Lot: 1

Current Price: 4,000 TL Starting Bid: 4,000 TL Estimated: TL Losing Winning

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Ketebe: Büşra Hicri 1442 Tarihli, Besmele Yazılı Hat Levha. Ölçü: 74 x 44 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Ketebe: Büşra
Hicri 1442 Tarihli, Besmele Yazılı Hat Levha. 

Ölçü: 74 x 44 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Ketebe: Büşra Hicri 1442 Tarihli, Besmele Yazılı Hat Levha. Ölçü: 74 x 44 cm.

    TLSold
  • HAT LEVHA-Yazı: Talik
Konu: Namık Kemal’in beytinin ikinci mısraıdır:
Yüksel ki bunun da fevki vardır, 
İnsanlığın ayrı zevki vardır. 

Ölçü: 35 X 15 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    HAT LEVHA-Yazı: Talik Konu: Namık Kemal’in beytinin ikinci mısraıdır: Yüksel ki bunun da fevki vardır, İnsanlığın ayrı zevki vardır. Ölçü: 35 X 15 cm.

    TLSold
  • İPEK KUMAŞ ÜZERİ AY YILDIZLI HAT LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. İpek üzeri kabartmalı. İki köşesi ay yıldız tasvirli. Bitkisel motif süslemeli. Yazı: اِنَّا فَتَحْنَا لَكَ فَتْحًا مُب۪ينًاۙ (İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ(n) (Fetih suresi ilk ayet). 

Ölçü: 55 x 45 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    İPEK KUMAŞ ÜZERİ AY YILDIZLI HAT LEVHA-19. yy. Osmanlı Dönemi. İpek üzeri kabartmalı. İki köşesi ay yıldız tasvirli. Bitkisel motif süslemeli. Yazı: اِنَّا فَتَحْنَا لَكَ فَتْحًا مُب۪ينًاۙ (İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ(n) (Fetih suresi ilk ayet). Ölçü: 55 x 45 cm.

    TLSold
  • AHŞAP OYMA OSMANLI TUĞRASI HAT LEVHA-Tarih: Hicri 1262. 
Ahşaptan mamül, dikdörtgen formlu, bordo zemin üzeri el oyma. Edirne-kârî tuğra formunda Ashâb-ı Kehf’in isimleri. Sağ tarafında ‘yâ Ganî’ ibaresi vardır.
Yazı: celi Sülüs.

Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    AHŞAP OYMA OSMANLI TUĞRASI HAT LEVHA-Tarih: Hicri 1262. Ahşaptan mamül, dikdörtgen formlu, bordo zemin üzeri el oyma. Edirne-kârî tuğra formunda Ashâb-ı Kehf’in isimleri. Sağ tarafında ‘yâ Ganî’ ibaresi vardır. Yazı: celi Sülüs. Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid
Yazı: Rika
Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897)
3. Ordu Nizamiye 72. Alay 1. Taburundan Abdi bin Mustafa’ya verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Rika Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) 3. Ordu Nizamiye 72. Alay 1. Taburundan Abdi bin Mustafa’ya verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid
Yazı: Rika
Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897)
2. Ordu Redif 29. Alay 3. Bölük çavuşu Hasan bin Ali’ye verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: II. Abdülhamid Yazı: Rika Tarih: 23 Zilkade 1314 (24 Nisan 1897) 2. Ordu Redif 29. Alay 3. Bölük çavuşu Hasan bin Ali’ye verilen Yunan muharebesi iftihar madalyası beratı.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: Sultan Abülaziz
Yazı: Divani
Konu: Mihman Hacı Müslim mahallesindeki cami imamı Mehmed Halife’nin beratının yenilenmesi.
Tarih: 17 Zilhicce 1277 (25 Haziran 1861)

    Lot No: 7

    Lot: 7

    SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TUĞRALI BERAT-Tuğra: Sultan Abülaziz Yazı: Divani Konu: Mihman Hacı Müslim mahallesindeki cami imamı Mehmed Halife’nin beratının yenilenmesi. Tarih: 17 Zilhicce 1277 (25 Haziran 1861)

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Zaptiye Nezareti kâtibi Mehmed Kudretullah Bey’e beşinci rütbeden Mecidî nişanı verilmesi. Tarih: 8 Nisan 1898. 

Ölçü (Çerçevesiz): 55 x 38 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Zaptiye Nezareti kâtibi Mehmed Kudretullah Bey’e beşinci rütbeden Mecidî nişanı verilmesi. Tarih: 8 Nisan 1898. Ölçü (Çerçevesiz): 55 x 38 cm.

    TLSold
  • SAC ÜZERİ HAT LEVHA-Sülüs tarzda, Bakara Suresi 144. Ayetten (Her nerede olursanız, yüzünüzü, namazlarda o Mescid tarafına çevirin.) kesitinin yer aldığı levha siyah boyalı sac üzerine irtikap edilmiş olup, dikdörtgen formlu ve yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 85 x 32 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    SAC ÜZERİ HAT LEVHA-Sülüs tarzda, Bakara Suresi 144. Ayetten (Her nerede olursanız, yüzünüzü, namazlarda o Mescid tarafına çevirin.) kesitinin yer aldığı levha siyah boyalı sac üzerine irtikap edilmiş olup, dikdörtgen formlu ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 85 x 32 cm.

    TLSold
  • OSMANLI MÜHÜR TEZKİRESİ-Osmanlı Mürur Tezkiresi 
Tuğra Abdülhamid 
Aslen Rum cemaatinden, Kesriye kazası doğumlu Taşa’ya verilen mürur tezkiresi. 
Tarih: 23 Mart 1316 (4 Nisan 1900)  

Ölçü: 42 x 30 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    OSMANLI MÜHÜR TEZKİRESİ-Osmanlı Mürur Tezkiresi Tuğra Abdülhamid Aslen Rum cemaatinden, Kesriye kazası doğumlu Taşa’ya verilen mürur tezkiresi. Tarih: 23 Mart 1316 (4 Nisan 1900) Ölçü: 42 x 30 cm.

    TLSold
  •  OPALİN GAZ LAMBASI-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Taş opalinden mamül. Yuvarlak formlu. Düz, geniş kaideli. Boğumlu. Çok renkli el boyama. Bitkisel motif ve hayvansal süslemeli. Pirinç aplikeli. 

Ölçü: 29 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    OPALİN GAZ LAMBASI-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Taş opalinden mamül. Yuvarlak formlu. Düz, geniş kaideli. Boğumlu. Çok renkli el boyama. Bitkisel motif ve hayvansal süslemeli. Pirinç aplikeli. Ölçü: 29 cm.

    TLSold
  •  BOHEM GAZ LAMBASI-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Lacivert bohemden mamül. Yuvarlak formlu. Düz, geniş kaideli. Boğumlu. Çok renkli el boyama. Bitkisel motif ve altın yaldız süslemeli. Pirinç aplikeli. 

Ölçü: 31 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    BOHEM GAZ LAMBASI-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Lacivert bohemden mamül. Yuvarlak formlu. Düz, geniş kaideli. Boğumlu. Çok renkli el boyama. Bitkisel motif ve altın yaldız süslemeli. Pirinç aplikeli. Ölçü: 31 cm.

    TLSold
  • OSMANLI BEYKOZ BONBONİER-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz camdan imal. Kapaklı ve iki yandan aplike tutamaklı bonbonier konik gövdeli ve dışa açık ağızlı. Ağız kenarları ile kapak kenarları birbirine geçmeli. Tüm yüzeyleri düz zemin üzeri altın yaldız bitkisel motifli, maydonoz ve üzüm salkımları süslemeli eser çok zarif ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 17 x 13 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI BEYKOZ BONBONİER-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz camdan imal. Kapaklı ve iki yandan aplike tutamaklı bonbonier konik gövdeli ve dışa açık ağızlı. Ağız kenarları ile kapak kenarları birbirine geçmeli. Tüm yüzeyleri düz zemin üzeri altın yaldız bitkisel motifli, maydonoz ve üzüm salkımları süslemeli eser çok zarif ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 17 x 13 cm.

    TLSold
  • OSMANLI BEYKOZ SAHLEPLİK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz camdan imal. Kapaklı ve tutamaklı. Kallavi ebatlı. Yuvarlak düz kaideli. Silindirik formlu ve geniş gövdeli. Ağız kenarlı ve kapak kenarları birbirine geçmeli. Gövde ve kaide kesişimi geometrik kesim dekorlu eserin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motif tezyinli ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 21 x 15 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI BEYKOZ SAHLEPLİK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz camdan imal. Kapaklı ve tutamaklı. Kallavi ebatlı. Yuvarlak düz kaideli. Silindirik formlu ve geniş gövdeli. Ağız kenarlı ve kapak kenarları birbirine geçmeli. Gövde ve kaide kesişimi geometrik kesim dekorlu eserin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motif tezyinli ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 21 x 15 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ BOHEM SOSLUK -19. yy. Fransız. Bohem. Şişkin gövdeli, ağıza doğru boğumlu, silindirik formlu. Zarif kulplu. El boyama bitkisel motiflerle dekorlu eser altın yaldızla süslenmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 8 x 10 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    FRANSIZ BOHEM SOSLUK -19. yy. Fransız. Bohem. Şişkin gövdeli, ağıza doğru boğumlu, silindirik formlu. Zarif kulplu. El boyama bitkisel motiflerle dekorlu eser altın yaldızla süslenmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 8 x 10 cm.

    TLSold
  • OSMANLI 19. YY. YILDIZ DAMGALI VE HALİD NACİ (1875-1927) İMZALI PORSELEN KAPAKLI VAZO-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) Dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgalı. Eski Türkçe Ressam Halid Naci (1875-1927) imzalı. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, dairesel kaideli. Şişkin gövdeli, geniş ağızlı. Huni formlu kapaklı. Kapak pembe renk zemin üzeri altın yaldızlı bitkisel motif süslemeli. Eserin tüm yüzeyi pembe renk zemin üzerine yoğun altın yaldız bezemeli. İki köşesi komple altın dore zarif tutamaklı. Kaide bitimi, gövde çevresi ve birleşimi altın yaldız konturlu. Eserin şişkin gövde yüzeyinin tamamı el boyama, çok renkli fırça ile peyzaj içerisinde oryantal sahne çalışmalı. Sahne ve kaide yüzey çevresi altın yaldız bitkisel motif süslemeli eser son derece nadir ve iyi kondüsyonlu olup, koleksiyonluk eserler arasında yer almaktadır. 

Ölçü: 33 cm.

Geleneksel Türk çini ve porselen sanatını canlandırmak amacıyla 1890’lı yılların başında, Sultan II. Abdülhamid (1876-1909) tarafından Yıldız Sarayı’nın bahçesine “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” adıyla bir porselen fabrikası kurulmuştur. 1894 yılındaki depremde büyük ölçüde zarar gören fabrika, aynı yıl içinde İtalyan Mimar Raimondo D’Aronco’ya yeniden yaptırılmıştır.
Avrupa saraylarına bağlı porselen işletmeleri emsalinde Saray’a bağlı bir birim olarak kurulan bu fabrikayla saray ve kasırların porselen ihtiyacının karşılanması, ayrıca üretilen porselen eşyaların dünyaya Osmanlı ve Sultan II. Abdülhamid kimliğiyle tanıtılması hedeflenmiştir.

Fabrikanın ürün yelpazesi büyük boyutlu dekoratif vazolardan sofra porselenlerine, kahve ve yazı takımlarına kadar yayılmıştır. Ürünler öncelikli olarak son dönem saray, köşk ve kasırların dekorasyonunda yer almış; bazı özel parçalar yabancı hanedanlara armağan olarak sunulmuştur. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen eserlerin tümünde fabrikanın orijinal amblemi olan ay-yıldız damgası bulunmaktadır. Damganın hemen altında, fabrikanın kuruluş yılı ve eserin hangi yılda üretildiği yazılıdır. Yıldız porselenlerinde görülen natüralist üslupta yapılmış, dönemin mimarisini ve çevre düzenlemesini tasvir eden eserler eşsiz bir belge niteliği taşımaktadır.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    OSMANLI 19. YY. YILDIZ DAMGALI VE HALİD NACİ (1875-1927) İMZALI PORSELEN KAPAKLI VAZO-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) Dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgalı. Eski Türkçe Ressam Halid Naci (1875-1927) imzalı. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu, dairesel kaideli. Şişkin gövdeli, geniş ağızlı. Huni formlu kapaklı. Kapak pembe renk zemin üzeri altın yaldızlı bitkisel motif süslemeli. Eserin tüm yüzeyi pembe renk zemin üzerine yoğun altın yaldız bezemeli. İki köşesi komple altın dore zarif tutamaklı. Kaide bitimi, gövde çevresi ve birleşimi altın yaldız konturlu. Eserin şişkin gövde yüzeyinin tamamı el boyama, çok renkli fırça ile peyzaj içerisinde oryantal sahne çalışmalı. Sahne ve kaide yüzey çevresi altın yaldız bitkisel motif süslemeli eser son derece nadir ve iyi kondüsyonlu olup, koleksiyonluk eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 33 cm. Geleneksel Türk çini ve porselen sanatını canlandırmak amacıyla 1890’lı yılların başında, Sultan II. Abdülhamid (1876-1909) tarafından Yıldız Sarayı’nın bahçesine “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” adıyla bir porselen fabrikası kurulmuştur. 1894 yılındaki depremde büyük ölçüde zarar gören fabrika, aynı yıl içinde İtalyan Mimar Raimondo D’Aronco’ya yeniden yaptırılmıştır. Avrupa saraylarına bağlı porselen işletmeleri emsalinde Saray’a bağlı bir birim olarak kurulan bu fabrikayla saray ve kasırların porselen ihtiyacının karşılanması, ayrıca üretilen porselen eşyaların dünyaya Osmanlı ve Sultan II. Abdülhamid kimliğiyle tanıtılması hedeflenmiştir. Fabrikanın ürün yelpazesi büyük boyutlu dekoratif vazolardan sofra porselenlerine, kahve ve yazı takımlarına kadar yayılmıştır. Ürünler öncelikli olarak son dönem saray, köşk ve kasırların dekorasyonunda yer almış; bazı özel parçalar yabancı hanedanlara armağan olarak sunulmuştur. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen eserlerin tümünde fabrikanın orijinal amblemi olan ay-yıldız damgası bulunmaktadır. Damganın hemen altında, fabrikanın kuruluş yılı ve eserin hangi yılda üretildiği yazılıdır. Yıldız porselenlerinde görülen natüralist üslupta yapılmış, dönemin mimarisini ve çevre düzenlemesini tasvir eden eserler eşsiz bir belge niteliği taşımaktadır.

    TLSold
  • OSMANLI 19. YY. YILDIZ PORSELEN TEPSİ-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) Dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgalı. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dikdörtgen formlu. Dışa dönük ağızlı. İki köşesi zarif tutamaklı. Beyaz zemin üzeri çok renkli bitkisel motif teyzinli eser altın yaldız konturlu ve süslemeli olup büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 47.5 x 31 cm.

Geleneksel Türk çini ve porselen sanatını canlandırmak amacıyla 1890’lı yılların başında, Sultan II. Abdülhamid (1876-1909) tarafından Yıldız Sarayı’nın bahçesine “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” adıyla bir porselen fabrikası kurulmuştur. 1894 yılındaki depremde büyük ölçüde zarar gören fabrika, aynı yıl içinde İtalyan Mimar Raimondo D’Aronco’ya yeniden yaptırılmıştır.
Avrupa saraylarına bağlı porselen işletmeleri emsalinde Saray’a bağlı bir birim olarak kurulan bu fabrikayla saray ve kasırların porselen ihtiyacının karşılanması, ayrıca üretilen porselen eşyaların dünyaya Osmanlı ve Sultan II. Abdülhamid kimliğiyle tanıtılması hedeflenmiştir.

Fabrikanın ürün yelpazesi büyük boyutlu dekoratif vazolardan sofra porselenlerine, kahve ve yazı takımlarına kadar yayılmıştır. Ürünler öncelikli olarak son dönem saray, köşk ve kasırların dekorasyonunda yer almış; bazı özel parçalar yabancı hanedanlara armağan olarak sunulmuştur. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen eserlerin tümünde fabrikanın orijinal amblemi olan ay-yıldız damgası bulunmaktadır. Damganın hemen altında, fabrikanın kuruluş yılı ve eserin hangi yılda üretildiği yazılıdır. Yıldız porselenlerinde görülen natüralist üslupta yapılmış, dönemin mimarisini ve çevre düzenlemesini tasvir eden eserler eşsiz bir belge niteliği taşımaktadır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI 19. YY. YILDIZ PORSELEN TEPSİ-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) Dönemi. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgalı. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dikdörtgen formlu. Dışa dönük ağızlı. İki köşesi zarif tutamaklı. Beyaz zemin üzeri çok renkli bitkisel motif teyzinli eser altın yaldız konturlu ve süslemeli olup büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 47.5 x 31 cm. Geleneksel Türk çini ve porselen sanatını canlandırmak amacıyla 1890’lı yılların başında, Sultan II. Abdülhamid (1876-1909) tarafından Yıldız Sarayı’nın bahçesine “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” adıyla bir porselen fabrikası kurulmuştur. 1894 yılındaki depremde büyük ölçüde zarar gören fabrika, aynı yıl içinde İtalyan Mimar Raimondo D’Aronco’ya yeniden yaptırılmıştır. Avrupa saraylarına bağlı porselen işletmeleri emsalinde Saray’a bağlı bir birim olarak kurulan bu fabrikayla saray ve kasırların porselen ihtiyacının karşılanması, ayrıca üretilen porselen eşyaların dünyaya Osmanlı ve Sultan II. Abdülhamid kimliğiyle tanıtılması hedeflenmiştir. Fabrikanın ürün yelpazesi büyük boyutlu dekoratif vazolardan sofra porselenlerine, kahve ve yazı takımlarına kadar yayılmıştır. Ürünler öncelikli olarak son dönem saray, köşk ve kasırların dekorasyonunda yer almış; bazı özel parçalar yabancı hanedanlara armağan olarak sunulmuştur. Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu’nda üretilen eserlerin tümünde fabrikanın orijinal amblemi olan ay-yıldız damgası bulunmaktadır. Damganın hemen altında, fabrikanın kuruluş yılı ve eserin hangi yılda üretildiği yazılıdır. Yıldız porselenlerinde görülen natüralist üslupta yapılmış, dönemin mimarisini ve çevre düzenlemesini tasvir eden eserler eşsiz bir belge niteliği taşımaktadır.

    TLSold
  • OSMANLI PAZARINA ÖZEL İMAL ÇİFT PORSELEN TABAK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Bavaria damgalı. Yuvarlak formlu, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sır altına çok renkli zemin üzeri Sultan VI. Murad ve Yavuz Sultan Selim tasvirli. Tasvir çevresi ''Fâtih-i Bağdâd Hazreti Sultân Murâd, Feth ü zaferle asrını kıldı şâd '' ve ''Âlem içre mûteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi'' yazılı. Bordür ve tasvir çevresi yoğun altın dore süslemeli ve bitkisel motif tezyinli eser eskiliği dolayısıyla bazı dökülmeler yaşamıştır. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI PAZARINA ÖZEL İMAL ÇİFT PORSELEN TABAK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Bavaria damgalı. Yuvarlak formlu, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sır altına çok renkli zemin üzeri Sultan VI. Murad ve Yavuz Sultan Selim tasvirli. Tasvir çevresi ''Fâtih-i Bağdâd Hazreti Sultân Murâd, Feth ü zaferle asrını kıldı şâd '' ve ''Âlem içre mûteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi'' yazılı. Bordür ve tasvir çevresi yoğun altın dore süslemeli ve bitkisel motif tezyinli eser eskiliği dolayısıyla bazı dökülmeler yaşamıştır. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • CAPODİMONTE DAMGALI ÇİFT PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. İtalyan. Çift. Capodimonte damgalı. Yuvarlak formlu, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yoğun kabartma işçilikli. Eser gövdesi altın dore zemin üzeri portre tasvirli. Bordür kısımları çok renkli, el boyama bitkisel motif tezyinli eserler yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip olup, asma aparatlarını barındırmaktadır. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    CAPODİMONTE DAMGALI ÇİFT PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. İtalyan. Çift. Capodimonte damgalı. Yuvarlak formlu, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yoğun kabartma işçilikli. Eser gövdesi altın dore zemin üzeri portre tasvirli. Bordür kısımları çok renkli, el boyama bitkisel motif tezyinli eserler yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip olup, asma aparatlarını barındırmaktadır. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • HACKEFORS DAMGALI PORSELEN ÇİFT MUMLUK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İsveç Hackefors Porselen damgalı. Çift. Yuvarlak yıldız formlu. Form bordürü altın yaldız şeritli. Eserlerin orta hattından yükseltilmiş mumluk kısmı silindirik kaide ile yükseltilip yuvarlak, dışa dönük bordür ile tasarlanmıştır. İki köşesine el boyama çiçek motifli süslemelerle tasarlanan eserler yüksek kondüsyona sahiptir.  

Ölçü: 14 x 14 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    HACKEFORS DAMGALI PORSELEN ÇİFT MUMLUK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İsveç Hackefors Porselen damgalı. Çift. Yuvarlak yıldız formlu. Form bordürü altın yaldız şeritli. Eserlerin orta hattından yükseltilmiş mumluk kısmı silindirik kaide ile yükseltilip yuvarlak, dışa dönük bordür ile tasarlanmıştır. İki köşesine el boyama çiçek motifli süslemelerle tasarlanan eserler yüksek kondüsyona sahiptir. Ölçü: 14 x 14 cm.

    TLSold
  • ALMAN DAMGALI 22 AYAR ALTIN SÜSLEME PORSELEN KAPAKLI VAZO-Porselenden mamül, Alman damgası ve tarih barındıran kapaklı vazo 22 ayar altın süslemelere, iki zarif kulba, kozalak figürlü kapağa ve ön yüzünde portre betimlemesine sahip olup iyi kondüsyonlu ve büyük ebatlıdır.

Ölçü: 31 x 22 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    ALMAN DAMGALI 22 AYAR ALTIN SÜSLEME PORSELEN KAPAKLI VAZO-Porselenden mamül, Alman damgası ve tarih barındıran kapaklı vazo 22 ayar altın süslemelere, iki zarif kulba, kozalak figürlü kapağa ve ön yüzünde portre betimlemesine sahip olup iyi kondüsyonlu ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 31 x 22 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI TAKIMI-5 adet fincan 5 adet altlık olmak üzere 10 parça takım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. İngiliz damgalı. Dalgalı formda tasarlanan; bordürleri altın yaldızla süslendirilmiş olan takımın yüzeyi bordo renkli olup; çok renkli çiçek motifleriyle tezyin edilmiştir. 

Ölçü: Fincan: 11 x 5 cm, Altlık: 13 x 13 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    İNGİLİZ DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI TAKIMI-5 adet fincan 5 adet altlık olmak üzere 10 parça takım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. İngiliz damgalı. Dalgalı formda tasarlanan; bordürleri altın yaldızla süslendirilmiş olan takımın yüzeyi bordo renkli olup; çok renkli çiçek motifleriyle tezyin edilmiştir. Ölçü: Fincan: 11 x 5 cm, Altlık: 13 x 13 cm.

    TLSold
  • BAVARİA DAMGALI PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. El boyama. Bavaria damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru zarif boğumu mevcut olup, orta hattı kabartmalı desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. 

Ölçü: 29 x 15 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    BAVARİA DAMGALI PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. El boyama. Bavaria damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru zarif boğumu mevcut olup, orta hattı kabartmalı desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 29 x 15 cm.

    TLSold
  • PORSELEN PASTA TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 10 adet tatlı tabağı ve 4 adet pasta tabağı olmak üzere 14 parça takım. Takım beyaz zemin üzeri pembe şeritli ve altın yaldız süslemeli olup; orta hattı çok renkli el boyama farklı desenli çiçek figürleriyle dekorludur. 

Pasta Tabağı ölçü: 23 x 23 cm, Tatlı Tabağı ölçü: 22 x 22 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    PORSELEN PASTA TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 10 adet tatlı tabağı ve 4 adet pasta tabağı olmak üzere 14 parça takım. Takım beyaz zemin üzeri pembe şeritli ve altın yaldız süslemeli olup; orta hattı çok renkli el boyama farklı desenli çiçek figürleriyle dekorludur. Pasta Tabağı ölçü: 23 x 23 cm, Tatlı Tabağı ölçü: 22 x 22 cm.

    TLSold
  • VERİTABLE PORSELEN DAMGALI ENFİYE KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Veritable Porcelaine damgalı. Dikdörtgen formlu. Düz dipli. Formun üç köşesi yavruağzı renkli, ön kısmı altın yaldız etnik desenli. Kapak yüzeyi dört köşe içerisinde çok renkli el boyama buket figürü tezyinli eser yüksek kondüsyonlu. 

Ölçü: 13 x 9 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    VERİTABLE PORSELEN DAMGALI ENFİYE KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Veritable Porcelaine damgalı. Dikdörtgen formlu. Düz dipli. Formun üç köşesi yavruağzı renkli, ön kısmı altın yaldız etnik desenli. Kapak yüzeyi dört köşe içerisinde çok renkli el boyama buket figürü tezyinli eser yüksek kondüsyonlu. Ölçü: 13 x 9 cm.

    TLSold
  • LİMOGES DAMGALI PORSELEN ENFİYE KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Şişkin gövdeli. Eserin gövde yüzeyi ve kapak çevresi lacivert zemin üzeri altın yaldızlı ve çevrili. Etnik desen süslemeli. Kapak orta hattı çok renkli fırça ile çalışılmış buket desenli. 

Ölçü: 14 x 7 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    LİMOGES DAMGALI PORSELEN ENFİYE KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Şişkin gövdeli. Eserin gövde yüzeyi ve kapak çevresi lacivert zemin üzeri altın yaldızlı ve çevrili. Etnik desen süslemeli. Kapak orta hattı çok renkli fırça ile çalışılmış buket desenli. Ölçü: 14 x 7 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ GÜMÜŞ KAPLAMA HOKKA-19. yy. Fransız. Gümüş kaplama. Dört zarif ayak ile yükseltilmiş kaide dörtgen formlu girintili ve zarif detaylı. İki köşesinden yükselen hazneleri silindirik formlu, gövdesi boğumlu ve kapaklı olan hokkanın orta kısmı ''Napolyon'' figürü ile stilize edilmiş. Yoğun işçilikli, büyük ebatlı, çok iyi kondüsyonlu olup, damga barındırmaktadır. 

Ölçü: 36 x 22 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    FRANSIZ GÜMÜŞ KAPLAMA HOKKA-19. yy. Fransız. Gümüş kaplama. Dört zarif ayak ile yükseltilmiş kaide dörtgen formlu girintili ve zarif detaylı. İki köşesinden yükselen hazneleri silindirik formlu, gövdesi boğumlu ve kapaklı olan hokkanın orta kısmı ''Napolyon'' figürü ile stilize edilmiş. Yoğun işçilikli, büyük ebatlı, çok iyi kondüsyonlu olup, damga barındırmaktadır. Ölçü: 36 x 22 cm.

    TLSold
  • BUZ HAZNELİ KESME KRİSTAL SÜRAHİ-19. yy. Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama tutamak ve kapağa sahip olan, yuvarlak tasarımlı ve zarif işçilikli sürahi, baklava dilimli tarz ile dekore edilmiş olup içerisinde nadir rastlanılan buz haznesine sahiptir.

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    BUZ HAZNELİ KESME KRİSTAL SÜRAHİ-19. yy. Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama tutamak ve kapağa sahip olan, yuvarlak tasarımlı ve zarif işçilikli sürahi, baklava dilimli tarz ile dekore edilmiş olup içerisinde nadir rastlanılan buz haznesine sahiptir. Ölçü: 24 cm.

    TLSold
  • METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER-Franız. Metal üzeri gümüş kaplama. Dört zarif ayak ve kare formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı oval formlu, geniş ağızlı ve derin diplidir. Kristal kesme çevrili hazneye sahip eser iyi kondüsyonlu ve damgalıdır. 

Ölçü: 27 x 28 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER-Franız. Metal üzeri gümüş kaplama. Dört zarif ayak ve kare formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı oval formlu, geniş ağızlı ve derin diplidir. Kristal kesme çevrili hazneye sahip eser iyi kondüsyonlu ve damgalıdır. Ölçü: 27 x 28 cm.

    TLSold
  • BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ APLİKELİ TÜTÜNLÜK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Tamamı bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Gövde yüzeyi gümüş aplikeli bitkisel formlu, kozalak figürlü ve etnik desen süslemeli. Orta kısmı oval formlu çerçeve içerisinde ''SS'' inisiyalli. Açma aparatı gümüşten mamül eser zarif sanatı ve kondüsyonu ile koleksiyonluktur. 

Ölçü: 13.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ APLİKELİ TÜTÜNLÜK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapım. Tamamı bağadan mamül. Dikdörtgen formlu. Gövde yüzeyi gümüş aplikeli bitkisel formlu, kozalak figürlü ve etnik desen süslemeli. Orta kısmı oval formlu çerçeve içerisinde ''SS'' inisiyalli. Açma aparatı gümüşten mamül eser zarif sanatı ve kondüsyonu ile koleksiyonluktur. Ölçü: 13.5 x 6.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL KUTUSUNDA FRANSIZ GÜMÜŞ ÇATAL BIÇAK TAKIMI-19. yy. Fransız. Özel kutusunun içerisinde. Damgalı. 1 pasta bıçağı, 1 dilimleme çatalı, 4 yemek bıçağı, 4 yemek çatalı olmak üzere 8 parça tamtakım. Gövde kısımları ve kesişimleri gümüşten mamül. Tutamak kısımları dişten mamül. Zarif formlu ve bitkisel motif tezyinli eser iyi kondüsyonludur.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    ÖZEL KUTUSUNDA FRANSIZ GÜMÜŞ ÇATAL BIÇAK TAKIMI-19. yy. Fransız. Özel kutusunun içerisinde. Damgalı. 1 pasta bıçağı, 1 dilimleme çatalı, 4 yemek bıçağı, 4 yemek çatalı olmak üzere 8 parça tamtakım. Gövde kısımları ve kesişimleri gümüşten mamül. Tutamak kısımları dişten mamül. Zarif formlu ve bitkisel motif tezyinli eser iyi kondüsyonludur.

    TLSold
  • MATAT GAZAROSYAN USTA DAMGALI GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Matt Gazarosyan usta damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. İki köşesi zarif tutamaklı. Düz kesim bordürlü. Yalın işçilikli ve kallavi ebatlı eserin gövde ortası kalem işçiliği ile bitkisel motif ve yuvarlak çelenk tasvirli olup, sanat değeri, ebatı ve kondüsyonu açısından nadir rastlanılan eserler arasındadır. 

Ölçü: 3800 gr, 73 x 43.5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    MATAT GAZAROSYAN USTA DAMGALI GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Matt Gazarosyan usta damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. İki köşesi zarif tutamaklı. Düz kesim bordürlü. Yalın işçilikli ve kallavi ebatlı eserin gövde ortası kalem işçiliği ile bitkisel motif ve yuvarlak çelenk tasvirli olup, sanat değeri, ebatı ve kondüsyonu açısından nadir rastlanılan eserler arasındadır. Ölçü: 3800 gr, 73 x 43.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL KUTUSUNDA MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK-19. yy. Özel kutusunda. İtalyan. Gümüşten mamül. 800 damgalı. İstiridye formunda tasarlanmış gövdesinin ön kısmı çok renkli mine işçilikli. Çelenk içerisinde Fienze tasvirli ve yazılı. Gövde tepesi heykel figürlü, kaşık tepesi bitkisel motifli ve mine işçilikli. Sap kısmı kabartmalı yoğun işçilikli eserin ortasında kıvrılmış yılan figürü yer almakta olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 25.4 gr, 13 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    ÖZEL KUTUSUNDA MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK-19. yy. Özel kutusunda. İtalyan. Gümüşten mamül. 800 damgalı. İstiridye formunda tasarlanmış gövdesinin ön kısmı çok renkli mine işçilikli. Çelenk içerisinde Fienze tasvirli ve yazılı. Gövde tepesi heykel figürlü, kaşık tepesi bitkisel motifli ve mine işçilikli. Sap kısmı kabartmalı yoğun işçilikli eserin ortasında kıvrılmış yılan figürü yer almakta olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 25.4 gr, 13 cm.

    TLSold
  • RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ GECE ÇANTASI-19. yy. Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Yalın işçilikli eserin orta kısmı kalem işçilikli geometrik desen ve bitkisel motif süslemeli. İki köşesinden tutturulmuş orijinal zincirli. Açma aparatı yarı değerli taş süslemeli. İç haznesi patlıcan moru saten kumaş kaplamalı eser üç bölmeli olarak tasarlanmış olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: Takribi 408 gr, 19 x 8 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ GECE ÇANTASI-19. yy. Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Yalın işçilikli eserin orta kısmı kalem işçilikli geometrik desen ve bitkisel motif süslemeli. İki köşesinden tutturulmuş orijinal zincirli. Açma aparatı yarı değerli taş süslemeli. İç haznesi patlıcan moru saten kumaş kaplamalı eser üç bölmeli olarak tasarlanmış olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: Takribi 408 gr, 19 x 8 cm.

    TLSold
  • SAVATLI GÜMÜŞ ÇAPUTLUK-19. yy. Gümüşten mamül. Kare formlu. Form altı kıvrık tarzda. Tepe kısmı ajur işçilikli, bitkisel motif tezyinli ve ejderha figürleri ile zenginleştirilmiş taçlı. Gövde yüzeyi savatlı sancak, meşale, kılıç, baykuş, asker, bitkisel motif ve geometrik desenleri iç içe barındıran yoğun işçilikli. Bordür kısmı savatlı bitkisel motif çevrili. Açma aparatı savatlı zarif işçilikli. Arka yüzeyi yalın işçilik etrafı kalem işi bitkisel motif tezyinli ve kalp formlu süslemeli olarak tasarlanan eser dönemi, işçiliği ve kondüsyonu bakımından enderdir. 

Ölçü: 252 gr, 12 x 10 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    SAVATLI GÜMÜŞ ÇAPUTLUK-19. yy. Gümüşten mamül. Kare formlu. Form altı kıvrık tarzda. Tepe kısmı ajur işçilikli, bitkisel motif tezyinli ve ejderha figürleri ile zenginleştirilmiş taçlı. Gövde yüzeyi savatlı sancak, meşale, kılıç, baykuş, asker, bitkisel motif ve geometrik desenleri iç içe barındıran yoğun işçilikli. Bordür kısmı savatlı bitkisel motif çevrili. Açma aparatı savatlı zarif işçilikli. Arka yüzeyi yalın işçilik etrafı kalem işi bitkisel motif tezyinli ve kalp formlu süslemeli olarak tasarlanan eser dönemi, işçiliği ve kondüsyonu bakımından enderdir. Ölçü: 252 gr, 12 x 10 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ SAVATLI KEHRİBAR GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Form yüzeyi komple kalem işçilikli. İki köşesi Osmanlı Tuğrası tavsirli. Ağız kısmı sıkma kehribardan mamül. Gövde kısmı yoğun bitkisel, geometrik ve çizgisel motif süslemli eserin savatında hafif dökülmeler mevcuttur. 

Ölçü: 50 gr, 16 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ SAVATLI KEHRİBAR GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Form yüzeyi komple kalem işçilikli. İki köşesi Osmanlı Tuğrası tavsirli. Ağız kısmı sıkma kehribardan mamül. Gövde kısmı yoğun bitkisel, geometrik ve çizgisel motif süslemli eserin savatında hafif dökülmeler mevcuttur. Ölçü: 50 gr, 16 cm.

    TLSold
  • AFYON İŞİ GÜMÜŞ KAKMA AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Afyon işi. Gümüş kakma işçiliği ile dekorlu. Bitkisel ve geometrik desenli. Uç kısmı damla kehribardan imal. Gövde ortası kemik üzeri gümüş süslemeli. 

Ölçü: 13 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    AFYON İŞİ GÜMÜŞ KAKMA AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Afyon işi. Gümüş kakma işçiliği ile dekorlu. Bitkisel ve geometrik desenli. Uç kısmı damla kehribardan imal. Gövde ortası kemik üzeri gümüş süslemeli. Ölçü: 13 cm.

    TLSold
  • OSMANLI VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Van damgalı. Savat işçilikli. Dikdörtgen formlu. Form üzeri iki parça komple karesel motiflerle bezeli. İç yüzeyi altın vermeyli olan eserin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması tezyini, arka yüzünde bitkisel motif süslemeleri mevcut olup, hafif dökülmeler mevcuttur. 

Ölçü: 110 gr, 10 x 5 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    OSMANLI VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Van damgalı. Savat işçilikli. Dikdörtgen formlu. Form üzeri iki parça komple karesel motiflerle bezeli. İç yüzeyi altın vermeyli olan eserin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması tezyini, arka yüzünde bitkisel motif süslemeleri mevcut olup, hafif dökülmeler mevcuttur. Ölçü: 110 gr, 10 x 5 cm.

    TLSold
  • SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI GÜMÜŞ KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Gövde yüzeyi silme savat işçiliği ile tezyin edilen eser çiçek, yaprak motifleri ve dallarla süslendirilmiş olup, tutamak ucu rokoko tarzı kıvrımlı dal ve yaprak desenleri ile dekore edilmiştir. Orijinal zarif zinciri bulunan eser iyi kondüsyonludur ve yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 45 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI GÜMÜŞ KAMÇI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Silindirik formlu. Gövde yüzeyi silme savat işçiliği ile tezyin edilen eser çiçek, yaprak motifleri ve dallarla süslendirilmiş olup, tutamak ucu rokoko tarzı kıvrımlı dal ve yaprak desenleri ile dekore edilmiştir. Orijinal zarif zinciri bulunan eser iyi kondüsyonludur ve yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 45 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ APLİKELİ AY YILDIZLI SAVATLI SİLAH MUHAFAZASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Siyah deriden mamül gövdeli. İki köşesinden birisi silah diğeri barutluk muhafazası olarak tasarlanan eserin muhafaza ortaları gümüşten mamül, altın vermeyli ay yıldız aplikeli. İki kemerin gövde kısımları gümüşten mamül zemin üzeri savat işçilikli aplike süslemeli. 7 adet sallantısının uç kısımları gümüşten mamül, savat işçilikli. Yoğun bitkisel motifler ile zenginleştirilen eser kondüsyon, sanat değeri ve kategori açısından nadirdir.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    OSMANLI GÜMÜŞ APLİKELİ AY YILDIZLI SAVATLI SİLAH MUHAFAZASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Siyah deriden mamül gövdeli. İki köşesinden birisi silah diğeri barutluk muhafazası olarak tasarlanan eserin muhafaza ortaları gümüşten mamül, altın vermeyli ay yıldız aplikeli. İki kemerin gövde kısımları gümüşten mamül zemin üzeri savat işçilikli aplike süslemeli. 7 adet sallantısının uç kısımları gümüşten mamül, savat işçilikli. Yoğun bitkisel motifler ile zenginleştirilen eser kondüsyon, sanat değeri ve kategori açısından nadirdir.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Pençe figürlü üç ayak üzerinde yükseltilmiş. Ajur işçilikli, bitkisel motifli, kozalak betimlemeli, asma yaprakları ve dal figürleri ile tasarlanan gövdenin üzerinden yükseltilmiş buhurdanlar armudi formlu, kalem işi bitkisel motif tezyinli, dal ve çiçek figürleri ile süslenmiş olup altın vermeyle zenginleştirilmiş ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 396 gr, 15 x 15 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Pençe figürlü üç ayak üzerinde yükseltilmiş. Ajur işçilikli, bitkisel motifli, kozalak betimlemeli, asma yaprakları ve dal figürleri ile tasarlanan gövdenin üzerinden yükseltilmiş buhurdanlar armudi formlu, kalem işi bitkisel motif tezyinli, dal ve çiçek figürleri ile süslenmiş olup altın vermeyle zenginleştirilmiş ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 396 gr, 15 x 15 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ BALIK FİGÜRLÜ OSMANLI TAS VE ÇAMÇAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu. Kallavi ebatlı ve minyatür olmak üzere ikili lot. Tas iç yüzeyi çarkıfelek formlu süsleme kalem işi balıksırtı motifli. Minyatür çamçak yalın işçilikli. Orta hatlarından yükseltilen balık figürü birbirine geçmeli, kalem işi geometrik desen süslemeli, gözlerinden bir tanesi yarı değerli taşla dekore edilmiş olup, üst kısmında kuş figürü barındırmaktadır. İç yüzeyi komple altın vermeyle zenginleştirilmiş olan eserler form, kondüsyon, ebat ve işçilik açısından koleksiyonluktur. 

TAS ÖLÇÜ: 257.5 gr, 14.5 x 6 cm.
ÇAMÇAK ÖLÇÜ: 23.5 gr, 5.5 x 2 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ BALIK FİGÜRLÜ OSMANLI TAS VE ÇAMÇAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu. Kallavi ebatlı ve minyatür olmak üzere ikili lot. Tas iç yüzeyi çarkıfelek formlu süsleme kalem işi balıksırtı motifli. Minyatür çamçak yalın işçilikli. Orta hatlarından yükseltilen balık figürü birbirine geçmeli, kalem işi geometrik desen süslemeli, gözlerinden bir tanesi yarı değerli taşla dekore edilmiş olup, üst kısmında kuş figürü barındırmaktadır. İç yüzeyi komple altın vermeyle zenginleştirilmiş olan eserler form, kondüsyon, ebat ve işçilik açısından koleksiyonluktur. TAS ÖLÇÜ: 257.5 gr, 14.5 x 6 cm. ÇAMÇAK ÖLÇÜ: 23.5 gr, 5.5 x 2 cm.

    TLSold
  • OSMANLI AY YILDIZ TASVİRLİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Yuvarlak, düz tabanlı, konik gövdeli ve kapaklı, kulplu ve imbiklidir. İmbik kenarları lale motifli ve ay yıldız süslemelidir. Dış yüzeyi kabartma tekniği ve kalem işçiliğiyle yapılmış stilize şemse ve selvi desenli olup, içleri bitkisel motif dolgulu ve ay yıldız tasvirlidir. Mercanlı kapak tepeliğinin etrafı bitkisel motif süslemeli ve yıldız figürlüdür. 

Ölçü: 193.5 gr, 17 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    OSMANLI AY YILDIZ TASVİRLİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Yuvarlak, düz tabanlı, konik gövdeli ve kapaklı, kulplu ve imbiklidir. İmbik kenarları lale motifli ve ay yıldız süslemelidir. Dış yüzeyi kabartma tekniği ve kalem işçiliğiyle yapılmış stilize şemse ve selvi desenli olup, içleri bitkisel motif dolgulu ve ay yıldız tasvirlidir. Mercanlı kapak tepeliğinin etrafı bitkisel motif süslemeli ve yıldız figürlüdür. Ölçü: 193.5 gr, 17 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, lale figürleri ve etnik desenler mevcut olup süslemesini bordür kısmındada sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. 

Ölçü: 37.5 gr, 7 x 6 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, lale figürleri ve etnik desenler mevcut olup süslemesini bordür kısmındada sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. Ölçü: 37.5 gr, 7 x 6 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, çelenk figürü ve etnik desenler mevcut olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 66.5 gr, 8.5 x 7 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, çelenk figürü ve etnik desenler mevcut olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 66.5 gr, 8.5 x 7 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Eserin tamamı yoğun altın vermeyli olarak tasarlanmış olup, 6 zarif ayakla yükseltilmiştir. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeleri ile süslenmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadirdir. 

Ölçü: 477 gr, 15,5 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Eserin tamamı yoğun altın vermeyli olarak tasarlanmış olup, 6 zarif ayakla yükseltilmiştir. Ajur işçilikli yuvarlak kaide üzerinde konik formlu gövde olarak yükseltilmiş, ağız bordürü dalgalı stilizasyonla dekore edilmiş, gövde yüzeyi kabartmalı çiçek, yaprak, dal betimlemeleri ile süslenmiştir. Form, ebat ve işçilik açısından nadirdir. Ölçü: 477 gr, 15,5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş. Bordür kısmı dalgalı stilizasyona sahip. Gövde yüzeyi yoğun kalem işçilikli bitkisel motif tezyinli. Asma yaprakları, üzüm salkımları ve çiçek süslemeli. Sanat ve kondüsyon açısından yüksek değere sahip eserler iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 61.5 gr, 5 x 5 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş. Bordür kısmı dalgalı stilizasyona sahip. Gövde yüzeyi yoğun kalem işçilikli bitkisel motif tezyinli. Asma yaprakları, üzüm salkımları ve çiçek süslemeli. Sanat ve kondüsyon açısından yüksek değere sahip eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: 61.5 gr, 5 x 5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir. 

Ölçü: 39 gr, 12 x 12 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile çarkıfelek modeli ile stilize ve altın vermeylidir. Ölçü: 39 gr, 12 x 12 cm.

    TLSold
  • ÖZEL TUĞRALI MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel Osmanlı tuğra motifli muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama ve gümüşten mamül zarif kaide ve tutamaklıdır . Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile bir köşesi Devlet arması bir köşesi Osmanlı tuğrası tezyinli olup bitkisel motif süslemeli ve altın vermeylidir. 

Ölçü: 45 gr, 12 x 12 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    ÖZEL TUĞRALI MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel Osmanlı tuğra motifli muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama ve gümüşten mamül zarif kaide ve tutamaklıdır . Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile bir köşesi Devlet arması bir köşesi Osmanlı tuğrası tezyinli olup bitkisel motif süslemeli ve altın vermeylidir. Ölçü: 45 gr, 12 x 12 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTILI GÜMÜŞ FİNCAN TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet fincan ve 6 adet tabak olmak üzere toplam 12 parça tam takım.  Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile bitkisel motif süslemli ve balıksırtı motifi ile bezelidir. İyi kondüsyonlu eser altın vermeyle zenginleştirilmiş olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 238 gr, 13 x 13 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ALTILI GÜMÜŞ FİNCAN TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet fincan ve 6 adet tabak olmak üzere toplam 12 parça tam takım. Eserlerin fincan kısımları Çin imalat damgalı, porselenden mamül, çok renkli el boyama, gümüşten mamül tutamaklı ve kuşlarla figürlüdür. Yuvarlak formlu tabak kısımları repouse kabartma tekniği ile bitkisel motif süslemli ve balıksırtı motifi ile bezelidir. İyi kondüsyonlu eser altın vermeyle zenginleştirilmiş olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 238 gr, 13 x 13 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ON İKİLİ TAM TAKIM ZARF SETİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Mavi renkli saten kaplama özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 12 adet fincan ve 12 adet zarf olmak üzere toplam 24 parça tam takım. Fincanlar porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yalın işçilikli eserin bordür kısımları altın yaldız süslemeli. Zarflar ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, kalem işi bitkisel motiflidir. 

Ölçü: 303 gr, 5.5 x 4.5 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ON İKİLİ TAM TAKIM ZARF SETİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Mavi renkli saten kaplama özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 12 adet fincan ve 12 adet zarf olmak üzere toplam 24 parça tam takım. Fincanlar porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yalın işçilikli eserin bordür kısımları altın yaldız süslemeli. Zarflar ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, kalem işi bitkisel motiflidir. Ölçü: 303 gr, 5.5 x 4.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş, silindirik gövdeli, gövde alt kısmı kabartmalı, gövde üstü kalem işçilikli bitkisel motiflerle bezeli zarf içi altın vermeyli tasarıma sahip olup içerisinde Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincan barındırmaktadır. 

Ölçü: 17.8 gr, 5 x 5.5 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş, silindirik gövdeli, gövde alt kısmı kabartmalı, gövde üstü kalem işçilikli bitkisel motiflerle bezeli zarf içi altın vermeyli tasarıma sahip olup içerisinde Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincan barındırmaktadır. Ölçü: 17.8 gr, 5 x 5.5 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. 

Ölçü: 202 gr, 16 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 202 gr, 16 cm.

    TLSold
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. 

Ölçü: 201 gr, 16 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 201 gr, 16 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER TOKASI -19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Tuğralı. Birbirine geçmeli iki parça. Dikdörtgen formlu eserin orta kısmı armudi formlu. Kabartma işçilikli süsleme ile stlize edilen eserin gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifli, lale tezyinli ve geometrik desenlidir. Sanat değeri ve dönemi açısından nadir rastlanılan eserin uç kısmı tamirat görmüştür. 

Ölçü: 165.5 gr, 26 x 5 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    OSMANLI TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER TOKASI -19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Tuğralı. Birbirine geçmeli iki parça. Dikdörtgen formlu eserin orta kısmı armudi formlu. Kabartma işçilikli süsleme ile stlize edilen eserin gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifli, lale tezyinli ve geometrik desenlidir. Sanat değeri ve dönemi açısından nadir rastlanılan eserin uç kısmı tamirat görmüştür. Ölçü: 165.5 gr, 26 x 5 cm.

    TLSold
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Birbirine geçmeli iki parça. Yaprak formlu eserin bordür kısımları dalgalı tarzda. Kabartma işçilikli süsleme ile stlize edilen eserin gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifli, lale ve Camii tezyinli ve geometrik desenlidir. Sanat değeri açısından nadir rastlanılan eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 123.5 gr, 20 x 7.5 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Birbirine geçmeli iki parça. Yaprak formlu eserin bordür kısımları dalgalı tarzda. Kabartma işçilikli süsleme ile stlize edilen eserin gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifli, lale ve Camii tezyinli ve geometrik desenlidir. Sanat değeri açısından nadir rastlanılan eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 123.5 gr, 20 x 7.5 cm.

    TLSold
  • BOSNA İŞİ TOMBAK KAHVEDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaktan mamül. Yuvarlak düz dipli, pedestal ayaklı, şişkin gövdeli ve silindirik formlu kahvedan aplike kulplu ve kapaklı olup, gaga ağızlı kahvedanın kapağı kubbemsi formludur ve yüzey komple kabartmalı bitkisel motiflerle süslenmiştir.

Ölçü: 13 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    BOSNA İŞİ TOMBAK KAHVEDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaktan mamül. Yuvarlak düz dipli, pedestal ayaklı, şişkin gövdeli ve silindirik formlu kahvedan aplike kulplu ve kapaklı olup, gaga ağızlı kahvedanın kapağı kubbemsi formludur ve yüzey komple kabartmalı bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 13 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde yükselen, silindir formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklı, kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı, gövde yüzeyi kazıma bitkisel motiflerle dekorludur. Açılabilir hazneye sahip buhurdanın taban ve kapak kısmı iyi kondüsyonlu olup; gövde ortasında altın silinmesi mevcuttur ve büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 20 x 18 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde yükselen, silindir formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklı, kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı, gövde yüzeyi kazıma bitkisel motiflerle dekorludur. Açılabilir hazneye sahip buhurdanın taban ve kapak kısmı iyi kondüsyonlu olup; gövde ortasında altın silinmesi mevcuttur ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 20 x 18 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen, şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi ve bordürü bitkisel motifler, çiçek, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 5.5 x 4.5 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen, şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi ve bordürü bitkisel motifler, çiçek, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 5.5 x 4.5 cm.

    TLSold
  • ABANOZ VE KUKA ÇİFT ZARF TAKIMI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçiliklidir.
 Ölçü: 7 x 5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    ABANOZ VE KUKA ÇİFT ZARF TAKIMI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çift. Zarflar abanoz ağacından mamül, yuvarlak kaide üzerine yükselen huni formlu ve yalın işçilikli. Fincanlar kukadan mamül, huni formlu ve yalın işçiliklidir. Ölçü: 7 x 5 cm.

    TLSold
  • ABANOZ KONFÜÇYÜS FİGÜRÜ-19. yy. Uzakdoğu. Abanoz ağacı. Muazzam oyma tekniği ile tasarlanan, kaide üzerinde ünlü filozof ''Konfüçyüs'' figürü ile dekore edilen heykel iyi kondüsyonlu, nadir ve büyük ebatlıdır.

Ölçü: 55 x 15 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    ABANOZ KONFÜÇYÜS FİGÜRÜ-19. yy. Uzakdoğu. Abanoz ağacı. Muazzam oyma tekniği ile tasarlanan, kaide üzerinde ünlü filozof ''Konfüçyüs'' figürü ile dekore edilen heykel iyi kondüsyonlu, nadir ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 55 x 15 cm.

    TLSold
  • VİYANA İŞİ TUTYA FİGÜR-19. yy. Viyana işi.Tutyadan mamül. Kare formunda tasarlanmış yukarı doğru yükselen kaide üzerine tasarlanmış esere ''Taşların Üzerine Oturmuş Adam'' figüre edilmiş olup; büyük ebat ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 39 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    VİYANA İŞİ TUTYA FİGÜR-19. yy. Viyana işi.Tutyadan mamül. Kare formunda tasarlanmış yukarı doğru yükselen kaide üzerine tasarlanmış esere ''Taşların Üzerine Oturmuş Adam'' figüre edilmiş olup; büyük ebat ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 39 cm.

    TLSold
  • BAĞA KEMİK MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bağadan mamül. Kare formlu. Pençe figürlü dört ayakla yükseltilmiş. Tüm yüzeyi ve dört köşe bordürü kemik aplikeli, yoğun süslemi, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu. İç yüzeyi patlıcan moru kumaş işe kaplanmış olan eser orijinal anahtara ve yüksek kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 16 x 11.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    BAĞA KEMİK MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bağadan mamül. Kare formlu. Pençe figürlü dört ayakla yükseltilmiş. Tüm yüzeyi ve dört köşe bordürü kemik aplikeli, yoğun süslemi, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu. İç yüzeyi patlıcan moru kumaş işe kaplanmış olan eser orijinal anahtara ve yüksek kondüsyona sahiptir. Ölçü: 16 x 11.5 x 5.5 cm.

    TLSold
  • BÜYÜK EBATLI OSMANLI ŞİMŞİR KAŞIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Şimşir. Damla formunda tasarlanmış kaşık kısmı bitkisel motiflerle tezyinli çerçeve içerisinde Kaf (ق) harfi yer almakta olup, sap itibari ile Yâ Allah. Lâ-ilâhe illallah. El-Hamdü lillah.
 Besmele ve Nasr suresinin birinci âyetiyle ikinci âyetinin bir kısmı (اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللّٰهِ وَالْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَاَيْتَ النَّاسَ). Allah (cc). Muhammed (sas). Ebubekir (ra). Ömer (ra). Osman (ra). Ali (ra). Zeyd (ra). Abdurrahman (ra). Sa’d (ra). Mâşallah yazıları yer almaktadır. Oldukça büyük ebatlı ve yoğun el işçilikli eserin kaşık kısmında ufak bir çatlaması mevcuttur. 

Ölçü: 120 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    BÜYÜK EBATLI OSMANLI ŞİMŞİR KAŞIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Şimşir. Damla formunda tasarlanmış kaşık kısmı bitkisel motiflerle tezyinli çerçeve içerisinde Kaf (ق) harfi yer almakta olup, sap itibari ile Yâ Allah. Lâ-ilâhe illallah. El-Hamdü lillah. Besmele ve Nasr suresinin birinci âyetiyle ikinci âyetinin bir kısmı (اِذَا جَٓاءَ نَصْرُ اللّٰهِ وَالْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَاَيْتَ النَّاسَ). Allah (cc). Muhammed (sas). Ebubekir (ra). Ömer (ra). Osman (ra). Ali (ra). Zeyd (ra). Abdurrahman (ra). Sa’d (ra). Mâşallah yazıları yer almaktadır. Oldukça büyük ebatlı ve yoğun el işçilikli eserin kaşık kısmında ufak bir çatlaması mevcuttur. Ölçü: 120 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ŞİMŞİR ÇATAL VE KAŞIK -9. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Şimşir. Çatal tarafı: Saff suresi 13. Âyetten (نَصْرٌ مِنَ اللّٰهِ وَفَتْحٌ قَرٖيبٌ) (Yardım Allah’tandır, fetih yakındır) ibaresi.
Sap tarafı: Besmele. Sadakallahu’l-Azîm (Azamet sahibi olan Allah doğruyu söylemiştir) yazılı olup, kaşığın kepçe tarafı: Kalem suresi 4. Âyet (وَاِنَّكَ لَعَلٰى خُلُقٍ عَظيمٍ) (Hiç şüphe yok ki sen yüksek bir ahlâk üzeresin).
Sap tarafı: Besmele ve Hak yol İslâm yazıları yer almaktadır. Oldukça büyük ebatlı ve yoğun el işçilikli eserlerin çatal saplarından bir tanesinde ufak bir atığı mevcuttur. 

Çatal ölçü: 73 cm. 
Kaşık ölçü: 70 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLI ŞİMŞİR ÇATAL VE KAŞIK -9. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Şimşir. Çatal tarafı: Saff suresi 13. Âyetten (نَصْرٌ مِنَ اللّٰهِ وَفَتْحٌ قَرٖيبٌ) (Yardım Allah’tandır, fetih yakındır) ibaresi. Sap tarafı: Besmele. Sadakallahu’l-Azîm (Azamet sahibi olan Allah doğruyu söylemiştir) yazılı olup, kaşığın kepçe tarafı: Kalem suresi 4. Âyet (وَاِنَّكَ لَعَلٰى خُلُقٍ عَظيمٍ) (Hiç şüphe yok ki sen yüksek bir ahlâk üzeresin). Sap tarafı: Besmele ve Hak yol İslâm yazıları yer almaktadır. Oldukça büyük ebatlı ve yoğun el işçilikli eserlerin çatal saplarından bir tanesinde ufak bir atığı mevcuttur. Çatal ölçü: 73 cm. Kaşık ölçü: 70 cm.

    TLSold
  • ŞİMŞİR KAŞIK-20. yy. Cumhuriyet Dönemi. Ahşaptan mamül. Gövde iç ve dış yüzü, Sap ön ve arka kısmı yoğun bitkisel motif ve geometrik desenlerle süslüdür. 
Ölçü: 19.5 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ŞİMŞİR KAŞIK-20. yy. Cumhuriyet Dönemi. Ahşaptan mamül. Gövde iç ve dış yüzü, Sap ön ve arka kısmı yoğun bitkisel motif ve geometrik desenlerle süslüdür. Ölçü: 19.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DEVLET ARMALI ŞİMŞİR KAŞIK-20. yy. Cumhuriyet Dönemi. Ahşaptan mamül. Hazne kısmı Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan kaşığın sap ve kaşık kenarları yoğun bitkisel motiflerle süslüdür. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI DEVLET ARMALI ŞİMŞİR KAŞIK-20. yy. Cumhuriyet Dönemi. Ahşaptan mamül. Hazne kısmı Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan kaşığın sap ve kaşık kenarları yoğun bitkisel motiflerle süslüdür. Ölçü: 24 cm.

    TLSold
  • OSMANLI EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Yeşil, kahverengi ve kırmızı renklerde olup, ahşaptan oyma tekniği ile yapılmış, edirnekari işçiliğinin özel örneklerinden biridir. Dikdörtgen formlu, iki yanı sütunçeli,  tepeliği ve alt yüzeyi oyma bitkisel motiflerle dekorludur. Gövde yüzeyleri rokoko sütunlar ve rokoko akantus yaprakları ile dekorlu eser kabartma bitkisel motiflerle süslenmiş olup, zarif sanat işçilikli ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 100 x 30 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    OSMANLI EDİRNEKÂRİ KAVUKLUK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşaptan mamül. Yeşil, kahverengi ve kırmızı renklerde olup, ahşaptan oyma tekniği ile yapılmış, edirnekari işçiliğinin özel örneklerinden biridir. Dikdörtgen formlu, iki yanı sütunçeli, tepeliği ve alt yüzeyi oyma bitkisel motiflerle dekorludur. Gövde yüzeyleri rokoko sütunlar ve rokoko akantus yaprakları ile dekorlu eser kabartma bitkisel motiflerle süslenmiş olup, zarif sanat işçilikli ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 100 x 30 cm.

    TLSold
  • SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SEDEF KAKMA SEHPA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 10 zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, çok yüksek ebatlı ve çok yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 59 x 55 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SULTAN II.ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SEDEF KAKMA SEHPA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han tuğra tasvirli. Gül ağacından mamül. 10 zarif ayakla yükseltilmiş eserin tabla kısmı çokgen formda stilize edilmiş olup, ayak ve tabla yüzeyleri geometrik motifler ile dekore edilmiş, zarif sedef kakma işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Yoğun sanat işçiliği ile bezenen eserin tabla orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası tasviri yer almakta olup, çok yüksek ebatlı ve çok yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 59 x 55 cm.

    TLSold
  • AHŞAP ÜZERİ YAĞLIBOYA ÇALIŞMALI PARAVAN-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarım. Ahşaptan mamül. 4 bölmeden oluşan eserin ön yüzeyi yağlıboya ile  pazar yeri, peyzaj, sandal, Camii avlusu; arka yüzeyi yağlıboya iyi bitkisel motif süslemelidir. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin iki köşesi zarif tutamaklı olup, büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 174 x 109 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    AHŞAP ÜZERİ YAĞLIBOYA ÇALIŞMALI PARAVAN-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarım. Ahşaptan mamül. 4 bölmeden oluşan eserin ön yüzeyi yağlıboya ile pazar yeri, peyzaj, sandal, Camii avlusu; arka yüzeyi yağlıboya iyi bitkisel motif süslemelidir. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin iki köşesi zarif tutamaklı olup, büyük ebatlıdır. Ölçü: 174 x 109 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE SERAMİK İBRİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Seramikten mamül. Kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, düz dipli, şişkin gövdeli ve burgu kulplu testinin dış yüzeyi sır altına kahverengi renkli sırlı. Gövde üzeri barbuti tekniği ile yapılmış stilize çiçek ve rozetlerle süslü olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 38 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    ÇANAKKALE SERAMİK İBRİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Seramikten mamül. Kırmızı hamurlu, renksiz şeffaf sırlı, düz dipli, şişkin gövdeli ve burgu kulplu testinin dış yüzeyi sır altına kahverengi renkli sırlı. Gövde üzeri barbuti tekniği ile yapılmış stilize çiçek ve rozetlerle süslü olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 38 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TOPHANE ALTILI KAHVE FİNCANI TAKIMI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Tophane işi. 6 adet fincan ve 6 adet tabak olmak üzere 12 parça tamtakım. Kırmızı lüleci çamurundan mamül. Kazıma ve yaldızlama ile, döneminin karakteristik desenleri ve dikkat çekici hilal motifleri ile bezenmiş eserler madalyonlar içerisinde Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı, altın yaldız bezemelidir. Yüksek sanat değerine sahip eserlerin iki tanesinde ufak tamir mevcuttur.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI TOPHANE ALTILI KAHVE FİNCANI TAKIMI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Tophane işi. 6 adet fincan ve 6 adet tabak olmak üzere 12 parça tamtakım. Kırmızı lüleci çamurundan mamül. Kazıma ve yaldızlama ile, döneminin karakteristik desenleri ve dikkat çekici hilal motifleri ile bezenmiş eserler madalyonlar içerisinde Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı, altın yaldız bezemelidir. Yüksek sanat değerine sahip eserlerin iki tanesinde ufak tamir mevcuttur.

    TLSold
  • OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı geometrik formlu olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çelik gövdeli. Altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı geometrik formlu olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 25 cm.

    TLSold
  • ARAP İŞİ MİNE İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ NİŞAN-19. yy ortası. Arap işi. Şemse formlu. Gövde kısmı yuvarlak çelenk içerisine alınmış, yeşil mine üzerine yazılı olup, çelenk çevresi kırmızı ve yeşil mine işçilikli süslemli. Üst kısmı madalyon figürü ile stilize edilen eserin tepe kısmı orijinal kurdelalı olup, iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 7 x 5 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    ARAP İŞİ MİNE İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ NİŞAN-19. yy ortası. Arap işi. Şemse formlu. Gövde kısmı yuvarlak çelenk içerisine alınmış, yeşil mine üzerine yazılı olup, çelenk çevresi kırmızı ve yeşil mine işçilikli süslemli. Üst kısmı madalyon figürü ile stilize edilen eserin tepe kısmı orijinal kurdelalı olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 7 x 5 cm.

    TLSold
  • KUBBE FORMLU ELMASLI YÜZÜK-8 ayar altından mamül. Dikdörtgen formlu tabandan yükselen yüzüğün orta hattı kubbe formunda ceyt taşı ile zenginleştirilmiş olup; çevresi takribi 1.5 ct elmas taşlarla bezelidir. 

Ölçü: 14 gr.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    KUBBE FORMLU ELMASLI YÜZÜK-8 ayar altından mamül. Dikdörtgen formlu tabandan yükselen yüzüğün orta hattı kubbe formunda ceyt taşı ile zenginleştirilmiş olup; çevresi takribi 1.5 ct elmas taşlarla bezelidir. Ölçü: 14 gr.

    TLSold
  • KAZAYAĞI MODELİ ALTIN ELMAS YÜZÜK-8 ayar altından mamül. Kazayağı modeli. Halka kısmının iki kenarı ''ALLAH'' lafzı ve Camii tezyinli. Tepe kısmı gül formunda. Takribi 1 ct elmasla bezeli. Özel kutusunun içerisinde. 

Ölçü: 16.5 gr.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    KAZAYAĞI MODELİ ALTIN ELMAS YÜZÜK-8 ayar altından mamül. Kazayağı modeli. Halka kısmının iki kenarı ''ALLAH'' lafzı ve Camii tezyinli. Tepe kısmı gül formunda. Takribi 1 ct elmasla bezeli. Özel kutusunun içerisinde. Ölçü: 16.5 gr.

    TLSold
  • BRONZ ÜZERİ SEDEF KAPLAMA FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif forma ve çil kondüsyona sahip olan eserin bakma kısmı, ayar bölümü ve gövde yüzeyi sedef kaplama olup, dik şeritli tasarıma sahiptir. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    BRONZ ÜZERİ SEDEF KAPLAMA FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif forma ve çil kondüsyona sahip olan eserin bakma kısmı, ayar bölümü ve gövde yüzeyi sedef kaplama olup, dik şeritli tasarıma sahiptir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif ve aslan figürü tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 41 x 33 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif ve aslan figürü tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. Ölçü: 41 x 33 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden kandil sarkıtmalı, çok iyi kondüsyonda seccade. 

Ölçü: 140 x 90 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden kandil sarkıtmalı, çok iyi kondüsyonda seccade. Ölçü: 140 x 90 cm.

    TLSold
  • LEONARDO DE MANGO (1843-1930)-19. yy. Osmanlı Dönemi. Leonardo De Mango (1843-1930) imzalı. Tuval üzerine yağlıboya. ''Osmanlı'da İstanbul Rumeli Hisarı'' ve ''Namaz Kılan İnsanlar''. 

Ölçü: 75 x 53 cm. 
Çerçeveli ölçü: 100 x 80 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    LEONARDO DE MANGO (1843-1930)-19. yy. Osmanlı Dönemi. Leonardo De Mango (1843-1930) imzalı. Tuval üzerine yağlıboya. ''Osmanlı'da İstanbul Rumeli Hisarı'' ve ''Namaz Kılan İnsanlar''. Ölçü: 75 x 53 cm. Çerçeveli ölçü: 100 x 80 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA AYAZ (1938) -İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. “Figüratif Kompozisyon”. 

Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    MUSTAFA AYAZ (1938) -İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. “Figüratif Kompozisyon”. Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSold
  • DEVRİM ERBİL (1937) -İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 2020 tarihli.  “İstanbul Galata ve Mavi”. Sertifikalı.

 Ölçü: 105 x 105 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    DEVRİM ERBİL (1937) -İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 2020 tarihli. “İstanbul Galata ve Mavi”. Sertifikalı. Ölçü: 105 x 105 cm.

    TLSold
  • ALİ DEMİR (1931-2015)-İmzalı. Duralit üzerine yağlıboya. 1976 tarihli. “Anadolu Resmi”. 

Ölçü: 60 x 50 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    ALİ DEMİR (1931-2015)-İmzalı. Duralit üzerine yağlıboya. 1976 tarihli. “Anadolu Resmi”. Ölçü: 60 x 50 cm.

    TLSold
  • NAZMİ ÇEKLİ (1884-1958)-İmzalı. Duralit üzerine yağlıboya. 1976 tarihli.  “Peyzaj”. 

Ölçü: 32 x 24.5 cm. 
Çerçeveli ölçü: 50 x 40 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    NAZMİ ÇEKLİ (1884-1958)-İmzalı. Duralit üzerine yağlıboya. 1976 tarihli. “Peyzaj”. Ölçü: 32 x 24.5 cm. Çerçeveli ölçü: 50 x 40 cm.

    TLSold
  • L. LONG (FRANSIZ EKOLÜ)-İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 1988 tarihli. "Mısırda kervan". 

Ölçü: 40 x 27 cm.
 Çerçeveli ölçü: 55 x 41 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    L. LONG (FRANSIZ EKOLÜ)-İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 1988 tarihli. "Mısırda kervan". Ölçü: 40 x 27 cm. Çerçeveli ölçü: 55 x 41 cm.

    TLSold
  • ADNAN TURANİ (1925)-İmzalı. Tuval üzerine karışık teknik.''Soyut Kompozisyon''. 

Ölçü: 68 x 49 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    ADNAN TURANİ (1925)-İmzalı. Tuval üzerine karışık teknik.''Soyut Kompozisyon''. Ölçü: 68 x 49 cm.

    TLSold
  • ONNİK DER AZARİAN (1872-1946)-“Kız Kulesi”. Kağıt üzeri pastelboya. İmzalı. 

Ölçü: 35.5 x 24.5 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    ONNİK DER AZARİAN (1872-1946)-“Kız Kulesi”. Kağıt üzeri pastelboya. İmzalı. Ölçü: 35.5 x 24.5 cm.

    TLSold
  • ANONİM-'Vazoda Çiçekler''. Tuval üzeri yağlıboya. Özel döneminin çerçevesinde. 

Ölçü: 69 x 53 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    ANONİM-'Vazoda Çiçekler''. Tuval üzeri yağlıboya. Özel döneminin çerçevesinde. Ölçü: 69 x 53 cm.

    TLSold
  • VEZİR SULUBOYA TABLO -Kağıt üzerine suluboya. ''Grand Vizir'' (''Büyük Vezir'') yazılı. 

Ölçü: 25 x 19 cm. 
Çerçeveli ölçü: 45 x 40 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    VEZİR SULUBOYA TABLO -Kağıt üzerine suluboya. ''Grand Vizir'' (''Büyük Vezir'') yazılı. Ölçü: 25 x 19 cm. Çerçeveli ölçü: 45 x 40 cm.

    TLSold
  • DERVİŞ SULUBOYA TABLO -Kağıt üzerine suluboya. ''Dervich On Capucin Arabe Errant'' (''Capucin'de Arap Derviş'')

Ölçü: 23 x 19 cm. 
Çerçeveli ölçü: 43 x 38 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    DERVİŞ SULUBOYA TABLO -Kağıt üzerine suluboya. ''Dervich On Capucin Arabe Errant'' (''Capucin'de Arap Derviş'') Ölçü: 23 x 19 cm. Çerçeveli ölçü: 43 x 38 cm.

    TLSold
  • YENİÇERİ SULUBOYA TABLO -Kağıt üzerine suluboya. ''Yanissaire En Ceremonie'' (''Seremoni'de Yeniçeri'')

Ölçü: 23 x 19 cm.
 Çerçeveli ölçü: 50 x 42 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    YENİÇERİ SULUBOYA TABLO -Kağıt üzerine suluboya. ''Yanissaire En Ceremonie'' (''Seremoni'de Yeniçeri'') Ölçü: 23 x 19 cm. Çerçeveli ölçü: 50 x 42 cm.

    TLSold
  • MOLTEANU -İmzalı. 1931 tarihli. Kağıt üzerine karışık teknik. ''Sandal Tamircisi''. 

Ölçü: 42 x 27 cm. 
Çerçeveli ölçü: 53 x 39.5 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    MOLTEANU -İmzalı. 1931 tarihli. Kağıt üzerine karışık teknik. ''Sandal Tamircisi''. Ölçü: 42 x 27 cm. Çerçeveli ölçü: 53 x 39.5 cm.

    TLSold
  • SANÂYİ-i NEFÎSE DAMGALI OSMANLI PAŞA PORTRESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. SANÂYİ-i NEFÎSE damgalı. Duralit üzeri yağlıboya. ''Osmanlı Paşa Portresi''. Orijinal çerçevesinde. 

Ölçü: 30 x 23.5 cm. 
Çerçeveli ölçü: 36.5 x 31 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    SANÂYİ-i NEFÎSE DAMGALI OSMANLI PAŞA PORTRESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. SANÂYİ-i NEFÎSE damgalı. Duralit üzeri yağlıboya. ''Osmanlı Paşa Portresi''. Orijinal çerçevesinde. Ölçü: 30 x 23.5 cm. Çerçeveli ölçü: 36.5 x 31 cm.

    TLSold
  • LAURA LEVY (1866-1954)-Fransız sanatçı Laure Levy İmzalı. Porselen üzeri el boyama. ''Le nid (after Boucher)''. Orijinal altın varaklı çerçevesinde. 

Ölçü: 17 x 13 cm. 
Çerçeveli ölçü: 33 x 29 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    LAURA LEVY (1866-1954)-Fransız sanatçı Laure Levy İmzalı. Porselen üzeri el boyama. ''Le nid (after Boucher)''. Orijinal altın varaklı çerçevesinde. Ölçü: 17 x 13 cm. Çerçeveli ölçü: 33 x 29 cm.

    TLSold
  • NURİ BATTAL-Nuri Battal imzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Soyut kompozisyon. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    NURİ BATTAL-Nuri Battal imzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Soyut kompozisyon. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSold
  • FARHAD KHALİLOV-Azeri Farhad Khalilov imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1992 tarihli. 

Farhad Khalilov, 26 Ekim 1946'da Bakü'de doğdu. 1961–1966'da Azim Azimzade adına Azerbaycan Devlet Sanat Okulu'nda okudu. Eğitimine 1966–1968'de Stroganov Sanat Okulu'nda ve 1969–1975'te Moskova Basım Enstitüsü'nde devam etti. 
F. Halilov, 1989'dan beri SSCB Sanatçılar Birliği'nin üyesidir ve 1987'de Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin başkanlığına seçilmiştir. 2008'den beri Rusya Sanat Akademisi'nin onursal üyesidir. 
Abşeron motifleri sanatçının çalışmalarında önemli bir yer tutar. Eserleri defalarca eski SSCB ülkelerinde, Avrupa'da ve ayrıca çeşitli galeri ve sergilerde sergilendi. 

Ölçü: 120 x 90 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    FARHAD KHALİLOV-Azeri Farhad Khalilov imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 1992 tarihli. Farhad Khalilov, 26 Ekim 1946'da Bakü'de doğdu. 1961–1966'da Azim Azimzade adına Azerbaycan Devlet Sanat Okulu'nda okudu. Eğitimine 1966–1968'de Stroganov Sanat Okulu'nda ve 1969–1975'te Moskova Basım Enstitüsü'nde devam etti. F. Halilov, 1989'dan beri SSCB Sanatçılar Birliği'nin üyesidir ve 1987'de Azerbaycan Sanatçılar Birliği'nin başkanlığına seçilmiştir. 2008'den beri Rusya Sanat Akademisi'nin onursal üyesidir. Abşeron motifleri sanatçının çalışmalarında önemli bir yer tutar. Eserleri defalarca eski SSCB ülkelerinde, Avrupa'da ve ayrıca çeşitli galeri ve sergilerde sergilendi. Ölçü: 120 x 90 cm.

    TLSold
  • DEVRİM ERBİL (1937)-İmzalı. 2021 tarihli. Litografi baskı. "İstanbul, Mavi Şiir'' 21/15. 

Ölçü: 75 x 50 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    DEVRİM ERBİL (1937)-İmzalı. 2021 tarihli. Litografi baskı. "İstanbul, Mavi Şiir'' 21/15. Ölçü: 75 x 50 cm.

    TLSold
  • MUSTAFA ELDENİZ-'İstanbul''. Mustafa Eldeniz imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    MUSTAFA ELDENİZ-'İstanbul''. Mustafa Eldeniz imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSold
  • HAVVA ÖZKIR-'Narlar''. Havva Özkır imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 50 x 40 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    HAVVA ÖZKIR-'Narlar''. Havva Özkır imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 50 x 40 cm.

    TLSold