Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %20'dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 iş günüdür, Açık arttırma sonrası "SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME" söz konusu değildir, cezai şart olarak % 25 aracılık hizmeti uygulanır.
Müzayedemizde beğenilerinize sunulan eserler konularında uzman danışmanlarımız tarafından ekspertizi yapılmakta ayrıca, 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu"na göre T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze uzmanlarınca (Topkapı Sarayı Müzesi, Askeri Müze, Ayasofya Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi tarafından kontrol edilerek onaylanmaktadır.
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Hat: Sülüs
Hattat: Orhan
Metin: Besmele
Ölçü: 47 x 16 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen eser silindirik formlu ve şişik gövdeli. Taban çevresi ve gövde yüzeyi el işçilikli, kalem işi bitkisel motif tezyinli ve zarif kuş figürü ile stilize edilmiş olup, iç yüzeyi altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip eserler çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 57 gr, 8 x 7 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen eserler silindirik formlu ve şişik gövdeli. Taban çevreleri ve gövde yüzeyleri el işçilikli. Kalem işi bitkisel motifler, Osmanlı Devlet Arması ve cami tasviri ile stilize edilen eserler yüksek sanat değerine sahiptir.
Ölçü: 117.5 gr, 8 x 7 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen eserler silindirik formlu ve şişik gövdeli. Eser tabanı ve gövdesi komple ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, bitkisel motifler ve kuş figürleriyle süslenmiştir. Yüksek sanat değerine sahip eserler altın vermeylidir.
Ölçü: 34 gr, 4 x 5 cm.
KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Özel kutusunda. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu tabanla yükseltilen eserler silindirik formlu ve şişik gövdeli. Kaide ve gövde yüzeyi komple kalem işi bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle stilize edilen eserlere 'afiyet, şifa olsun' yazısı kazınmış olup, iç yüzeyleri altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip eserler içlerinde porselenden mamül, Kuznetsov damgalı, çok renkli el boyama fincanları mevcuttur.
Ölçü: 75 gr, 5 x 5 cm.
KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISTAKA
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 2 adet ıstaka ve 2 adet bardak olmak üzere 4 parça. Zarif ayaklarla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin bordür kısımları ajur içliği ile dekore edilmiş olup, gövde yüzeyi kalem işi bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiştir. Eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül gravürlü bardakları mevcuttur.
Ölçü: 125 gr, 6.5 x 6.5 cm.
Bardaklı Ölçü: 11.5 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI İFTARİYELİK
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Tabak ve kapağı olmak üzere iki parçadan oluşan, tutamağında çiçek figürü barındıran ve zarif kalem işçiliği ile bitkisel motiflerle süslenen iftariyelik altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek sanat değerine sahiptir.
Ölçü: 77.5 gr, 12 x 7 cm.
SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI HAMAM TASI “NİHALTER HANIMEFENDİ”
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yalın işçilikli. Derin, düz dipli. Su yolu bordürlü. Kalem işi bitkisel motif tezyinli. Çok yüksek ebat ve ağırlığa sahip eserin bordür çevresinde kalem işi “Devletlü İkinci İkbal Nihalter Hanımefendi Hazretleri, Sene 1286” yazısı işlenmiş olup, yüksek sanat değerine sahiptir ve koleksiyonluktur.
Ölçü: 478 gr, 20.5 cm.
SULTAN II. MAHMUD HAN TUĞRALI OSMANLI DİVİT
18. yy. Sultan II. Mahmud Han (1808 - 1839) Dönemi. Gümüşten mamül. Sultan II. Mahmud Han (1808 - 1839) tuğralı. Hokka, makta ve mühürden müteşekkil.Mühür Es Seyyid Muhammed Muhyiddin'e ait olup, 1287 tarihlidir. Yalın yüzeyli gövdeye sahip olan eserin bordürleri ile alt kısmı kalem işçiliğiyle yapılmış zengin bitkisel motiflerle süslü. Kapak ortasında firuze taşı ile zenginleştirilmiş hokkanın kapak üstünde menteşe çubukları ile sabitlenmiş açma aparatı bulunmakta olup eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 434 gr, 26 x 3 x 6 cm.
SULTAN III. SELİM TUĞRALI GÜMÜŞ İBRİK
18. yy. Sultan III. Selim (1761 - 1808) Dönemi. Gümüşten mamül. Sultan III. Selim (1761 - 1808) tuğralı. Rokoko süslemeli yuvarlak kaide ile yükseltilmiş. Silindirik formlu, şişkin gövdeli, dar boyunlu, üç boğumlu. Taşıma kulbu kıvrımlı. Kubbe formlu kapaklı. Gövde yüzeyi çok yoğun işçilikli kabartmalı bitkisel motif tezyini ile zenginleştirilmiş olup, sarmal motifler, geometrik desenler, zarif süslemelerle dekore edilmiştir. Çok yüksek sanat değerine sahip olan eser koleksiyonluk olup imbik kısmında ufak bir tamiri vardır.
Ölçü: 711 gr, 33 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ NARGİLE SERİ
18. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Boğumlu. Kubbesel kapaklı. Ağız kısmı gücü temsil eden ejderha figürü ile zenginleştirilen eserin kapak bordürü, boğum arası ve ejderha figürünün bazı kısımları altın vermeylidir. Yüksek sanat değerine sahip olan eserin yalın gövdesinin çevresi kalem işi bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 435 gr, 40 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ AYNALI ENFİYE KUTUSU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Bir bölümü enfiyelik, bir bölümü ayna olarak tasarlanan eserin gövde yüzeyi çok yoğun kabartma işçiliği ile bitkisel motifler, kozalak figürleri ve zarif işçiliklerle dekore edilmiştir. Yüksek sanat işçiliği ile tasarlanan eser altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, ayna kısmında çatlağı mevcuttur.
Ölçü: Takribi 129 gr, 8 x 6 cm.
OSMANLI SAVATLI KİBRİTLİK “BEHÂ-YI ŞECÂET-İ ABDÜLHAMİD”
19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Dörtgen formlu. 5 köşesi savat işçiliği ile zenginleştirilmiş. Eserin ön yüzüne Osmanlı Devlet Arması işlenmiş olup, arka yüzüne manzara tasviri işlenip, tasvir üstünde “BEHÂ-YI ŞECÂET-İ ABDÜLHAMİD” (ABDÜLHAMİD'İN CESARETİNİN KIYMETİ) yazısı işlenmiştir. yüksek sanat değerine sahip eser koleksiyonluktur.
Ölçü: 37 gr, 5.5 x 4 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ ÇİFT KAŞIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Çift. Üçgen formlu, düz gövdeli. Gövde üzeri kalem işi Süleymaniye Cami tasvirli. Sarmal kulplu eserlerin tepe kısımları hilal formlu süslemelerle dekore edilmiş olup, yüksek sanat değerine ve iyi kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 48.5 gr, 14 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ HAMAYIL
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Dörtgen formlu. Form üzeri kabartma işçilikli bitkisel motif tezyinli, devletin gücünü ve ihtişamını yansıtan ok ve sancak figürleriyle zenginleştirilmiş. Arka yüzü Süleyman mührü ile dekore edilen eserin zinciri mevcut olup, yüksek sanat değerine ve iyi kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 147.5 gr, 10.5 x 6 cm.
OSMANLI GÜMÜŞ HANÇER
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Eserin tutamak kısmı savat işçilikli, bitkisel motif tezyinli. Kabza kısmı komple yoğun kabartma işçiliği ile zenginleştirilmiş olup, insan figürleriyle dekore edilmiş. Eser uç kısmı gücü temsil eden ejderha figürü ile süslenmiş olup sallantılı süslemeler ve süslemelerin uç kısımları Osmanlı paralarıyla stilize edilmiş. Bıçak kısmında “Berber Cad” ibaresi yer alan eser yüksek sanat değerine sahip olup çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 24.5 cm.
YEMEN İŞİ GÜMÜŞ GÜLAPDAN
19. yy. Osmanlı Dönemi. Yemen işi. Gümüşten mamül. Elips formlu tabanla yükseltilmiş. 3 boğumlu. Tepe kısmı ve boğum çevresi balık figürleriyle zenginleştirilmiş. Taban, gövde ve boyun yoğun kabartmalı işçilikle stilize edilmiş olup, bitkisel motiflerle, yaprak ve kozalak figürleriyle, asma motifleriyle dekore edilmiştir. Yüksek sanat değerine sahip eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 342 gr, 34.5 cm.
VAN DAMGALI OSMANLI GÜMÜŞ KEMER
19. yy. Osmanlı Dönemi.Van işi. Gümüşten mamül. Her parçası Van damgalı. 16 Parçadan müteşekkil. Çok yoğun altın vermeyli. Her parça üzeri yoğun savat işçilikli. Osmanlı döneminden manzaralar, bitkisel motif tezyinleri ve nadir rastlanılacak portre tasvirleriyle dekore edilen eser son derece yüksek sanat değerine sahip olup, çok iyi kondüsyonlu ve koleksiyonluktur.
Ölçü: 415.8 gr, 85 cm.
RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI
19. yy. Gümüşten mamül. Rus 84 damgalı. İki parçadan müteşekkil. Gövde kısmı yoğun savat işçilikli, bitkisel motif tezyinli, kabartma işçilikli. Zımba detaylı süslemelerle stlize edilen eser yüksek sanat değerine sahip olup, çok iyi kondüsyonludur. Barındırdığı damga, sanat değeri, ebat ve ağırlığı itibariyle nadir rastlanılan eser koleksiyonluktur.
Ölçü: 647.5 gr, 22.5 x 8 cm.
RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SEYAHAT SETİ
19. yy. Özel Constantinople yazılı kutusunun içerisinde. Gümüşten mamül. Rus 84 damgalı. Bir adet kaşık, bir adet çatal ve bir adet bıçak olmak üzere üç adetten oluşan seyahat seti. Eserlerin tüm gövde ve sap yüzeyleri yoğun savat işçiliği ile bezenmiştir. Kalem işi bitkisel motiflerle süslenmiş olan eserler altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Yüksek sanat değerine sahip olan eserler çok iyi kondüsyonlu olup, koleksiyonluktur.
Ölçü: Takribi 220 gr, Takribi 20 cm.
RUS 84 DAMGALI GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU “ÇARLIK”
Çarlık Dönemi. 1881 tarihli. Gümüşten mamül. Rus 84 damgalı. 4 zarif ayakla yükseltilmiş, dörtgen formlu, derin düz dipli. İki köşesi ve kapak ortası zarif kulplu. Bordür çevresi, kapak yüzeyi ve ön hattı yoğun kalem işçilikli. Bitkisel motiflerle zenginleştirilen eserin iç yüzeyi komple altın vermeyli olup, çok yüksek sanat değerine sahiptir. Çok iyi kondüsyona sahip eser damgası, işçiliği, formu ve sanat değeri açısından çok nadir olup, koleksiyonluktur.
Ölçü: 1226.5 gr, Takribi 18.5 x 12 cm.
ÖZEL KUTUSUNDA TELKARİ GÜMÜŞ ZARF TAKIMI
Özel kutusunun içerisinde. Gümüşten mamül. Telkari tasarıma sahip eserler 6 adet zarf ve 6 adet fincan olmak üzere tam takım. Zarflar çiçek formlu tabanla yükseltilmiş, huni formunda olup; form üzeri bitkisel motiflerle süslenmiştir. Fincanlar porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, el boyama olup; yoğun sahne betimlemeleri ile stile edilmiştir.
Ölçü: 164 gr, 6 x 4.5 cm.
ÖZEL KUTUSUNDA TELKARİ GÜMÜŞ FİNCAN TAKIMI
Özel kutusunun içerisinde. Gümüşten mamül. Telkari tasarıma sahip eserler 6 adet gümüş fincan, içlerinde 6 adet porselen fincan ve porselen altlıkları olmak üzere 18 parça tam takım. Fincanlar yuvarlak formlu tabanla yükseltilmiş, silindirik formda olup; form üzeri bitkisel motiflerle süslenmiştir. Fincanlar kuznetsov damgalı, porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldızlı olup yüksek sanat değerine ve konüdsyona sahiptir.
Ölçü: 186 gr, 4.5 x 4.5 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ MERCANLI GERDANLIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Zarif işçilikli eser komple altın vermeyli. Sallantılı Osmanlı paraları ile dekore edilen eserin uç kısmı mercan taşları ile zenginleştirilmiş olup, orta hattı firuze taşı ile süslenmiştir. Yüksek sanat değerine sahip eser çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 113.5 gr, 70 cm.
BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ VE ALTIN İŞÇİLİKLİ GECE ÇANTASI
19. yy. Fransız. Dörtgen formlu, oval köşeli. Bağadan mamül. Gövde yüzeyi altın ve gümüş işçiliği ile bitkisel motif tezyinleri ve leylek figürleriyle stilize edilmiş. Gümüşten mamül aplikleleri altın vermeyli ve kalem işi bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değerine sahip eser açma aparatında markasını barındırmakta olup, çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 13 x 6 cm.