Lot: 1

Current Price: 1,000 TL Starting Bid: 1,000 TL Estimated: TL Losing Winning

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Yazı: Talik Hattat: Şerafeddin Atıf Akçeşme Tarih: 1309 (1892) Ölçü: 85 x 26 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Yazı: Talik
Hattat: Şerafeddin Atıf Akçeşme
Tarih: 1309 (1892) 
Ölçü: 85 x 26 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Yazı: Talik Hattat: Şerafeddin Atıf Akçeşme Tarih: 1309 (1892) Ölçü: 85 x 26 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ DAMGALI ÇİFT VAZO-19. yy. Fransız. Damgalı. Çift. Kare formlu mermerden mamül kaide ile yükseltilmiş. Diktörtgen formlu gövdeli. Gövde yüzeyi komple kabartma işçilikli. Bitkisel ve hayvansal motiflerle bezeli. Dağlar, uçan kuşlar ve doğa tasvirleriyle zenginleştirilmiş eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.

Ölçü: 50 x 20 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    FRANSIZ DAMGALI ÇİFT VAZO-19. yy. Fransız. Damgalı. Çift. Kare formlu mermerden mamül kaide ile yükseltilmiş. Diktörtgen formlu gövdeli. Gövde yüzeyi komple kabartma işçilikli. Bitkisel ve hayvansal motiflerle bezeli. Dağlar, uçan kuşlar ve doğa tasvirleriyle zenginleştirilmiş eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 50 x 20 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ HEYKEL-19. yy. Fransız. Yuvarlak formlu mermer kaide ile yükseltilmiş. Bronzdan mamül ''Flüt Çalan Çocuk'' tasarımının figüre edildiği eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 29 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    FRANSIZ BRONZ HEYKEL-19. yy. Fransız. Yuvarlak formlu mermer kaide ile yükseltilmiş. Bronzdan mamül ''Flüt Çalan Çocuk'' tasarımının figüre edildiği eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 29 cm.

    TLSold
  • KONFÜÇYÜS-18. yy. Uzakdoğu. Abanoz ağacı. Muazzam oyma tekniği ile tasarlanan, kaide üzerinde ünlü filozof  ''Konfüçyüs''  figürü ile dekore edilen heykel iyi kondüsyonlu, nadir ve büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 55 x 15 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    KONFÜÇYÜS-18. yy. Uzakdoğu. Abanoz ağacı. Muazzam oyma tekniği ile tasarlanan, kaide üzerinde ünlü filozof ''Konfüçyüs'' figürü ile dekore edilen heykel iyi kondüsyonlu, nadir ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 55 x 15 cm.

    TLSold
  • OSMANLI KEHRİBAR AĞIZLIK LOTU-6 adetten oluşan, her biri orijinal kutusunda yer alan, 5 adedi damla kehribardan 1 adedi ise katalinden mamül, uç kısımları gümüş işçilikli ağızlık koleksiyonu. 
(Birkaçında damar çatlağı mevcuttur). 

Ölçü: ortalama 10 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI KEHRİBAR AĞIZLIK LOTU-6 adetten oluşan, her biri orijinal kutusunda yer alan, 5 adedi damla kehribardan 1 adedi ise katalinden mamül, uç kısımları gümüş işçilikli ağızlık koleksiyonu. (Birkaçında damar çatlağı mevcuttur). Ölçü: ortalama 10 cm.

    TLSold
  • TOPHANE LÜLE AĞIZLIK TAKIMI-Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış altıgen formlu lülenin üzeri altın yaldızla bezenmiştir. Kiraz ağacından mamul çubuğun üzeri kırmızı renk kumaş ve sırma iplik sarılı olup, kemik ağızlıklıdır. Kehribar ağızlık orijinal kutusu içindedir. Lülede restorasyon mevcuttur. Haliyle. 

Ölçü: lüle-çubuk: 48 cm. ağızlık: 12 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    TOPHANE LÜLE AĞIZLIK TAKIMI-Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış altıgen formlu lülenin üzeri altın yaldızla bezenmiştir. Kiraz ağacından mamul çubuğun üzeri kırmızı renk kumaş ve sırma iplik sarılı olup, kemik ağızlıklıdır. Kehribar ağızlık orijinal kutusu içindedir. Lülede restorasyon mevcuttur. Haliyle. Ölçü: lüle-çubuk: 48 cm. ağızlık: 12 cm.

    TLSold
  • BRONZ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ÇERÇEVE VE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA CUPİD TASVİRİ-19. yy. Bronzdan mamül. Oval formlu. Ön çevresi pembe ve beyaz renklerde mine işçilikli. Bitkisel motif tezyinli zarif çerçevenin iç kısmında yer alan eser porselenden mamül, oval formlu ve şişkin gövdeli olup el boyama Eros Bebek tasviri tezyin edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10.5 x 8.5 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    BRONZ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ÇERÇEVE VE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA CUPİD TASVİRİ-19. yy. Bronzdan mamül. Oval formlu. Ön çevresi pembe ve beyaz renklerde mine işçilikli. Bitkisel motif tezyinli zarif çerçevenin iç kısmında yer alan eser porselenden mamül, oval formlu ve şişkin gövdeli olup el boyama Eros Bebek tasviri tezyin edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10.5 x 8.5 cm.

    TLSold
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 16 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı çok renkli el boyama yaşam sahneleri tezyinli olan eserin çevresi altın yaldızlı bitkisel motif süslemeli ve iki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olup eskiliğinden kaynaklı tamir edilebilecek boyutta hasarları mevcuttur. 

Ölçü: 51 x 26 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 16 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı çok renkli el boyama yaşam sahneleri tezyinli olan eserin çevresi altın yaldızlı bitkisel motif süslemeli ve iki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olup eskiliğinden kaynaklı tamir edilebilecek boyutta hasarları mevcuttur. Ölçü: 51 x 26 cm.

    TLSold
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 18 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı kumaştan mamül, çiçek betimlemeli. İki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olan eserin eskiliğinden kaynaklı bir yerinde rötuşu vardır. 

Ölçü: 60 x 32 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 18 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı kumaştan mamül, çiçek betimlemeli. İki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olan eserin eskiliğinden kaynaklı bir yerinde rötuşu vardır. Ölçü: 60 x 32 cm.

    TLSold
  • BOSNA İŞİ TOMBAKLAMA TARZI KAHVE SETİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaklama tarzı. Yuvarlak formlu, dışa dönük ağızlı bir adet tepsi, düz dipli, huni formlu dört adet zarf, yuvarlak formlu, kubbe kapaklı bir adet şekerlik ve silindirik formlu, elibelinde tutamaklı, gaga ağızlı bir adet kahvedan olmak üzere; 7 parçadan oluşan set yoğun işçiliklerle bezenmiş, bitkisel ve etnik motiflerle süslenmiş olup, altın ve gümüş sıvama işçiliği ile tezyin edilmiştir.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    BOSNA İŞİ TOMBAKLAMA TARZI KAHVE SETİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaklama tarzı. Yuvarlak formlu, dışa dönük ağızlı bir adet tepsi, düz dipli, huni formlu dört adet zarf, yuvarlak formlu, kubbe kapaklı bir adet şekerlik ve silindirik formlu, elibelinde tutamaklı, gaga ağızlı bir adet kahvedan olmak üzere; 7 parçadan oluşan set yoğun işçiliklerle bezenmiş, bitkisel ve etnik motiflerle süslenmiş olup, altın ve gümüş sıvama işçiliği ile tezyin edilmiştir.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ PORSELENLİ SAAT TAKIMI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül zarif kaidelerle yükselen ve kozalak figürleriyle süslenen takımın gövde kısımları porselen üzeri el işçilikli bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup; 3 parçadan oluşmaktadır.

 Ölçü: Saat: 37 x 24 cm, Şamdanlar: 27 x 11 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    FRANSIZ BRONZ PORSELENLİ SAAT TAKIMI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül zarif kaidelerle yükselen ve kozalak figürleriyle süslenen takımın gövde kısımları porselen üzeri el işçilikli bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup; 3 parçadan oluşmaktadır. Ölçü: Saat: 37 x 24 cm, Şamdanlar: 27 x 11 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ TUTYA MASA SAATİ-19. yy. Fransız. Tutyadan mamül. Dört zarif ayak üzerinde yükseltilmiş. Dikdörtgen formlu kaide üzeri yuvarlak formlu gövdeli. Eser çevresi yoğun bitkisel ve etnik desenli. Formun kadran kısmı porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, çok renkli el boyama ''Eros Bebek'' figür süslemeli. Gövde iki köşesi ağzında çelenk taşıyan aslan figürlü. Tepe kısmı kubbe formlu tasarıma sahip eser romen rakamlı olup; iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 39 x 24 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    FRANSIZ TUTYA MASA SAATİ-19. yy. Fransız. Tutyadan mamül. Dört zarif ayak üzerinde yükseltilmiş. Dikdörtgen formlu kaide üzeri yuvarlak formlu gövdeli. Eser çevresi yoğun bitkisel ve etnik desenli. Formun kadran kısmı porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, çok renkli el boyama ''Eros Bebek'' figür süslemeli. Gövde iki köşesi ağzında çelenk taşıyan aslan figürlü. Tepe kısmı kubbe formlu tasarıma sahip eser romen rakamlı olup; iyi kondüsyonludur. Ölçü: 39 x 24 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ MASA SAATİ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Dört ayakla yükseltilen ve bronz üzeri altın vermeyli geniş kaideye sahip olan masa saatinin tepe kısmında 'Atlı Savaşçı' figürü yer almakta olup; saat çevresi ve kaide gövdesi bitkisel motiflerle süslenmiştir. Romen rakamlı tasarıma sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 46 x 30 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    FRANSIZ BRONZ MASA SAATİ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Dört ayakla yükseltilen ve bronz üzeri altın vermeyli geniş kaideye sahip olan masa saatinin tepe kısmında 'Atlı Savaşçı' figürü yer almakta olup; saat çevresi ve kaide gövdesi bitkisel motiflerle süslenmiştir. Romen rakamlı tasarıma sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 46 x 30 cm.

    TLSold
  • ALTIN VARAKLI KAVUKLUK-19. yy. Ahşaptan mamül. İki kattan oluşan ve kat arasında zarif işçilkleri barındıran kavukluk altın varakla zenginleştirilmiş olup şık bitkisel desenlere sahiptir. 

Ölçü: 70 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    ALTIN VARAKLI KAVUKLUK-19. yy. Ahşaptan mamül. İki kattan oluşan ve kat arasında zarif işçilkleri barındıran kavukluk altın varakla zenginleştirilmiş olup şık bitkisel desenlere sahiptir. Ölçü: 70 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ÇİFT SARAY CİLDİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Dikdörtgen formlu, Kahverengi deri kaplama kitap kapağı altın yaldızlarla Ay-yıldız ve kartal figürü ile betimlenmiş olup, kitap Osmanlı - Rus harbini anlatmaktadır. Sayfalar arası el işçilikli minyatür resimler barındıran eser kondüsyon bakımından iyi durumda olup nadir rastlanılacak eserler arasındadır.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    OSMANLI ÇİFT SARAY CİLDİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Dikdörtgen formlu, Kahverengi deri kaplama kitap kapağı altın yaldızlarla Ay-yıldız ve kartal figürü ile betimlenmiş olup, kitap Osmanlı - Rus harbini anlatmaktadır. Sayfalar arası el işçilikli minyatür resimler barındıran eser kondüsyon bakımından iyi durumda olup nadir rastlanılacak eserler arasındadır.

    TLSold
  • ORYANTAL DERİ İNDİA CİLT-19. yy. Deriden mamül olan cildin kapak üzeri altın işçiliklerle süslenmiş oryantal figür ile dekore edilmiş olup 'İndia' yazısı barındırmaktadır. 

Ölçü: 32 x 25 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    ORYANTAL DERİ İNDİA CİLT-19. yy. Deriden mamül olan cildin kapak üzeri altın işçiliklerle süslenmiş oryantal figür ile dekore edilmiş olup 'İndia' yazısı barındırmaktadır. Ölçü: 32 x 25 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER-19. yy. Rus imalatı. Gümüşten mamül edilen gövdenin üzerinden deri tasarımı yapılmış olup herbir parçası Rus 84 damgalı olup üzeri yoğun savat işçiliklidir ve kedi motifiyle süslenmiştir. 

Ölçü: derisiz 1000 gr.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER-19. yy. Rus imalatı. Gümüşten mamül edilen gövdenin üzerinden deri tasarımı yapılmış olup herbir parçası Rus 84 damgalı olup üzeri yoğun savat işçiliklidir ve kedi motifiyle süslenmiştir. Ölçü: derisiz 1000 gr.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. 

Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.

    TLSold
  • 84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, yuvarlak ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 424 gram, 24 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, yuvarlak ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 424 gram, 24 cm.

    TLSold
  • 84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, dalgalı ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 982 gram, 28 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, dalgalı ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 982 gram, 28 cm.

    TLSold
  • TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. 

Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.

    TLSold
  • SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI GÜMÜŞ KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Gövde yüzeyi silme savat işçiliği ile tezyin edilen eser çiçek, yaprak motifleri ve dallarla süslendirilmiş olup, tutamak ucu rokoko tarzı kıvrımlı dal ve yaprak desenleri ile dekore edilmiştir. Orijinal zarif zinciri bulunan eser iyi kondüsyonludur ve yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 45 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI GÜMÜŞ KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Gövde yüzeyi silme savat işçiliği ile tezyin edilen eser çiçek, yaprak motifleri ve dallarla süslendirilmiş olup, tutamak ucu rokoko tarzı kıvrımlı dal ve yaprak desenleri ile dekore edilmiştir. Orijinal zarif zinciri bulunan eser iyi kondüsyonludur ve yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 45 cm.

    TLSold
  • MAŞAALLAH LAFZLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül.Kare formlu. Ön yüz orta hattı buket betimlemesi ile süslenen hamayılın arka yüzünde 'Maşaallah' lafzı yer almakta olup sarkıntılı osmanlı parasıyla dekore edilmiştir ve zincirlidir. 

Ölçü: 115 gr, zincirsiz 7 x 5.5 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    MAŞAALLAH LAFZLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül.Kare formlu. Ön yüz orta hattı buket betimlemesi ile süslenen hamayılın arka yüzünde 'Maşaallah' lafzı yer almakta olup sarkıntılı osmanlı parasıyla dekore edilmiştir ve zincirlidir. Ölçü: 115 gr, zincirsiz 7 x 5.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ HASIR KEMER-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir. 

Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ HASIR KEMER-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Eserin tamamı yoğun altın vermeyli olarak tasarlanmış olup, 6 zarif ayakla yükseltilmiştir. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeleri ile süslenmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadirdir. 

Ölçü: 477 gr, 15,5 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Eserin tamamı yoğun altın vermeyli olarak tasarlanmış olup, 6 zarif ayakla yükseltilmiştir. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeleri ile süslenmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadirdir. Ölçü: 477 gr, 15,5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir. 

Ölçü: 50.74 gr, 12 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir. Ölçü: 50.74 gr, 12 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ON İKİLİ TAM TAKIM ZARF SETİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Mavi renkli saten kaplama özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 12 adet fincan ve 12 adet zarf olmak üzere toplam 24 parça tam takım. Fincanlar porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yalın işçilikli eserin bordür kısımları altın yaldız süslemeli. Zarflar ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, kalem işi bitkisel motiflidir. 

Ölçü: 303 gr, 5.5 x 4.5 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ON İKİLİ TAM TAKIM ZARF SETİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Mavi renkli saten kaplama özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 12 adet fincan ve 12 adet zarf olmak üzere toplam 24 parça tam takım. Fincanlar porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yalın işçilikli eserin bordür kısımları altın yaldız süslemeli. Zarflar ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, kalem işi bitkisel motiflidir. Ölçü: 303 gr, 5.5 x 4.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 3 parçadan oluşan tam takım. Tamamı yoğun altın vermeyli. Çatal, kaşık, bıçak tutamak kısımları kalemişi tekniği ile stile. Bitkisel motifler arasına Osmanlı Tuğra tezyinli.Sah ve çeşnili. 

Ölçü: Takribi 140 gr. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 3 parçadan oluşan tam takım. Tamamı yoğun altın vermeyli. Çatal, kaşık, bıçak tutamak kısımları kalemişi tekniği ile stile. Bitkisel motifler arasına Osmanlı Tuğra tezyinli.Sah ve çeşnili. Ölçü: Takribi 140 gr. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSold
  • FARHAD KHALİLOV-Azeri Farhad Khalilov imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1992 tarihli. 

Farhad Khalilov, 26 Ekim 1946'da Bakü'de doğdu. 1961–1966'da Azim Azimzade adına Azerbaycan Devlet Sanat Okulu'nda okudu. Eğitimine 1966–1968'de Stroganov Sanat Okulu'nda ve 1969–1975'te Moskova Basım Enstitüsü'nde devam etti. 
F. Halilov, 1989'dan beri SSCB Sanatçılar Birliği'nin üyesidir ve 1987'de Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin başkanlığına seçilmiştir. 2008'den beri Rusya Sanat Akademisi'nin onursal üyesidir. 
Abşeron motifleri sanatçının çalışmalarında önemli bir yer tutar. Eserleri defalarca eski SSCB ülkelerinde, Avrupa'da ve ayrıca çeşitli galeri ve sergilerde sergilendi. 

Ölçü: 120 x 90 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    FARHAD KHALİLOV-Azeri Farhad Khalilov imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1992 tarihli. Farhad Khalilov, 26 Ekim 1946'da Bakü'de doğdu. 1961–1966'da Azim Azimzade adına Azerbaycan Devlet Sanat Okulu'nda okudu. Eğitimine 1966–1968'de Stroganov Sanat Okulu'nda ve 1969–1975'te Moskova Basım Enstitüsü'nde devam etti. F. Halilov, 1989'dan beri SSCB Sanatçılar Birliği'nin üyesidir ve 1987'de Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin başkanlığına seçilmiştir. 2008'den beri Rusya Sanat Akademisi'nin onursal üyesidir. Abşeron motifleri sanatçının çalışmalarında önemli bir yer tutar. Eserleri defalarca eski SSCB ülkelerinde, Avrupa'da ve ayrıca çeşitli galeri ve sergilerde sergilendi. Ölçü: 120 x 90 cm.

    TLSold
  • NURİ BATTAL-Nuri Battal imzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Soyut kompozisyon. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    NURİ BATTAL-Nuri Battal imzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Soyut kompozisyon. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSold
  • VEZİR SULUBOYA TABLO-Kağıt üzerine suluboya. ''Grand Vizir'' (''Büyük Vezir'') yazılı. 

Ölçü: 25 x 19 cm. 
Çerçeveli ölçü: 45 x 40 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    VEZİR SULUBOYA TABLO-Kağıt üzerine suluboya. ''Grand Vizir'' (''Büyük Vezir'') yazılı. Ölçü: 25 x 19 cm. Çerçeveli ölçü: 45 x 40 cm.

    TLSold
  • DERVİŞ SULUBOYA TABLO-Kağıt üzerine suluboya. ''Dervich On Capucin Arabe Errant'' (''Capucin'de Arap Derviş'') 

Ölçü: 23 x 19 cm. 
Çerçeveli ölçü: 43 x 38 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    DERVİŞ SULUBOYA TABLO-Kağıt üzerine suluboya. ''Dervich On Capucin Arabe Errant'' (''Capucin'de Arap Derviş'') Ölçü: 23 x 19 cm. Çerçeveli ölçü: 43 x 38 cm.

    TLSold
  • YENİÇERİ SULUBOYA TABLO-Kağıt üzerine suluboya. ''Yanissaire En Ceremonie'' (''Seremoni'de Yeniçeri'') 

Ölçü: 23 x 19 cm. 
Çerçeveli ölçü: 50 x 42 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    YENİÇERİ SULUBOYA TABLO-Kağıt üzerine suluboya. ''Yanissaire En Ceremonie'' (''Seremoni'de Yeniçeri'') Ölçü: 23 x 19 cm. Çerçeveli ölçü: 50 x 42 cm.

    TLSold
  • ABDULLAH ÇİZGEN (1908-1987)-Abdullah Çizgen imzalı. Özel döneminin altın varaklı çerçevesi içerisinde. Tuval üzeri yağlıboya. ''Topkapı Sarayı''. 

Ölçü: 89 x 67 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    ABDULLAH ÇİZGEN (1908-1987)-Abdullah Çizgen imzalı. Özel döneminin altın varaklı çerçevesi içerisinde. Tuval üzeri yağlıboya. ''Topkapı Sarayı''. Ölçü: 89 x 67 cm.

    TLSold
  • ANONİM-Tuval üzeri yağlıboya. Özel döneminin çerçevesinde. ''Vazoda Çiçekler''. 

Ölçü: 69 x 53 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    ANONİM-Tuval üzeri yağlıboya. Özel döneminin çerçevesinde. ''Vazoda Çiçekler''. Ölçü: 69 x 53 cm.

    TLSold
  • ANONİM-'İstanbul''. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 100 x 44 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    ANONİM-'İstanbul''. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 100 x 44 cm.

    TLSold
  • Ç. BERGER-'Harem'' Ç. Berger imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 71 x 56 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Ç. BERGER-'Harem'' Ç. Berger imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 71 x 56 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN-Ahmed imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sultan II. Abdülhamid Han portresi. 

Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN-Ahmed imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sultan II. Abdülhamid Han portresi. Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSold
  • SAC ÜZERİ HAT LEVHA-Sülüs tarzda, Bakara Suresi 144. Ayetten (Her nerede olursanız, yüzünüzü, namazlarda o Mescid tarafına çevirin.) kesitin yer aldığı levha siyah boyalı sac üzerine irtikap edilmiş olup, dikdörtgen formlu ve yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 85 x 32 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    SAC ÜZERİ HAT LEVHA-Sülüs tarzda, Bakara Suresi 144. Ayetten (Her nerede olursanız, yüzünüzü, namazlarda o Mescid tarafına çevirin.) kesitin yer aldığı levha siyah boyalı sac üzerine irtikap edilmiş olup, dikdörtgen formlu ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 85 x 32 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid 
Yazı: Rika 
Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) 
3. Ordu Nizamiye 72. Alay 1. Taburundan Abdi bin Mustafa’ya verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Rika Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) 3. Ordu Nizamiye 72. Alay 1. Taburundan Abdi bin Mustafa’ya verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid 
Yazı: Rika 
Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) 
2. Ordu Redif 29. Alay 3. Bölük çavuşu Hasan bin Ali’ye verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Rika Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) 2. Ordu Redif 29. Alay 3. Bölük çavuşu Hasan bin Ali’ye verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid 
Yazı: Divani 
Tarih: 13 Rebiülevvel 1316 (1 Ağustos 1898) 
Konu: Süvari sınıfından Hasan Efendi’ye Yunan muharebesi iftihar nişanı verildiğine dair berat. 

Ölçü: 57 x 28 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Divani Tarih: 13 Rebiülevvel 1316 (1 Ağustos 1898) Konu: Süvari sınıfından Hasan Efendi’ye Yunan muharebesi iftihar nişanı verildiğine dair berat. Ölçü: 57 x 28 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid 
Tarih: 22 Safer 1317 (2 Temmuz 1899) 
Yazı: Divani 
Cinsi: berat 
2. Fırka 5. Alay 1. Taburu Kolağası Ali Bey’e verilen gümüş liyakat madalyası beratı. 

Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 50 x 25 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Tarih: 22 Safer 1317 (2 Temmuz 1899) Yazı: Divani Cinsi: berat 2. Fırka 5. Alay 1. Taburu Kolağası Ali Bey’e verilen gümüş liyakat madalyası beratı. Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 50 x 25 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ İPEK YATAK ÖRTÜSÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz ipek saten üzerine yoğun sırma işçilikleriyle tezyin edilmiş, üzeri çiçek ve hizip gülleriyle süslenmiş, yatık sırma işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan, saray için özel olarak tasarlanış ve hazırlamış Osmanlı büyük ebatta koleksiyonluk yatak örtüsü. Ölçü: 198x160 cm (Kumaşının ipek olması sebebiyle yer yer dökülmeler mevcuttur.)

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI SARAY İŞİ İPEK YATAK ÖRTÜSÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz ipek saten üzerine yoğun sırma işçilikleriyle tezyin edilmiş, üzeri çiçek ve hizip gülleriyle süslenmiş, yatık sırma işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan, saray için özel olarak tasarlanış ve hazırlamış Osmanlı büyük ebatta koleksiyonluk yatak örtüsü. Ölçü: 198x160 cm (Kumaşının ipek olması sebebiyle yer yer dökülmeler mevcuttur.)

    TLSold
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE ÖRTÜ-19 yy. Osmanlı. Lacivert renk kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda, kusursuz ve entak görülen örtü. 

Ölçü: 98 x 98 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE ÖRTÜ-19 yy. Osmanlı. Lacivert renk kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda, kusursuz ve entak görülen örtü. Ölçü: 98 x 98 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE ÖRTÜ-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, dört çevresi altın püsküllü, çok iyi kondüsyonda örtü . 

Ölçü: 194 x 143 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE ÖRTÜ-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, dört çevresi altın püsküllü, çok iyi kondüsyonda örtü . Ölçü: 194 x 143 cm.

    TLSold
  • ÇERÇEVESİNDE OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda seccade. 

Ölçü: 161 x 91 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    ÇERÇEVESİNDE OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda seccade. Ölçü: 161 x 91 cm.

    TLSold
  • BURSA İŞİ OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bursa işi. MaşaAllah işlemeli. Dikdörtgen formlu, pudra pembesi kumaş üzerine bitkisel motiflerle tezyin edilmiş, sırma işçilikli, çerçeve içerisinde kumaş.

Ölçü: 25 x 21 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    BURSA İŞİ OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bursa işi. MaşaAllah işlemeli. Dikdörtgen formlu, pudra pembesi kumaş üzerine bitkisel motiflerle tezyin edilmiş, sırma işçilikli, çerçeve içerisinde kumaş. Ölçü: 25 x 21 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN SIRMALI SADAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Belden tip sadak. Krem rengi kadife kumaş üzerine her iki tarafı da dival tekniği kullanılarak altın kılaptan ve vermeyli pullar ile stilize karanfil, gül, lale ve yıldız çiçeği motifleri ile bezenmiş ve incilerle zenginleştirilmiştir. Dilimli tarafı altın vermey püsküllü olan sadak kondüsyon ve işçilik olarak çok iyi kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. 

Ölçü: 42 x 26 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    OSMANLI ALTIN SIRMALI SADAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Belden tip sadak. Krem rengi kadife kumaş üzerine her iki tarafı da dival tekniği kullanılarak altın kılaptan ve vermeyli pullar ile stilize karanfil, gül, lale ve yıldız çiçeği motifleri ile bezenmiş ve incilerle zenginleştirilmiştir. Dilimli tarafı altın vermey püsküllü olan sadak kondüsyon ve işçilik olarak çok iyi kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. Ölçü: 42 x 26 cm.

    TLSold
  • KUMAŞ ÜZERİ EL DOKUMA OSMANLI HAT LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eski kumaş üzeri el dokuma. En üstte ‘nazar âyeti olarak bildiğimiz Kalem suresi 51. âyet (وَاِنْ يَكَادُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌۢ) yer almaktadır. Meali: “O inkâr edenler Kur'an'ı işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle devirivereceklerdi. Hâla da: «Hiç şüphe yok o bir delidir» derler.”
Bunun altında (Lâ-ilahe illallah)
Onun altında Enbiya suresi 107. âyet (وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ) yer almaktadır. Meali: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”
En altta ise: “Kerim olan Rabbin varken yaratılmışlara kulak asma” yazılı eser tamamlanamamış olması sebebiyle hattatın tamamlanmadan önce vefat ettiği ihtimalinde karar kılınmıştır.

Ölçü: 127 x 78 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    KUMAŞ ÜZERİ EL DOKUMA OSMANLI HAT LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eski kumaş üzeri el dokuma. En üstte ‘nazar âyeti olarak bildiğimiz Kalem suresi 51. âyet (وَاِنْ يَكَادُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌۢ) yer almaktadır. Meali: “O inkâr edenler Kur'an'ı işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle devirivereceklerdi. Hâla da: «Hiç şüphe yok o bir delidir» derler.” Bunun altında (Lâ-ilahe illallah) Onun altında Enbiya suresi 107. âyet (وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ) yer almaktadır. Meali: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” En altta ise: “Kerim olan Rabbin varken yaratılmışlara kulak asma” yazılı eser tamamlanamamış olması sebebiyle hattatın tamamlanmadan önce vefat ettiği ihtimalinde karar kılınmıştır. Ölçü: 127 x 78 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzerikahverengi bitkisel motif tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. 

Ölçü: 21 x 21 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzerikahverengi bitkisel motif tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. Ölçü: 21 x 21 cm.

    TLSold
  • KRİSTAL KESME BOHEM KARAF VE KADEH TAKIMI-Fransız. Bohemden mamül. 12 adet kadeh ve karaf olmak üzere tam takım. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapaklı ve çok iyi kondüsyonludur. 12 adetten oluşan karaflar yuvarlak kaide üzeri ince, uzun sapla yükseltilmiş olup; hazne bölmesi yine kristal kesme stili ile dekore edilmiştir. 

Karaf ölçü: 32 cm, Kadeh ölçü: 12 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    KRİSTAL KESME BOHEM KARAF VE KADEH TAKIMI-Fransız. Bohemden mamül. 12 adet kadeh ve karaf olmak üzere tam takım. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapaklı ve çok iyi kondüsyonludur. 12 adetten oluşan karaflar yuvarlak kaide üzeri ince, uzun sapla yükseltilmiş olup; hazne bölmesi yine kristal kesme stili ile dekore edilmiştir. Karaf ölçü: 32 cm, Kadeh ölçü: 12 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN YALDIZLI ÇİFT BARDAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Şeffaf camdan imal. Çift. Bardak üst çevresi altın yaldız çevrili. Bardak ön yüzü Tuğra formunda ''Besmele-i Şerif'' tezyinli. Tezyin alt kısmında yazılı olup, yan kısmında yazısı mevcuttur. Eserlerin arka yüzü Camii motiflidir. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    OSMANLI ALTIN YALDIZLI ÇİFT BARDAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Şeffaf camdan imal. Çift. Bardak üst çevresi altın yaldız çevrili. Bardak ön yüzü Tuğra formunda ''Besmele-i Şerif'' tezyinli. Tezyin alt kısmında yazılı olup, yan kısmında yazısı mevcuttur. Eserlerin arka yüzü Camii motiflidir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSold
  • HEREND PORSELEN ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 17 x 10 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    HEREND PORSELEN ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. Ölçü: 17 x 10 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YILDIZ DAMGALI PORSELEN SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 24.5 x 14 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI YILDIZ DAMGALI PORSELEN SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 24.5 x 14 cm.

    TLSold
  • EL BOYAMA JP DAMGALI PORSELEN SULTANE FİGÜRLÜ KOKULUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kare formlu kaide ile yükselen figür çok renkli el boyama. Altın yaldızlarla süslenen eser büyük ebatlıdır ve JP damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 25 x 13 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    EL BOYAMA JP DAMGALI PORSELEN SULTANE FİGÜRLÜ KOKULUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kare formlu kaide ile yükselen figür çok renkli el boyama. Altın yaldızlarla süslenen eser büyük ebatlıdır ve JP damgası barındırmaktadır. Ölçü: 25 x 13 cm.

    TLSold
  • SÈVRES DAMGALI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine Sultan Abdülaziz Han tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    SÈVRES DAMGALI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine Sultan Abdülaziz Han tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • SÈVRES DAMGALI İMPARATORİÇE EUGENİE TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    SÈVRES DAMGALI İMPARATORİÇE EUGENİE TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • SÈVRES DAMGALI PORSELEN KELLERMANN FİGÜRÜ-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Sèvres damgası ve seri numarası barındıran, Fransız Askeri Lider François Christophe De Kellermann'ın dekore edildiği figür altın yaldızlarla süslenmiş olup, 1732 tarihi barındırmaktadır.

 Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    SÈVRES DAMGALI PORSELEN KELLERMANN FİGÜRÜ-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Sèvres damgası ve seri numarası barındıran, Fransız Askeri Lider François Christophe De Kellermann'ın dekore edildiği figür altın yaldızlarla süslenmiş olup, 1732 tarihi barındırmaktadır. Ölçü: 24 cm.

    TLSold
  • VİYANA DAMGALI PORSELEN TATLI TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet altlık ve 1 adet pasta tabağı olmak üzere 19 parça tam takım. Viyana porselen damgalı. Takımın etrafı zümrüt yeşili ve bordo zeminle çevrelenmiş olup; etnik desenlerle kaplı orta hattı 3 farklı ''Asilzade Kadın'' portresi ile dekore edilmiştir ve yoğun altın varak ile zenginleştirilmiştir.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    VİYANA DAMGALI PORSELEN TATLI TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet altlık ve 1 adet pasta tabağı olmak üzere 19 parça tam takım. Viyana porselen damgalı. Takımın etrafı zümrüt yeşili ve bordo zeminle çevrelenmiş olup; etnik desenlerle kaplı orta hattı 3 farklı ''Asilzade Kadın'' portresi ile dekore edilmiştir ve yoğun altın varak ile zenginleştirilmiştir.

    TLSold
  • SAX PORSELEN DAMGALI KAHVE FİNCANI TAKIMI-6 adet fincan 6 adet altlık olmak üzere 12 parça tamtakım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. Sax Porselen damgalı. Çarkıfelek formlu tasarıma sahip takımın gövde yüzeyleri çok çeşitli bitkisel motifler ve lale tezyinli süslemelerle dekore edilmiş olup; altın yaldızlarla zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: Fincan 10 x 7 cm, Altlık: 15 x 15 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    SAX PORSELEN DAMGALI KAHVE FİNCANI TAKIMI-6 adet fincan 6 adet altlık olmak üzere 12 parça tamtakım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. Sax Porselen damgalı. Çarkıfelek formlu tasarıma sahip takımın gövde yüzeyleri çok çeşitli bitkisel motifler ve lale tezyinli süslemelerle dekore edilmiş olup; altın yaldızlarla zenginleştirilmiştir. Ölçü: Fincan 10 x 7 cm, Altlık: 15 x 15 cm.

    TLSold
  • SÈVRES DAMGALI FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-19 yy. Porselenden mamül. Neo-klasik stil. Sèvres imalat damgalı. İmzalı. Dört ayakla yükseltilmiş oval gövdeli. İç yüzeyi beyaz renk zemin üzerine çok renkli çiçek motifleri ile dekorlu. Dış yüzeyi kapak gövdesi ve dört kenarı imparatorluk mavisi renk üzerine oval paneller içinde yoğun günlük yaşam sahneleri tasvirli. Ağız kenarı bronz geçmeli. Çelenk formlu tutamaklı. Büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonlu. 

Ölçü: 34 x 12 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    SÈVRES DAMGALI FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-19 yy. Porselenden mamül. Neo-klasik stil. Sèvres imalat damgalı. İmzalı. Dört ayakla yükseltilmiş oval gövdeli. İç yüzeyi beyaz renk zemin üzerine çok renkli çiçek motifleri ile dekorlu. Dış yüzeyi kapak gövdesi ve dört kenarı imparatorluk mavisi renk üzerine oval paneller içinde yoğun günlük yaşam sahneleri tasvirli. Ağız kenarı bronz geçmeli. Çelenk formlu tutamaklı. Büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonlu. Ölçü: 34 x 12 cm.

    TLSold
  • LİMOGES DAMGALI PORSELEN ÇİFT DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül, Limoges damgası barındıran ve çift olan tabakların orta hattı hayvan ve natürmort betimlemelerle süslenmiş olan duvar tabaklarının kenar kısımları yoğun altın dore etnik desen süslemelere sahiptir. 

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    LİMOGES DAMGALI PORSELEN ÇİFT DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül, Limoges damgası barındıran ve çift olan tabakların orta hattı hayvan ve natürmort betimlemelerle süslenmiş olan duvar tabaklarının kenar kısımları yoğun altın dore etnik desen süslemelere sahiptir. Ölçü: 27 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ ORYANTAL VAZO-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır. 

Ölçü: 38 x 23 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    FRANSIZ ORYANTAL VAZO-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır. Ölçü: 38 x 23 cm.

    TLSold
  • RUSSİNGER-POUYAT MUZIKA-İ HUMAYUN KAPAKLI VAZO-19. yy. Russinger-Pouyat imalat Damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı beyaz ve pembe renkli fonlu. Dört köşesi altın dore bitkisel tezyinli kaide ile yükselen eserin kaide üstü ve boğaz kısmı boğumlu yapıya sahip olup, gövde kısmı şişkin, yuvarlak formludur. Eserin Gövde ön arka yüzü çok renkli el boyama işçilikli çiçek buketi tezyini ile süslenmiş olup, sağ ve sol yüzü çok renkli el boyama işçilikli ''Mızıka-i Humayun'' tezyini ile stilize edilmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan eser, iki köşesinde gövdeden başlayıp ağızda sonlanan zarif işçilikli tutamak barındırmakta olup aynı zariflikte kapağa sahiptir. Tabandan kapağa kadar yoğun ve zarif altın dore bezemeye sahip olan eser büyük ebatlıdır ve kapak kısmı hafif rötuşludur. 

Ölçü: 44 x 16 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    RUSSİNGER-POUYAT MUZIKA-İ HUMAYUN KAPAKLI VAZO-19. yy. Russinger-Pouyat imalat Damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı beyaz ve pembe renkli fonlu. Dört köşesi altın dore bitkisel tezyinli kaide ile yükselen eserin kaide üstü ve boğaz kısmı boğumlu yapıya sahip olup, gövde kısmı şişkin, yuvarlak formludur. Eserin Gövde ön arka yüzü çok renkli el boyama işçilikli çiçek buketi tezyini ile süslenmiş olup, sağ ve sol yüzü çok renkli el boyama işçilikli ''Mızıka-i Humayun'' tezyini ile stilize edilmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan eser, iki köşesinde gövdeden başlayıp ağızda sonlanan zarif işçilikli tutamak barındırmakta olup aynı zariflikte kapağa sahiptir. Tabandan kapağa kadar yoğun ve zarif altın dore bezemeye sahip olan eser büyük ebatlıdır ve kapak kısmı hafif rötuşludur. Ölçü: 44 x 16 cm.

    TLSold
  • SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. 

Ölçü: 35 x 26 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. Ölçü: 35 x 26 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ PORSELEN JARDİNYER-19. yy. Fransız. İki zarif bronz tutamağa sahip olan, iç yüzeyi floral desenlerle, dış yüzeyi bahçe ve insan sahnesiyle betimlenen jardinyer bronz ayaklarla yükseltilmiş olup sahne üzerinde imza barındırmaktadır. 

Ölçü: 32 x 52 x 25 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    FRANSIZ BRONZ PORSELEN JARDİNYER-19. yy. Fransız. İki zarif bronz tutamağa sahip olan, iç yüzeyi floral desenlerle, dış yüzeyi bahçe ve insan sahnesiyle betimlenen jardinyer bronz ayaklarla yükseltilmiş olup sahne üzerinde imza barındırmaktadır. Ölçü: 32 x 52 x 25 cm.

    TLSold
  • KAİSER DAMGALI PORSELEN VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Kaiser damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, yüzeyi çiçek, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir ve altın yaldızlarla stilize edilmiştir. 

Ölçü: 34 x 11 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    KAİSER DAMGALI PORSELEN VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Kaiser damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, yüzeyi çiçek, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir ve altın yaldızlarla stilize edilmiştir. Ölçü: 34 x 11 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-Porselenden mamül, dış bordür bronz aplikleri olan ve dalgalı formda tasarlanan kutunun kenarları ve iç yüzeyi altın dore yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup kapak yüzeyi 'Eros Bebekler' sahnesi ile stilize edilmiştir.

 Ölçü: 23 x 12 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-Porselenden mamül, dış bordür bronz aplikleri olan ve dalgalı formda tasarlanan kutunun kenarları ve iç yüzeyi altın dore yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup kapak yüzeyi 'Eros Bebekler' sahnesi ile stilize edilmiştir. Ölçü: 23 x 12 cm.

    TLSold