserlerden biri kemikten, biri bağadan mamül, iki tanesi porselen üzeri mine işçiliklidir. Hepsi bronz geçmeli ve aplikeli olup, bağadan mamül eserin üzeri altından mamül bitkisel motiflerle zenginleştirilmiştir. Mine işçiliği ile dekore edilen eserler çok renkli, el işçilikli ve çok zarif insan figürleri ve floral desenlerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine sahiplerdir. Ölçü: 9 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU ALPAKA TÜTÜNLÜK-19. yy. Uzakdoğu. Alpakadan mamül. Dörtgen formlu, oval köşeli, bombeli gövdeli. Gövde iki yüzeyi kalem işi, el işçilikli olup, ön yüzeyi dağlar arasında bir saray ve manzara tasviri barındırırken, arka yüzeyi hayvansal figürlerle dekore edilmiştir. Eser iç haznesinde orijinal lastikleri ile iki bölümden oluşmaktadır ve imza barındırmaktadır. 

 Ölçü: 9 x 8 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    UZAKDOĞU ALPAKA TÜTÜNLÜK-19. yy. Uzakdoğu. Alpakadan mamül. Dörtgen formlu, oval köşeli, bombeli gövdeli. Gövde iki yüzeyi kalem işi, el işçilikli olup, ön yüzeyi dağlar arasında bir saray ve manzara tasviri barındırırken, arka yüzeyi hayvansal figürlerle dekore edilmiştir. Eser iç haznesinde orijinal lastikleri ile iki bölümden oluşmaktadır ve imza barındırmaktadır. Ölçü: 9 x 8 cm.

    TLSold
  • 6 PARÇADAN OLUŞAN ZARF KOLEKSİYONU-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarım. Abanozdan mamül çift zarf ve kukadan mamül çift fincan, tombaktan mamül zarf ve içerisinde yer alan porselenden mamül fincandan oluşan 6 parçalık lot. Çift abanoz zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçilikli. Tombaktan mamül zarf yuvarlak kaide ile yükseltilmiş, geniş gövdeli, kabartma işçilikli ve bitkisel motif  tezyinli. Porselen fincan porselenden mamül, Kuznetsov damgalı, mavi zemin üzeri çok renkli, el işçilikli, botkisel motif teyzinli. 

Ölçü: Abanoz/Kuka takım: 7 x 5 cm, Tombak zarf:  5.5 x 4.5 cm, Porselen fincan: 5.5 x 4 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    6 PARÇADAN OLUŞAN ZARF KOLEKSİYONU-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarım. Abanozdan mamül çift zarf ve kukadan mamül çift fincan, tombaktan mamül zarf ve içerisinde yer alan porselenden mamül fincandan oluşan 6 parçalık lot. Çift abanoz zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçilikli. Tombaktan mamül zarf yuvarlak kaide ile yükseltilmiş, geniş gövdeli, kabartma işçilikli ve bitkisel motif tezyinli. Porselen fincan porselenden mamül, Kuznetsov damgalı, mavi zemin üzeri çok renkli, el işçilikli, botkisel motif teyzinli. Ölçü: Abanoz/Kuka takım: 7 x 5 cm, Tombak zarf: 5.5 x 4.5 cm, Porselen fincan: 5.5 x 4 cm.

    TLSold
  • 84 DAMGALI OSMANLI SAVAT İŞÇİLİKLİ KEMER-19. yy. Osmanlı Dönemi. Altın sırma işçilikli, dikdörtgen formlu, zarif tesktil üzeri gümüşten mamül, 5 adet kubbe formlu, dört adet bitkisel formlu aplikeler ile zenginleştirilen eserin orta hattı gümüşten mamül, zincirli ve minyatür kamalıdır. Hem aplikeler hem süslemeler hem de açma aparatı el işi yoğun savat işçiliği ile dekore edilmiş olup, bitkisel motiflerle tezyin edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 65 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    84 DAMGALI OSMANLI SAVAT İŞÇİLİKLİ KEMER-19. yy. Osmanlı Dönemi. Altın sırma işçilikli, dikdörtgen formlu, zarif tesktil üzeri gümüşten mamül, 5 adet kubbe formlu, dört adet bitkisel formlu aplikeler ile zenginleştirilen eserin orta hattı gümüşten mamül, zincirli ve minyatür kamalıdır. Hem aplikeler hem süslemeler hem de açma aparatı el işi yoğun savat işçiliği ile dekore edilmiş olup, bitkisel motiflerle tezyin edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 65 cm.

    TLSold
  • 84 DAMGALI SAVATLI KAMA-19. yy. 84 damgalı. Kabza, kın ve sallantı gümüşten mamül. Zarif ve ince tasarıma sahip eserin zinciri mevcut olup, kabza, kın ve sallantı ön yüzü savat işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle tezyin edilen eser yüksek sanat değerine ve yüksek kondüsyona sahiptir.  

Ölçü: 28 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    84 DAMGALI SAVATLI KAMA-19. yy. 84 damgalı. Kabza, kın ve sallantı gümüşten mamül. Zarif ve ince tasarıma sahip eserin zinciri mevcut olup, kabza, kın ve sallantı ön yüzü savat işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle tezyin edilen eser yüksek sanat değerine ve yüksek kondüsyona sahiptir. Ölçü: 28 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SAVAT İŞÇİLİKLİ KEHRİBAR AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasında. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Oval formlu, minyatür. Ağızlık kısmı gümüş kaplama ve komple savat işçilikli. Bitkisel motifli, geometrik desenli ve asma yaprakları tezyinli. Uç kısmı kehribardan mamül edilen eser yüksek sanat değerine ve yüksek kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 6.5 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SAVAT İŞÇİLİKLİ KEHRİBAR AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasında. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Oval formlu, minyatür. Ağızlık kısmı gümüş kaplama ve komple savat işçilikli. Bitkisel motifli, geometrik desenli ve asma yaprakları tezyinli. Uç kısmı kehribardan mamül edilen eser yüksek sanat değerine ve yüksek kondüsyona sahiptir. Ölçü: 6.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA 84 DAMGALI 12 ADET SAVATLI KAŞIK TAKIMI-19. yy. 84 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. 12 adetten oluşan çay kaşığı takımı. Gövde kısmı oval formlu, sap kısmı ince, zarif ve kıvrımlı tasarımlı. Gövde yüzeyi yoğun savat işçilikli ve bitkisel motif tezyinli eserlerin tüm yüzeyleri altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonludur.

 Ölçü: 67.8 gr, 10 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    ÖZEL MUHAFAZASINDA 84 DAMGALI 12 ADET SAVATLI KAŞIK TAKIMI-19. yy. 84 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. 12 adetten oluşan çay kaşığı takımı. Gövde kısmı oval formlu, sap kısmı ince, zarif ve kıvrımlı tasarımlı. Gövde yüzeyi yoğun savat işçilikli ve bitkisel motif tezyinli eserlerin tüm yüzeyleri altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 67.8 gr, 10 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA 875 DAMGALI ÇİFT SAVATLI KASE-19. yy. 875 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Çift. Yuvarlak çember kaide ile yükseltilen eser yuvarlak gövdeli, şişkin, dışa doğru genişleyen ve yalın işçiliklerle tasarlanmış olup, çevreleri savat işçiliği ile bitkisel motif tezyinlidir, altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 139.5 gr, 11 x 6 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    ÖZEL MUHAFAZASINDA 875 DAMGALI ÇİFT SAVATLI KASE-19. yy. 875 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Çift. Yuvarlak çember kaide ile yükseltilen eser yuvarlak gövdeli, şişkin, dışa doğru genişleyen ve yalın işçiliklerle tasarlanmış olup, çevreleri savat işçiliği ile bitkisel motif tezyinlidir, altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 139.5 gr, 11 x 6 cm.

    TLSold
  • TURŞİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Turşiyan usta ve Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Gövdeden açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli, geometrik desenlerle dekorlu. Ön yüzü çiçeklerle bezeli çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması tasvirli. Arka yüzünde bitkisel motiflerle çelenk motifi işlenen eserin bazı yerlerinde atıklar mevcuttur. 

Ölçü: 127 gr, 9 x 6 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    TURŞİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Turşiyan usta ve Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Gövdeden açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli, geometrik desenlerle dekorlu. Ön yüzü çiçeklerle bezeli çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması tasvirli. Arka yüzünde bitkisel motiflerle çelenk motifi işlenen eserin bazı yerlerinde atıklar mevcuttur. Ölçü: 127 gr, 9 x 6 cm.

    TLSold
  • VAN VE HANKİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Hankiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi yuvarlak çerçeve içerisinde Osmanlı Tuğra tasvirli. Arka yüzeyi bitkisel motifli çelenk ile tasarlanmış olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 73.4 gr, 8 x 5 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    VAN VE HANKİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Hankiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi yuvarlak çerçeve içerisinde Osmanlı Tuğra tasvirli. Arka yüzeyi bitkisel motifli çelenk ile tasarlanmış olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 73.4 gr, 8 x 5 cm.

    TLSold
  • VAN VE TURŞİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Turşiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi dörtgen formlu çerçeve içerisinde buket motifi tezyinli. Arka yüzeyi floral desenlerle bezeli eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 107.6 gr, 8.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    VAN VE TURŞİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Turşiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi dörtgen formlu çerçeve içerisinde buket motifi tezyinli. Arka yüzeyi floral desenlerle bezeli eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 107.6 gr, 8.5 x 6.5 cm.

    TLSold
  • VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi bitkisel motifli çelenk içerisinde Osmanlı Tuğrası ve Osmanlı Devlet Arması tezyinli. Arka yüzeyi buket betimlemesi ile süslenen eser büyük ebatlı, yüksek sanat değerine sahip ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 135.7 gr, 10 x 8 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi bitkisel motifli çelenk içerisinde Osmanlı Tuğrası ve Osmanlı Devlet Arması tezyinli. Arka yüzeyi buket betimlemesi ile süslenen eser büyük ebatlı, yüksek sanat değerine sahip ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 135.7 gr, 10 x 8 cm.

    TLSold
  • VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir ve hicri tarih barındırmaktadır. Zarf şeklinde tasarlanan ve tasarım itibariyle nadir rastlanan eserin hafif dökükleri mevcut olup, kallavi ebatlıdır. 

Ölçü: 132.4 gr, 9 x 8 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir ve hicri tarih barındırmaktadır. Zarf şeklinde tasarlanan ve tasarım itibariyle nadir rastlanan eserin hafif dökükleri mevcut olup, kallavi ebatlıdır. Ölçü: 132.4 gr, 9 x 8 cm.

    TLSold
  • VAN VE TURŞİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Turşiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir, hicri tarih barındırmaktadır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 109.6 gr, 8 x 6 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    VAN VE TURŞİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Turşiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir, hicri tarih barındırmaktadır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 109.6 gr, 8 x 6 cm.

    TLSold
  • VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Bördürler, kenar ve köşeler, gövde yüzeyleri komple savat işçilikli. Ön gövdeden açılır kapakla tasarlanan eser yoğun bitkisel desen tezyinli, geometrik motifli ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 121 gr, 9.5 x 6 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Bördürler, kenar ve köşeler, gövde yüzeyleri komple savat işçilikli. Ön gövdeden açılır kapakla tasarlanan eser yoğun bitkisel desen tezyinli, geometrik motifli ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 121 gr, 9.5 x 6 cm.

    TLSold
  • ÇETÇİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Van ve Çetçiyan usta damgalı. ''Yadigar'' yazılı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir, hicri tarih barındırmaktadır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.

 Ölçü: 149.5 gr, 10 x 6.5 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    ÇETÇİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Van ve Çetçiyan usta damgalı. ''Yadigar'' yazılı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir, hicri tarih barındırmaktadır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 149.5 gr, 10 x 6.5 cm.

    TLSold
  • SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy.  Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Kare formlu. Oval gövdeli. İki kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Geometrik desenlerle dekore edilen eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yer yer dökülmeleri mevcuttur. 

Ölçü: 83.4 gr, 8.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Kare formlu. Oval gövdeli. İki kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Geometrik desenlerle dekore edilen eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yer yer dökülmeleri mevcuttur. Ölçü: 83.4 gr, 8.5 x 7.5 cm.

    TLSold
  • VASİLİY RUKAVİSHNİKOV DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus işi. Çarlık Dönemi. Gümüşten mamül. Özel muhafazasının içerisinde. Rus Çarlık Dönemi'nin en tanınmış gümüş ve savat ustalarından Vasiliy Rukavishnikov'un şaheseridir. Ön kapakta yer alan görsel Moskovada bulunan Anschit Bolschoi (Bolşoy) tiyatrosudur. Eser işçilik, ebat, kondüsyon, damga ve  tarz bakımından nadir rastlanılabilecek, çok entak ve çok kıymetlidir. 

Ölçü: 143.5 gr, 10 x 7.5 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    VASİLİY RUKAVİSHNİKOV DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus işi. Çarlık Dönemi. Gümüşten mamül. Özel muhafazasının içerisinde. Rus Çarlık Dönemi'nin en tanınmış gümüş ve savat ustalarından Vasiliy Rukavishnikov'un şaheseridir. Ön kapakta yer alan görsel Moskovada bulunan Anschit Bolschoi (Bolşoy) tiyatrosudur. Eser işçilik, ebat, kondüsyon, damga ve tarz bakımından nadir rastlanılabilecek, çok entak ve çok kıymetlidir. Ölçü: 143.5 gr, 10 x 7.5 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön kapak, arka yüzey ve bordürler komple savat işçilikli. Bitkisel motifli çerçeveler içerisinde Moskova mimarisinin tasvir edildiği eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 99 gr, 8.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön kapak, arka yüzey ve bordürler komple savat işçilikli. Bitkisel motifli çerçeveler içerisinde Moskova mimarisinin tasvir edildiği eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 99 gr, 8.5 x 5.5 cm.

    TLSold
  • KULA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Kula damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzey, arka yüzey ve bordürlerin tamamı yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine hayvansal ve bitkisel motiflerin tasvir edildiği eserin arka yüzeyine yoğun bitkisel motifler tezyin edilmiş olup, geometrik desenli süslemelerle dekore edilmiştir. Savat işçiliğinin yanında kalem işçiliğiyle de zenginleştirilen eserin iç yüzeyi altın vermeylidir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 97.4 gr, 8.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    KULA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Kula damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzey, arka yüzey ve bordürlerin tamamı yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine hayvansal ve bitkisel motiflerin tasvir edildiği eserin arka yüzeyine yoğun bitkisel motifler tezyin edilmiş olup, geometrik desenli süslemelerle dekore edilmiştir. Savat işçiliğinin yanında kalem işçiliğiyle de zenginleştirilen eserin iç yüzeyi altın vermeylidir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 97.4 gr, 8.5 x 5.5 cm.

    TLSold
  • SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI VE ÇAKMAK LOTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Fransız. Sigara tabakası ve çakmaktan oluşan lot. Gümüşten mamül. Damgalı. İnisiyalli. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzeyleri, arka yüzeyleri ve bordürleri yoğun savat işçilikli. Bitkisel motiflerin, çiçek, yaprak, sarmaşık gibi floral desenlerin hakim olduğu lot yüksek sanat değerine sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: Tabaka: 109 gr, 9.5 x 6.5 cm, Çakmak: 49 gr, 5.5 x 3 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI VE ÇAKMAK LOTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Fransız. Sigara tabakası ve çakmaktan oluşan lot. Gümüşten mamül. Damgalı. İnisiyalli. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzeyleri, arka yüzeyleri ve bordürleri yoğun savat işçilikli. Bitkisel motiflerin, çiçek, yaprak, sarmaşık gibi floral desenlerin hakim olduğu lot yüksek sanat değerine sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: Tabaka: 109 gr, 9.5 x 6.5 cm, Çakmak: 49 gr, 5.5 x 3 cm.

    TLSold
  • ALTIN İŞÇİLİKLİ SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kaplama. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli. Yoğun bitkisel motiflerle zenginleştirilmiş eser ön yüzeyinde altından mamül çerçeve içerisinde inisiyalli. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin alt kısmında kibrit çakma bölümü mevcuttur.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    ALTIN İŞÇİLİKLİ SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kaplama. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli. Yoğun bitkisel motiflerle zenginleştirilmiş eser ön yüzeyinde altından mamül çerçeve içerisinde inisiyalli. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin alt kısmında kibrit çakma bölümü mevcuttur.

    TLSold
  • SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Avrupa. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Bordürler ve gövde yüzeyi aznavur  işçilikli. Ön yüzeyi savat işçiliği ile tasarlanmış, ''At üzerinde savaşçı'' tasvirli. Arka yüzeyinde bitkisel motifli çelenk tasvirli. Taban kısmı çizgisel motiflerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 17 gr, 6 x 2.5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Avrupa. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Bordürler ve gövde yüzeyi aznavur işçilikli. Ön yüzeyi savat işçiliği ile tasarlanmış, ''At üzerinde savaşçı'' tasvirli. Arka yüzeyinde bitkisel motifli çelenk tasvirli. Taban kısmı çizgisel motiflerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 17 gr, 6 x 2.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMASI VE MIZIKA-İ HÜMAYUN TASVİRLİ SAVATLI GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Elips  ve dalgalı formlu. Formun ön, arka ve bordür yüzeyi komple savat işçilikli. Ön ve arka yüzeyi Osmanlı Devlet Arması, Mızıka-i Hümayun ve yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser tarz, dönem, işçilik, tasvir ve kondüsyon açısından çok nadir olup, koleksiyonluktur. 

Ölçü: 103 gr, 7.5 x 6 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI DEVLET ARMASI VE MIZIKA-İ HÜMAYUN TASVİRLİ SAVATLI GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Elips ve dalgalı formlu. Formun ön, arka ve bordür yüzeyi komple savat işçilikli. Ön ve arka yüzeyi Osmanlı Devlet Arması, Mızıka-i Hümayun ve yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser tarz, dönem, işçilik, tasvir ve kondüsyon açısından çok nadir olup, koleksiyonluktur. Ölçü: 103 gr, 7.5 x 6 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMASI İŞLEMELİ OLTU TAŞI VE GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Taban ve üst kapak oltu taşından mamül. Bordür gümüşten mamül. Oval formlu, şişik gövdeli, kallavi ebatlı eserin kapak yüzeyine el oyma Osmanlı Devlet Arması motifi tezyin edilmiş olup, bitkisel motiflerle süslenmiştir. Gümüşten mamül bordürün tüm yüzeyi yoğun savat işçilikli, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 9.5 x 6 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    OSMANLI DEVLET ARMASI İŞLEMELİ OLTU TAŞI VE GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Taban ve üst kapak oltu taşından mamül. Bordür gümüşten mamül. Oval formlu, şişik gövdeli, kallavi ebatlı eserin kapak yüzeyine el oyma Osmanlı Devlet Arması motifi tezyin edilmiş olup, bitkisel motiflerle süslenmiştir. Gümüşten mamül bordürün tüm yüzeyi yoğun savat işçilikli, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 9.5 x 6 cm.

    TLSold
  • ARMA-İ OSMANİYE TASVİRLİ GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Osmanlı rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Eserin ön yüzüne ''Arma-i Osmaniye'' diğer yüzüne ise Cami tasviri çalışılmıştır. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincirlidir. Osmanlı'da İslam Kültürünün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.

 Ölçü: 171 gr, 8.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    ARMA-İ OSMANİYE TASVİRLİ GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Osmanlı rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Eserin ön yüzüne ''Arma-i Osmaniye'' diğer yüzüne ise Cami tasviri çalışılmıştır. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincirlidir. Osmanlı'da İslam Kültürünün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir. Ölçü: 171 gr, 8.5 x 6.5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ MISIR İŞİ SİGARA TABAKASI-19. yy. Mısır işi. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyler yoğun altın vermeyli. Dikdörtgen formlu. Ön kapak yüzeyi, arka kapak yüzeyi ve bordürler el işi yoğun kalem işçilikli tasarımla zenginleştirilen esere insan, hayvan, bitki motifleri tezyin edilmiş olup, yoğun geometrik desenlerle ve sahnelerle süslenmiştir. 

Ölçü: 103.5 gr, 9.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ MISIR İŞİ SİGARA TABAKASI-19. yy. Mısır işi. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyler yoğun altın vermeyli. Dikdörtgen formlu. Ön kapak yüzeyi, arka kapak yüzeyi ve bordürler el işi yoğun kalem işçilikli tasarımla zenginleştirilen esere insan, hayvan, bitki motifleri tezyin edilmiş olup, yoğun geometrik desenlerle ve sahnelerle süslenmiştir. Ölçü: 103.5 gr, 9.5 x 6.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SAVATLI KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Silindirik formlu. Ağaç üzeri gümüş geçme ve bilezik dolamalı. Topuz tutamaklı. Deriden mamül kamçılı. Yoğun savat işçiliği ile zenginleştirilen eser bitkisel motifler ve geometrik şekillerle dekore edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 90 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI SAVATLI KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Silindirik formlu. Ağaç üzeri gümüş geçme ve bilezik dolamalı. Topuz tutamaklı. Deriden mamül kamçılı. Yoğun savat işçiliği ile zenginleştirilen eser bitkisel motifler ve geometrik şekillerle dekore edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 90 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI SAVATLI VE SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KEMER LOTU-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi. Bir adet savatlı Rus 84 damgalı kemer ve bir adet hasır işçilikli Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı kemer olmak üzere iki adetten oluşan lot.  19. yy. Rus imalatı. Gümüşten mamül edilen gövdenin üzerinden deri tasarımı yapılmış olup herbir parçası Rus 84 damgalı olup üzeri yoğun savat işçiliklidir ve kedi motifiyle süslenmiştir.

Ölçü: derisiz 1000 gr.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir.

Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    RUS 84 DAMGALI SAVATLI VE SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KEMER LOTU-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi. Bir adet savatlı Rus 84 damgalı kemer ve bir adet hasır işçilikli Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı kemer olmak üzere iki adetten oluşan lot. 19. yy. Rus imalatı. Gümüşten mamül edilen gövdenin üzerinden deri tasarımı yapılmış olup herbir parçası Rus 84 damgalı olup üzeri yoğun savat işçiliklidir ve kedi motifiyle süslenmiştir. Ölçü: derisiz 1000 gr. 19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 56 gr, 8 x 7 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 56 gr, 8 x 7 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ALTLIKLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. İki adet fincan ve iki adet altlığı olmak üzere dört parçalık lot. Fincanlar silindirik formlu, ağız kısmına doğru genişleyen, gövde yüzeyi yoğun ve zarif aznavur işçiliği ile bezenmiş olup, Osmanlı rokoko tarzında zarif tutamaklar barındırmaktadır. Altlıklar yuvarlak formlu, düz dipli, çevrelenmiş aznavur işçiliği ile dekore edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 160 gr, Fincanlar; 4 x 6 cm, Altlıklar; 9 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ALTLIKLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. İki adet fincan ve iki adet altlığı olmak üzere dört parçalık lot. Fincanlar silindirik formlu, ağız kısmına doğru genişleyen, gövde yüzeyi yoğun ve zarif aznavur işçiliği ile bezenmiş olup, Osmanlı rokoko tarzında zarif tutamaklar barındırmaktadır. Altlıklar yuvarlak formlu, düz dipli, çevrelenmiş aznavur işçiliği ile dekore edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 160 gr, Fincanlar; 4 x 6 cm, Altlıklar; 9 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen, şişkin gövdeli, derin düz dipli, kubbemsi tutamaklı kapaklı, iki köşesinden zarif tutamaklı. Tarzı, boyutu ve işçiliği bakımından entak olan eser çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 217.5 gr, 10 x 12 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen, şişkin gövdeli, derin düz dipli, kubbemsi tutamaklı kapaklı, iki köşesinden zarif tutamaklı. Tarzı, boyutu ve işçiliği bakımından entak olan eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 217.5 gr, 10 x 12 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞİ ÇİFT KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyi kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır.

Ölçü: 378 gr, 13.5 x 7 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞİ ÇİFT KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyi kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır. Ölçü: 378 gr, 13.5 x 7 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeli aplikelerle  süslenmiş olup, tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadir olan eserler çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 766 gr, 13 x 12 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeli aplikelerle süslenmiş olup, tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadir olan eserler çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 766 gr, 13 x 12 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Dört zarif ayakla ve yuvarlak formlu, kabartmalı bitkisel motif süslemeli tabanla yükseltilen eserler silindirik formlu, derin, düz dipli, ağıza doğru genişleyen ve dalgalı bordürlü. Bordür çevresi su yolu motifli. Üç boğumlu. Gövde altı ajur işçilikli, yaprak motifli. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. 


Ölçü: 614.5  gr, 14 x 10 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTIN VERMEYLİ ÇİFT KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Dört zarif ayakla ve yuvarlak formlu, kabartmalı bitkisel motif süslemeli tabanla yükseltilen eserler silindirik formlu, derin, düz dipli, ağıza doğru genişleyen ve dalgalı bordürlü. Bordür çevresi su yolu motifli. Üç boğumlu. Gövde altı ajur işçilikli, yaprak motifli. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 614.5 gr, 14 x 10 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19. yy. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen, şişkin konik gövdeli, dar boyunlu, derin düz dipli, rokoko tarzı bitkisel motifli zarif kulplu ve kubbemsi kapaklı. Kapak tutamağı aplike çiçek figürlü. Gaga imbikli. Ağız çevresi su yolu süslemeli. Yalın işçilikli eser yüksek sanata, işçiliğe ve ebatlara sahip olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 349.7 gr, 22 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVEDAN-19. yy. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen, şişkin konik gövdeli, dar boyunlu, derin düz dipli, rokoko tarzı bitkisel motifli zarif kulplu ve kubbemsi kapaklı. Kapak tutamağı aplike çiçek figürlü. Gaga imbikli. Ağız çevresi su yolu süslemeli. Yalın işçilikli eser yüksek sanata, işçiliğe ve ebatlara sahip olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 349.7 gr, 22 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi zarif kalem işçiliği  ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Gövde yüzeyi bitkisel motifli süslemerle dekore edilmiş eserler çok iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz renkli çift fincanları mevcuttur.

Ölçü: 39.9 gr, 5.5 x 4 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi zarif kalem işçiliği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Gövde yüzeyi bitkisel motifli süslemerle dekore edilmiş eserler çok iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz renkli çift fincanları mevcuttur. Ölçü: 39.9 gr, 5.5 x 4 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun kabartma işçilikli eserler ay yıldız motiflerle çevrelenmiş, bitkisel motiflerle süslenmiş ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser içerisinde kuznetsov damgalı, porselenden mamül, el işi bitkisel motif süslemeleri bulunan fincanlar barındırmakta olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 21.5 gr, 4.5 x 5 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun kabartma işçilikli eserler ay yıldız motiflerle çevrelenmiş, bitkisel motiflerle süslenmiş ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser içerisinde kuznetsov damgalı, porselenden mamül, el işi bitkisel motif süslemeleri bulunan fincanlar barındırmakta olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 21.5 gr, 4.5 x 5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCAN LOTU-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. 5 adedi Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet zarf, 5 adet fincandan oluşan 11 parçalık lot. Eserlerden iki tanesinin gövde yüzeyi zarif aznavur işçiliği ile, iki tanesinin yüzeyi yoğun kabartma işçiliği ile, bir tanesi huni formlu yalın işçilikle ve bir diğeri balık sırtı motifler ile dekore edilmiş olup, 5 tanesi içerisinde porselen fincanlarını barındırmaktadır. Eserlerden aznavur olan bir adet zarfta tuğra bulunmamakta olup, balık sırtı motifli eserin alt kaidesi yoktur. 

Ölçü: tamamı 145.2 gr, takribi 4 x 5 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCAN LOTU-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. 5 adedi Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet zarf, 5 adet fincandan oluşan 11 parçalık lot. Eserlerden iki tanesinin gövde yüzeyi zarif aznavur işçiliği ile, iki tanesinin yüzeyi yoğun kabartma işçiliği ile, bir tanesi huni formlu yalın işçilikle ve bir diğeri balık sırtı motifler ile dekore edilmiş olup, 5 tanesi içerisinde porselen fincanlarını barındırmaktadır. Eserlerden aznavur olan bir adet zarfta tuğra bulunmamakta olup, balık sırtı motifli eserin alt kaidesi yoktur. Ölçü: tamamı 145.2 gr, takribi 4 x 5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, çok iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 190.5 gr, 15.5 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 190.5 gr, 15.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 12 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir.

Ölçü: 398 gr, 16 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 12 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 398 gr, 16 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel muhafazasının içerisinde. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Silindirik formlu, rokoko işçilikli, zarif tutamaklı. İçerisinde camdan mamül bardaklarını barındıran eserler çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 83.5 gr, 10 x 9 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel muhafazasının içerisinde. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Silindirik formlu, rokoko işçilikli, zarif tutamaklı. İçerisinde camdan mamül bardaklarını barındıran eserler çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 83.5 gr, 10 x 9 cm.

    TLSold
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT-19. yy. Sultan Abdülmecid Han Dönemi. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han tuğralı. Abdullatif usta damgalı. Dikdörtgen formda, sedef işçilikli, yoğun geometrik desenlerle bezeli özel muhafazasının içerisinde. Dikdörtgen formlu. Hokka, makta ve kalemlikten müteşekkil. Yalın yüzeyli gövde ve hokkanın bordürleri ile alt kısmı kalem işçiliğiyle yapılmış zengin bitkisel motiflerle süslü. Hokka kapağının üzerinde menteşe çubukları ile sabitlenmiş açma aparatı bulunan eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.

Ölçü: 508 gr, 26 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    SEDEF İŞÇİLİKLİ ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ DİVİT-19. yy. Sultan Abdülmecid Han Dönemi. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han tuğralı. Abdullatif usta damgalı. Dikdörtgen formda, sedef işçilikli, yoğun geometrik desenlerle bezeli özel muhafazasının içerisinde. Dikdörtgen formlu. Hokka, makta ve kalemlikten müteşekkil. Yalın yüzeyli gövde ve hokkanın bordürleri ile alt kısmı kalem işçiliğiyle yapılmış zengin bitkisel motiflerle süslü. Hokka kapağının üzerinde menteşe çubukları ile sabitlenmiş açma aparatı bulunan eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 508 gr, 26 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEYİZ SANDIĞI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri komple gümüş kaplama. Her köşesi ve kapak yüzeyi yoğun kabartma işçilikli. İki köşesinden zarif rokoko tarzı tutamaklı. Kapak kısmı komple saksıda çiçek tasvirli. Bitkisel motifler, etnik desenler ve sarmaşık yapılarla süslenen eserin iç kısmı patlıcan moru orijinal saten kumaşıyla kaplı olup, üç hazneden müteşekkil. Döneminin çeyiz sandığı olarak kullanıldığı eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 54 x 28 x 26.5 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEYİZ SANDIĞI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri komple gümüş kaplama. Her köşesi ve kapak yüzeyi yoğun kabartma işçilikli. İki köşesinden zarif rokoko tarzı tutamaklı. Kapak kısmı komple saksıda çiçek tasvirli. Bitkisel motifler, etnik desenler ve sarmaşık yapılarla süslenen eserin iç kısmı patlıcan moru orijinal saten kumaşıyla kaplı olup, üç hazneden müteşekkil. Döneminin çeyiz sandığı olarak kullanıldığı eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 54 x 28 x 26.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır.

Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır. Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GECE SÜRAHİSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bardak, şişe ve vidalı kapaktan oluşan 3 parça. Grave ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş, şişik gövdeli, ince, uzun boyunlu ve boğumlu eser bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.

Ölçü: 631.92 gr, 22 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GECE SÜRAHİSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bardak, şişe ve vidalı kapaktan oluşan 3 parça. Grave ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş, şişik gövdeli, ince, uzun boyunlu ve boğumlu eser bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 631.92 gr, 22 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MUMLUK (ŞİNANAY)-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, üç bilezikli, silindirik gövdeli. Düz çevreli ağız kısmı dışa dönük, geniş. Taban çevresi ve gövde kısmı kalemişi stile. Bitkisel motifli. Halka formundaki tutamak kısmı yaprak betimlemeli. Çok iyi kondüsyonlu eser nadir rastlanılacak eserler statüsündedir.

Ölçü: 214 gr, 14 x 7 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MUMLUK (ŞİNANAY)-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, üç bilezikli, silindirik gövdeli. Düz çevreli ağız kısmı dışa dönük, geniş. Taban çevresi ve gövde kısmı kalemişi stile. Bitkisel motifli. Halka formundaki tutamak kısmı yaprak betimlemeli. Çok iyi kondüsyonlu eser nadir rastlanılacak eserler statüsündedir. Ölçü: 214 gr, 14 x 7 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI VE ISTAKA TAKIMI LOTU-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Üç parçalık seyahat takımı, çift ıstaka ve bir adet cam bardak olmak üzere 6 parçalık lot. Seyahat takımı 3 parçadan oluşmakta. Tamamı yoğun altın vermeyli. Çatal, kaşık, bıçak tutamak kısımları kalemişi tekniği ile stile. Bitkisel motifler arasına Osmanlı Tuğra tezyinli. Sah ve çeşnili.

Ölçü: Takribi 140 gr. 

Istaka üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olup, tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Çelenk tasviri ile dekore edilen eserin düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiştir ve bir tanesinde cam bardak mevcuttur. 

Ölçü: 104.4 gr, 6.5 x 9 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI VE ISTAKA TAKIMI LOTU-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Üç parçalık seyahat takımı, çift ıstaka ve bir adet cam bardak olmak üzere 6 parçalık lot. Seyahat takımı 3 parçadan oluşmakta. Tamamı yoğun altın vermeyli. Çatal, kaşık, bıçak tutamak kısımları kalemişi tekniği ile stile. Bitkisel motifler arasına Osmanlı Tuğra tezyinli. Sah ve çeşnili. Ölçü: Takribi 140 gr. Istaka üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olup, tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Çelenk tasviri ile dekore edilen eserin düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiştir ve bir tanesinde cam bardak mevcuttur. Ölçü: 104.4 gr, 6.5 x 9 cm.

    TLSold
  • TORİN LONDON PRİOR SAAT VE SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ZİNCİRİ-19. yy. İngiliz Verge fuse Prior pocket watch saatlerindendir. Londra'da bulunan Saat Müzesinden referansı alınan 1675 üretimi saat, zincirli zemberek mekanizların ilk üretimidir. Saatin mekanizma kısmında bir hanımefendinin mineyle işlenmiş portresi mevcuttur ve muhtemelen kişiye özel üretilmiştir. Halen aktif çalışır durumda olan saatin kadran dahil kasası komple gümüştür. Fildişi ve mercan detaylı  anahtarıyla çok iyi kondüsyondadır ve nadir bir priordur. Zinciri sonradan eklenmiş olup Sultan II. Abdülhamid Han tuğralıdır. 

Ölçü: Takribi 150-200 gr, 5 x 2 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    TORİN LONDON PRİOR SAAT VE SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ZİNCİRİ-19. yy. İngiliz Verge fuse Prior pocket watch saatlerindendir. Londra'da bulunan Saat Müzesinden referansı alınan 1675 üretimi saat, zincirli zemberek mekanizların ilk üretimidir. Saatin mekanizma kısmında bir hanımefendinin mineyle işlenmiş portresi mevcuttur ve muhtemelen kişiye özel üretilmiştir. Halen aktif çalışır durumda olan saatin kadran dahil kasası komple gümüştür. Fildişi ve mercan detaylı anahtarıyla çok iyi kondüsyondadır ve nadir bir priordur. Zinciri sonradan eklenmiş olup Sultan II. Abdülhamid Han tuğralıdır. Ölçü: Takribi 150-200 gr, 5 x 2 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu iki parçadan müteşekkil. Orta hattı kubbemsi motifli, çevresi yoğun kabartma işçilikli. Bitkisel motifler, etnik desenler ve geometrik motiflerle dekore edilmiş eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: Takribi 200 gr, 25 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    OSMANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu iki parçadan müteşekkil. Orta hattı kubbemsi motifli, çevresi yoğun kabartma işçilikli. Bitkisel motifler, etnik desenler ve geometrik motiflerle dekore edilmiş eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: Takribi 200 gr, 25 cm.

    TLSold
  • DAMGALI GÜMÜŞ MANGAL-19. yy. Gümüşten mamül. Damgalı. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Yuvarlak formlu, dışa dönük çevreli, yalın işçilikli tabandan tek boğum halinde yükseltilmiş. Yuvarlak formlu, şişik gövdeli, dar dipli, hilal tutamaklı kubbemsi kapaklı. Kapak yüzeyi kabartma işçilikli bitkisel motif tezyinli. 6 halkalı zincirle zenginleştirilen eser ebat, tasarım ve kondüsyon açısıdından çok güçlüdür.

Ölçü: 184 gr, 12.5 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    DAMGALI GÜMÜŞ MANGAL-19. yy. Gümüşten mamül. Damgalı. Üç zarif ayakla yükseltilmiş. Yuvarlak formlu, dışa dönük çevreli, yalın işçilikli tabandan tek boğum halinde yükseltilmiş. Yuvarlak formlu, şişik gövdeli, dar dipli, hilal tutamaklı kubbemsi kapaklı. Kapak yüzeyi kabartma işçilikli bitkisel motif tezyinli. 6 halkalı zincirle zenginleştirilen eser ebat, tasarım ve kondüsyon açısıdından çok güçlüdür. Ölçü: 184 gr, 12.5 cm.

    TLSold
  • 900 DAMGALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK- Gümüşten mamül. 900 damgalı. Çift. Yuvarlak, düz tabanla yükseltilmiş. Silindirik formlu. Dışa dönük ağızlı. Derin, düz dipli. Eserlerin gövde yüzeyi kalem işçiliği kullanılarak zenginleştirilmiş, bitkisel motifler, çelenk deseni ve sarmaşık desenlerle süslenmiş olup, iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 110.8 gr, 8 x 7 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    900 DAMGALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK- Gümüşten mamül. 900 damgalı. Çift. Yuvarlak, düz tabanla yükseltilmiş. Silindirik formlu. Dışa dönük ağızlı. Derin, düz dipli. Eserlerin gövde yüzeyi kalem işçiliği kullanılarak zenginleştirilmiş, bitkisel motifler, çelenk deseni ve sarmaşık desenlerle süslenmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 110.8 gr, 8 x 7 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI MİNELİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. İki kapak iç yüzeyi geometrik desenli. Dikdörtgen formlu. Form yüzeyi ve bordürler komple çok renkli mine işçilikli. Geometrik şekiller, bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur ve özel muhafazasının içerisinde yer almaktadır.

Ölçü: 297.5 gr, 10 x 7 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    RUS 84 DAMGALI MİNELİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. İki kapak iç yüzeyi geometrik desenli. Dikdörtgen formlu. Form yüzeyi ve bordürler komple çok renkli mine işçilikli. Geometrik şekiller, bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur ve özel muhafazasının içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 297.5 gr, 10 x 7 cm.

    TLSold
  • RUS 88 DAMGALI MİNELİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus 88 damgalı. Gümüşten mamül. İki kapak iç yüzeyi altın vermeyli. Dikdörtgen formlu. Form yüzeyi ve bordürler komple çok renkli mine işçilikli. Geometrik şekiller, bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilen eser inisiyal ve 1890 tarihi barındırmaktadır. Eser işçiliği, damgası, tarzı ve kondüsyonu bakımından nadirdir ve koleksiyonluktur. 

Ölçü: 210.5 gr, 10 x 8 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    RUS 88 DAMGALI MİNELİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus 88 damgalı. Gümüşten mamül. İki kapak iç yüzeyi altın vermeyli. Dikdörtgen formlu. Form yüzeyi ve bordürler komple çok renkli mine işçilikli. Geometrik şekiller, bitkisel motifler ve etnik desenlerle dekore edilen eser inisiyal ve 1890 tarihi barındırmaktadır. Eser işçiliği, damgası, tarzı ve kondüsyonu bakımından nadirdir ve koleksiyonluktur. Ölçü: 210.5 gr, 10 x 8 cm.

    TLSold
  • RuS 84 DAMGALI 13 PARÇADAN OLUŞAN MİNELİ GÜMÜŞ LOTU-Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli, kare formda enfiye kutusu. 
Ölçü: 92.28 gr, 5.5 x 4.5 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli, yuvarlak formda enfiye kutusu.
Ölçü: 71.42 gr, 5 x 2.5 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli, komple altın vermeyli, bardak.
Ölçü: 54.83 gr, 5.5 x 4 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli pudriyerlik. 
Ölçü: 54.67 gr, 8 x 4 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli çakı.
Ölçü: 59.23 gr, 7.5 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli yumurta.
Ölçü: 70.16 gr , 8 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli yumurta.
Ölçü: 108.22 gr, gr, 8 cm.

Dört adet Rus işi, 84 damgalı, mineli kaşık.
Ölçü: 70.16 gr , 108.22 gr, gr, 8 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli sigara tabakası.
Ölçü: 124.62 gr, 10 cm.

Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli sigara tabakası.
Ölçü: 113.99 gr, 8.5 x 5 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    RuS 84 DAMGALI 13 PARÇADAN OLUŞAN MİNELİ GÜMÜŞ LOTU-Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli, kare formda enfiye kutusu. Ölçü: 92.28 gr, 5.5 x 4.5 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli, yuvarlak formda enfiye kutusu. Ölçü: 71.42 gr, 5 x 2.5 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli, komple altın vermeyli, bardak. Ölçü: 54.83 gr, 5.5 x 4 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli pudriyerlik. Ölçü: 54.67 gr, 8 x 4 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli çakı. Ölçü: 59.23 gr, 7.5 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli yumurta. Ölçü: 70.16 gr , 8 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli yumurta. Ölçü: 108.22 gr, gr, 8 cm. Dört adet Rus işi, 84 damgalı, mineli kaşık. Ölçü: 70.16 gr , 108.22 gr, gr, 8 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli sigara tabakası. Ölçü: 124.62 gr, 10 cm. Bir adet Rus işi, 84 damgalı, mineli sigara tabakası. Ölçü: 113.99 gr, 8.5 x 5 cm.

    TLSold
  • FABERGE DAMGALI MİNELİ ENFİYE KUTUSU-19. yy sonu. Faberge damgalı. Gümüşten mamül. Komple altın vermeyli. Yuvarlak formlu. Üst kısmı çerçeve içerisinde portreli. Portre etrafı elmas taşlarla çevrili. Kapak yüzeyi ve bordür çevresi yavruağzı renkli mine işçilikli. Taban kısmı aznavur işçiliği ile tasarlanmış eserin açma aparatındaki bir tane taşta atık olup, özel mufazasının içerisinde yer almaktadır.

Ölçü: 62.41 gr, takribi 5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    FABERGE DAMGALI MİNELİ ENFİYE KUTUSU-19. yy sonu. Faberge damgalı. Gümüşten mamül. Komple altın vermeyli. Yuvarlak formlu. Üst kısmı çerçeve içerisinde portreli. Portre etrafı elmas taşlarla çevrili. Kapak yüzeyi ve bordür çevresi yavruağzı renkli mine işçilikli. Taban kısmı aznavur işçiliği ile tasarlanmış eserin açma aparatındaki bir tane taşta atık olup, özel mufazasının içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 62.41 gr, takribi 5 cm.

    TLSold
  • 8 PARÇADAN OLUŞAN  KOLEKSİYON-19-20. yy arası. Bir ibrik, bir şekerlik ve altlığı, bir servis aracı, bir çaydanlık semaver seti ve bir bardak olmak üzere toplam 8 parçadan oluşan lot. İbrik gümüşten mamül. 900 damgalı. Yuvarlak formlu kaide ile yükselen, şişik gövdeli, ince ve uzun boyunlu. Zarif tutamağı sarmaşık motifli, yaprak ve çiçek figürlü. Yalın işçilikli eser iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 178.24 gr, 16 cm. 

Bardak gümüşten mamül. 800 damgalı. Derin, düz dipli. Şişik gövdeli. Tek boğumlu. Geniş ağızlı eserin bordürü el oyma su yolu işçilikli. Yalın işçilikli ve iyi kondüsyonlu eserin iç yüzeyi altın vermeylidir.

Ölçü: 68 gr, 6 x 6 cm. 

Şekerlik gümüşten mamül. 800 damgalı. Tabak ve bardak olmak üzere iki parça. Parçaların yüzeylerinin tamamı yoğun ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, bordürleri bitkisel motiflerle süslenmiştir.

Ölçü: 34.68 gr, Bardak 5 x 5 cm, Tabak 10 cm. 

Servis aracı gümüşten mamül. 800 damgalı. Makas ve gövde kısmı yoğun bitkisel motif tezyinli, çiçek, yaprak, sarmaşıklar ve etnik desenlerle süslü. Zarif tasarıma sahip eser iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 82.86 gr, 18 cm. 

Çaydanlık semaver seti gümüşten mamül. 830 damgalı. Çaydanlık, semaver ve altlık olmak üzere 3 parçadan oluşan takım. Yalın işçilikli eser iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 113.5 gr.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    8 PARÇADAN OLUŞAN KOLEKSİYON-19-20. yy arası. Bir ibrik, bir şekerlik ve altlığı, bir servis aracı, bir çaydanlık semaver seti ve bir bardak olmak üzere toplam 8 parçadan oluşan lot. İbrik gümüşten mamül. 900 damgalı. Yuvarlak formlu kaide ile yükselen, şişik gövdeli, ince ve uzun boyunlu. Zarif tutamağı sarmaşık motifli, yaprak ve çiçek figürlü. Yalın işçilikli eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 178.24 gr, 16 cm. Bardak gümüşten mamül. 800 damgalı. Derin, düz dipli. Şişik gövdeli. Tek boğumlu. Geniş ağızlı eserin bordürü el oyma su yolu işçilikli. Yalın işçilikli ve iyi kondüsyonlu eserin iç yüzeyi altın vermeylidir. Ölçü: 68 gr, 6 x 6 cm. Şekerlik gümüşten mamül. 800 damgalı. Tabak ve bardak olmak üzere iki parça. Parçaların yüzeylerinin tamamı yoğun ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, bordürleri bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 34.68 gr, Bardak 5 x 5 cm, Tabak 10 cm. Servis aracı gümüşten mamül. 800 damgalı. Makas ve gövde kısmı yoğun bitkisel motif tezyinli, çiçek, yaprak, sarmaşıklar ve etnik desenlerle süslü. Zarif tasarıma sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 82.86 gr, 18 cm. Çaydanlık semaver seti gümüşten mamül. 830 damgalı. Çaydanlık, semaver ve altlık olmak üzere 3 parçadan oluşan takım. Yalın işçilikli eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 113.5 gr.

    TLSold
  • 8 PARÇADAN OLUŞAN  KOLEKSİYON-19. yy. 8 parçadan oluşan grup. Bir adet eski türkçe imzalı ve tarihli tabak, bir adet gümüş kaplama imzalı sigara tabakası, bir adet broş, bir adet 925 damgalı gümüşten mamül çift tuğra motifli kolye ucu, bir adet rozet aksesuarı, bir adet 925 damgalı gümüş broş, bir adet gümüşten mamül kolye ve bir adet gümüşten mamül marpuç parçası olmak üzere toplu lot.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    8 PARÇADAN OLUŞAN KOLEKSİYON-19. yy. 8 parçadan oluşan grup. Bir adet eski türkçe imzalı ve tarihli tabak, bir adet gümüş kaplama imzalı sigara tabakası, bir adet broş, bir adet 925 damgalı gümüşten mamül çift tuğra motifli kolye ucu, bir adet rozet aksesuarı, bir adet 925 damgalı gümüş broş, bir adet gümüşten mamül kolye ve bir adet gümüşten mamül marpuç parçası olmak üzere toplu lot.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA GÜMÜŞ AYNA-19. yy. İngiliz yapımı. Osmanlı pazarına özel tasarım. Smyrna Gayret Mağazası - İzmir (Mücellidzade Abdurrahman Yusuf) etiketli. Özel yazılı muhafazasının içerisinde. Oval formlu. Zarif saplı, elips formlu gövdeli, gövde çevresi su yolu motifli. Eser İngiliz damgası barındırmakta olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 34 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    ÖZEL MUHAFAZASINDA GÜMÜŞ AYNA-19. yy. İngiliz yapımı. Osmanlı pazarına özel tasarım. Smyrna Gayret Mağazası - İzmir (Mücellidzade Abdurrahman Yusuf) etiketli. Özel yazılı muhafazasının içerisinde. Oval formlu. Zarif saplı, elips formlu gövdeli, gövde çevresi su yolu motifli. Eser İngiliz damgası barındırmakta olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 34 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA 14 PARÇA SAAT LOTU-19. yy. 14 parçadan oluşan cep saati lotu. Gümüş, inisiyalli, mineli, savatlı başta olmak üzere farklı kategorilerde ve farklı sanatlarda tasarlanan ve bir araya getirilen koleksiyon kutusunun içerisinde yer almaktadır ve birkaçı tamir görmüş ve bir tanesinin kapağı çıkıktır. Haliyle.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    ÖZEL MUHAFAZASINDA 14 PARÇA SAAT LOTU-19. yy. 14 parçadan oluşan cep saati lotu. Gümüş, inisiyalli, mineli, savatlı başta olmak üzere farklı kategorilerde ve farklı sanatlarda tasarlanan ve bir araya getirilen koleksiyon kutusunun içerisinde yer almaktadır ve birkaçı tamir görmüş ve bir tanesinin kapağı çıkıktır. Haliyle.

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ KAPAKLI İNGİLİZ TUZLUK SETİ-19. yy. İngiliz. 3 adetten oluşan lot. Kare formlu tabanla yükseltilen, dörtgen formlu, kristal kesme. Kapaklar gümüşten mamül. Yuvarlak formlu. İki tanesi yeşil, bir tanesi mavi renkten oluşan mine işçilikli. Mine işçiliği dalgalı formlu olarak tasarlanan eserler iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 4.5 x 3 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    MİNELİ GÜMÜŞ KAPAKLI İNGİLİZ TUZLUK SETİ-19. yy. İngiliz. 3 adetten oluşan lot. Kare formlu tabanla yükseltilen, dörtgen formlu, kristal kesme. Kapaklar gümüşten mamül. Yuvarlak formlu. İki tanesi yeşil, bir tanesi mavi renkten oluşan mine işçilikli. Mine işçiliği dalgalı formlu olarak tasarlanan eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: 4.5 x 3 cm.

    TLSold
  • 7 PARÇADAN OLUŞAN KEHRİBAR AĞIZLIK LOTU-19. yy. 7 parçadan oluşan koleksiyon. 3 adedi özel muhafazasında. Bir adet Osmanlı Dönemi. Afyon işi. Gümüş kakma işçiliği ile dekorlu. Bitkisel ve geometrik desenli. Uç kısmı damla kehribardan imal. Gövde ortası kemik üzeri gümüş süslemeli. Bir adet özel muhafazasında, gövde kısmı simli, uç kısmı kehribardan mamül. (kehribarında çatlağı mevcuttur. İki adet; özel muhafazalarında kehribardan mamül, altın işçilikli. Bir adet Afyon işi, gümüş kakma, hilal figürlü. İki adet ağızlık aksesuarı olmak üzere 7 parça.

Ölçü: 13 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    7 PARÇADAN OLUŞAN KEHRİBAR AĞIZLIK LOTU-19. yy. 7 parçadan oluşan koleksiyon. 3 adedi özel muhafazasında. Bir adet Osmanlı Dönemi. Afyon işi. Gümüş kakma işçiliği ile dekorlu. Bitkisel ve geometrik desenli. Uç kısmı damla kehribardan imal. Gövde ortası kemik üzeri gümüş süslemeli. Bir adet özel muhafazasında, gövde kısmı simli, uç kısmı kehribardan mamül. (kehribarında çatlağı mevcuttur. İki adet; özel muhafazalarında kehribardan mamül, altın işçilikli. Bir adet Afyon işi, gümüş kakma, hilal figürlü. İki adet ağızlık aksesuarı olmak üzere 7 parça. Ölçü: 13 cm.

    TLSold
  • 4 PARÇADAN OLUŞAN LÜLE KOLEKSİYONU-19. yy. 4 adetten olan lüle koleksiyonu. Eserlerden bir tanesi kırmızı lüleci çamurundan yapılmış yuvarlak formlu, su yolu çevrili, bitkisel motif tezyinli, S. Seiler Consple damgalı, yoğun altın yaldız işçilikli ve çok iyi kondüsyonda olup, iri ebatlıdır ve koleksiyonluktur. Diğeri abanozdan mamül, afyon işi, gümüş kakmalı, bitkisel motif tezyinli ve çok iyi kondüsyonludur. Diğeri kırmızı lüleci çamurundan yapılmış yuvarlak ve çiçek formlu tabandan yükseltilmiş, bitkisel motif tezyinli. Diğeri porselenden mamül, yuvarlak ve çiçek formlu tabandan yükseltilmiş, el işi çok renkli hayvansal ve bitkisel motif tezyinli. 

Ölçü: 9 cm, 8.5 cm, 6.5 cm, 6 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    4 PARÇADAN OLUŞAN LÜLE KOLEKSİYONU-19. yy. 4 adetten olan lüle koleksiyonu. Eserlerden bir tanesi kırmızı lüleci çamurundan yapılmış yuvarlak formlu, su yolu çevrili, bitkisel motif tezyinli, S. Seiler Consple damgalı, yoğun altın yaldız işçilikli ve çok iyi kondüsyonda olup, iri ebatlıdır ve koleksiyonluktur. Diğeri abanozdan mamül, afyon işi, gümüş kakmalı, bitkisel motif tezyinli ve çok iyi kondüsyonludur. Diğeri kırmızı lüleci çamurundan yapılmış yuvarlak ve çiçek formlu tabandan yükseltilmiş, bitkisel motif tezyinli. Diğeri porselenden mamül, yuvarlak ve çiçek formlu tabandan yükseltilmiş, el işi çok renkli hayvansal ve bitkisel motif tezyinli. Ölçü: 9 cm, 8.5 cm, 6.5 cm, 6 cm.

    TLSold
  • 4 PARÇADAN OLUŞAN LÜLE KOLEKSİYONU-19. yy. 4 adetten oluşan lüle koleksiyonu. Eserlerin hepsi  kırmızı lüleci çamurundan yapılmış, farklı ebatlarda, boyutlarda, tarzda ve işlemelerde. Eserlerden iki tanesi ermeni usta damgalı, iki tanesi Constantinople damgalı. Bir tanesi gül formlu tabanla yükseltilmiş, üç tanesi silindirik formla tasarlanmış olup, bitkisel motiflerle, ay yıldız figürleriyle, denizciliği temsil eden çapa figürüyle ve etnik desenlerle stilize edilmiştir. Eserler çok iyi kondüsyonda olup, koleksiyonluktur. 

Ölçü: 9.5 cm, 6 cm, 5.5 cm, 5 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    4 PARÇADAN OLUŞAN LÜLE KOLEKSİYONU-19. yy. 4 adetten oluşan lüle koleksiyonu. Eserlerin hepsi kırmızı lüleci çamurundan yapılmış, farklı ebatlarda, boyutlarda, tarzda ve işlemelerde. Eserlerden iki tanesi ermeni usta damgalı, iki tanesi Constantinople damgalı. Bir tanesi gül formlu tabanla yükseltilmiş, üç tanesi silindirik formla tasarlanmış olup, bitkisel motiflerle, ay yıldız figürleriyle, denizciliği temsil eden çapa figürüyle ve etnik desenlerle stilize edilmiştir. Eserler çok iyi kondüsyonda olup, koleksiyonluktur. Ölçü: 9.5 cm, 6 cm, 5.5 cm, 5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ÇUBUKLU KEHRİBAR TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Lüle kırmızı lüleci çamurundan mamül. Çiçek formlu tabandan yükseltilen, yuvarlak formlu, geniş gövdeli, büyük ebatlı, altın yaldız işçilikli, bitkisel motif süslemeli, Constantinople damgalı ve çok iyi kondüsyonlu olup, gül ağacından mamül, uç kısmı kehribar süslemeli süslemeli çubuğa sahiptir.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI ÇUBUKLU KEHRİBAR TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Lüle kırmızı lüleci çamurundan mamül. Çiçek formlu tabandan yükseltilen, yuvarlak formlu, geniş gövdeli, büyük ebatlı, altın yaldız işçilikli, bitkisel motif süslemeli, Constantinople damgalı ve çok iyi kondüsyonlu olup, gül ağacından mamül, uç kısmı kehribar süslemeli süslemeli çubuğa sahiptir.

    TLSold
  • 4 PARÇA  AKSESUAR KOLEKSİYONU-19. yy.  3 adedi kehribardan mamül bir adedi akik taşından mamül. 4 parçadan oluşan koleksiyon. Koleksiyonda bir adet kesme kehribar kolye, bir adet yuvarlak formlu, çevrili broş, bir adet kufi yazılı gümüş yüzük ve bir adet kol düğmesi seti yer almakta olup, iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    4 PARÇA AKSESUAR KOLEKSİYONU-19. yy. 3 adedi kehribardan mamül bir adedi akik taşından mamül. 4 parçadan oluşan koleksiyon. Koleksiyonda bir adet kesme kehribar kolye, bir adet yuvarlak formlu, çevrili broş, bir adet kufi yazılı gümüş yüzük ve bir adet kol düğmesi seti yer almakta olup, iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • 4 ADETTEN OLUŞAN OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH LOTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 4 adet damla kehribardan mamül tesbihten oluşan lot. Farklı ebatlarda ve  boyutlarda. 99'luk ve 33'lük. Kehribarın en güzel örneklerinden olan tesbihler çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 142.5 gr.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    4 ADETTEN OLUŞAN OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH LOTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 4 adet damla kehribardan mamül tesbihten oluşan lot. Farklı ebatlarda ve boyutlarda. 99'luk ve 33'lük. Kehribarın en güzel örneklerinden olan tesbihler çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 142.5 gr.

    TLSold
  • GALANİT TESBİH-Galanitten mamül. Beyzi kesim. 33'lük.  
İmame ucu kazaziye işçilikli. Altın ve gümüş süslemeli. Süsleme tepesi inci taşlarla zenginleştirilen eser çok iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    GALANİT TESBİH-Galanitten mamül. Beyzi kesim. 33'lük. İmame ucu kazaziye işçilikli. Altın ve gümüş süslemeli. Süsleme tepesi inci taşlarla zenginleştirilen eser çok iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • OSMANLI SEDEF TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sedeften mamül. 99'luk. Serbest kesim sedeflerle tasarlanan eser çok zarif olup püskül kısmı dönemine aittir.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    OSMANLI SEDEF TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sedeften mamül. 99'luk. Serbest kesim sedeflerle tasarlanan eser çok zarif olup püskül kısmı dönemine aittir.

    TLSold
  • GÜMÜŞ İŞÇİLİKLİ TESBİH-Doğal yeşil taştan mamül. 33'lük. Yuvarlak kesim. İmame, püskül ucu ve duraklar gümüşten mamül ve taşlarla süslü eser iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    GÜMÜŞ İŞÇİLİKLİ TESBİH-Doğal yeşil taştan mamül. 33'lük. Yuvarlak kesim. İmame, püskül ucu ve duraklar gümüşten mamül ve taşlarla süslü eser iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • 7 PARÇADAN OLUŞAN TESBİH LOTU-7 parça e tesbihi. 5 tanesi gümüş püsküllü. Doğal taş, firuze, kuka, inci, boynuz, diş ve oltu taşından mamül tesbihler 33'lük olup, iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    7 PARÇADAN OLUŞAN TESBİH LOTU-7 parça e tesbihi. 5 tanesi gümüş püsküllü. Doğal taş, firuze, kuka, inci, boynuz, diş ve oltu taşından mamül tesbihler 33'lük olup, iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • 5 PARÇADAN OLUŞAN KOLEKSİYON-19. yy. 5 parçadan oluşan koleksiyon. Koleksiyonda yer alan eserlerden bir tanesi sedefli, el yapımı bitkisel motif tezyinli cüzdan. Bir tanesi bağadan mamül, gümüş kakma işçilikli, içerisinde orijinal sayfaları bulunan not defteri. Bir tanesi boynuzdan mamül tutamaklı, iki köşesi damgalı bıçak. İki tanesi dikdörtgen formlu, bağadan ve boynuzdan mamül, gümüş ve kemik işçilikli enfiye kutusu. Haliyle.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    5 PARÇADAN OLUŞAN KOLEKSİYON-19. yy. 5 parçadan oluşan koleksiyon. Koleksiyonda yer alan eserlerden bir tanesi sedefli, el yapımı bitkisel motif tezyinli cüzdan. Bir tanesi bağadan mamül, gümüş kakma işçilikli, içerisinde orijinal sayfaları bulunan not defteri. Bir tanesi boynuzdan mamül tutamaklı, iki köşesi damgalı bıçak. İki tanesi dikdörtgen formlu, bağadan ve boynuzdan mamül, gümüş ve kemik işçilikli enfiye kutusu. Haliyle.

    TLSold
  • ZENİTH MARKA ÖZEL KUTUSUNDA KOL SAATİ-Zenith markalı. Orijinal kutusunun içerisinde. Deri kordonlu. Yuvarlak formlu. Çelik. Sedef kadranlı. Takribi 2 ct pırlanta ile çevrelenerek zenginleştirilmiş eser çok iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 40 mm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    ZENİTH MARKA ÖZEL KUTUSUNDA KOL SAATİ-Zenith markalı. Orijinal kutusunun içerisinde. Deri kordonlu. Yuvarlak formlu. Çelik. Sedef kadranlı. Takribi 2 ct pırlanta ile çevrelenerek zenginleştirilmiş eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 40 mm.

    TLSold
  • ARTDECO TARZI GÜMÜŞ PIRLANTA BROŞ-20. yy. Fransız Artdeco tarzı. Gümüşten mamül. Eserin tüm gövdesi farklı ebatlarda ve tarzlarda takribi 3 ct pırlantalarla zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 7.3 gr.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    ARTDECO TARZI GÜMÜŞ PIRLANTA BROŞ-20. yy. Fransız Artdeco tarzı. Gümüşten mamül. Eserin tüm gövdesi farklı ebatlarda ve tarzlarda takribi 3 ct pırlantalarla zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 7.3 gr.

    TLSold
  • MOVADO MARKA ALTIN PIRLANTA SAAT-20. yy. Movado markalı. 18 ayar altından mamül. Zarif tasarıma sahip eser takribi 1 ct pırlanta ile zenginleştirilmiş olup, özel muhafazasının içerisindedir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 26.5 gr.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    MOVADO MARKA ALTIN PIRLANTA SAAT-20. yy. Movado markalı. 18 ayar altından mamül. Zarif tasarıma sahip eser takribi 1 ct pırlanta ile zenginleştirilmiş olup, özel muhafazasının içerisindedir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 26.5 gr.

    TLSold
  • OSMANLI PIRLANTA YAKUT GERDANLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasının içerisinde. 8 ayar altından mamül. Zarif ve bitkisel motiflerle dekore edilen eser döneminin tarzını yansıtmış olup, takribi 5 ct elmas ve takribi 1.5 ct yakut taşlarıyla zenginleştirilmiştir. Son derece asil, nadir ve yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 105.5 gr.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    OSMANLI PIRLANTA YAKUT GERDANLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasının içerisinde. 8 ayar altından mamül. Zarif ve bitkisel motiflerle dekore edilen eser döneminin tarzını yansıtmış olup, takribi 5 ct elmas ve takribi 1.5 ct yakut taşlarıyla zenginleştirilmiştir. Son derece asil, nadir ve yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 105.5 gr.

    TLSold
  • SEVRES DAMGALI BUHURDAN-19. yy. Porselenden mamül. Sevres damgalı. Bronzdan mamül kaide üzerinde yükseltilmiş, üç boğumlu, silindirik formlu, yuvarlak formlu kapaklı, bronz aplikeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Astar üzeri kraliyet mavisi renk zemin üzeri altın dore süslemeli. Mızıka-i Humayün tasvirli, bitkisel motif süslemeli, kapak kısmı Kraliyet arması betimlemeli, iki köşesi eros bebek aplikeli. Tarz, işleme, damga, model olarak entak olan eser yüksek sanat değerine sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 16.5 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    SEVRES DAMGALI BUHURDAN-19. yy. Porselenden mamül. Sevres damgalı. Bronzdan mamül kaide üzerinde yükseltilmiş, üç boğumlu, silindirik formlu, yuvarlak formlu kapaklı, bronz aplikeli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Astar üzeri kraliyet mavisi renk zemin üzeri altın dore süslemeli. Mızıka-i Humayün tasvirli, bitkisel motif süslemeli, kapak kısmı Kraliyet arması betimlemeli, iki köşesi eros bebek aplikeli. Tarz, işleme, damga, model olarak entak olan eser yüksek sanat değerine sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 16.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA OSMANLI 1. DERECE OSMANİ NİŞANI VE ŞEMSESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. 1. Rütbe. Özel muhafazasının içerisinde. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Kurdeleli. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan, Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş eser Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazılıdır. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eser koleksiyonluktur.  

Ölçü: Nişan: 60 x 60 mm. Şemse: 90 x 90 mm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    ÖZEL MUHAFAZASINDA OSMANLI 1. DERECE OSMANİ NİŞANI VE ŞEMSESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. 1. Rütbe. Özel muhafazasının içerisinde. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Kurdeleli. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan, Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş eser Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Osmanlı Devleti'nin Hükümdarı, Allah'ın yön göstermesine dayanan Abdülaziz Han” yazılıdır. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eser koleksiyonluktur. Ölçü: Nişan: 60 x 60 mm. Şemse: 90 x 90 mm.

    TLSold
  • OSMANLI 2. DERECE MECİDİ NİŞANI VE ŞEMSESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. 2. Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan, Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş eser Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılıdır. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eser koleksiyonluktur.  

Ölçü: Nişan: 70 x 70 mm. Şemse: 80 x 80 mm. 

Yastık teşhir amaçlıdır.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI 2. DERECE MECİDİ NİŞANI VE ŞEMSESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. 2. Rütbe. Nişan ve şemseden oluşan tam takım. Darphane-i Âmire. Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli. Padişahın huzurunda kayd-ı hayat şartıyla takılan, Sultan Abdülaziz Han döneminde (Hicri 1278) ihdas edilmiş eser Eski Türkçe (Osmanlıca) ile “Gayret, Hamiyet, Sadakat” yazılıdır. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eser koleksiyonluktur. Ölçü: Nişan: 70 x 70 mm. Şemse: 80 x 80 mm. Yastık teşhir amaçlıdır.

    TLSold
  • MECLİS-İ MEBUSAN NİŞANI-Cumhuriyet Dönemi. Özel kutusunda. Kurdelesi, arması ve kutusuyla tam takım. Cumhuriyet döneminde milletvekili olanlara takdim edilen ve çok az sayıda üretilen eser mine işçilikli ay yıldızı, orijinal kurdelesi ve yaka iğnesinden müteşekkil. Hem adet olarak, hem sanat olarak, hem takım olarak hem de kondüsyon olarak az rastlanılan eser entak ve koleksiyonluktur.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    MECLİS-İ MEBUSAN NİŞANI-Cumhuriyet Dönemi. Özel kutusunda. Kurdelesi, arması ve kutusuyla tam takım. Cumhuriyet döneminde milletvekili olanlara takdim edilen ve çok az sayıda üretilen eser mine işçilikli ay yıldızı, orijinal kurdelesi ve yaka iğnesinden müteşekkil. Hem adet olarak, hem sanat olarak, hem takım olarak hem de kondüsyon olarak az rastlanılan eser entak ve koleksiyonluktur.

    TLSold
  • 29 PARÇADAN OLUŞAN BEYKOZ KOKU ŞİŞESİ KOLEKSİYONU-19. yy. 29 parçadan oluşan kıymetli koleksiyon. Beykoz. Farklı ebatlarda, farklı boyutlarda, farklı tarzlarda ve farklı motiflerde. El yapımı, çok renkli  bitkisel ve natürmort süslemeli. Altın dore ile zenginleştirilmiş. Eski yazılı ve tarihli. Altın kapaklı ve işçilikli. Gümüş kapaklı ve işçilikli. Her biri birbirinden kıymetli olan eserler yüksek sanat değerine ve kondüsyonuna sahiptir.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    29 PARÇADAN OLUŞAN BEYKOZ KOKU ŞİŞESİ KOLEKSİYONU-19. yy. 29 parçadan oluşan kıymetli koleksiyon. Beykoz. Farklı ebatlarda, farklı boyutlarda, farklı tarzlarda ve farklı motiflerde. El yapımı, çok renkli bitkisel ve natürmort süslemeli. Altın dore ile zenginleştirilmiş. Eski yazılı ve tarihli. Altın kapaklı ve işçilikli. Gümüş kapaklı ve işçilikli. Her biri birbirinden kıymetli olan eserler yüksek sanat değerine ve kondüsyonuna sahiptir.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA MOTİFLİ SEDEF KAKMA SEHPA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 10 zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, iyi ebatlı ve çok yüksek kondüsyonludur.

Ölçü: 48.5 x 45 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA MOTİFLİ SEDEF KAKMA SEHPA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 10 zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, iyi ebatlı ve çok yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 48.5 x 45 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA MOTİFLİ SEDEF KAKMA SEHPA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 6  zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 50.5 x 37 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRA MOTİFLİ SEDEF KAKMA SEHPA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 6 zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 50.5 x 37 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ ALTIN VARAKLI TEŞHİR VİTRİNİ-19. yy. Fransız. Ahşap üzeri yoğun altın dore. Dört zarif ayakla ve dörtgen tabanla yükseltilmiş, şişik gövdeli, taçlı, iki kapaklı ve üç tarafı cam. Teşhir vitrini olarak tasarlanan eser el oyma bitkisel motifli, dalgalı tavanlı ve orijinal kilitli. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi ebatlı ve iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 85 x 55 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    FRANSIZ ALTIN VARAKLI TEŞHİR VİTRİNİ-19. yy. Fransız. Ahşap üzeri yoğun altın dore. Dört zarif ayakla ve dörtgen tabanla yükseltilmiş, şişik gövdeli, taçlı, iki kapaklı ve üç tarafı cam. Teşhir vitrini olarak tasarlanan eser el oyma bitkisel motifli, dalgalı tavanlı ve orijinal kilitli. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 85 x 55 cm.

    TLSold
  • 10 PARÇADAN OLUŞAN TOMBAKLAMA TARZI LOT-19. yy. Kahve seti, çift duvar tabağı ve ayna olmak üzere 10 parçadan oluşan lot. Kahve seti; Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaklama tarzı. Yuvarlak formlu, dışa dönük ağızlı bir adet tepsi, düz dipli, huni formlu dört adet zarf, yuvarlak formlu, kubbe kapaklı bir adet şekerlik ve silindirik formlu, elibelinde tutamaklı, gaga ağızlı bir adet kahvedan olmak üzere; 7 parçadan oluşan set yoğun işçiliklerle bezenmiş, bitkisel ve etnik motiflerle süslenmiş olup, altın ve gümüş sıvama işçiliği ile tezyin edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Duvar tabakları çift olup yuvarlak formlu, dışa dönük çevreli ve üzeri eski türkçe yazılıdır ve iyi kondüsyonludur. Ayna elips formlu, sarmal saplı, etnik desen süslemeli ve iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    10 PARÇADAN OLUŞAN TOMBAKLAMA TARZI LOT-19. yy. Kahve seti, çift duvar tabağı ve ayna olmak üzere 10 parçadan oluşan lot. Kahve seti; Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaklama tarzı. Yuvarlak formlu, dışa dönük ağızlı bir adet tepsi, düz dipli, huni formlu dört adet zarf, yuvarlak formlu, kubbe kapaklı bir adet şekerlik ve silindirik formlu, elibelinde tutamaklı, gaga ağızlı bir adet kahvedan olmak üzere; 7 parçadan oluşan set yoğun işçiliklerle bezenmiş, bitkisel ve etnik motiflerle süslenmiş olup, altın ve gümüş sıvama işçiliği ile tezyin edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Duvar tabakları çift olup yuvarlak formlu, dışa dönük çevreli ve üzeri eski türkçe yazılıdır ve iyi kondüsyonludur. Ayna elips formlu, sarmal saplı, etnik desen süslemeli ve iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • 3 PARÇADAN OLUŞAN SERAMİK LOTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 3 parçadan oluşan lot. Seramikten mamül bir saksı, bir vazo ve bir şekerlikten müteşekkil lot. Eserler yuvarlak formlu tabanla yükseltilmiş, silindirik ve şişik gövdeli. El boyama çok renkli bitkisel motifler, sarmaşıklar, karanfil betimlemeleri ve aplike çiçekler ile dekorlu. Yüksek sanat değerine sahip eserler iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: Saksı: 18 x 20 cm. Vazo: 25 cm. Şekerlik: 11 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    3 PARÇADAN OLUŞAN SERAMİK LOTU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 3 parçadan oluşan lot. Seramikten mamül bir saksı, bir vazo ve bir şekerlikten müteşekkil lot. Eserler yuvarlak formlu tabanla yükseltilmiş, silindirik ve şişik gövdeli. El boyama çok renkli bitkisel motifler, sarmaşıklar, karanfil betimlemeleri ve aplike çiçekler ile dekorlu. Yüksek sanat değerine sahip eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: Saksı: 18 x 20 cm. Vazo: 25 cm. Şekerlik: 11 cm.

    TLSold
  • BOHEM VAZO-Bohemden mamül. El yapımı. Beyaz ve pembe renkli. Yuvarlak formlu tabanla yükselen. Derin, düz dipli. Bordür dalgalı formlu. Geometrik motif süslemeli. Yüksek sanat değerine sahip eser büyük ebatlı ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 27.5 x 25 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    BOHEM VAZO-Bohemden mamül. El yapımı. Beyaz ve pembe renkli. Yuvarlak formlu tabanla yükselen. Derin, düz dipli. Bordür dalgalı formlu. Geometrik motif süslemeli. Yüksek sanat değerine sahip eser büyük ebatlı ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 27.5 x 25 cm.

    TLSold
  • OPALİN GECE SÜRAHİSİ-Fransız. Süt beyaz opalinden mamül. Tabak, sürahi ve bardaktan oluşan tam takım. Tabak kısmı dalgalı bordürlü. Boğumlu stil. Eserlerin tüm gövde yüzeyleri yoğun altın yaldızlarla çevrili olup; bitkisel motiflerle süslenmiştir.

Ölçü: 22 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    OPALİN GECE SÜRAHİSİ-Fransız. Süt beyaz opalinden mamül. Tabak, sürahi ve bardaktan oluşan tam takım. Tabak kısmı dalgalı bordürlü. Boğumlu stil. Eserlerin tüm gövde yüzeyleri yoğun altın yaldızlarla çevrili olup; bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 22 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ PORSELEN PANO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Üç parçadan oluşan dekoratif pano. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Mavi zemin üzeri üzeri çok renkli el boyama bitkisel motif tezyinli eserin bordürü altın dore işçilikli olup çok iyi kondüsyonludur.

Ölçü: 64 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 98

    Lot: 98

    FRANSIZ PORSELEN PANO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Üç parçadan oluşan dekoratif pano. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Mavi zemin üzeri üzeri çok renkli el boyama bitkisel motif tezyinli eserin bordürü altın dore işçilikli olup çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 64 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • VİYANA DAMGALI PORSELEN TATLI TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet altlık ve 1 adet pasta tabağı olmak üzere 19 parça tam takım. Viyana porselen damgalı. Takımın etrafı zümrüt yeşili ve bordo zeminle çevrelenmiş olup; etnik desenlerle kaplı orta hattı 3 farklı ''Asilzade Kadın'' portresi ile dekore edilmiştir ve yoğun altın varak ile zenginleştirilmiştir.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    VİYANA DAMGALI PORSELEN TATLI TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet altlık ve 1 adet pasta tabağı olmak üzere 19 parça tam takım. Viyana porselen damgalı. Takımın etrafı zümrüt yeşili ve bordo zeminle çevrelenmiş olup; etnik desenlerle kaplı orta hattı 3 farklı ''Asilzade Kadın'' portresi ile dekore edilmiştir ve yoğun altın varak ile zenginleştirilmiştir.

    TLSold
  • FRANSIZ ORYANTAL VAZO-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır. Yüksek sanat değerine sahip eserin ağız kısmı rötuşludur.

Ölçü: 38 x 23 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    FRANSIZ ORYANTAL VAZO-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır. Yüksek sanat değerine sahip eserin ağız kısmı rötuşludur. Ölçü: 38 x 23 cm.

    TLSold
  • İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-Tuval üzeri yağlıboya. İbrahim Safi imzalı. Peyzaj. (Beyoğlu, Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi)

 Referans: Sn. Bayram KARŞİT (raporlu)
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)  

Ölçü: 50 x 65 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 101

    Lot: 101

    İBRAHİM SAFİ (1898-1983)-Tuval üzeri yağlıboya. İbrahim Safi imzalı. Peyzaj. (Beyoğlu, Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi) Referans: Sn. Bayram KARŞİT (raporlu) (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı) Ölçü: 50 x 65 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • HALİD NACİ (1875-1927)-Tuval üzeri yağlıboya. Halid Naci imzalı. (Eski türkçe ve latin harflerle, sol altta). Peyzaj. 

Referans: Sn. Bayram KARŞİT (raporlu)
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı) 

Ölçü: 58 x 75 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 102

    Lot: 102

    HALİD NACİ (1875-1927)-Tuval üzeri yağlıboya. Halid Naci imzalı. (Eski türkçe ve latin harflerle, sol altta). Peyzaj. Referans: Sn. Bayram KARŞİT (raporlu) (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı) Ölçü: 58 x 75 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN-Tuval üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Sultan II. Abdülhamid Han şehzadelik dönemi. 

Ölçü: 90 x 72 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 103

    Lot: 103

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN-Tuval üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Sultan II. Abdülhamid Han şehzadelik dönemi. Ölçü: 90 x 72 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • FATİH SULTAN MAHMED-Tuval üzeri yağlıboya. Fatih Sultan Mehmed Portresi. MAVMETO.SEC VIIII yazılı. 

Ölçü: 60 x 50 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 104

    Lot: 104

    FATİH SULTAN MAHMED-Tuval üzeri yağlıboya. Fatih Sultan Mehmed Portresi. MAVMETO.SEC VIIII yazılı. Ölçü: 60 x 50 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN III. SELİM-Kontrplak üzeri yağlıboya. İmzalı. Sultan III. Selim. Sol üstte Osmanlı Tuğralı ve ay yıldız. Döneminin özel çerçevesinde. 

Ölçü: 95 x 74 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 105

    Lot: 105

    SULTAN III. SELİM-Kontrplak üzeri yağlıboya. İmzalı. Sultan III. Selim. Sol üstte Osmanlı Tuğralı ve ay yıldız. Döneminin özel çerçevesinde. Ölçü: 95 x 74 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • MUSTAPHA BEİRAKTAR-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Mustafa Bayraktar portresi. 

Ölçü: 40.5 x 32 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 106

    Lot: 106

    MUSTAPHA BEİRAKTAR-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Mustafa Bayraktar portresi. Ölçü: 40.5 x 32 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN PORTRE-19. yy. Tuvale marufle karışık teknik. Oval formlu. Camlı çerçevesinin içerisinde. Sultan portresi. 

Ölçü: 65 x 54 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 107

    Lot: 107

    SULTAN PORTRE-19. yy. Tuvale marufle karışık teknik. Oval formlu. Camlı çerçevesinin içerisinde. Sultan portresi. Ölçü: 65 x 54 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • FUAD- Kontrplak üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinde. Fuad imzalı. 

Ölçü: 42 x 25.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 108

    Lot: 108

    FUAD- Kontrplak üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinde. Fuad imzalı. Ölçü: 42 x 25.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • MIGIRDİÇ GİVANYAN (1848-1906)-“Natürmort”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. G.B inisiyalli.

Ölçü: 57 x 44.5 cm. (Çerçevesiz)

Referans: Sn. Bayram KARŞİT
(Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    Lot No: 109

    Lot: 109

    MIGIRDİÇ GİVANYAN (1848-1906)-“Natürmort”. Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. G.B inisiyalli. Ölçü: 57 x 44.5 cm. (Çerçevesiz) Referans: Sn. Bayram KARŞİT (Mimarsinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yüksek Resim Bölümü Türk Resim Sanatı Uzmanı)

    TLSold
  • LÜTFİ-Kontrplak üzeri yağlıboya. İmzalı. Balık tabağı. 

Ölçü: 44 x 26 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 110

    Lot: 110

    LÜTFİ-Kontrplak üzeri yağlıboya. İmzalı. Balık tabağı. Ölçü: 44 x 26 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ÇİÇEKLER-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinde. İmzalı. 

Çiçekler. Ölçü: 35.5 x 20.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 111

    Lot: 111

    ÇİÇEKLER-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinde. İmzalı. Çiçekler. Ölçü: 35.5 x 20.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ÇİÇEKLER-Kontrplak üzeri yağlıboya. Avrupa. Çiçekler. 

Ölçü: 35 x 27 cm. (Çerçevesiz) 

Çerçevesinde dökülmeler vardır.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    ÇİÇEKLER-Kontrplak üzeri yağlıboya. Avrupa. Çiçekler. Ölçü: 35 x 27 cm. (Çerçevesiz) Çerçevesinde dökülmeler vardır.

    TLSold
  • KRİZANTEM-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Krizantem.

 Ölçü: 67 x 48.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 113

    Lot: 113

    KRİZANTEM-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Krizantem. Ölçü: 67 x 48.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • KRİZANTEM-19. yy. Kontrplak üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Krizantem.

 Ölçü: 57 x 40 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 114

    Lot: 114

    KRİZANTEM-19. yy. Kontrplak üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Krizantem. Ölçü: 57 x 40 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • KARANFİL-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kallavi ebatlı. Pembe Karanfiller. 

Ölçü: 87 x 62 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 115

    Lot: 115

    KARANFİL-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kallavi ebatlı. Pembe Karanfiller. Ölçü: 87 x 62 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ŞEMSİ AREL (1906-1985)-Mukavva üzeri yağlıboya. Şemsi Arel imzalı. Osmanlı donanması amiralı Trablusgarp fatihi ve beylerbeyi Turgut Reis'in türbesi. 

Ölçü: 40.5 x 33 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 116

    Lot: 116

    ŞEMSİ AREL (1906-1985)-Mukavva üzeri yağlıboya. Şemsi Arel imzalı. Osmanlı donanması amiralı Trablusgarp fatihi ve beylerbeyi Turgut Reis'in türbesi. Ölçü: 40.5 x 33 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ÇİFT TARAFLI TABLO-Duralit üzeri yağlıboya. Çift taraflı. Bir tarafı Camii, bir tarafı peyzaj. 

Ölçü: 46 x 31 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 117

    Lot: 117

    ÇİFT TARAFLI TABLO-Duralit üzeri yağlıboya. Çift taraflı. Bir tarafı Camii, bir tarafı peyzaj. Ölçü: 46 x 31 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • BOSNA-Kontrplak üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Bosna. 

Ölçü: 46 x 44 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 118

    Lot: 118

    BOSNA-Kontrplak üzeri yağlıboya. Avrupa imzalı. Bosna. Ölçü: 46 x 44 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • KRİZANTEM-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Krizantem. 

Ölçü: 35 x 20 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 119

    Lot: 119

    KRİZANTEM-19. yy. Tuval üzeri yağlıboya. Krizantem. Ölçü: 35 x 20 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • FEVZİ TEPE-Tuval üzeri yağlıboya. Fevzi Tepe imzalı. 2018 tarihli. Soyut kompozisyon üzeri Elif harfi. 

Ölçü: 80 x 40 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 120

    Lot: 120

    FEVZİ TEPE-Tuval üzeri yağlıboya. Fevzi Tepe imzalı. 2018 tarihli. Soyut kompozisyon üzeri Elif harfi. Ölçü: 80 x 40 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SERDAR OKAN (1958)-Tuval üzeri karışık teknik. Serdar Okan imzalı. İstanbul, Ayasofya. 

Ölçü: 120 x 100 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    SERDAR OKAN (1958)-Tuval üzeri karışık teknik. Serdar Okan imzalı. İstanbul, Ayasofya. Ölçü: 120 x 100 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU KADINI-Mukavva üzeri yağlıboya. Avrupa. Uzakdoğu kadını. 

Ölçü: 29.5 x 23.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 122

    Lot: 122

    UZAKDOĞU KADINI-Mukavva üzeri yağlıboya. Avrupa. Uzakdoğu kadını. Ölçü: 29.5 x 23.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • TÜRK KADINI-Mukavva üzeri yağlıboya. Türk kadını. 

Ölçü: 28.5 x 9 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 123

    Lot: 123

    TÜRK KADINI-Mukavva üzeri yağlıboya. Türk kadını. Ölçü: 28.5 x 9 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • OSMANLI DERVİŞİ-Kontrplak üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinde. Osmanlı Dervişi. 

Ölçü: 24.5 x 16 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 124

    Lot: 124

    OSMANLI DERVİŞİ-Kontrplak üzeri yağlıboya. Özel varaklı çerçevesinde. Osmanlı Dervişi. Ölçü: 24.5 x 16 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Eski gravür. Fransız. Vazolar, mobilyalar ve aletler yazılı. Osmanlıyı temsil eden 21 parça gravürün yer aldığı eser çerçeve içerisinde olup; tarihli ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 63 x 47 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 125

    Lot: 125

    AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Eski gravür. Fransız. Vazolar, mobilyalar ve aletler yazılı. Osmanlıyı temsil eden 21 parça gravürün yer aldığı eser çerçeve içerisinde olup; tarihli ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 63 x 47 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Eski gravür. Fransız. Sanatlar ve meslekler yazılı. Osmanlı'da dört meslek. Sırasıyla kimyager,  dokumacı, yün kumaş üreticisi ve kemer üreticisi. Yazı ve tarih barındıran eser çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 62 x 46 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 126

    Lot: 126

    AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Eski gravür. Fransız. Sanatlar ve meslekler yazılı. Osmanlı'da dört meslek. Sırasıyla kimyager, dokumacı, yün kumaş üreticisi ve kemer üreticisi. Yazı ve tarih barındıran eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 62 x 46 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SEYİD MUSTAFA PAŞA-19. yy. Eski gravür. Fransız. Kostümler ve portre başlıklı. Eli sargılı Seyid Mustafa Paşa portresi. Eserin alt kısmında ''Seyid Mustafa paşa Abukir savaşında yaralndı.'' yazmaktadır. Tarih barındıran eser iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 57 x 40 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 127

    Lot: 127

    SEYİD MUSTAFA PAŞA-19. yy. Eski gravür. Fransız. Kostümler ve portre başlıklı. Eli sargılı Seyid Mustafa Paşa portresi. Eserin alt kısmında ''Seyid Mustafa paşa Abukir savaşında yaralndı.'' yazmaktadır. Tarih barındıran eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 57 x 40 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ESKİ FOTOĞRAF ''SARIYER''-Eski fotoğraf. Sarıyer, Kireçburnu Vapur İskelesi. Çerçeve içerisinde. İyi kondüsyonlu. 

Ölçü: 37 x 50 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 128

    Lot: 128

    ESKİ FOTOĞRAF ''SARIYER''-Eski fotoğraf. Sarıyer, Kireçburnu Vapur İskelesi. Çerçeve içerisinde. İyi kondüsyonlu. Ölçü: 37 x 50 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • İSTANBUL-Mukavva üzeri yağlıboya. Çerçeve içerisinde. Yazılı. Eserin alt kısmında deformasyon mevcuttur. 

Ölçü: 68 x 48 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 129

    Lot: 129

    İSTANBUL-Mukavva üzeri yağlıboya. Çerçeve içerisinde. Yazılı. Eserin alt kısmında deformasyon mevcuttur. Ölçü: 68 x 48 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ESKİ FOTOĞRAF ''PAŞA''-19. yy. Eski fotoğraf. Paşa portresi. Çerçevesinin içerisinde. 

Ölçü: 49 x 28 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 130

    Lot: 130

    ESKİ FOTOĞRAF ''PAŞA''-19. yy. Eski fotoğraf. Paşa portresi. Çerçevesinin içerisinde. Ölçü: 49 x 28 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Avrupa yapımı. Osmanlı pazarına özel tasarım. İmzalı. Gravür üzeri elle renklendirme. 

Ölçü: 40 x 30 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    Lot No: 131

    Lot: 131

    AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Avrupa yapımı. Osmanlı pazarına özel tasarım. İmzalı. Gravür üzeri elle renklendirme. Ölçü: 40 x 30 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    TLSold
  • AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Avrupa yapımı. Osmanlı pazarına özel tasarım. İmzalı. Gravür üzeri elle renklendirme. 

Ölçü: 37.5 x 30 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    Lot No: 132

    Lot: 132

    AVRUPA ESKİ GRAVÜR-19. yy. Avrupa yapımı. Osmanlı pazarına özel tasarım. İmzalı. Gravür üzeri elle renklendirme. Ölçü: 37.5 x 30 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    TLSold
  • TEKKE İŞİ HAT LEVHA-20. yy. Tekke işi. Katı' sanatı. Mevleni sikkesi üzeri ayetlerle dekorlu ve ''Ya Hazreti Mevlana'' yazılı. Çerçeve içerisinde. 

Ölçü: 48 x 34 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    Lot No: 133

    Lot: 133

    TEKKE İŞİ HAT LEVHA-20. yy. Tekke işi. Katı' sanatı. Mevleni sikkesi üzeri ayetlerle dekorlu ve ''Ya Hazreti Mevlana'' yazılı. Çerçeve içerisinde. Ölçü: 48 x 34 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    TLSold
  • ZERENDUD TEKKE LEVHASI-19. yy. Mukavva üzeri zerendud zemin üzeri altın tezyinatlı şemse içerisinde mevlevi sikkesi. ''Ya Hazreti Mevlana'' yazılı eser kallavi ebatlı, çok iyi kondüsyonlu ve çerçevesinin içerisindedir. 

Ölçü: 68 x 47 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 134

    Lot: 134

    ZERENDUD TEKKE LEVHASI-19. yy. Mukavva üzeri zerendud zemin üzeri altın tezyinatlı şemse içerisinde mevlevi sikkesi. ''Ya Hazreti Mevlana'' yazılı eser kallavi ebatlı, çok iyi kondüsyonlu ve çerçevesinin içerisindedir. Ölçü: 68 x 47 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ZERENDUD TEKKE LEVHASI-19. yy. Cam altı. Zerendud zemin üzeri celi sülüs Osmanlı tuğrası ve mevlevi sikkesi. Bitkisel motiflerle dekore edilmiş eser çerçevesinin içerisindedir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 39.5 x 32 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 135

    Lot: 135

    ZERENDUD TEKKE LEVHASI-19. yy. Cam altı. Zerendud zemin üzeri celi sülüs Osmanlı tuğrası ve mevlevi sikkesi. Bitkisel motiflerle dekore edilmiş eser çerçevesinin içerisindedir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 39.5 x 32 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • RIZIK ALLAHTANDIR-20. yy. Hicri 1382 tarihli. Cam altı. Dikdörtgen formlu. Besmele-i Şerif. ''Allah'' , ''Muhammed'' ve ''Rızık Allahtandır.'' yazılı. 

Ölçü: 38 x 19 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 136

    Lot: 136

    RIZIK ALLAHTANDIR-20. yy. Hicri 1382 tarihli. Cam altı. Dikdörtgen formlu. Besmele-i Şerif. ''Allah'' , ''Muhammed'' ve ''Rızık Allahtandır.'' yazılı. Ölçü: 38 x 19 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • CAM ALTI AMENTÜ GEMİSİ-1930-1940. Tekke işi. Cam altı Amentü gemisi. 
Bayraklarda; "LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULALLAH" (KELİMEİ TEVHİD) ve "MAŞALLAH" yazılı.
Yelkenlerde; "YA MALİK-ÜL MÜLK" ve "İNNA FETTAHNA LEKE FETHAN MUBİYNA" yazılı. 
Gemi gövdesinde: "YEMLİHA, MİSLİNA, MEKSELİNA, MERNUŞ, DEBERNUŞ, ŞAZENUŞ, KEFEŞTETAYYUŞ VE KITMİR" (ASHAB-I KEHF - Yedi uyurların isimleri) Yazılıdır. 

Ölçü: 59 x 41 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 137

    Lot: 137

    CAM ALTI AMENTÜ GEMİSİ-1930-1940. Tekke işi. Cam altı Amentü gemisi. Bayraklarda; "LA İLAHE İLLALLAH MUHAMMEDEN RESULALLAH" (KELİMEİ TEVHİD) ve "MAŞALLAH" yazılı. Yelkenlerde; "YA MALİK-ÜL MÜLK" ve "İNNA FETTAHNA LEKE FETHAN MUBİYNA" yazılı. Gemi gövdesinde: "YEMLİHA, MİSLİNA, MEKSELİNA, MERNUŞ, DEBERNUŞ, ŞAZENUŞ, KEFEŞTETAYYUŞ VE KITMİR" (ASHAB-I KEHF - Yedi uyurların isimleri) Yazılıdır. Ölçü: 59 x 41 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • CAM ALTI SELİMİYE CAMİİ-Cam altı Selimiye Camii. İki köşesinde ''Allah'' ve ''Muhammed'' yazılı. Çerçevesinin içerisindeki eserde ufak döküntüler vardır. 

Ölçü: 46.5 x 43.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 138

    Lot: 138

    CAM ALTI SELİMİYE CAMİİ-Cam altı Selimiye Camii. İki köşesinde ''Allah'' ve ''Muhammed'' yazılı. Çerçevesinin içerisindeki eserde ufak döküntüler vardır. Ölçü: 46.5 x 43.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • KELİME-İ TEVHİD-19. yy. Piper mache'den mamül. Dikdörtgen formlu. Bordo zemin üzeri al yıldız tasvirli. Tasvirde Kelim-i Tevhid (La İlahe İllallah, Muhammedun Resulallah) yazılı. Dört köşesi bitkisel motiflerle süslenmiş eser yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 72 x 53 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 139

    Lot: 139

    KELİME-İ TEVHİD-19. yy. Piper mache'den mamül. Dikdörtgen formlu. Bordo zemin üzeri al yıldız tasvirli. Tasvirde Kelim-i Tevhid (La İlahe İllallah, Muhammedun Resulallah) yazılı. Dört köşesi bitkisel motiflerle süslenmiş eser yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 72 x 53 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-1947 tarihli. Dikdörtgen formlu mavi saten kumaş üzeri tütün yapraklarıyla yapılmış eser. Tütün yapraklarıyla oluşturulan çelenk içerisinde Besmele-i Şerif ve 1947 tarihi. Eser üst iki köşesi ay yıldız tasvirli olup yüksek sanat değerine sahiptir.

 Ölçü: 67 x 47 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 140

    Lot: 140

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-1947 tarihli. Dikdörtgen formlu mavi saten kumaş üzeri tütün yapraklarıyla yapılmış eser. Tütün yapraklarıyla oluşturulan çelenk içerisinde Besmele-i Şerif ve 1947 tarihi. Eser üst iki köşesi ay yıldız tasvirli olup yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 67 x 47 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • KELİME-İ ŞEHADET AMENTÜ GEMİSİ-Hicri 1337 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Amentü gemisi. Besmele-i Şerif, Kelime-i Tevhid ve Allah lafzının yer aldığı esere Amentü duası olan "Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihî mine'llāhi teâlâ; ve'l-ba'sü ba'de'l-mevti hakk.'' yazılı olup; "Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna iman ettim. Ölümden sonra diriliş gerçektir.'' anlamına gelmektedir. 

Ölçü: 47 x 23.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 141

    Lot: 141

    KELİME-İ ŞEHADET AMENTÜ GEMİSİ-Hicri 1337 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Amentü gemisi. Besmele-i Şerif, Kelime-i Tevhid ve Allah lafzının yer aldığı esere Amentü duası olan "Âmentü billâhi ve melâiketihî ve kütübihî ve rusülihî ve'l-yevmi'l-âhiri ve bi'l-kaderi hayrihî ve şerrihî mine'llāhi teâlâ; ve'l-ba'sü ba'de'l-mevti hakk.'' yazılı olup; "Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah'tan olduğuna iman ettim. Ölümden sonra diriliş gerçektir.'' anlamına gelmektedir. Ölçü: 47 x 23.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • ALLAH LAFZI-Hicri 1301 tarihli. Kağıt üzeri altın zerendud. Allah lafzı. Lafzın altında ''Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.'' yazmaktadır. 

Ölçü: 36 x 29 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 142

    Lot: 142

    ALLAH LAFZI-Hicri 1301 tarihli. Kağıt üzeri altın zerendud. Allah lafzı. Lafzın altında ''Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu; Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir.'' yazmaktadır. Ölçü: 36 x 29 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • MAHMUT ŞAHİN-Mahmut Şahin imzalı. Hicri 1425 tarihli. Kağıt üzeri eş çekme. ''Allah'ın geçersiz kıldığı hiçbir şey helal değildir.'' yazılıdır. 

Ölçü: 68 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 143

    Lot: 143

    MAHMUT ŞAHİN-Mahmut Şahin imzalı. Hicri 1425 tarihli. Kağıt üzeri eş çekme. ''Allah'ın geçersiz kıldığı hiçbir şey helal değildir.'' yazılıdır. Ölçü: 68 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • İTTİFAK-19. yy. İttifak. Kağıt üzeri karışık teknik. Yağlıboya, dokuma ve fotoğraf. İttifak liderleri Sultan Mehmed Reşad, Kayzer Wilhelm, Franz Joseph ve I. Karl'ın tasvirlerinin yer aldığı eser 1914-1916 tarihli olup, ülkelerin bayraklarıyla süslenmiş bir kolajdır ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 40 x 31 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 144

    Lot: 144

    İTTİFAK-19. yy. İttifak. Kağıt üzeri karışık teknik. Yağlıboya, dokuma ve fotoğraf. İttifak liderleri Sultan Mehmed Reşad, Kayzer Wilhelm, Franz Joseph ve I. Karl'ın tasvirlerinin yer aldığı eser 1914-1916 tarihli olup, ülkelerin bayraklarıyla süslenmiş bir kolajdır ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 40 x 31 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • PİCASSO AFİŞİ-Picasso'nun bir resim sergisinin dönem afişi. ''Picasso'' ve ''Çizimler, baskılar, posterler'' yazılı. Çerçevesinin içerisinde. 

Ölçü: 56 x 42 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    Lot No: 145

    Lot: 145

    PİCASSO AFİŞİ-Picasso'nun bir resim sergisinin dönem afişi. ''Picasso'' ve ''Çizimler, baskılar, posterler'' yazılı. Çerçevesinin içerisinde. Ölçü: 56 x 42 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    TLSold
  • SULTAN III. AHMED TUĞRALI BERAT-Tuğra: III. Ahmed
Tarih: 15 Receb 1115 (25 Kasım 1703)
Yazı: Divani
Cinsi: berat
Humus’taki Şeyh Abdu’n-Nâfi'de  mütevellilik hizmetinin Seyyid Selim’e verildiğine dair berat. 

Ölçü: 58 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 146

    Lot: 146

    SULTAN III. AHMED TUĞRALI BERAT-Tuğra: III. Ahmed Tarih: 15 Receb 1115 (25 Kasım 1703) Yazı: Divani Cinsi: berat Humus’taki Şeyh Abdu’n-Nâfi'de mütevellilik hizmetinin Seyyid Selim’e verildiğine dair berat. Ölçü: 58 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: Abdülmecid
Tarih: 3 Rebiülevvel 1265 (27 Ocak 1849)
Yazı: Divani
Cinsi: berat
Haremeyn vakıflarına bağlı Köprülü Mehmed Paşa vakfından olmak üzere Hacı karyesi camii imamlığı ve yine buradaki mektep muallimliğinin Seyyid Hafız Mehmed Halife’ye verilmesine dair berat. 

Ölçü: 59 x 54.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 147

    Lot: 147

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: Abdülmecid Tarih: 3 Rebiülevvel 1265 (27 Ocak 1849) Yazı: Divani Cinsi: berat Haremeyn vakıflarına bağlı Köprülü Mehmed Paşa vakfından olmak üzere Hacı karyesi camii imamlığı ve yine buradaki mektep muallimliğinin Seyyid Hafız Mehmed Halife’ye verilmesine dair berat. Ölçü: 59 x 54.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid
Tarih: 2 Muharrem 1320 (11 Nisan 1902)
Yazı: Divani
Cinsi: berat
Sivas’taki Paşabey mescidi Seyyid Ahmed ve Hacı Ali vakıflarının imamlık ve çocuk muallimliği cihetinin Mehmed Şükrü’ye verildiğine dair berat. 

Ölçü: 77.5 x 52.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 148

    Lot: 148

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Tarih: 2 Muharrem 1320 (11 Nisan 1902) Yazı: Divani Cinsi: berat Sivas’taki Paşabey mescidi Seyyid Ahmed ve Hacı Ali vakıflarının imamlık ve çocuk muallimliği cihetinin Mehmed Şükrü’ye verildiğine dair berat. Ölçü: 77.5 x 52.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) Yazı: Rika Cins: Berat Konu: 2. Ordu Redif 29. Alay 3. Bölük çavuşu Hasan bin Ali’ye verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı. 

Ölçü: 55 x 42 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 149

    Lot: 149

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) Yazı: Rika Cins: Berat Konu: 2. Ordu Redif 29. Alay 3. Bölük çavuşu Hasan bin Ali’ye verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı. Ölçü: 55 x 42 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid
Yazı: Divani
Tarih: 13 Rebiülevvel 1316 (1 Ağustos 1898)
Konu: Süvari sınıfından Hasan Efendi’ye Yunan muharebesi iftihar nişanı verildiğine dair berat.

Ölçü: 57 x 28 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 150

    Lot: 150

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Divani Tarih: 13 Rebiülevvel 1316 (1 Ağustos 1898) Konu: Süvari sınıfından Hasan Efendi’ye Yunan muharebesi iftihar nişanı verildiğine dair berat. Ölçü: 57 x 28 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ TEKSTİL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kumaş üzeri yoğun sırma işçilikli. Camii tasvirli eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 36 x 34.5 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 151

    Lot: 151

    OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ TEKSTİL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel varaklı çerçevesinin içerisinde. Kumaş üzeri yoğun sırma işçilikli. Camii tasvirli eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 36 x 34.5 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çerçeve içerisine alınmış. Açık kahverengi kumaş üzerine altın sırma işçilikli. Bej renkli keten astarlıdır. 

Ölçü: 33 x 28 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 152

    Lot: 152

    OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çerçeve içerisine alınmış. Açık kahverengi kumaş üzerine altın sırma işçilikli. Bej renkli keten astarlıdır. Ölçü: 33 x 28 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT ÖRTÜ-Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisyalli, krem rengi ipek atlas kumaştan mamul, kare formlu örtülerin üzeri sırma ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir.

Ölçü: 49 x 49 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT ÖRTÜ-Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisyalli, krem rengi ipek atlas kumaştan mamul, kare formlu örtülerin üzeri sırma ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. Ölçü: 49 x 49 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ KESE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kahverengi saten kumaştan mamül. Tüm çevresi püsküllerle süslenmiş eserin iki tarafı altın sırma işçiliği ile bitkisel motif süslemelidir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 22 x 14 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ KESE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kahverengi saten kumaştan mamül. Tüm çevresi püsküllerle süslenmiş eserin iki tarafı altın sırma işçiliği ile bitkisel motif süslemelidir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 22 x 14 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ KESE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bordo kadife kumaştan mamül. Tüm çevresi püsküllerle süslenmiş eserin iki tarafı altın sırma işçiliği ile bitkisel motif süslemelidir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 24 x 20 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ KESE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bordo kadife kumaştan mamül. Tüm çevresi püsküllerle süslenmiş eserin iki tarafı altın sırma işçiliği ile bitkisel motif süslemelidir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 24 x 20 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ CÜZ KILIFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Zarf formunda. Kadife kumaştan mamül. Üst yüzeyi yoğun altın sırma işçiliği ile bezenmiş esere hilal ve bitkisel motifler tasvir edilmiş olup; çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 24 x 16.5 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ CÜZ KILIFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Zarf formunda. Kadife kumaştan mamül. Üst yüzeyi yoğun altın sırma işçiliği ile bezenmiş esere hilal ve bitkisel motifler tasvir edilmiş olup; çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 24 x 16.5 cm.

    TLSold