84 DAMGALI OSMANLI SAVAT İŞÇİLİKLİ KEMER
19. yy. Osmanlı Dönemi. Altın sırma işçilikli, dikdörtgen formlu, zarif tesktil üzeri gümüşten mamül, 5 adet kubbe formlu, dört adet bitkisel formlu aplikeler ile zenginleştirilen eserin orta hattı gümüşten mamül, zincirli ve minyatür kamalıdır. Hem aplikeler hem süslemeler hem de açma aparatı el işi yoğun savat işçiliği ile dekore edilmiş olup, bitkisel motiflerle tezyin edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 65 cm.
84 DAMGALI SAVATLI KAMA
19. yy. 84 damgalı. Kabza, kın ve sallantı gümüşten mamül. Zarif ve ince tasarıma sahip eserin zinciri mevcut olup, kabza, kın ve sallantı ön yüzü savat işçiliği ile zenginleştirilmiştir. Bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle tezyin edilen eser yüksek sanat değerine ve yüksek kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 28 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA SAVAT İŞÇİLİKLİ KEHRİBAR AĞIZLIK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasında. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Oval formlu, minyatür. Ağızlık kısmı gümüş kaplama ve komple savat işçilikli. Bitkisel motifli, geometrik desenli ve asma yaprakları tezyinli. Uç kısmı kehribardan mamül edilen eser yüksek sanat değerine ve yüksek kondüsyona sahiptir.
Ölçü: 6.5 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA 84 DAMGALI 12 ADET SAVATLI KAŞIK TAKIMI
19. yy. 84 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. 12 adetten oluşan çay kaşığı takımı. Gövde kısmı oval formlu, sap kısmı ince, zarif ve kıvrımlı tasarımlı. Gövde yüzeyi yoğun savat işçilikli ve bitkisel motif tezyinli eserlerin tüm yüzeyleri altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonludur.
Ölçü: 67.8 gr, 10 cm.
ÖZEL MUHAFAZASINDA 875 DAMGALI ÇİFT SAVATLI KASE
19. yy. 875 damgalı. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Çift. Yuvarlak çember kaide ile yükseltilen eser yuvarlak gövdeli, şişkin, dışa doğru genişleyen ve yalın işçiliklerle tasarlanmış olup, çevreleri savat işçiliği ile bitkisel motif tezyinlidir, altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 139.5 gr, 11 x 6 cm.
TURŞİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Turşiyan usta ve Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Gövdeden açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli, geometrik desenlerle dekorlu. Ön yüzü çiçeklerle bezeli çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması tasvirli. Arka yüzünde bitkisel motiflerle çelenk motifi işlenen eserin bazı yerlerinde atıklar mevcuttur.
Ölçü: 127 gr, 9 x 6 cm.
VAN VE HANKİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Hankiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi yuvarlak çerçeve içerisinde Osmanlı Tuğra tasvirli. Arka yüzeyi bitkisel motifli çelenk ile tasarlanmış olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 73.4 gr, 8 x 5 cm.
VAN VE TURŞİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Turşiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi dörtgen formlu çerçeve içerisinde buket motifi tezyinli. Arka yüzeyi floral desenlerle bezeli eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.
Ölçü: 107.6 gr, 8.5 x 6.5 cm.
VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyi bitkisel motifli çelenk içerisinde Osmanlı Tuğrası ve Osmanlı Devlet Arması tezyinli. Arka yüzeyi buket betimlemesi ile süslenen eser büyük ebatlı, yüksek sanat değerine sahip ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 135.7 gr, 10 x 8 cm.
VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir ve hicri tarih barındırmaktadır. Zarf şeklinde tasarlanan ve tasarım itibariyle nadir rastlanan eserin hafif dökükleri mevcut olup, kallavi ebatlıdır.
Ölçü: 132.4 gr, 9 x 8 cm.
VAN VE TURŞİYAN USTA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Turşiyan usta damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir, hicri tarih barındırmaktadır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.
Ölçü: 109.6 gr, 8 x 6 cm.
VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Van damgalı. Dikdörtgen formlu. Bördürler, kenar ve köşeler, gövde yüzeyleri komple savat işçilikli. Ön gövdeden açılır kapakla tasarlanan eser yoğun bitkisel desen tezyinli, geometrik motifli ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 121 gr, 9.5 x 6 cm.
ÇETÇİYAN USTA VE VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Van ve Çetçiyan usta damgalı. ''Yadigar'' yazılı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön ve arka kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine Osmanlı posta pulu tatbik edilmiş olup, bitkisel motiflerle, Van yazısıyla süslenmiştir, hicri tarih barındırmaktadır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.
Ölçü: 149.5 gr, 10 x 6.5 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Kare formlu. Oval gövdeli. İki kapak yüzeyi yoğun savat işçilikli. Geometrik desenlerle dekore edilen eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yer yer dökülmeleri mevcuttur.
Ölçü: 83.4 gr, 8.5 x 7.5 cm.
VASİLİY RUKAVİSHNİKOV DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Rus işi. Çarlık Dönemi. Gümüşten mamül. Özel muhafazasının içerisinde. Rus Çarlık Dönemi'nin en tanınmış gümüş ve savat ustalarından Vasiliy Rukavishnikov'un şaheseridir. Ön kapakta yer alan görsel Moskovada bulunan Anschit Bolschoi (Bolşoy) tiyatrosudur. Eser işçilik, ebat, kondüsyon, damga ve tarz bakımından nadir rastlanılabilecek, çok entak ve çok kıymetlidir.
Ölçü: 143.5 gr, 10 x 7.5 cm.
RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Rus işi. 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön kapak, arka yüzey ve bordürler komple savat işçilikli. Bitkisel motifli çerçeveler içerisinde Moskova mimarisinin tasvir edildiği eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 99 gr, 8.5 x 5.5 cm.
KULA DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Kula damgalı. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzey, arka yüzey ve bordürlerin tamamı yoğun savat işçilikli. Ön yüzeyine hayvansal ve bitkisel motiflerin tasvir edildiği eserin arka yüzeyine yoğun bitkisel motifler tezyin edilmiş olup, geometrik desenli süslemelerle dekore edilmiştir. Savat işçiliğinin yanında kalem işçiliğiyle de zenginleştirilen eserin iç yüzeyi altın vermeylidir ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 97.4 gr, 8.5 x 5.5 cm.
SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI VE ÇAKMAK LOTU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Fransız. Sigara tabakası ve çakmaktan oluşan lot. Gümüşten mamül. Damgalı. İnisiyalli. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Ön yüzeyleri, arka yüzeyleri ve bordürleri yoğun savat işçilikli. Bitkisel motiflerin, çiçek, yaprak, sarmaşık gibi floral desenlerin hakim olduğu lot yüksek sanat değerine sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: Tabaka: 109 gr, 9.5 x 6.5 cm, Çakmak: 49 gr, 5.5 x 3 cm.
ALTIN İŞÇİLİKLİ SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kaplama. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Açılır kapaklı. Tüm yüzeyleri yoğun savat işçilikli. Yoğun bitkisel motiflerle zenginleştirilmiş eser ön yüzeyinde altından mamül çerçeve içerisinde inisiyalli. Yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahip eserin alt kısmında kibrit çakma bölümü mevcuttur.
SAVATLI GÜMÜŞ KİBRİTLİK
19. yy. Avrupa. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Oval köşeli. Bordürler ve gövde yüzeyi aznavur işçilikli. Ön yüzeyi savat işçiliği ile tasarlanmış, ''At üzerinde savaşçı'' tasvirli. Arka yüzeyinde bitkisel motifli çelenk tasvirli. Taban kısmı çizgisel motiflerle dekore edilen eser iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 17 gr, 6 x 2.5 cm.
OSMANLI DEVLET ARMASI VE MIZIKA-İ HÜMAYUN TASVİRLİ SAVATLI GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Damgalı. Elips ve dalgalı formlu. Formun ön, arka ve bordür yüzeyi komple savat işçilikli. Ön ve arka yüzeyi Osmanlı Devlet Arması, Mızıka-i Hümayun ve yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup, iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Eser tarz, dönem, işçilik, tasvir ve kondüsyon açısından çok nadir olup, koleksiyonluktur.
Ölçü: 103 gr, 7.5 x 6 cm.
OSMANLI DEVLET ARMASI İŞLEMELİ OLTU TAŞI VE GÜMÜŞ ENFİYE KUTUSU
19. yy. Osmanlı Dönemi. Taban ve üst kapak oltu taşından mamül. Bordür gümüşten mamül. Oval formlu, şişik gövdeli, kallavi ebatlı eserin kapak yüzeyine el oyma Osmanlı Devlet Arması motifi tezyin edilmiş olup, bitkisel motiflerle süslenmiştir. Gümüşten mamül bordürün tüm yüzeyi yoğun savat işçilikli, bitkisel ve geometrik desenlerle dekorlu ve çok iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 9.5 x 6 cm.
ARMA-İ OSMANİYE TASVİRLİ GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ OSMANLI HAMAYIL
19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Osmanlı rokokosu üslubunda stilize dekorlu. Eserin ön yüzüne ''Arma-i Osmaniye'' diğer yüzüne ise Cami tasviri çalışılmıştır. Üstten sürgü kapaklı, orijinal zincirlidir. Osmanlı'da İslam Kültürünün ikonik bir objesi ve nadir koleksiyonluk örneğidir.
Ölçü: 171 gr, 8.5 x 6.5 cm.
GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ MISIR İŞİ SİGARA TABAKASI
19. yy. Mısır işi. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyler yoğun altın vermeyli. Dikdörtgen formlu. Ön kapak yüzeyi, arka kapak yüzeyi ve bordürler el işi yoğun kalem işçilikli tasarımla zenginleştirilen esere insan, hayvan, bitki motifleri tezyin edilmiş olup, yoğun geometrik desenlerle ve sahnelerle süslenmiştir.
Ölçü: 103.5 gr, 9.5 x 6.5 cm.
OSMANLI SAVATLI KAMÇI
19. yy. Osmanlı Dönemi. Silindirik formlu. Ağaç üzeri gümüş geçme ve bilezik dolamalı. Topuz tutamaklı. Deriden mamül kamçılı. Yoğun savat işçiliği ile zenginleştirilen eser bitkisel motifler ve geometrik şekillerle dekore edilmiştir ve iyi kondüsyonludur.
Ölçü: 90 cm.