Lot: 1

Current Price: 3,000 TL Starting Bid: 3,000 TL Estimated: TL Losing Winning

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Yazı: Celî İcaze Hattat: Ahmed Sıtkı Rizevî Tarih: 1322 (1904) Ölçü: 76 x 46 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Yazı: Celî İcaze
Hattat: Ahmed Sıtkı Rizevî 
Tarih: 1322 (1904) 

Ölçü: 76 x 46 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Yazı: Celî İcaze Hattat: Ahmed Sıtkı Rizevî Tarih: 1322 (1904) Ölçü: 76 x 46 cm.

    TLSold
  • İRAN İŞİ ÇİFT SERAMİK VAZO-Seramikten mamül. İran işi. Çift. Bombeli. Ağıza doğru daralan. Yuvarlak kaide üzeri şişkin gövdeli. Mavi zemin üzeri siyah renkli el işçilikli. Eserlerin tüm yüzeyleri yoğun bitkisel motif süslemeli. Kuş, çiçek, yaprak ve sarmaşık figürleri ile bezetilen eserlerin birinde ufak bir kırık mevcuttur.

 Ölçü: 39 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    İRAN İŞİ ÇİFT SERAMİK VAZO-Seramikten mamül. İran işi. Çift. Bombeli. Ağıza doğru daralan. Yuvarlak kaide üzeri şişkin gövdeli. Mavi zemin üzeri siyah renkli el işçilikli. Eserlerin tüm yüzeyleri yoğun bitkisel motif süslemeli. Kuş, çiçek, yaprak ve sarmaşık figürleri ile bezetilen eserlerin birinde ufak bir kırık mevcuttur. Ölçü: 39 cm.

    TLSold
  • SOĞUK DAMGALI OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19. yy. Osmanlı pazarı için özel yapım. Soğuk damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şaffaf sırlı. Şişkin silindirik formlu, dalında gül tutamaklı, bronz aplikeli. Kıvrımlı tutamaklı. Ağız kenarları, kaide çevresi ve sarmal tutamağı altın yaldız kontürlü. Mavi, beyaz ve pembe renk zemin üzeri çok renkli karanfil tasvirli. Tüm yüzey el boyama ve  altın dore süslemeli ve halka formlu tabanla yükseltilmiş eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 31 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    SOĞUK DAMGALI OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19. yy. Osmanlı pazarı için özel yapım. Soğuk damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şaffaf sırlı. Şişkin silindirik formlu, dalında gül tutamaklı, bronz aplikeli. Kıvrımlı tutamaklı. Ağız kenarları, kaide çevresi ve sarmal tutamağı altın yaldız kontürlü. Mavi, beyaz ve pembe renk zemin üzeri çok renkli karanfil tasvirli. Tüm yüzey el boyama ve altın dore süslemeli ve halka formlu tabanla yükseltilmiş eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 31 cm.

    TLSold
  • GARDNER DAMGALI PORSELEN İBRİK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Gardner imalat damgalı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eser şişik gövdeli, ağıza doğru daralan, silindirik formlu. Armudi formlu, aplike tutamaklı, kıvrımlı akıtma ağızlı ve orijinal emzikli. Pembe renkli zemin üzerine çok renkli el boyama bitkisel motif tezyinli ve altın yaldız kontürlü. Damga ve kondüsyon bakımından kaliteli değeri yüksektir. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    GARDNER DAMGALI PORSELEN İBRİK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Gardner imalat damgalı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eser şişik gövdeli, ağıza doğru daralan, silindirik formlu. Armudi formlu, aplike tutamaklı, kıvrımlı akıtma ağızlı ve orijinal emzikli. Pembe renkli zemin üzerine çok renkli el boyama bitkisel motif tezyinli ve altın yaldız kontürlü. Damga ve kondüsyon bakımından kaliteli değeri yüksektir. Ölçü: 24 cm.

    TLSold
  • RHANANİA DUİSDORF DAMGALI PORSELEN ÇİFT KAHVE FİNCANI-19. yy. Porselenden mamül. Alman Rhanania Duisdorf damgalı. Turuncu ve turkuaz olmak üzere iki renkli çift fincanın iç yüzeyi tamamen altın dore kaplama olup, tabak ve fincan dış yüzeyleri el işçilikli bitkisel motiflerle, dal ve yaprak süslemeleriyle dekore edilmiştir. 

Ölçü: Fincan: 9 x 3 cm, Tabak: 11.5 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    RHANANİA DUİSDORF DAMGALI PORSELEN ÇİFT KAHVE FİNCANI-19. yy. Porselenden mamül. Alman Rhanania Duisdorf damgalı. Turuncu ve turkuaz olmak üzere iki renkli çift fincanın iç yüzeyi tamamen altın dore kaplama olup, tabak ve fincan dış yüzeyleri el işçilikli bitkisel motiflerle, dal ve yaprak süslemeleriyle dekore edilmiştir. Ölçü: Fincan: 9 x 3 cm, Tabak: 11.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TABAKLI VE KAPAKLI PORSELEN SAHLEPLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Gül figürlü tutamağa sahip kapağı ve büyük ebatlı tabağı bulunan kulplu sahleplik dalgalı formlu bir tasarıma sahip olup, çok renkli, el boyama yoğun bitkisel motiflerle dekore edilmiştir. 

Ölçü: Sahleplik: 14 x 14 cm, Tabak: 17 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI TABAKLI VE KAPAKLI PORSELEN SAHLEPLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Gül figürlü tutamağa sahip kapağı ve büyük ebatlı tabağı bulunan kulplu sahleplik dalgalı formlu bir tasarıma sahip olup, çok renkli, el boyama yoğun bitkisel motiflerle dekore edilmiştir. Ölçü: Sahleplik: 14 x 14 cm, Tabak: 17 cm.

    TLSold
  • ALMAN DAMGALI PORSELEN TATLI TABAĞI-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Alman damgası barındıran ve dalgalı forma sahip olan tabağın bordür kısımları lacivert zemin üzerine altın yaldızlarla çiçek figürleri işlenmiştir. 

Ölçü: 19 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    ALMAN DAMGALI PORSELEN TATLI TABAĞI-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Alman damgası barındıran ve dalgalı forma sahip olan tabağın bordür kısımları lacivert zemin üzerine altın yaldızlarla çiçek figürleri işlenmiştir. Ölçü: 19 cm.

    TLSold
  •  VİYANA DAMGALI PORSELEN TABAK LOTU-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Viyana damgalı. 3 adetten oluşan lot. Yuvarlak, dalgalı formlu. Geniş, düz tabanlı. Dışa dönük bordürlü. Bordür kısımları yoğun ve kabartmalı altın dore işçiliklerle çevrelenen eserlerin orta hatları çok renkli, el işçilikli yaşam sahneleri ile dekore edilmiş olup, damga, sanat değeri ve kondüsyon açısından çok kıymetlidir. 

Ölçü: 19 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    VİYANA DAMGALI PORSELEN TABAK LOTU-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Viyana damgalı. 3 adetten oluşan lot. Yuvarlak, dalgalı formlu. Geniş, düz tabanlı. Dışa dönük bordürlü. Bordür kısımları yoğun ve kabartmalı altın dore işçiliklerle çevrelenen eserlerin orta hatları çok renkli, el işçilikli yaşam sahneleri ile dekore edilmiş olup, damga, sanat değeri ve kondüsyon açısından çok kıymetlidir. Ölçü: 19 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU İMARİ DAMGALI PORSELEN TABAKLI KASE-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Uzakdoğu İmari damgalı. İç ve dış yüzeyleri çok renkli, el boyama yoğun işçilikli. Floral desenlere ve altın yaldızlı süslemelere sahip olan set kase ve tabaktan oluşmakta olup, çok büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: Kase: 27 x 11 cm, Tabak: 36 x 5 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    UZAKDOĞU İMARİ DAMGALI PORSELEN TABAKLI KASE-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Uzakdoğu İmari damgalı. İç ve dış yüzeyleri çok renkli, el boyama yoğun işçilikli. Floral desenlere ve altın yaldızlı süslemelere sahip olan set kase ve tabaktan oluşmakta olup, çok büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: Kase: 27 x 11 cm, Tabak: 36 x 5 cm.

    TLSold
  • BAVARİA DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kenarları altın yaldızlı çizgisel süslemelere sahip olan tabağın orta hattında buket betimlemesi mevcut olup Bavaria damgasına sahiptir. 

Ölçü: 32 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    BAVARİA DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kenarları altın yaldızlı çizgisel süslemelere sahip olan tabağın orta hattında buket betimlemesi mevcut olup Bavaria damgasına sahiptir. Ölçü: 32 cm.

    TLSold
  • BAVARİA DAMGALI PORSELEN VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Bavaria damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru zarif boğumu mevcut olup, orta hattı kabartmalı desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. 

Ölçü: 29 x 15 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    BAVARİA DAMGALI PORSELEN VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Bavaria damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru zarif boğumu mevcut olup, orta hattı kabartmalı desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 29 x 15 cm.

    TLSold
  • İMZALI PORSELEN VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İmzalı ve seri numaralı vazonun aşağıdan yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, ön yüzeyi altın yaldızlı baklava dilimli desenlerle dekore edilmiş ve floral desenlerle süslenmiştir. 

Ölçü: 17 x 14 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    İMZALI PORSELEN VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İmzalı ve seri numaralı vazonun aşağıdan yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, ön yüzeyi altın yaldızlı baklava dilimli desenlerle dekore edilmiş ve floral desenlerle süslenmiştir. Ölçü: 17 x 14 cm.

    TLSold
  • GROEFENTHOL FİNE GERMANY DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Groefenthol damgası ve seri numarası barındıran figüre 'Süt Sağan Kadın' tasarımı dekore edilmiş olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 13 x 16 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    GROEFENTHOL FİNE GERMANY DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Groefenthol damgası ve seri numarası barındıran figüre 'Süt Sağan Kadın' tasarımı dekore edilmiş olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 13 x 16 cm.

    TLSold
  • TENGRA DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı.Tengra damgalı. Seri numaralı eser 'Kuş Seven Kız' betimlemeli olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 23 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    TENGRA DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı.Tengra damgalı. Seri numaralı eser 'Kuş Seven Kız' betimlemeli olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU İMARİ PORSELEN TABAK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Uzakdoğu. Çift. Yuvarlak, dalgalı formlu. Geniş, düz tabanlı. Eserlerin bordür çevresi, orta hatları ve dış çevresi yoğun, çok renkli, el boyama bitkisel motif tezyinleri, hayvansal figürler ve sarmaşıklarla dekore edilmiş olup, işçilik ve kondüsyon açısından kıymetlidir. 

Ölçü: 21.5 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    UZAKDOĞU İMARİ PORSELEN TABAK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Uzakdoğu. Çift. Yuvarlak, dalgalı formlu. Geniş, düz tabanlı. Eserlerin bordür çevresi, orta hatları ve dış çevresi yoğun, çok renkli, el boyama bitkisel motif tezyinleri, hayvansal figürler ve sarmaşıklarla dekore edilmiş olup, işçilik ve kondüsyon açısından kıymetlidir. Ölçü: 21.5 cm.

    TLSold
  • GARDNER DAMGALI ÇİFT PORSELEN KASE-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çift. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Gardner marka damgalı. Yuvarlak formlu, derin- düz dipli. Bordür dışı çok renkli, el boyama, bitkisel motif tezyinli eserler iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 19 x 9 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    GARDNER DAMGALI ÇİFT PORSELEN KASE-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çift. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Gardner marka damgalı. Yuvarlak formlu, derin- düz dipli. Bordür dışı çok renkli, el boyama, bitkisel motif tezyinli eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: 19 x 9 cm.

    TLSold
  • İTTİFAK PORSELEN TABAK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve beyaz sırlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanmış olan tabağın gövde yüzeyi 1. Dünya Savaşında İttifak kurmuş 4 devletin hükümdarlarını konu edinmekte olup altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. 

Ölçü: 25 x 25 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    İTTİFAK PORSELEN TABAK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve beyaz sırlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanmış olan tabağın gövde yüzeyi 1. Dünya Savaşında İttifak kurmuş 4 devletin hükümdarlarını konu edinmekte olup altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. Ölçü: 25 x 25 cm.

    TLSold
  • FABERGE DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı ve çok büyük ebatlı eser fincan ve tabağı olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Fincanın ve tabağının düz çizgisel desenli bordürü ve fincan kulbu altın yaldız ile zenginleştirilmiş olup fincanın iki yüzü Masterpieces from the House of Fabergé dergisinde yer alan eserle süslendirilmiştir ve Fabergé damgası barındırmaktadır. 

Fincan Ölçü: 13 x 7 cm, Tabak Ölçü: 17 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    FABERGE DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı ve çok büyük ebatlı eser fincan ve tabağı olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Fincanın ve tabağının düz çizgisel desenli bordürü ve fincan kulbu altın yaldız ile zenginleştirilmiş olup fincanın iki yüzü Masterpieces from the House of Fabergé dergisinde yer alan eserle süslendirilmiştir ve Fabergé damgası barındırmaktadır. Fincan Ölçü: 13 x 7 cm, Tabak Ölçü: 17 cm.

    TLSold
  • THELSCHALTWASSER DAMGALI PORSELEN KULPLU ÇORBALIK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı bej renkli. Thelschaltwasser Damgalı. İki yanında zarif tutamaklara ve kapağa sahip olan çorbalık altın dore etnik desenler ve süslemeler barındırmakta olup iri ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 17x27 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    THELSCHALTWASSER DAMGALI PORSELEN KULPLU ÇORBALIK-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı bej renkli. Thelschaltwasser Damgalı. İki yanında zarif tutamaklara ve kapağa sahip olan çorbalık altın dore etnik desenler ve süslemeler barındırmakta olup iri ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 17x27 cm.

    TLSold
  • BELÇİKA DAMGALI PORSELEN ÇAY SETİ-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 2 adet çay fincanı, 2 adet altlık, 1 adet çaydanlık, 1 adet sütlük, 1 adet şekerlik ve 1 adet tepsi olmak üzere 8 parça tam takım. Belçika damgalı.Takımın beyaz zemini üzeri çok renkli çiçek betimlemeleri ile tezyin edilmiş olup; sütlük ve çaydanlık tutamakları ince zarif tasarıma, şekerlik ve çaydanlık kapak tutamakları çiçek figürüne sahiptir.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    BELÇİKA DAMGALI PORSELEN ÇAY SETİ-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 2 adet çay fincanı, 2 adet altlık, 1 adet çaydanlık, 1 adet sütlük, 1 adet şekerlik ve 1 adet tepsi olmak üzere 8 parça tam takım. Belçika damgalı.Takımın beyaz zemini üzeri çok renkli çiçek betimlemeleri ile tezyin edilmiş olup; sütlük ve çaydanlık tutamakları ince zarif tasarıma, şekerlik ve çaydanlık kapak tutamakları çiçek figürüne sahiptir.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARINA ÖZEL TASARLANMIŞ FRANSIZ KAPAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına yavruağzı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Baschet & Frere Paris” damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 22.5 x 13 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI PAZARINA ÖZEL TASARLANMIŞ FRANSIZ KAPAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına yavruağzı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Baschet & Frere Paris” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 22.5 x 13 cm.

    TLSold
  • MEİSSEN DAMGALI PORSELEN NAPOLYON FİGÜRÜ-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çok renkli, el boyama. Meissen porselen damgalı. Çok büyük ebatlı. İki yüzü Napolon inisiyalli, turkuaz renkli, oval formlu büyük kaide üzerinde yükseltilmiş. Kaide üzeri dürbün, dümen ve benzeri figürler ile dekore edilmiş. Kaide üzerinde şaha kalkmış Napolyon figürü yer almakta olup, yoğun altın kontürlüdür ve yular kısmı bronz zincirlidir. Yüksek ebat, sanat değeri ve kondüsyona sahip eser yalnızca Napolyon'un kılıç kısmında ufak bir rötuşa sahiptir.  

Ölçü: 70 x 40 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    MEİSSEN DAMGALI PORSELEN NAPOLYON FİGÜRÜ-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çok renkli, el boyama. Meissen porselen damgalı. Çok büyük ebatlı. İki yüzü Napolon inisiyalli, turkuaz renkli, oval formlu büyük kaide üzerinde yükseltilmiş. Kaide üzeri dürbün, dümen ve benzeri figürler ile dekore edilmiş. Kaide üzerinde şaha kalkmış Napolyon figürü yer almakta olup, yoğun altın kontürlüdür ve yular kısmı bronz zincirlidir. Yüksek ebat, sanat değeri ve kondüsyona sahip eser yalnızca Napolyon'un kılıç kısmında ufak bir rötuşa sahiptir. Ölçü: 70 x 40 cm.

    TLSold
  • ROYAL COPENHAGEN DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, el boyama. Royal Copenhagen Denmark damgalı. Büyük ebatlı. Kare formlu kaide üzerine tasarlanmış esere ''Dede'' figürü stilize edilmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 35 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ROYAL COPENHAGEN DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, el boyama. Royal Copenhagen Denmark damgalı. Büyük ebatlı. Kare formlu kaide üzerine tasarlanmış esere ''Dede'' figürü stilize edilmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 35 cm.

    TLSold
  • DRESDEN DAMGALI PORSELEN TABAKLI ŞEKERLİK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dresden Porselen damgalı. Yaprak formlu. Altlık, şekerlik ve kapak olmak üzere 3 parça. Eserin zemini çok renkli el boyama çiçek motifleriyle dekorlu. Kapak üzeri kabartmalı çiçeklerle tezyin edilen eserin tutamağı dal figürlü olup çok iyi kondüsyonludur. 

Altlık ölçü: 21 x 18 cm, Şekerlik ölçü: 15 x 10 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    DRESDEN DAMGALI PORSELEN TABAKLI ŞEKERLİK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dresden Porselen damgalı. Yaprak formlu. Altlık, şekerlik ve kapak olmak üzere 3 parça. Eserin zemini çok renkli el boyama çiçek motifleriyle dekorlu. Kapak üzeri kabartmalı çiçeklerle tezyin edilen eserin tutamağı dal figürlü olup çok iyi kondüsyonludur. Altlık ölçü: 21 x 18 cm, Şekerlik ölçü: 15 x 10 cm.

    TLSold
  • SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. 

Ölçü: 35 x 26 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. Ölçü: 35 x 26 cm.

    TLSold
  • OSMANLI BEYKOZ KARAF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz billur camdan imal. Yuvarlak tabanla yükselen, silindirik, şişkin gövdeli. Tek boğumlu ve dar, silindirik boyunlu. Gövde yüzeyi yoğun ve çok iyi kondüsyonlu altın dore işçilikli. Baklava dilimli desenler içerisinde çiçek, maydanoz ve sarmaşık motiflerle süslenen eserin iki yüzü kalp motifi ile tezyin edilmiştir. Ağız kısmına kadar devam eden işlemesi ağız bordüründe de sürdürülmüştür ve altın yaldızla çevrilidir. 

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    OSMANLI BEYKOZ KARAF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz billur camdan imal. Yuvarlak tabanla yükselen, silindirik, şişkin gövdeli. Tek boğumlu ve dar, silindirik boyunlu. Gövde yüzeyi yoğun ve çok iyi kondüsyonlu altın dore işçilikli. Baklava dilimli desenler içerisinde çiçek, maydanoz ve sarmaşık motiflerle süslenen eserin iki yüzü kalp motifi ile tezyin edilmiştir. Ağız kısmına kadar devam eden işlemesi ağız bordüründe de sürdürülmüştür ve altın yaldızla çevrilidir. Ölçü: 27 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN YALDIZLI ÇİFT BARDAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Şeffaf camdan imal. Çift. Bardak üst çevresi altın yaldız çevrili. Bardak ön yüzü Tuğra formunda ''Besmele-i Şerif'' tezyinli. Tezyin alt kısmında  yazılı olup, yan kısmında yazısı mevcuttur.  Eserlerin arka yüzü  Camii motiflidir. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    OSMANLI ALTIN YALDIZLI ÇİFT BARDAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Şeffaf camdan imal. Çift. Bardak üst çevresi altın yaldız çevrili. Bardak ön yüzü Tuğra formunda ''Besmele-i Şerif'' tezyinli. Tezyin alt kısmında yazılı olup, yan kısmında yazısı mevcuttur. Eserlerin arka yüzü Camii motiflidir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ ALTIN YALDIZLI KARAF-19. yy. Fransız. Şeffaf camdan imal. Yuvarlak zemin üzerine yükseltilen şişkin gövdeli, silindirik formlu, dışa dönük ağızlı ve orijinal kapaklı. Zarif işçilikli eser dilimli tarzda olup, her dilimde oval formlu kabartma süslemeli. Tek boğumlu ve yüksek kondüsyonlu eserin gövde ve kapak yüzeyi yoğun altın dore işçiliklidir. 

Ölçü: 32 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    FRANSIZ ALTIN YALDIZLI KARAF-19. yy. Fransız. Şeffaf camdan imal. Yuvarlak zemin üzerine yükseltilen şişkin gövdeli, silindirik formlu, dışa dönük ağızlı ve orijinal kapaklı. Zarif işçilikli eser dilimli tarzda olup, her dilimde oval formlu kabartma süslemeli. Tek boğumlu ve yüksek kondüsyonlu eserin gövde ve kapak yüzeyi yoğun altın dore işçiliklidir. Ölçü: 32 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ GÜMÜŞ KAPLAMA BORDÜRLÜ KAPAKLI KARAF-19. yy. Fransız. Şeffaf camdan imal. Yuvarlak zemin üzerine yükseltilen şişkin gövdeli, silindirik formlu, dışa dönük ağızlı ve orijinal kapaklı. Gövde yüzeyi gravür işçilikli, üzüm salkımları, sarmaşıklar ve asma yaprakları ile dekore edilmiş olup, ağız bordürü gümüş kaplamadır ve yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 30 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    FRANSIZ GÜMÜŞ KAPLAMA BORDÜRLÜ KAPAKLI KARAF-19. yy. Fransız. Şeffaf camdan imal. Yuvarlak zemin üzerine yükseltilen şişkin gövdeli, silindirik formlu, dışa dönük ağızlı ve orijinal kapaklı. Gövde yüzeyi gravür işçilikli, üzüm salkımları, sarmaşıklar ve asma yaprakları ile dekore edilmiş olup, ağız bordürü gümüş kaplamadır ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 30 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ GRAVE İŞÇİLİKLİ KADEH-19. yy. Fransız. Şeffaf camdan imal. Yuvarlak, dilimli dekorlu tabandan yükseltilmiş. 3 boğumlu. Huni formlu. Kesme ve grave işçilikli zarif eserin ön yüzünde, taç altında ve çelenk içerisinde inisiyal yer almakta olup, arka yüzünde ''Vival Cleophea'' yazısı yer almaktadır. Ağız bordürü zarif işçilikle çevrelenen eser yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 19 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    FRANSIZ GRAVE İŞÇİLİKLİ KADEH-19. yy. Fransız. Şeffaf camdan imal. Yuvarlak, dilimli dekorlu tabandan yükseltilmiş. 3 boğumlu. Huni formlu. Kesme ve grave işçilikli zarif eserin ön yüzünde, taç altında ve çelenk içerisinde inisiyal yer almakta olup, arka yüzünde ''Vival Cleophea'' yazısı yer almaktadır. Ağız bordürü zarif işçilikle çevrelenen eser yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 19 cm.

    TLSold
  • KRİSTAL KESME KAİDELİ VAZO-19. yy. Fransız. Aşağıdan ve yukarıdan iki zarif boğumu mevcut olan kristal kesme tasarımlı ve altın yaldızlı kaidesi bulunan vazonun oval gövdesinin yüzeyi hayvan sahneleri ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. 

Ölçü: 28 x 14 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    KRİSTAL KESME KAİDELİ VAZO-19. yy. Fransız. Aşağıdan ve yukarıdan iki zarif boğumu mevcut olan kristal kesme tasarımlı ve altın yaldızlı kaidesi bulunan vazonun oval gövdesinin yüzeyi hayvan sahneleri ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 28 x 14 cm.

    TLSold
  • KRİSTAL KESME VAZO-19. yy. Fransız. Şeffaf kalın camdan imal. Yuvarlak formlu, iç kısımdan yıldız desenli ayakla yükseltilen, orta hattı yoğun kesme baklavı dilimleri ile tasarlanan vazo genişleyen ağıza sahip olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 25 x 13 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    KRİSTAL KESME VAZO-19. yy. Fransız. Şeffaf kalın camdan imal. Yuvarlak formlu, iç kısımdan yıldız desenli ayakla yükseltilen, orta hattı yoğun kesme baklavı dilimleri ile tasarlanan vazo genişleyen ağıza sahip olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 25 x 13 cm.

    TLSold
  • METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER-19. yy. Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama. Elips formlu. Dört zarif ayakla yükseltilmiş. İki köşesinden tutamaklı. İç kısmı cam hazneli. Geometrik motiflerle süslenen eserin ön ve arka yüzüne gül motifleri tezyin edilmiştir. 

Ölçü: 30 x 9 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER-19. yy. Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama. Elips formlu. Dört zarif ayakla yükseltilmiş. İki köşesinden tutamaklı. İç kısmı cam hazneli. Geometrik motiflerle süslenen eserin ön ve arka yüzüne gül motifleri tezyin edilmiştir. Ölçü: 30 x 9 cm.

    TLSold
  • KAPAKLI BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. İnce gövdeden aşağıya doğru genişleyen ve ovalleşen bir tasarıma sahip olan karafın gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. 

Ölçü: 30 x 16 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    KAPAKLI BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. İnce gövdeden aşağıya doğru genişleyen ve ovalleşen bir tasarıma sahip olan karafın gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 30 x 16 cm.

    TLSold
  • BOHEM VAZO-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. Aşağıdan yukarıya genişleyen tasarıma sahip olan ve etnik desenlerle süslendirilen vazonun gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleri ile süslenmiştir. 

Ölçü: 20 x 16 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    BOHEM VAZO-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. Aşağıdan yukarıya genişleyen tasarıma sahip olan ve etnik desenlerle süslendirilen vazonun gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleri ile süslenmiştir. Ölçü: 20 x 16 cm.

    TLSold
  • BOHEM VAZO-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. Aşağıdan yukarıya genişleyen tasarıma sahip olan ve etnik desenlerle süslendirilen vazonun gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleri ile süslenmiştir. 

Ölçü: 16 x 12 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    BOHEM VAZO-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. Aşağıdan yukarıya genişleyen tasarıma sahip olan ve etnik desenlerle süslendirilen vazonun gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleri ile süslenmiştir. Ölçü: 16 x 12 cm.

    TLSold
  • KAPAKLI BOHEM ŞEKERLİK-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. Alttan boğumlaşan ayakla yükselen ve içe geçmeli kapağı mevcut olan şekerliğin ayak, kapak ve gövde yüzeyi yoğun işlemelerle, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. 

Ölçü: 22 x 10 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    KAPAKLI BOHEM ŞEKERLİK-19. yy. Fransız. Bordo renkli bohem camdan imal. Alttan boğumlaşan ayakla yükselen ve içe geçmeli kapağı mevcut olan şekerliğin ayak, kapak ve gövde yüzeyi yoğun işlemelerle, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 22 x 10 cm.

    TLSold
  • KRİSTAL KESME KAPAKLI BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 23 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    KRİSTAL KESME KAPAKLI BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 cm.

    TLSold
  • KRİSTAL KESME KAPAKLI BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 23 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    KRİSTAL KESME KAPAKLI BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARINA ÖZEL BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Bordo renk bohem camdan imal. Yuvarlak gövdeli ve silindirik boyunlu. Derin kesim geometrik motifli. Gövde ve kapak yüzeyleri altın yaldız ve çok renkli çiçek süslemeleri ile dekorlu. 

Yükseklik: 38 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI PAZARINA ÖZEL BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Bordo renk bohem camdan imal. Yuvarlak gövdeli ve silindirik boyunlu. Derin kesim geometrik motifli. Gövde ve kapak yüzeyleri altın yaldız ve çok renkli çiçek süslemeleri ile dekorlu. Yükseklik: 38 cm.

    TLSold
  • 800 DAMGALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Derin, düz dipli. Şişik gövdeli. Tek boğumlu. Geniş ağızlı eserin bordürü el oyma su yolu işçilikli. Yalın işçilikli ve iyi kondüsyonlu eserin iç yüzeyi altın vermeylidir. 

Ölçü: 68 gr, 6 x 6 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    800 DAMGALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Derin, düz dipli. Şişik gövdeli. Tek boğumlu. Geniş ağızlı eserin bordürü el oyma su yolu işçilikli. Yalın işçilikli ve iyi kondüsyonlu eserin iç yüzeyi altın vermeylidir. Ölçü: 68 gr, 6 x 6 cm.

    TLSold
  • 800 DAMGALI GÜMÜŞ TABAKLI BARDAK-19. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Tabak ve bardak olmak üzere iki parça. Parçaların yüzeylerinin tamamı yoğun ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, bordürleri bitkisel motiflerle süslenmiştir. 

Ölçü: 34.68 gr, Bardak 5 x 5 cm, Tabak 10 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    800 DAMGALI GÜMÜŞ TABAKLI BARDAK-19. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Tabak ve bardak olmak üzere iki parça. Parçaların yüzeylerinin tamamı yoğun ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, bordürleri bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 34.68 gr, Bardak 5 x 5 cm, Tabak 10 cm.

    TLSold
  • 800 DAMGALI GÜMÜŞ SERVİS ALETİ-19. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Makas ve gövde kısmı yoğun bitkisel motif tezyinli, çiçek, yaprak, sarmaşıklar ve etnik desenlerle süslü. Zarif tasarıma sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 82.86 gr, 18 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    800 DAMGALI GÜMÜŞ SERVİS ALETİ-19. yy. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Makas ve gövde kısmı yoğun bitkisel motif tezyinli, çiçek, yaprak, sarmaşıklar ve etnik desenlerle süslü. Zarif tasarıma sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 82.86 gr, 18 cm.

    TLSold
  • 900 DAMGALI GÜMÜŞ İBRİK-Gümüşten mamül. 900 damgalı. Yuvarlak formlu kaide ile yükselen, şişik gövdeli, ince ve uzun boyunlu. Zarif tutamağı sarmaşık motifli, yaprak ve çiçek figürlü. Yalın işçilikli eser iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 178.24 gr, 16 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    900 DAMGALI GÜMÜŞ İBRİK-Gümüşten mamül. 900 damgalı. Yuvarlak formlu kaide ile yükselen, şişik gövdeli, ince ve uzun boyunlu. Zarif tutamağı sarmaşık motifli, yaprak ve çiçek figürlü. Yalın işçilikli eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 178.24 gr, 16 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ ÇATAL KAŞIK -19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Çatal ve kaşık olmak üzere iki parçadan oluşan lot. Zarif işçilikli eserlerin tutamak kısımları ve gövde yüzeyleri el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup, komple altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip olan eserler iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 115 gr, 21 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ ÇATAL KAŞIK -19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Çatal ve kaşık olmak üzere iki parçadan oluşan lot. Zarif işçilikli eserlerin tutamak kısımları ve gövde yüzeyleri el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup, komple altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip olan eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: 115 gr, 21 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Kapaklı ve iki köşesi kulplu. Yuvarlak formlu, şişik gövdeli, yalın işçilikli. Gövde bordürü ve kapak çevresi el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup iç yüzeyi yoğun altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 434, 82 gr, 13 x 15 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Kapaklı ve iki köşesi kulplu. Yuvarlak formlu, şişik gövdeli, yalın işçilikli. Gövde bordürü ve kapak çevresi el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup iç yüzeyi yoğun altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 434, 82 gr, 13 x 15 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ CEZVE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Mısır işi. Gümüşten mamül. Derin, düz dipli. Silindirik formlu ve akıtma ağızlı. Zarif kulp detaylı. Gövde ve kulp yüzeyi yoğun el işçilikli, kalem işi, bitkisel motifli, etnik desenli ve ve yazılarla bezeli. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 181.60 gr, 9.5 x 19.5 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI GÜMÜŞ CEZVE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Mısır işi. Gümüşten mamül. Derin, düz dipli. Silindirik formlu ve akıtma ağızlı. Zarif kulp detaylı. Gövde ve kulp yüzeyi yoğun el işçilikli, kalem işi, bitkisel motifli, etnik desenli ve ve yazılarla bezeli. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 181.60 gr, 9.5 x 19.5 cm.

    TLSold
  • UZAKDOĞU İŞİ GÜMÜŞ DEVE FİGÜRÜ-19. yy. Uzakdoğu. Gümüşten mamül. Dört zarif ayaklı, ahşaptan mamül, oyma işçilikli kaide üzerinde yükseltilmiş. Komple altın vermeyli. Hörgüç çevresi ve kafa kısmı mercan taşı ile süslü. Yüksek sanat değerine, el işçiliğine ve ebata sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 365 gr, 22 x 16 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    UZAKDOĞU İŞİ GÜMÜŞ DEVE FİGÜRÜ-19. yy. Uzakdoğu. Gümüşten mamül. Dört zarif ayaklı, ahşaptan mamül, oyma işçilikli kaide üzerinde yükseltilmiş. Komple altın vermeyli. Hörgüç çevresi ve kafa kısmı mercan taşı ile süslü. Yüksek sanat değerine, el işçiliğine ve ebata sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 365 gr, 22 x 16 cm.

    TLSold
  • VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19. yy. Gümüşten mamül. İç kısmı Van Damgalı ve 1 Kuruş Pul üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe “Van” yazılı. Çiçek motifli zemin üzeri ''Van Kalesi'' tezyinli. Arka yüzeyi savatlı zemin ortası çiçek buketi süslemeli. Mektup tipi tabakanın savat köşelerinde ufak dökülmesi mevcuttur. 

Ölçü: 139.98 gr, 10 x 8 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ TÜTÜN TABAKASI-19. yy. Gümüşten mamül. İç kısmı Van Damgalı ve 1 Kuruş Pul üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğralı. Eski Türkçe “Van” yazılı. Çiçek motifli zemin üzeri ''Van Kalesi'' tezyinli. Arka yüzeyi savatlı zemin ortası çiçek buketi süslemeli. Mektup tipi tabakanın savat köşelerinde ufak dökülmesi mevcuttur. Ölçü: 139.98 gr, 10 x 8 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Ön yüzeyi savat işçiliği ile tasarlanan ve Osmanlı Tuğra motifi ile dekore edilen hamayılın arka yüzeyi bayrak figürü ile dekore edilmiştir ve zinciri mevcuttur. 


Ölçü: 105 gr, zincirli 52 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Ön yüzeyi savat işçiliği ile tasarlanan ve Osmanlı Tuğra motifi ile dekore edilen hamayılın arka yüzeyi bayrak figürü ile dekore edilmiştir ve zinciri mevcuttur. Ölçü: 105 gr, zincirli 52 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ KAMA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bağdat işi. Kabza ve tutamak bordürü gümüş kaplama. El işçilikli yoğun savat işi süslemeli. Palmiye, yelkenli, çadır, aslan, deve figürleri ve bitkisel motifli desenlerle bezeli. Kabza kısmı boynuzdan mamül ve zarif işçilikli. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 40 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ KAMA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bağdat işi. Kabza ve tutamak bordürü gümüş kaplama. El işçilikli yoğun savat işi süslemeli. Palmiye, yelkenli, çadır, aslan, deve figürleri ve bitkisel motifli desenlerle bezeli. Kabza kısmı boynuzdan mamül ve zarif işçilikli. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 40 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı gül ağacından mamül. Tutamak kısmı gümüş kaplama. Kaplama üzeri yoğun savat işçilikli, bitkisel motif tezyinli, mors bağılı betimlemeli eser yüksek sanat değerine sahiptir. 

Öçü: 90 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI GÜMÜŞ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı gül ağacından mamül. Tutamak kısmı gümüş kaplama. Kaplama üzeri yoğun savat işçilikli, bitkisel motif tezyinli, mors bağılı betimlemeli eser yüksek sanat değerine sahiptir. Öçü: 90 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı gül ağacından mamül. Tutamak kısmı yuvarlak formlu, topuz ve gümüşten mamül. Yoğun kabartma desenli, bitkisel motif tezyinli eser iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 89 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    OSMANLI GÜMÜŞ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı gül ağacından mamül. Tutamak kısmı yuvarlak formlu, topuz ve gümüşten mamül. Yoğun kabartma desenli, bitkisel motif tezyinli eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 89 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SEDEFLİ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı gül ağacından mamül. Topuz kısmı ve bordür çevresinden bir parça sedef işçilikli. Topuz altı kemikten mamül eserin kemik kısımlarında hafif çatlaklıklar mevcuttur. 

Ölçü: 82 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI SEDEFLİ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı gül ağacından mamül. Topuz kısmı ve bordür çevresinden bir parça sedef işçilikli. Topuz altı kemikten mamül eserin kemik kısımlarında hafif çatlaklıklar mevcuttur. Ölçü: 82 cm.

    TLSold
  • OSMANLI FİLDİŞİ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı abanoz ağacından mamül. Tutamak kısmı silindirik formlu, kemik ve fildişinden mamül. Tepe kısmı yarı değerli taşla zenginleştirilmiş eser iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 92 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    OSMANLI FİLDİŞİ BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı abanoz ağacından mamül. Tutamak kısmı silindirik formlu, kemik ve fildişinden mamül. Tepe kısmı yarı değerli taşla zenginleştirilmiş eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 92 cm.

    TLSold
  • MİNE İŞÇİLİKLİ RUS GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus işi. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Dikdörtgen formlu. Eserin iki kapağının tüm yüzeyleri çok renk mine işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu olarak tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eserin açma kısmı yarı değerli taşla süslenmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü:178.64 gr, 10 x 6.5 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    MİNE İŞÇİLİKLİ RUS GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Rus işi. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Dikdörtgen formlu. Eserin iki kapağının tüm yüzeyleri çok renk mine işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu olarak tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eserin açma kısmı yarı değerli taşla süslenmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü:178.64 gr, 10 x 6.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir. 

Ölçü: 50.74 gr, 12 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir. Ölçü: 50.74 gr, 12 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun aznavur işçiliği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. İç haznelerinde porselenden mamül beyaz gövdeli, mavi renkli ve altın yaldız çevrili çift fincanları mevcuttur. 

Ölçü: 68.19 gr, 6 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun aznavur işçiliği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. İç haznelerinde porselenden mamül beyaz gövdeli, mavi renkli ve altın yaldız çevrili çift fincanları mevcuttur. Ölçü: 68.19 gr, 6 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun aznavur işçiliği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Tüm yüzeyi altın vermeyli eserler iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz gövdeli, pembe renkli ve altın yaldız çevrili çift fincanları mevcuttur. 

Ölçü: 60.1 gr, 6 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun aznavur işçiliği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Tüm yüzeyi altın vermeyli eserler iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz gövdeli, pembe renkli ve altın yaldız çevrili çift fincanları mevcuttur. Ölçü: 60.1 gr, 6 cm.

    TLSold
  •  SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen eserler, iki boğumlu, silindirik formlu ve şişik gövdeli. Taban çevresi ve gövde yüzeyi el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup, iç yüzeyleri altın vermeyli. Yüksek sanat değerine sahip eserler çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 437.25 gr, 13.5 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen eserler, iki boğumlu, silindirik formlu ve şişik gövdeli. Taban çevresi ve gövde yüzeyi el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli olup, iç yüzeyleri altın vermeyli. Yüksek sanat değerine sahip eserler çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 437.25 gr, 13.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır. 

Ölçü: 196.67 gr, 14 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır. Ölçü: 196.67 gr, 14 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ SAHLEPLİK-19. yy.  Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Kapaklar, sahleplikler ve tabakları olmak üzere 6 parça. Yuvarlak tabaklı, silindirik, boğumlu gövdeli ve kapaklı. Rokoko tarz kıvrımlar ile oluşturulmuş aplike kulplu. Kapakları nar tutamaklı. Tabak, gövde ve kapak yüzeyleri aznavur işçilikli ve kalem işi madalyonlu. Üzüm salkımları, etnik motifler ve yoğun süslemelerle bezenen eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 700 gr, 13 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ SAHLEPLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Kapaklar, sahleplikler ve tabakları olmak üzere 6 parça. Yuvarlak tabaklı, silindirik, boğumlu gövdeli ve kapaklı. Rokoko tarz kıvrımlar ile oluşturulmuş aplike kulplu. Kapakları nar tutamaklı. Tabak, gövde ve kapak yüzeyleri aznavur işçilikli ve kalem işi madalyonlu. Üzüm salkımları, etnik motifler ve yoğun süslemelerle bezenen eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 700 gr, 13 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MURASSALI GÜMÜŞ SAHLEPLİK-19. yy.  Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Konik gövdeli, kubbe kapaklı. Gövde yüzeyi zarif aznavur işçiliği ile bezenen eserin kulpları kıvrık dal şeklinde olup, kapak tutamakları rozet çiçeği figürlüdür. Figürün orta hattı murassalı olup, altın vermeylidir. Özel muhafazasının içerisinde yer alan eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 315.05 gr, 14.5 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI MURASSALI GÜMÜŞ SAHLEPLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Konik gövdeli, kubbe kapaklı. Gövde yüzeyi zarif aznavur işçiliği ile bezenen eserin kulpları kıvrık dal şeklinde olup, kapak tutamakları rozet çiçeği figürlüdür. Figürün orta hattı murassalı olup, altın vermeylidir. Özel muhafazasının içerisinde yer alan eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 315.05 gr, 14.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GECE SÜRAHİSİ-19. yy.  Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bardak, şişe ve vidalı kapaktan oluşan 3 parça. Grave ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş, şişik gövdeli, ince, uzun boyunlu ve boğumlu eser bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 631.92 gr, 22 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ GECE SÜRAHİSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bardak, şişe ve vidalı kapaktan oluşan 3 parça. Grave ve kalemişi tekniği ile oluşturulmuş, şişik gövdeli, ince, uzun boyunlu ve boğumlu eser bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 631.92 gr, 22 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Büyük ebatlı eser, yüksek sanat değerine sahiptir.

 Ölçü: 160.1 gr, 11.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Büyük ebatlı eser, yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 160.1 gr, 11.5 x 5.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAK TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 adet tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. 

Ölçü: 359.12 gr, Istaka: 7.5 cm, Bardakla birlikte: 12 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAK TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 adet tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. Ölçü: 359.12 gr, Istaka: 7.5 cm, Bardakla birlikte: 12 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır. Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. 

Ölçü: 201 gr, 16 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 201 gr, 16 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MUMLUK (ŞİNANAY)-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, üç bilezikli, silindirik gövdeli. Düz çevreli ağız kısmı dışa dönük, geniş. Taban çevresi ve gövde kısmı kalemişi stile. Bitkisel motifli. Halka formundaki tutamak kısmı yaprak betimlemeli. Çok iyi kondüsyonlu eser nadir rastlanılacak eserler statüsündedir. 

Ölçü: 214 gr, 14 x 7 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ MUMLUK (ŞİNANAY)-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, üç bilezikli, silindirik gövdeli. Düz çevreli ağız kısmı dışa dönük, geniş. Taban çevresi ve gövde kısmı kalemişi stile. Bitkisel motifli. Halka formundaki tutamak kısmı yaprak betimlemeli. Çok iyi kondüsyonlu eser nadir rastlanılacak eserler statüsündedir. Ölçü: 214 gr, 14 x 7 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI MERCAN SÜSLEMELİ SIRMALI TAKKE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Yuvarlak formlu, düz dipli. Gövde yüzeyinin tamamı el işi, gümüşten mamül yoğun sırma işçilikli. Bitkisel motifler ve etnik desenlerle motife edilmiş eser mercan taşlarla zenginleştirilmiştir. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10 x 13 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    OSMANLI MERCAN SÜSLEMELİ SIRMALI TAKKE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Yuvarlak formlu, düz dipli. Gövde yüzeyinin tamamı el işi, gümüşten mamül yoğun sırma işçilikli. Bitkisel motifler ve etnik desenlerle motife edilmiş eser mercan taşlarla zenginleştirilmiştir. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10 x 13 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA OSMANLI ALTIN KOKU ŞİŞESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasında. Silindirik formlu, şişik gövdeli, ağıza doğru daralan. Kesme camdan mamül edilen eserin kaide ve kapak kısmı 14 ayar altından mamül. Kapak kısmı kubbe formlu, iç haznesinde orijinal tıpalı. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 11 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    ÖZEL MUHAFAZASINDA OSMANLI ALTIN KOKU ŞİŞESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasında. Silindirik formlu, şişik gövdeli, ağıza doğru daralan. Kesme camdan mamül edilen eserin kaide ve kapak kısmı 14 ayar altından mamül. Kapak kısmı kubbe formlu, iç haznesinde orijinal tıpalı. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 11 cm.

    TLSold
  • BAĞA ENFİYE KUTUSU-19. yy. Bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Derin, düz dipli. Kapak ortasında el işi bitkisel motif süslemli eser sanat değeri ve kondüsyonu bakımından kıymetlidir. 

Ölçü: 6 x 2 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    BAĞA ENFİYE KUTUSU-19. yy. Bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Derin, düz dipli. Kapak ortasında el işi bitkisel motif süslemli eser sanat değeri ve kondüsyonu bakımından kıymetlidir. Ölçü: 6 x 2 cm.

    TLSold
  • ALTIN İŞÇİLİKLİ BAĞA OKUMA GÖZLÜĞÜ-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Zarif işçilikli. Açılır-kapanır mekanizmalı. Orta kısmı 14 ayar altından mamül eser inisiyal barındırmakta olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    ALTIN İŞÇİLİKLİ BAĞA OKUMA GÖZLÜĞÜ-19. yy. Fransız. Bağadan mamül. Zarif işçilikli. Açılır-kapanır mekanizmalı. Orta kısmı 14 ayar altından mamül eser inisiyal barındırmakta olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10 cm.

    TLSold
  • OSMANLI BAĞA NOT DEFTERİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. İki kapağı bağadan mamül. Dikdörtgen formlu, gümüş işçilikli ve inisiyalli. İç kısmı mavi saten kumaş kaplama eser bozuk para bölümü mevcut olup, orijinal defteri ve kalemi içerisinde yer almaktadır. 

Ölçü: 9.5 x 6 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    OSMANLI BAĞA NOT DEFTERİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. İki kapağı bağadan mamül. Dikdörtgen formlu, gümüş işçilikli ve inisiyalli. İç kısmı mavi saten kumaş kaplama eser bozuk para bölümü mevcut olup, orijinal defteri ve kalemi içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 9.5 x 6 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ MİNELİ VE İNİSİYALLİ DEFTER KAPAĞI-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. İki kapak üzeri komple mine işçiliği ile tasarlanan eserin ön ve arka yüzünden bitkisel motifler ve etnik desenler yer almakta olup, iç kısmı pembe saten kumaş kaplamadır. İç kısımda inisiyale sahip eserin belli belirsiz çizikleri mevcuttur. 

Ölçü: 10 x 6.5 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    FRANSIZ MİNELİ VE İNİSİYALLİ DEFTER KAPAĞI-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. İki kapak üzeri komple mine işçiliği ile tasarlanan eserin ön ve arka yüzünden bitkisel motifler ve etnik desenler yer almakta olup, iç kısmı pembe saten kumaş kaplamadır. İç kısımda inisiyale sahip eserin belli belirsiz çizikleri mevcuttur. Ölçü: 10 x 6.5 cm.

    TLSold
  • MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bakma ve ayar kısmı kemikten mamül eserin plaka çevresi ve iskeleti bronz üzeri altın vermeylidir. Gövde yüzeyi komple çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama çelenk içerisinde buket motifleri ile dekore edilmiş olup, altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiştir. Mine işçiliği çok iyi kondüsyonda olan eserin bakma kısmındaki kemik işçiliğinin bir tanesinde ufak bir rötuş mevcuttur. 

Ölçü: 10 x 8 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bakma ve ayar kısmı kemikten mamül eserin plaka çevresi ve iskeleti bronz üzeri altın vermeylidir. Gövde yüzeyi komple çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama çelenk içerisinde buket motifleri ile dekore edilmiş olup, altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiştir. Mine işçiliği çok iyi kondüsyonda olan eserin bakma kısmındaki kemik işçiliğinin bir tanesinde ufak bir rötuş mevcuttur. Ölçü: 10 x 8 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Deriden mamül, döneminin özel muhafazasında. Bakma ve ayar kısmı sedeften mamül eserin plaka çevresi ve iskeleti bronz üzeri altın vermeylidir. Gövde yüzeyi komple çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama yaşam sahneleri ile dekorludur. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    ÖZEL MUHAFAZASINDA MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Deriden mamül, döneminin özel muhafazasında. Bakma ve ayar kısmı sedeften mamül eserin plaka çevresi ve iskeleti bronz üzeri altın vermeylidir. Gövde yüzeyi komple çok renkli mine işçiliği ile tasarlanan eser elboyama yaşam sahneleri ile dekorludur. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSold
  • ALTIN İŞÇİLİKLİ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi, iskelet ve ayar kısmı bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi silindirik formlu, bağadan mamül. Bağa üzeri altın işçilikli ve bitkisel motif süslemeli eser damga barındırmakta olup yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 9.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    ALTIN İŞÇİLİKLİ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi, iskelet ve ayar kısmı bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi silindirik formlu, bağadan mamül. Bağa üzeri altın işçilikli ve bitkisel motif süslemeli eser damga barındırmakta olup yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 9.5 x 6.5 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Top formlu dört zarif ayakla yükseltilmiş. Dikdörtgen formlu, oval kenarlı, bordürü sarmaşık tasarımlı aplike dekorlu. İç haznesi döneminin özel saten kumaşı ile kaplı. Eser bordürü ve kapak yüzeyi bronz üzeri altın vermeyli ve kalem işi bitkisel motifli. Tasarımın üzeri aplike bitkisel figürler ve etnik desenlerle dekore edilmiş eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 14 x 8.5 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    FRANSIZ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Top formlu dört zarif ayakla yükseltilmiş. Dikdörtgen formlu, oval kenarlı, bordürü sarmaşık tasarımlı aplike dekorlu. İç haznesi döneminin özel saten kumaşı ile kaplı. Eser bordürü ve kapak yüzeyi bronz üzeri altın vermeyli ve kalem işi bitkisel motifli. Tasarımın üzeri aplike bitkisel figürler ve etnik desenlerle dekore edilmiş eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 14 x 8.5 cm.

    TLSold
  • DAMLA KEHRİBAR BROŞ-19. yy. Fransız. Damla kehribardan mamül. İstiridye formlu eser eskiliği ve tasarımı dolayısıyla kıymetlidir. 

Ölçü: 40 gr.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    DAMLA KEHRİBAR BROŞ-19. yy. Fransız. Damla kehribardan mamül. İstiridye formlu eser eskiliği ve tasarımı dolayısıyla kıymetlidir. Ölçü: 40 gr.

    TLSold
  • DAMLA KEHRİBAR KOLYE-19. yy. Avrupa yapımı. Damla kehribardan mamül. Farklı boyutlarda ve ebatlarda 45 taneden oluşan, büyük ebatlı, yüksek sanat değerli eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 82.66 gr.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    DAMLA KEHRİBAR KOLYE-19. yy. Avrupa yapımı. Damla kehribardan mamül. Farklı boyutlarda ve ebatlarda 45 taneden oluşan, büyük ebatlı, yüksek sanat değerli eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 82.66 gr.

    TLSold
  • MERCAN KOLYE-19. yy. Türkmen işi. Mercandan mamül. Farklı ebat ve kesimlerde 48 taneden oluşan, büyük ebatlı eser gümüşten mamül klipse sahiptir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 277.19 gr.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    MERCAN KOLYE-19. yy. Türkmen işi. Mercandan mamül. Farklı ebat ve kesimlerde 48 taneden oluşan, büyük ebatlı eser gümüşten mamül klipse sahiptir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 277.19 gr.

    TLSold
  • FRANSIZ KAMEO BROŞ-19. yy. Fransız. Kameo. Oval formlu. İç kısmı deniz kabuğundan mamül el oyma işçilikli figür ile dekore edilen broşun çevresi 18 ayar altın çerçeve ile zenginleştirilmiş olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 3 x 3 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    FRANSIZ KAMEO BROŞ-19. yy. Fransız. Kameo. Oval formlu. İç kısmı deniz kabuğundan mamül el oyma işçilikli figür ile dekore edilen broşun çevresi 18 ayar altın çerçeve ile zenginleştirilmiş olup, yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 3 x 3 cm.

    TLSold
  • KUM İNCİ ALTIN ELMAS KOLYE-10 adet bir köşesinden ve 10 adet bir köşesinden toplamda iki köşesinden 20 adet eski kum inciden imal edilen şerit halinde birleştirilen kolyenin orta hattı 18 ayar altından mamül gül formunda tasarlanmış olup, tasarımın üzeri takribi 3 ct Elmas taşlarla bezenmiştir.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    KUM İNCİ ALTIN ELMAS KOLYE-10 adet bir köşesinden ve 10 adet bir köşesinden toplamda iki köşesinden 20 adet eski kum inciden imal edilen şerit halinde birleştirilen kolyenin orta hattı 18 ayar altından mamül gül formunda tasarlanmış olup, tasarımın üzeri takribi 3 ct Elmas taşlarla bezenmiştir.

    TLSold
  • ŞEFFAF DAMLA KEHRİBAR TESBİH-68.05 gr şeffaf damla kehribardan mamül. Yuvarlak kesim. 8 ayar altın püsküllü. Püsküllerin çevresi mevi ve yeşil renkli mine işçilikli eser, işçilik ve kondüsyon açısından çok kıymetlidir.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    ŞEFFAF DAMLA KEHRİBAR TESBİH-68.05 gr şeffaf damla kehribardan mamül. Yuvarlak kesim. 8 ayar altın püsküllü. Püsküllerin çevresi mevi ve yeşil renkli mine işçilikli eser, işçilik ve kondüsyon açısından çok kıymetlidir.

    TLSold
  • ALTIN PÜSKÜLLÜ YAKUT TESBİH-yakuttan mamül. 33'lük. Püskül ve duraklar 8 ayar altından mamül. Püsküllerin uç kısmı Osmanlı parası süslemeli. Durakların gövde yüzeyi kırmızı mine işçilikli. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    ALTIN PÜSKÜLLÜ YAKUT TESBİH-yakuttan mamül. 33'lük. Püskül ve duraklar 8 ayar altından mamül. Püsküllerin uç kısmı Osmanlı parası süslemeli. Durakların gövde yüzeyi kırmızı mine işçilikli. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • ALTIN PÜSKÜLLÜ SIKMA MERCAN TESBİH-25.62 gr sıkma mercandan mamül. Yuvarlak kesim. 33'lük. Püskül ve duraklar 8 ayar altından maül. Püskül uç kısımları Osmanlı parası süslemeli. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    ALTIN PÜSKÜLLÜ SIKMA MERCAN TESBİH-25.62 gr sıkma mercandan mamül. Yuvarlak kesim. 33'lük. Püskül ve duraklar 8 ayar altından maül. Püskül uç kısımları Osmanlı parası süslemeli. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • DAMLA KEHRİBAR GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kaplama. Silindirik formlu, ince uzun. Uç kısmı damla kehribardan mamül. Kapsül formlu tasarlanan eser eskiliği sebebiyle bazı çatlamalara sahiptir. 

Ölçü: 12.5 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    DAMLA KEHRİBAR GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kaplama. Silindirik formlu, ince uzun. Uç kısmı damla kehribardan mamül. Kapsül formlu tasarlanan eser eskiliği sebebiyle bazı çatlamalara sahiptir. Ölçü: 12.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan imal. Fırfırlı kenarlı ve krater ateşlikli. Altın yaldız dekorlu ve bitkisel motifli. Büyük ebatlı eser yüksek sanat değerine ve çok iyi kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 10 x 4.5 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan imal. Fırfırlı kenarlı ve krater ateşlikli. Altın yaldız dekorlu ve bitkisel motifli. Büyük ebatlı eser yüksek sanat değerine ve çok iyi kondüsyona sahiptir. Ölçü: 10 x 4.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan imal. Fırfırlı kenarlı ve krater ateşlikli. Bitkisel motifli. Minyatür tasarıma sahip eser iyi kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 5.5 x 2.5 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    OSMANLI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan imal. Fırfırlı kenarlı ve krater ateşlikli. Bitkisel motifli. Minyatür tasarıma sahip eser iyi kondüsyona sahiptir. Ölçü: 5.5 x 2.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan imal. Ermeni usta damgalı. Huni formlu ve krater ateşlikli. Altın yaldız dekorlu ve bitkisel motifli. Büyük ebatlı eser yüksek sanat değerine ve çok iyi kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 5.5 x 4.5 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    OSMANLI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan imal. Ermeni usta damgalı. Huni formlu ve krater ateşlikli. Altın yaldız dekorlu ve bitkisel motifli. Büyük ebatlı eser yüksek sanat değerine ve çok iyi kondüsyona sahiptir. Ölçü: 5.5 x 4.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI CONSTANTİNOPLE VE B. FUCNEZ USTA DAMGALI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Yuvarlak, ortadan şişkin, alttan dilimli tasarıma sahip olan tophane lüle; yoğun altın işçiliklere, bitkisel desenlere ve lale tezyinine sahip olup; Constantinople ve Tophane Lüleciliğin en ünlü Ustalarından B. Fucnez Usta damgalıdır. 
(Ağız kısmında ufak rötuşu vardır.) 

Ölçü: 10 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    OSMANLI CONSTANTİNOPLE VE B. FUCNEZ USTA DAMGALI TOPHANE LÜLE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Yuvarlak, ortadan şişkin, alttan dilimli tasarıma sahip olan tophane lüle; yoğun altın işçiliklere, bitkisel desenlere ve lale tezyinine sahip olup; Constantinople ve Tophane Lüleciliğin en ünlü Ustalarından B. Fucnez Usta damgalıdır. (Ağız kısmında ufak rötuşu vardır.) Ölçü: 10 cm.

    TLSold
  • AVRUPA DAMGALI PİPO VE ÇUBUĞU-19.yy. Avrupa damgasına sahip. Gövde kısmı abanoz ağacından imal. Uç ve ağız kısmı lüle taşından mamül. Kapak üzeri aslan figürünün betimlendiği tütün içme takımı üç ayrı parçadan oluşmakta olup; büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 43 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    AVRUPA DAMGALI PİPO VE ÇUBUĞU-19.yy. Avrupa damgasına sahip. Gövde kısmı abanoz ağacından imal. Uç ve ağız kısmı lüle taşından mamül. Kapak üzeri aslan figürünün betimlendiği tütün içme takımı üç ayrı parçadan oluşmakta olup; büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 43 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 42 x 35 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. Ölçü: 42 x 35 cm.

    TLSold
  • OSMANLI MEKTEB-İ SULTANİ MÜKAFAT YAZILI KİTAP-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kapağında ‘Mekteb-i Sultanî-Mükâfat’ diye yazan kitap ‘Mükemmel Osmanlı Lügatı’ adında bir eserdir. Ali Nazîmâ ile Reşad tarafından yazılmıştır. Mekteb-i Sultanî’de başarılı bir öğrenciye hediye edilmiş olduğu anlaşılan eserde mavi mühür Karabet Sarıyan’a aittir. Baskı tarihi Hicri 1319'dur.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    OSMANLI MEKTEB-İ SULTANİ MÜKAFAT YAZILI KİTAP-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kapağında ‘Mekteb-i Sultanî-Mükâfat’ diye yazan kitap ‘Mükemmel Osmanlı Lügatı’ adında bir eserdir. Ali Nazîmâ ile Reşad tarafından yazılmıştır. Mekteb-i Sultanî’de başarılı bir öğrenciye hediye edilmiş olduğu anlaşılan eserde mavi mühür Karabet Sarıyan’a aittir. Baskı tarihi Hicri 1319'dur.

    TLSold
  • ABANOZ VE KUKA ÇİFT ZARF TAKIMI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçiliklidir. 

Ölçü: 7 x 5 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ABANOZ VE KUKA ÇİFT ZARF TAKIMI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçiliklidir. Ölçü: 7 x 5 cm.

    TLSold
  • HİNT İŞİ BAL KÜPÜ-Hint yapımı. Geniş, şişik formlu. Derin, düz dipli. Oval, dar ağızlı. Kapak ve gövde olmak üzere iki parça. Gövde yüzeyi elişi yoğun bitkisel motif ve etnik desen süslemeli. Süsleme çevresi altın yaldızlarla zenginleştirilmiş eser büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 38 x 23 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    HİNT İŞİ BAL KÜPÜ-Hint yapımı. Geniş, şişik formlu. Derin, düz dipli. Oval, dar ağızlı. Kapak ve gövde olmak üzere iki parça. Gövde yüzeyi elişi yoğun bitkisel motif ve etnik desen süslemeli. Süsleme çevresi altın yaldızlarla zenginleştirilmiş eser büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 38 x 23 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ ŞÖMİNE SAATİ-18 yy sonu. Fransız. Bronzdan mamül edilen, altın dore işçiliklerle bezenen ve dört zarif ayaklı kaide ile yükseltilen saatin tepe kısmında iki adet eros bebek barındıran şömine saati çok büyük ebatlı olup saat kadran kısmı Imperial damgalıdır. 

Ölçü: 52 x 40 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    FRANSIZ BRONZ ŞÖMİNE SAATİ-18 yy sonu. Fransız. Bronzdan mamül edilen, altın dore işçiliklerle bezenen ve dört zarif ayaklı kaide ile yükseltilen saatin tepe kısmında iki adet eros bebek barındıran şömine saati çok büyük ebatlı olup saat kadran kısmı Imperial damgalıdır. Ölçü: 52 x 40 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BRONZ EL AYNASI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif sarmal tasarımlı sapının iki köşesi bitkisel motifli olup, ayna kısmı yuvarlak formda, baklava dilimli tasarımlı, bitkisel motifli ve yuvarlak bezelidir. İyi kondüsyonlu eser içerisinde taş aynaya sahiptir. 

Ölçü: 31 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    FRANSIZ BRONZ EL AYNASI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif sarmal tasarımlı sapının iki köşesi bitkisel motifli olup, ayna kısmı yuvarlak formda, baklava dilimli tasarımlı, bitkisel motifli ve yuvarlak bezelidir. İyi kondüsyonlu eser içerisinde taş aynaya sahiptir. Ölçü: 31 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ PORSELEN PANO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Üç parçadan oluşan dekoratif pano. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Mavi zemin üzeri üzeri çok renkli el boyama bitkisel motif tezyinli eserin bordürü altın dore işçilikli olup çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 64 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 101

    Lot: 101

    FRANSIZ PORSELEN PANO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Üç parçadan oluşan dekoratif pano. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Mavi zemin üzeri üzeri çok renkli el boyama bitkisel motif tezyinli eserin bordürü altın dore işçilikli olup çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 64 x 21 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • FİLİBELİ BAKKAL ARİF EFENDİ (1830-1909)-Yazı: Sülüs
Hattat: Filibeli Bakkal Arif Efendi
Metin: “Terk eyle cân u teni
            Ara bul sende seni
           Gâfil olma gözün aç
           Senden sorarlar seni.” 

Yazı açık nohudi renk kağıt üzerine siyah renk mürekkep ile dört satır halinde yazılmış olup dış pervazı altın ile halkari tarzda tezyin edilmiştir. Satır araları altın cetvelle bezenmiştir. 

Eserin Dr. Hüseyin Gündüz tarafından raporu mevcuttur. 

Ölçü: 47 x 38 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 102

    Lot: 102

    FİLİBELİ BAKKAL ARİF EFENDİ (1830-1909)-Yazı: Sülüs Hattat: Filibeli Bakkal Arif Efendi Metin: “Terk eyle cân u teni Ara bul sende seni Gâfil olma gözün aç Senden sorarlar seni.” Yazı açık nohudi renk kağıt üzerine siyah renk mürekkep ile dört satır halinde yazılmış olup dış pervazı altın ile halkari tarzda tezyin edilmiştir. Satır araları altın cetvelle bezenmiştir. Eserin Dr. Hüseyin Gündüz tarafından raporu mevcuttur. Ölçü: 47 x 38 cm. (Çerçevesiz)

    TLSold
  • FUAT BAŞAR (1953)-Yazı: Sülüs
Hattat Fuat Başar
Metin: ‘Yâ Ganî’
 (Hiçbir şeye ve hiç kimseye ihtiyaç duymamayan Allah.) 

Ölçü: Çerçevesiz 30 x 30 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    FUAT BAŞAR (1953)-Yazı: Sülüs Hattat Fuat Başar Metin: ‘Yâ Ganî’ (Hiçbir şeye ve hiç kimseye ihtiyaç duymamayan Allah.) Ölçü: Çerçevesiz 30 x 30 cm.

    TLSold
  • SÜLÜS HAT LEVHA-Yazı: Sülüs
Metin Farsça-Türkçe:
“Şükr-i Hudâvend bâd
Cümle cihan oldu şâd.”
(“Allah’a şükürler olsun ki bütün dünya mutlu oldu, İshak tarafından Veli Vedad geldi.”) 

Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 26 x 17 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    SÜLÜS HAT LEVHA-Yazı: Sülüs Metin Farsça-Türkçe: “Şükr-i Hudâvend bâd Cümle cihan oldu şâd.” (“Allah’a şükürler olsun ki bütün dünya mutlu oldu, İshak tarafından Veli Vedad geldi.”) Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 26 x 17 cm.

    TLSold
  • ALİ EKBER PEGAH KAZVİNİ-Yazı: Talik
Hattat: Ali Ekber Pegâh Kazvinî (İranlı)
Tarih: 1392
Metin (یا حافِظَ مَنِ اسْتَحْفَظَهُ) (Ey kendisinden korunma talep edeni koruyan mânasında) dua cümlesi. 

Ölçü: Çerçevesiz 48 x 34 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    ALİ EKBER PEGAH KAZVİNİ-Yazı: Talik Hattat: Ali Ekber Pegâh Kazvinî (İranlı) Tarih: 1392 Metin (یا حافِظَ مَنِ اسْتَحْفَظَهُ) (Ey kendisinden korunma talep edeni koruyan mânasında) dua cümlesi. Ölçü: Çerçevesiz 48 x 34 cm.

    TLSold
  • MİNYATÜR LEVHA-Yeni Dönem.  (إنَّ اللَّهَ يَغارُ، وغَيْرَةُ اللَّهِ أنْ يَأْتِيَ المُؤْمِنُ ما حَرَّمَ اللَّهُ) hadis-i şerifinin metnini verip Arapça olarak tefsirini yapılmıştır. Bu hadis Buhari’de geçmekte olup, Allah’ın isyan ve kötülük işleyenlere karşı gazap ettiğini ifade etmektedir. 

Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 20 x 12 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    MİNYATÜR LEVHA-Yeni Dönem. (إنَّ اللَّهَ يَغارُ، وغَيْرَةُ اللَّهِ أنْ يَأْتِيَ المُؤْمِنُ ما حَرَّمَ اللَّهُ) hadis-i şerifinin metnini verip Arapça olarak tefsirini yapılmıştır. Bu hadis Buhari’de geçmekte olup, Allah’ın isyan ve kötülük işleyenlere karşı gazap ettiğini ifade etmektedir. Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 20 x 12 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ESKİ GRAVÜR -Müellif-i Tarih Arif Paşa (Tarih kitabı yazan Arif Paşa) yazılı gravür çalışması. 

Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 40 x 30 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    OSMANLI ESKİ GRAVÜR -Müellif-i Tarih Arif Paşa (Tarih kitabı yazan Arif Paşa) yazılı gravür çalışması. Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 40 x 30 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DÖNEMİ MAHKEME İLANI-Anadolu Kadısı Mehmed Kadri tarafından Diyarbakır Vilayeti Çemişgezek kazası Erkek karyesi Yazı mahallindeki tarlanın Hasan Ağa’ya devrine dair mahkeme ilanı. 

Ölçü: 75 x 25 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    OSMANLI DÖNEMİ MAHKEME İLANI-Anadolu Kadısı Mehmed Kadri tarafından Diyarbakır Vilayeti Çemişgezek kazası Erkek karyesi Yazı mahallindeki tarlanın Hasan Ağa’ya devrine dair mahkeme ilanı. Ölçü: 75 x 25 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid
Yazı: Divani
Tarih: 13 Rebiülevvel 1316 (1 Ağustos 1898)
Konu: Süvari sınıfından Hasan Efendi’ye Yunan muharebesi iftihar nişanı verildiğine dair berat.

 Ölçü: 57 x 28 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Divani Tarih: 13 Rebiülevvel 1316 (1 Ağustos 1898) Konu: Süvari sınıfından Hasan Efendi’ye Yunan muharebesi iftihar nişanı verildiğine dair berat. Ölçü: 57 x 28 cm.

    TLSold
  • SENED-İ HAKANİ-Tuğra: II. Abdülhamid
Tarih: 11 Şubat 1307 (23 Şubat 1892)
Canik sancağı Çarşamba kazası Şıhkevan (Şeyhgüven) köyünde Sultan Bayezid vakfına ait tarlanın yarı hissesinin Emin ve Fethi efendilerle Emine Hanım namlarına kaydı. 

Ölçü: 38 x 18 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    SENED-İ HAKANİ-Tuğra: II. Abdülhamid Tarih: 11 Şubat 1307 (23 Şubat 1892) Canik sancağı Çarşamba kazası Şıhkevan (Şeyhgüven) köyünde Sultan Bayezid vakfına ait tarlanın yarı hissesinin Emin ve Fethi efendilerle Emine Hanım namlarına kaydı. Ölçü: 38 x 18 cm.

    TLSold
  • SENED-İ HAKANİ-27 Şaban 1322 tarihli. Sened-i Hakani. Harahor köyü mevkiinde Süleyman Efendiye ait dörtlü tarla tapuları. 

Ölçü: 33.5 x 20 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    SENED-İ HAKANİ-27 Şaban 1322 tarihli. Sened-i Hakani. Harahor köyü mevkiinde Süleyman Efendiye ait dörtlü tarla tapuları. Ölçü: 33.5 x 20 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid
Tarih: 22 Safer 1317 (2 Temmuz 1899)
Yazı: Divani
Cinsi: berat
2. Fırka 5. Alay 1. Taburu Kolağası Ali Bey’e verilen gümüş liyakat madalyası beratı. 

Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 50 x 25 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Tarih: 22 Safer 1317 (2 Temmuz 1899) Yazı: Divani Cinsi: berat 2. Fırka 5. Alay 1. Taburu Kolağası Ali Bey’e verilen gümüş liyakat madalyası beratı. Ölçü: Çerçevesiz ve Paspartosuz 50 x 25 cm.

    TLSold
  • KUMAŞ ÜZERİ EL DOKUMA OSMANLI HAT LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eski kumaş üzeri el dokuma. En üstte ‘nazar âyeti olarak bildiğimiz Kalem suresi 51. âyet (وَاِنْ يَكَادُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌۢ) yer almaktadır. Meali: “O inkâr edenler Kur'an'ı işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle devirivereceklerdi. Hâla da: «Hiç şüphe yok o bir delidir» derler.”
Bunun altında (Lâ-ilahe illallah)
Onun altında  Enbiya suresi 107. âyet (وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ) yer almaktadır. Meali: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” 
En altta ise: “Kerim olan Rabbin varken yaratılmışlara kulak asma” yazılı eser tamamlanamamış olması sebebiyle hattatın tamamlanmadan önce vefat ettiği ihtimalinde  karar kılınmıştır. 

Ölçü: 127 x  78 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    KUMAŞ ÜZERİ EL DOKUMA OSMANLI HAT LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eski kumaş üzeri el dokuma. En üstte ‘nazar âyeti olarak bildiğimiz Kalem suresi 51. âyet (وَاِنْ يَكَادُ الَّذ۪ينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِاَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ اِنَّهُ لَمَجْنُونٌۢ) yer almaktadır. Meali: “O inkâr edenler Kur'an'ı işittikleri zaman neredeyse seni gözleriyle devirivereceklerdi. Hâla da: «Hiç şüphe yok o bir delidir» derler.” Bunun altında (Lâ-ilahe illallah) Onun altında Enbiya suresi 107. âyet (وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ) yer almaktadır. Meali: “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” En altta ise: “Kerim olan Rabbin varken yaratılmışlara kulak asma” yazılı eser tamamlanamamış olması sebebiyle hattatın tamamlanmadan önce vefat ettiği ihtimalinde karar kılınmıştır. Ölçü: 127 x 78 cm.

    TLSold
  • BURSA İŞİ OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bursa işi. MaşaAllah işlemeli. Dikdörtgen formlu, pudra pembesi kumaş üzerine bitkisel motiflerle tezyin edilmiş, sırma işçilikli, çerçeve içerisinde kumaş. 

Ölçü: 25 x 21 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    BURSA İŞİ OSMANLI SIRMA İŞÇİLİKLİ LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bursa işi. MaşaAllah işlemeli. Dikdörtgen formlu, pudra pembesi kumaş üzerine bitkisel motiflerle tezyin edilmiş, sırma işçilikli, çerçeve içerisinde kumaş. Ölçü: 25 x 21 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN -Ahmed imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sultan II. Abdülhamid Han portresi.  

Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN -Ahmed imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Sultan II. Abdülhamid Han portresi. Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSold
  • SULTAN MEHMET REŞAD FOTOĞRAFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlıca başta olmak üzere beş dilde Sultan Mehmet  Reşad yazılı eski fotoğraf.  

Ölçü: 25 x 20 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    SULTAN MEHMET REŞAD FOTOĞRAFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlıca başta olmak üzere beş dilde Sultan Mehmet Reşad yazılı eski fotoğraf. Ölçü: 25 x 20 cm.

    TLSold
  • ALİ DEMİR (1931-2015)-'Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 20 x 20 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    ALİ DEMİR (1931-2015)-'Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçü: 20 x 20 cm.

    TLSold
  • OSMANLI PAŞA FOTOĞRAFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Paşa fotoğrafı. 

Ölçü: 38 x 28 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    OSMANLI PAŞA FOTOĞRAFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Paşa fotoğrafı. Ölçü: 38 x 28 cm.

    TLSold
  • SULUBOYA PEYZAJ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kağıt üzeri suluboya. 

Ölçü: 22 x 10 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    SULUBOYA PEYZAJ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kağıt üzeri suluboya. Ölçü: 22 x 10 cm.

    TLSold
  • AYŞE ÇELİK-Tuval üzeri yağlıboya. Ayşe Çelik imzalı. Derviş portresi.  

Ölçü: 40 x 30 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    AYŞE ÇELİK-Tuval üzeri yağlıboya. Ayşe Çelik imzalı. Derviş portresi. Ölçü: 40 x 30 cm.

    TLSold