Lot: 1

Current Price: 500 TL Starting Bid: 500 TL Estimated: TL Losing Winning

DEVLET ARMALI VE SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI CİLT

Deriden mamül olan cildin ön kapak üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğrası; arka kapak üzeri ise devlet arması ile figüre edilmiş olup altın yaldızlarla süslenmiştir. Ölçü: 28 x 20 cm.

- TL
Place Bid You're Winning Your bid sent
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • The live auction completed. Thank you for your participation.
  •  
  • Lots
  • Winnings
  • DEVLET ARMALI VE SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI CİLT-Deriden mamül olan cildin ön kapak üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğrası; arka kapak üzeri ise devlet arması ile figüre edilmiş olup altın yaldızlarla süslenmiştir.  Ölçü: 28 x 20 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    DEVLET ARMALI VE SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI CİLT-Deriden mamül olan cildin ön kapak üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğrası; arka kapak üzeri ise devlet arması ile figüre edilmiş olup altın yaldızlarla süslenmiştir. Ölçü: 28 x 20 cm.

    TLSold
  • DEVLET ARMALI VE AY YILDIZLI CİLT-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan deriden mamül cildin üzeri devlet arması ve ay yıldız figürü ile betimlenmiş olup iki parçadan oluşmaktadır.  Ölçü: 32 x 20 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    DEVLET ARMALI VE AY YILDIZLI CİLT-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan deriden mamül cildin üzeri devlet arması ve ay yıldız figürü ile betimlenmiş olup iki parçadan oluşmaktadır. Ölçü: 32 x 20 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TUĞRALI KİTAP-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan kitabın bordo zeminin ön kapak üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğrası; arka kapak üzeri ise devlet arması ile figüre edilmiş olup içerisinde bazı önemli yazıları barındırmaktadır.  Ölçü: 21 x 14 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    OSMANLI TUĞRALI KİTAP-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan kitabın bordo zeminin ön kapak üzeri Sultan Abdülhamid Han tuğrası; arka kapak üzeri ise devlet arması ile figüre edilmiş olup içerisinde bazı önemli yazıları barındırmaktadır. Ölçü: 21 x 14 cm.

    TLSold
  • DEVLET ARMALI VE AY YILDIZLI KİTAP-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan kitabın bordo zemini üzeri devlet arması ve ay yıldız figürü ile betimlenmiş olup içerisinde önemli yazılar barındırmaktadır.  Ölçü: 21.5 x 17 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    DEVLET ARMALI VE AY YILDIZLI KİTAP-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan kitabın bordo zemini üzeri devlet arması ve ay yıldız figürü ile betimlenmiş olup içerisinde önemli yazılar barındırmaktadır. Ölçü: 21.5 x 17 cm.

    TLSold
  • DEVLET ARMALI VE AY YILDIZLI KİTAP-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan kitabın bordo zemini üzeri devlet arması ve ay yıldız figürü ile betimlenmiş olup içerisinde önemli yazılar barındırmaktadır.  Ölçü: 20 x 14 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    DEVLET ARMALI VE AY YILDIZLI KİTAP-19.yy Sultan Abdülhamid Han dönemi olan kitabın bordo zemini üzeri devlet arması ve ay yıldız figürü ile betimlenmiş olup içerisinde önemli yazılar barındırmaktadır. Ölçü: 20 x 14 cm.

    TLSold
  • LAKE KURAN-I KERİM KAPAĞI-Lakeden mamül, üzeri altın işçilikli olan ve islamik yazılarla dekore edilen kapak iki parçadan oluşmakta ve üzerinde zarif desenleri barındırmaktadır.  Ölçü: 28 x 19 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    LAKE KURAN-I KERİM KAPAĞI-Lakeden mamül, üzeri altın işçilikli olan ve islamik yazılarla dekore edilen kapak iki parçadan oluşmakta ve üzerinde zarif desenleri barındırmaktadır. Ölçü: 28 x 19 cm.

    TLSold
  • ORYANTAL İNDİA CİLT-Deriden mamül olan cildin kapak üzeri altın işçiliklerle süslenmiş oryantal figür ile dekore edilmiş olup 'İndia' yazısı barındırmaktadır.  Ölçü: 32 x 25 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    ORYANTAL İNDİA CİLT-Deriden mamül olan cildin kapak üzeri altın işçiliklerle süslenmiş oryantal figür ile dekore edilmiş olup 'İndia' yazısı barındırmaktadır. Ölçü: 32 x 25 cm.

    TLSold
  • TEL KIRMA CÜZ KILIFI-Bordo kadife zeminin kullanıldığı kare formundaki askılı cüz kılıfının iki ucu püsküllerle süslenmiş olup kılıf üzeri tel kırma işçiliği ile işlenmiş bitkisel motifleri barındırmaktadır.  Ölçü: 28 x 18 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    TEL KIRMA CÜZ KILIFI-Bordo kadife zeminin kullanıldığı kare formundaki askılı cüz kılıfının iki ucu püsküllerle süslenmiş olup kılıf üzeri tel kırma işçiliği ile işlenmiş bitkisel motifleri barındırmaktadır. Ölçü: 28 x 18 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ APLİKELİ SANDIK-Büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu sandık ahşaptan mamül olup, dış zemin üzeri deve tüyü rengi ve iç zemini ise saten mavi renk kumaşla döşenmiştir. Kapak üzeri gümüş aplikelerle bezenmiş olan Osmanlı hattat sandığının tutamakları mevcuttur.  Ölçü: 36 x 19 x 21 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    GÜMÜŞ APLİKELİ SANDIK-Büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu sandık ahşaptan mamül olup, dış zemin üzeri deve tüyü rengi ve iç zemini ise saten mavi renk kumaşla döşenmiştir. Kapak üzeri gümüş aplikelerle bezenmiş olan Osmanlı hattat sandığının tutamakları mevcuttur. Ölçü: 36 x 19 x 21 cm.

    TLSold
  • BRONZ APLİKELİ MÜCEVHER KUTUSU-Avrupa ilamatlı olup, gövde kısmı kahverengi deriden mamül olan mücevher kutusunun kapak üzerinde bronz aplikeleri, zarif tutamağı ve inisiyali mevcuttur.  Ölçü: 22 x 15.5 x 8 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    BRONZ APLİKELİ MÜCEVHER KUTUSU-Avrupa ilamatlı olup, gövde kısmı kahverengi deriden mamül olan mücevher kutusunun kapak üzerinde bronz aplikeleri, zarif tutamağı ve inisiyali mevcuttur. Ölçü: 22 x 15.5 x 8 cm.

    TLSold
  • DEVLET ARMALI OSMANLI SANDIK-Üzeri bordo renkte kadife kumaşla döşenmiş, tutamağı, ayakları ve kenar kısımları gümüş üzeri zarif işçiliklerle bezeli, kutu üzerinde Osmanlı Devlet Armasının bulunduğu ve altın keselerinin taşındığı sandık ebatı ve kondüsyonu bakımından çok iyi durumdadır.  Ölçü: 43.5 x 28 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    DEVLET ARMALI OSMANLI SANDIK-Üzeri bordo renkte kadife kumaşla döşenmiş, tutamağı, ayakları ve kenar kısımları gümüş üzeri zarif işçiliklerle bezeli, kutu üzerinde Osmanlı Devlet Armasının bulunduğu ve altın keselerinin taşındığı sandık ebatı ve kondüsyonu bakımından çok iyi durumdadır. Ölçü: 43.5 x 28 cm.

    TLSold
  • BAĞA TESPİH-Beyzi kesim olan ve bağadan mamül edilen tespihin 33'lüktür.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    BAĞA TESPİH-Beyzi kesim olan ve bağadan mamül edilen tespihin 33'lüktür.

    TLSold
  • GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-İmame ve püskülü gümüşten mamül olan tespihin tanelerinde doğal taş kullanılmış olup küre kesimli ve 33'lüktür.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-İmame ve püskülü gümüşten mamül olan tespihin tanelerinde doğal taş kullanılmış olup küre kesimli ve 33'lüktür.

    TLSold
  • OSMANLI MERCAN TESPİH-Mercan taşından mamül edilen kesbihin kesme ve yuvarlak kesimli taneleri mevcut olup Eski Osmanlı ve 99'luktur.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI MERCAN TESPİH-Mercan taşından mamül edilen kesbihin kesme ve yuvarlak kesimli taneleri mevcut olup Eski Osmanlı ve 99'luktur.

    TLSold
  • GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-İmame üst kısmı ve püskülü gümüşten mamül olan tespih 33'lüktür.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-İmame üst kısmı ve püskülü gümüşten mamül olan tespih 33'lüktür.

    TLSold
  • GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-Boynuzdan mamül edilen tespihin gümüş püskülü mevcut olup yuvarlak kesime sahiptir. 33'lük.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-Boynuzdan mamül edilen tespihin gümüş püskülü mevcut olup yuvarlak kesime sahiptir. 33'lük.

    TLSold
  • GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-Kukadan mamül edilen tespihin gümüş püskülü mevcut olup yuvarlak kesime sahiptir. 33'lük.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ TESPİH-Kukadan mamül edilen tespihin gümüş püskülü mevcut olup yuvarlak kesime sahiptir. 33'lük.

    TLSold
  • BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ ÇAKMA TESPİH-Bağadan mamül olan tespihin beyzi kesimi mevcut olup gümüş çakmalı süslemesi mevcuttur ve 33'lüktür.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ ÇAKMA TESPİH-Bağadan mamül olan tespihin beyzi kesimi mevcut olup gümüş çakmalı süslemesi mevcuttur ve 33'lüktür.

    TLSold
  • PORSELEN UZAKDOĞU FİNCAN TAKIMI-Porselenden mamül, tabağı ve fincanı tamamen el işçilikli olan ve bütün yüzeyi natürmort betimlemeli fıncanların uzakdoğu damgası mevcut olup 6 kişilik 12 parçadan oluşmaktadır.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    PORSELEN UZAKDOĞU FİNCAN TAKIMI-Porselenden mamül, tabağı ve fincanı tamamen el işçilikli olan ve bütün yüzeyi natürmort betimlemeli fıncanların uzakdoğu damgası mevcut olup 6 kişilik 12 parçadan oluşmaktadır.

    TLSold
  • PORSELEN UZAKDOĞU ÇAY SETİ-Porselenden mamül, Uzakdoğunun eşsiz güzelliği ve özeniyle yapılmış olan çay seti floral desenlerle ve insan figürleriyle süslenmiş olup 22 parçadan oluşmaktadır. (1 fincan altlığı eksiktir ve çaydanlığının ucunda ufak bir çatlama vardır.)

    Lot No: 20

    Lot: 20

    PORSELEN UZAKDOĞU ÇAY SETİ-Porselenden mamül, Uzakdoğunun eşsiz güzelliği ve özeniyle yapılmış olan çay seti floral desenlerle ve insan figürleriyle süslenmiş olup 22 parçadan oluşmaktadır. (1 fincan altlığı eksiktir ve çaydanlığının ucunda ufak bir çatlama vardır.)

    TLSold
  • WELLINGTON DAMGALI ÇAY SETİ-Porselenden mamül, bordo ve yeşil tonlarının ağırlıklı olmasıyla beraber çok renkli floral desenlerin çevrelendiği çay seti Wellıngton damgalıdır ve 27 parçadan oluşmaktadır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    WELLINGTON DAMGALI ÇAY SETİ-Porselenden mamül, bordo ve yeşil tonlarının ağırlıklı olmasıyla beraber çok renkli floral desenlerin çevrelendiği çay seti Wellıngton damgalıdır ve 27 parçadan oluşmaktadır.

    TLSold
  • PORSELEN FRANSIZ ÇAY SETİ-Porselenden mamül, yeşil çevre üzeri çok renkli çiçeklerle ve altın yaldızlarla süslenmiş olan çay seti el işçilikli olup büyük ebatlıdır. Çok zarif bir forma sahip olan set çift fincan ve altlığı, şekerliği ve tepsisi olmak üzere 6 parçadan oluşmaktadır.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    PORSELEN FRANSIZ ÇAY SETİ-Porselenden mamül, yeşil çevre üzeri çok renkli çiçeklerle ve altın yaldızlarla süslenmiş olan çay seti el işçilikli olup büyük ebatlıdır. Çok zarif bir forma sahip olan set çift fincan ve altlığı, şekerliği ve tepsisi olmak üzere 6 parçadan oluşmaktadır.

    TLSold
  • ROYAL COPENHAGEN ÜÇLÜ TABAK-Porselenden mamül, 1975, 2001 ve 2002 tarihli; Royal Copenhagen üzeri mavi-beyaz çalışmalı ve kış konulu üçlü duvar tabağı seti. Ölçü: 18 x 18 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ROYAL COPENHAGEN ÜÇLÜ TABAK-Porselenden mamül, 1975, 2001 ve 2002 tarihli; Royal Copenhagen üzeri mavi-beyaz çalışmalı ve kış konulu üçlü duvar tabağı seti. Ölçü: 18 x 18 cm.

    TLSold
  • SAVAŞÇI TABAĞI-Renkli el boyama tekniği ile tasarlanan ve üzerinde 'At Üzerinde Savaşçı' betimlemesi bulunan tabak iyi kondüsyonda ve büyük ebatlıdır.  Ölçü: 34 x 34 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    SAVAŞÇI TABAĞI-Renkli el boyama tekniği ile tasarlanan ve üzerinde 'At Üzerinde Savaşçı' betimlemesi bulunan tabak iyi kondüsyonda ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 34 x 34 cm.

    TLSold
  • LİMOGES ÇİFT TABAK-Porselenden mamül, altın yaldızlarla ve bitkisel motiflerle süslenmiş olan zarif tabakların orta hattında Mızıka-yı Hümayun betimlenmiş olup Limoges damgası barındırmaktadır. Ölçü: 20 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    LİMOGES ÇİFT TABAK-Porselenden mamül, altın yaldızlarla ve bitkisel motiflerle süslenmiş olan zarif tabakların orta hattında Mızıka-yı Hümayun betimlenmiş olup Limoges damgası barındırmaktadır. Ölçü: 20 cm.

    TLSold
  • HÖCHST ŞEKERLİK-Porselenden mamül, çok şık tasarımının üzerine çiçek desenlerinin betimlendiği, zarif kapak ve tutamağa sahip olan şekerlik Höchst damgasına sahiptir.  Ölçü: 16 x 9.5 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    HÖCHST ŞEKERLİK-Porselenden mamül, çok şık tasarımının üzerine çiçek desenlerinin betimlendiği, zarif kapak ve tutamağa sahip olan şekerlik Höchst damgasına sahiptir. Ölçü: 16 x 9.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI DAMGALI ŞEKERLİK-Porselenden mamül, floral desenlerle çevrelenen ve altın yaldızlı şeritlerle süslenen şekerliğin zarif çiçek figürlü tutamağı ve aynı zariflikte ayağı mevcuttur. İki yanında kulbu bulunan şekerlik alt kısmıda damgaya sahiptir.  Ölçü: 22 x 24 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    OSMANLI DAMGALI ŞEKERLİK-Porselenden mamül, floral desenlerle çevrelenen ve altın yaldızlı şeritlerle süslenen şekerliğin zarif çiçek figürlü tutamağı ve aynı zariflikte ayağı mevcuttur. İki yanında kulbu bulunan şekerlik alt kısmıda damgaya sahiptir. Ölçü: 22 x 24 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ SAHAN-Porselenden mamül, Fransız, Osmanlı pazarına özel tasarlanmış; gövde kısmı turkuaz üzeri çok renkli çiçeklerle dekore edilen ve altın yaldızlarla süslenen sahanın tutamak kısmı da altın yaldızla süslenmiş olup çiçek figürü stilize edilmiştir. 2 parçadan oluşan sahanın iç kısmının orta hattında da çiçek süslemesi mevcuttur.  Ölçü: 23 x 12 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    FRANSIZ SAHAN-Porselenden mamül, Fransız, Osmanlı pazarına özel tasarlanmış; gövde kısmı turkuaz üzeri çok renkli çiçeklerle dekore edilen ve altın yaldızlarla süslenen sahanın tutamak kısmı da altın yaldızla süslenmiş olup çiçek figürü stilize edilmiştir. 2 parçadan oluşan sahanın iç kısmının orta hattında da çiçek süslemesi mevcuttur. Ölçü: 23 x 12 cm.

    TLSold
  • YILDIZ DAMGALI BONBONIERE-Porselenden mamül, sarı renkteki gövde kısmının üzeri floral desenlerle süslenmiş olup altın yaldızlarla zenginleştirilen sahanın tutamağı çiçek figürüne sahiptir ve yıldız damgası mevcuttur. (Ağız kısmında çok ufak bir atık mevcuttur.) Ölçü: 19 x 17 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    YILDIZ DAMGALI BONBONIERE-Porselenden mamül, sarı renkteki gövde kısmının üzeri floral desenlerle süslenmiş olup altın yaldızlarla zenginleştirilen sahanın tutamağı çiçek figürüne sahiptir ve yıldız damgası mevcuttur. (Ağız kısmında çok ufak bir atık mevcuttur.) Ölçü: 19 x 17 cm.

    TLSold
  • MEISSEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, beyaz zemin üzeri çiçek ve kelebek figürleri ile donatılan fincanın çevre kısmı altın yaldızla süslenmiş olup zarif forma ve tutamağa sahiptir. Fincan ve altlık olmak üzere iki parçadan oluşan set Meissen damgasına sahiptir.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    MEISSEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, beyaz zemin üzeri çiçek ve kelebek figürleri ile donatılan fincanın çevre kısmı altın yaldızla süslenmiş olup zarif forma ve tutamağa sahiptir. Fincan ve altlık olmak üzere iki parçadan oluşan set Meissen damgasına sahiptir.

    TLSold
  • OSMANLI GALATA DAMGALI AŞURELİK-Porselenden mamül, beyaz ve pembe zemin üzeri natürmort işçilikleri ile bezenmiş olup altın yaldızlarla süslenmiştir. Tutamağında çiçek figürünü barındıran aşureliğin alt kısmında Galata damgası mevcuttur ve bu damga eseri nadir kılmaktadır.  Ölçü: 38 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI GALATA DAMGALI AŞURELİK-Porselenden mamül, beyaz ve pembe zemin üzeri natürmort işçilikleri ile bezenmiş olup altın yaldızlarla süslenmiştir. Tutamağında çiçek figürünü barındıran aşureliğin alt kısmında Galata damgası mevcuttur ve bu damga eseri nadir kılmaktadır. Ölçü: 38 cm.

    TLSold
  • ORYANTAL FİGÜR-Porselenden mamül, üzeri altın yaldız işlemeli figür, Avrupa yapımı ve damgalıdır. Ölçü: 16.5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    ORYANTAL FİGÜR-Porselenden mamül, üzeri altın yaldız işlemeli figür, Avrupa yapımı ve damgalıdır. Ölçü: 16.5 cm.

    TLSold
  • ORYANTAL FİGÜR-Porselenden mamül. Üzeri altın yaldız işlemeli çocuk oryantal figür, Avrupa yapımı ve damgalıdır.  Ölçü: 16 cm

    Lot No: 33

    Lot: 33

    ORYANTAL FİGÜR-Porselenden mamül. Üzeri altın yaldız işlemeli çocuk oryantal figür, Avrupa yapımı ve damgalıdır. Ölçü: 16 cm

    TLSold
  • CAPODİMONTE DAMGALI NAPOLYON HEYKELİ-Porselenden mamül, napolyon betimlemeli heykelin çok renkli stili mevcut olup alt kısmındaki kaidesinde kusursuz altın yaldız işçilikleriyle süslenmiş  'N' harfi ve çevrelemesi mevcuttur. Ebat ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan heykelin Capodimonte damgası mevcuttur.  Ölçü: 37 x 28 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    CAPODİMONTE DAMGALI NAPOLYON HEYKELİ-Porselenden mamül, napolyon betimlemeli heykelin çok renkli stili mevcut olup alt kısmındaki kaidesinde kusursuz altın yaldız işçilikleriyle süslenmiş 'N' harfi ve çevrelemesi mevcuttur. Ebat ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan heykelin Capodimonte damgası mevcuttur. Ölçü: 37 x 28 cm.

    TLSold
  • İNGİLİZ PORSELEN KUŞ FİGÜRÜ-Porselenden mamül, 'Ebabil kuşu' betimlemeli zarif kanat ve göz detaylarına sahip olan figür İngiliz markalı, soğuk damgalı ve seri numaralıdır. Ölçü: 13 x 19 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    İNGİLİZ PORSELEN KUŞ FİGÜRÜ-Porselenden mamül, 'Ebabil kuşu' betimlemeli zarif kanat ve göz detaylarına sahip olan figür İngiliz markalı, soğuk damgalı ve seri numaralıdır. Ölçü: 13 x 19 cm.

    TLSold
  • RUS DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, tabağı ve fincanı olmak üzere iki parçadan oluşan setin gövde kısımları pembe zemin üzeri altın yaldızlar ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup rus damgasını barındırmaktadır.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    RUS DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, tabağı ve fincanı olmak üzere iki parçadan oluşan setin gövde kısımları pembe zemin üzeri altın yaldızlar ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup rus damgasını barındırmaktadır.

    TLSold
  • BOHEM İNİSİYALLİ ŞERBETLİK VE TEPSİSİ-Bohem üzeri mine işçilikli, tepsi ve şerbetlikten oluşan, şerbetlik üzerinde tarih tepsi ve yine şerbetlik üzerinde Saltanat inisiyaline sahip Avrupa yapımı, Osmanlı pazarına özel yapılmış çok zarif ikili set.  Ölçü: Şerbetlik 32 cm, Tepsi 31 x 31  cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    BOHEM İNİSİYALLİ ŞERBETLİK VE TEPSİSİ-Bohem üzeri mine işçilikli, tepsi ve şerbetlikten oluşan, şerbetlik üzerinde tarih tepsi ve yine şerbetlik üzerinde Saltanat inisiyaline sahip Avrupa yapımı, Osmanlı pazarına özel yapılmış çok zarif ikili set. Ölçü: Şerbetlik 32 cm, Tepsi 31 x 31 cm.

    TLSold
  • BOHEM ÇİFT ŞAMDAN-Zarif kuğu formunda yapılmış olan şamdanlar aşağıya doğru genişleyerek stilize edilmiş olup üzerleri altın yaldızla süslenmiştir. (Şamdanların birinin üst kısmında hafif tamiri mevcuttur.) Ölçü: 23 x 12 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    BOHEM ÇİFT ŞAMDAN-Zarif kuğu formunda yapılmış olan şamdanlar aşağıya doğru genişleyerek stilize edilmiş olup üzerleri altın yaldızla süslenmiştir. (Şamdanların birinin üst kısmında hafif tamiri mevcuttur.) Ölçü: 23 x 12 cm.

    TLSold
  • BOHEM ÇİFT VAZO-Yeşil renk bohem üzeri altın yaldız işçilikleri ile floral desenlerin stilize edildiği vazo çift şeklindedir ve zarif boğumlu forma sahiptir. (Bir tanesinin ağız kısmında ufak bir kırık mevcut.)  Ölçü: 20.5 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    BOHEM ÇİFT VAZO-Yeşil renk bohem üzeri altın yaldız işçilikleri ile floral desenlerin stilize edildiği vazo çift şeklindedir ve zarif boğumlu forma sahiptir. (Bir tanesinin ağız kısmında ufak bir kırık mevcut.) Ölçü: 20.5 cm.

    TLSold
  • BOHEM BARDAK-Büyük ebatlı bardağın gövde kısmının tamamı altın yaldızlı süslemeye sahip olup özel kumlama tekniğiyle stilize edilmiştir ve üzerine maydanoz ve çiçek figürleri işlenmiştir. Şık duruşu ve formu olan bardak 'Andenkun Von Mohadia' yazılıdır.  Ölçü: 12 x 9 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    BOHEM BARDAK-Büyük ebatlı bardağın gövde kısmının tamamı altın yaldızlı süslemeye sahip olup özel kumlama tekniğiyle stilize edilmiştir ve üzerine maydanoz ve çiçek figürleri işlenmiştir. Şık duruşu ve formu olan bardak 'Andenkun Von Mohadia' yazılıdır. Ölçü: 12 x 9 cm.

    TLSold
  • LALİQUE ÇİFT ŞAMDAN-Kadın heykel figürü lalique çift şamdan. (Lalique imalatlı fakat damgası mevcut değildir.)  Ölçü: 15 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    LALİQUE ÇİFT ŞAMDAN-Kadın heykel figürü lalique çift şamdan. (Lalique imalatlı fakat damgası mevcut değildir.) Ölçü: 15 cm.

    TLSold
  • NECEF FİGÜR-Necef taşından mamül ufak boyutlu köpek figürü.  Ölçü: 8.5 x 4 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    NECEF FİGÜR-Necef taşından mamül ufak boyutlu köpek figürü. Ölçü: 8.5 x 4 cm.

    TLSold
  • AZİM ÇİNİ DAMGALI KÜTAHYA SERAMİK TABAK-Seramikten mamül, yuvarlak formlu ve çok yoğun işçilikli olan tabağın yüzeyi klasik üslupta stilize bitkisel motiflerle süslenmiş olup 'Azim Çini' damgasına sahiptir. Sır altı tekniği kullanılarak tasarlanan tabak ebat ve kondüsyon açısından çok iyi durumdadır.  Ölçü: 41 x 41 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    AZİM ÇİNİ DAMGALI KÜTAHYA SERAMİK TABAK-Seramikten mamül, yuvarlak formlu ve çok yoğun işçilikli olan tabağın yüzeyi klasik üslupta stilize bitkisel motiflerle süslenmiş olup 'Azim Çini' damgasına sahiptir. Sır altı tekniği kullanılarak tasarlanan tabak ebat ve kondüsyon açısından çok iyi durumdadır. Ölçü: 41 x 41 cm.

    TLSold
  • AZİM ÇİNİ DAMGALI KÜTAHYA SERAMİK TABAK-Seramikten mamül, yuvarlak formlu ve çok yoğun işçilikli olan tabağın yüzeyi klasik üslupta stilize bitkisel motiflerle süslenmiş olup 'Azim Çini' damgasına sahiptir. Sır altı tekniği kullanılarak tasarlanan tabak ebat ve kondüsyon açısından çok iyi durumdadır. Ölçü: 30 x 30 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    AZİM ÇİNİ DAMGALI KÜTAHYA SERAMİK TABAK-Seramikten mamül, yuvarlak formlu ve çok yoğun işçilikli olan tabağın yüzeyi klasik üslupta stilize bitkisel motiflerle süslenmiş olup 'Azim Çini' damgasına sahiptir. Sır altı tekniği kullanılarak tasarlanan tabak ebat ve kondüsyon açısından çok iyi durumdadır. Ölçü: 30 x 30 cm.

    TLSold
  • YILDIZ TAŞI HOKKA-Yıldız taşından mamül, gövde kısmı dörtgen ve kapak kısmı kavuk formunda olan hokkanın kapak kenarı bronz süslemeye sahiptir.  Ölçü: 6 x 8 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    YILDIZ TAŞI HOKKA-Yıldız taşından mamül, gövde kısmı dörtgen ve kapak kısmı kavuk formunda olan hokkanın kapak kenarı bronz süslemeye sahiptir. Ölçü: 6 x 8 cm.

    TLSold
  • PİRİNÇ OSMANLI MUM SÖNDÜRME MAKASI-19. yy ortası olan ve pirinçten mamül edilen mum söndürme makasının zarif bir formu vardır.  Ölçü: 15 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    PİRİNÇ OSMANLI MUM SÖNDÜRME MAKASI-19. yy ortası olan ve pirinçten mamül edilen mum söndürme makasının zarif bir formu vardır. Ölçü: 15 cm.

    TLSold
  • BAĞA KALEMDAN-Piper mache'den mamül ve üzeri bağa işçilikli ve içerisinde gümüşten mamül mürekkep haznesi bulunun eski koleksiyonluk kalemdan.  Ölçü: 22 x 4 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    BAĞA KALEMDAN-Piper mache'den mamül ve üzeri bağa işçilikli ve içerisinde gümüşten mamül mürekkep haznesi bulunun eski koleksiyonluk kalemdan. Ölçü: 22 x 4 cm.

    TLSold
  • 4 ADETTEN OLUŞAN FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ KOLEKSİYONU-4 adetten oluşan ve gövde kısımları sedef işçiliği ile bezenmiş olan dürbünlerin iki tanesinin tutamağı mevcut hepsinin bakma ve ayar çevreleri bronz süslemeye sahiptir.  Ölçü: 9 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    4 ADETTEN OLUŞAN FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ KOLEKSİYONU-4 adetten oluşan ve gövde kısımları sedef işçiliği ile bezenmiş olan dürbünlerin iki tanesinin tutamağı mevcut hepsinin bakma ve ayar çevreleri bronz süslemeye sahiptir. Ölçü: 9 cm.

    TLSold
  • FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-Fransız yapımı olan dürbün fildişinden mamül edilmiş olup bakma ve ayar kısımları bronz süslemeye sahiptir.  Ölçü: 9.5 x 5 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-Fransız yapımı olan dürbün fildişinden mamül edilmiş olup bakma ve ayar kısımları bronz süslemeye sahiptir. Ölçü: 9.5 x 5 cm.

    TLSold
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ CÜZDAN-Mini cüzdanın ön ve arka yüzeyi sedeften mamül ve çiçek işçilikli, iç kısmı ipek kaplamadır.  Ölçü: 8 x 4.5 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    SEDEF İŞÇİLİKLİ CÜZDAN-Mini cüzdanın ön ve arka yüzeyi sedeften mamül ve çiçek işçilikli, iç kısmı ipek kaplamadır. Ölçü: 8 x 4.5 cm.

    TLSold
  • DEKORATİF HAVAN ŞAMDAN-Bakırdan mamül, Dekoratif çift havan şamdan. 1950'ler.   Ölçü: 28 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    DEKORATİF HAVAN ŞAMDAN-Bakırdan mamül, Dekoratif çift havan şamdan. 1950'ler. Ölçü: 28 cm.

    TLSold
  • BRONZ VİYANA HEYKEL-Bronzdan mamül, Viyana yapımı olan heykel at üzerindeki savaşçıyı figüre etmektedir ve kondüsyon olarak çok iyi durumdadır.  Ölçü: 30 x 23 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    BRONZ VİYANA HEYKEL-Bronzdan mamül, Viyana yapımı olan heykel at üzerindeki savaşçıyı figüre etmektedir ve kondüsyon olarak çok iyi durumdadır. Ölçü: 30 x 23 cm.

    TLSold
  • BRONZ İMZALI SAAT TAKIMI-Bronzdan mamül, dikdörtgen formda kaidenin üzerine tasarlanmış olup orta hattında zarif saat üst tarafında ise oryantal kadın figürü barındırmaktadır. Aynı formda bronz çift şamdanıyla beraber üç parçadan oluşan saat imzalıdır.  Ölçü: Saat: 40 x 23 cm, Şamdanlar: 20 x 16 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    BRONZ İMZALI SAAT TAKIMI-Bronzdan mamül, dikdörtgen formda kaidenin üzerine tasarlanmış olup orta hattında zarif saat üst tarafında ise oryantal kadın figürü barındırmaktadır. Aynı formda bronz çift şamdanıyla beraber üç parçadan oluşan saat imzalıdır. Ölçü: Saat: 40 x 23 cm, Şamdanlar: 20 x 16 cm.

    TLSold
  • AMERİKAN ŞÖMİNE SAATİ-Victoria dönemine ait olan ve zarif işçiliklerle süslenen saatin kaidesi mevcut olup büyük ebatlıdır.  Ölçü: 39 x 26 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    AMERİKAN ŞÖMİNE SAATİ-Victoria dönemine ait olan ve zarif işçiliklerle süslenen saatin kaidesi mevcut olup büyük ebatlıdır. Ölçü: 39 x 26 cm.

    TLSold
  • ANKERUHR ŞÖMİNE SAATİ-Alman yapımı olan ve çok şık bir formu bulunan saat üç anahtar kurmalı olup çeyrek yarım ve tam saatlerde çalmaktdır.  60 x 22 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    ANKERUHR ŞÖMİNE SAATİ-Alman yapımı olan ve çok şık bir formu bulunan saat üç anahtar kurmalı olup çeyrek yarım ve tam saatlerde çalmaktdır. 60 x 22 cm.

    TLSold
  •  FRANSIZ BRONZ MASA SAATİ-Bronzdan mamül, üzeri altın vermeyli olan Fransız yapımı saatin üzeri heykel, bitki ve hayvan motifleri ve etnik desenlerle süslenmiş olup zarif kadrana ve ayaklara sahiptir. Ebat olarak iyi olan bronz masa saatinin iç kısmında çok hafif yeşermesi mevcuttur.  Ölçü: 32 x 35 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    FRANSIZ BRONZ MASA SAATİ-Bronzdan mamül, üzeri altın vermeyli olan Fransız yapımı saatin üzeri heykel, bitki ve hayvan motifleri ve etnik desenlerle süslenmiş olup zarif kadrana ve ayaklara sahiptir. Ebat olarak iyi olan bronz masa saatinin iç kısmında çok hafif yeşermesi mevcuttur. Ölçü: 32 x 35 cm.

    TLSold
  • TOPHANE LÜLE AĞIZLIK TAKIMI-Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış altıgen formlu lülenin üzeri altın yaldızla bezenmiştir. Kiraz ağacından mamul çubuğun üzeri kırmızı renk kumaş ve sırma iplik sarılı olup, kemik ağızlıklıdır. Kehribar ağızlık orijinal kutusu içindedir. Lülede restorasyon mevcuttur. Haliyle. Ölçü: lüle-çubuk: 48 cm. ağızlık: 12 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    TOPHANE LÜLE AĞIZLIK TAKIMI-Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış altıgen formlu lülenin üzeri altın yaldızla bezenmiştir. Kiraz ağacından mamul çubuğun üzeri kırmızı renk kumaş ve sırma iplik sarılı olup, kemik ağızlıklıdır. Kehribar ağızlık orijinal kutusu içindedir. Lülede restorasyon mevcuttur. Haliyle. Ölçü: lüle-çubuk: 48 cm. ağızlık: 12 cm.

    TLSold
  • TOPHANE LÜLE AĞIZLIK TAKIMI-Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış altıgen formlu lülenin üzeri altın yaldızla bezenmiştir. Gül ağacından mamül çubuğun üç kısmı kehribarla süslenmiştir. Kehribar ağızlık orijinal kutusu içindedir.  Ölçü: lüle-çubuk: 48 cm. ağızlık: 12 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    TOPHANE LÜLE AĞIZLIK TAKIMI-Kırmızı lüleci çamurundan yapılmış altıgen formlu lülenin üzeri altın yaldızla bezenmiştir. Gül ağacından mamül çubuğun üç kısmı kehribarla süslenmiştir. Kehribar ağızlık orijinal kutusu içindedir. Ölçü: lüle-çubuk: 48 cm. ağızlık: 12 cm.

    TLSold
  • KEHRİBAR PİPO-Sıkma kehribardan mamül, orijinal kutusu içerisinde yer alan pipo sorunsuz ve güzel kondüsyonludur.  Ölçü: 27 gram, 14 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    KEHRİBAR PİPO-Sıkma kehribardan mamül, orijinal kutusu içerisinde yer alan pipo sorunsuz ve güzel kondüsyonludur. Ölçü: 27 gram, 14 cm.

    TLSold
  • KEHRİBAR AĞIZLIK-Uç kısmı sıkma kehribar, gövde kısmı fildişi ve afyon işi gümüş kakma ile bezetilmiş olan ağızlık orijinal kutusunda yer almaktadır.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    KEHRİBAR AĞIZLIK-Uç kısmı sıkma kehribar, gövde kısmı fildişi ve afyon işi gümüş kakma ile bezetilmiş olan ağızlık orijinal kutusunda yer almaktadır.

    TLSold
  • GÜMÜŞ TELKARİ AĞIZLIK-Uç kısmı sıkma kehribar, gövde kısmı tamamen gümüşten mamül olan ağızlığın üzeri zarif ve yoğun telkari işçiliği ile bezetilmiş olup süslemelerinin arasına şifa taşı olarak bilinen mercan taşı eklenmiştir.  Ölçü:  44 gram, 14.5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    GÜMÜŞ TELKARİ AĞIZLIK-Uç kısmı sıkma kehribar, gövde kısmı tamamen gümüşten mamül olan ağızlığın üzeri zarif ve yoğun telkari işçiliği ile bezetilmiş olup süslemelerinin arasına şifa taşı olarak bilinen mercan taşı eklenmiştir. Ölçü: 44 gram, 14.5 cm.

    TLSold
  • ALTINLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK SETİ-Ağızlığın gövde kısmı damla kehribardan mamül olup iki ucu altınla süslenmiş olup orijinal kutusunun içerisindedir ve yanında temizleme çubuğu mevcuttur.  Ölçü: 6 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    ALTINLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK SETİ-Ağızlığın gövde kısmı damla kehribardan mamül olup iki ucu altınla süslenmiş olup orijinal kutusunun içerisindedir ve yanında temizleme çubuğu mevcuttur. Ölçü: 6 cm.

    TLSold
  • DAMGALI SERVİS TAKIMI-Özel kutusunda yer alan servis takımı bıçak ve çatal olmak üzere iki parçadan oluşmakta olup üzerleri bitkisel desenlerle stilize edilmiştir. Sap kısmı kemikten mamül olan takım damgalıdır.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    DAMGALI SERVİS TAKIMI-Özel kutusunda yer alan servis takımı bıçak ve çatal olmak üzere iki parçadan oluşmakta olup üzerleri bitkisel desenlerle stilize edilmiştir. Sap kısmı kemikten mamül olan takım damgalıdır.

    TLSold
  • DAMGALI SERVİS TAKIMI-Özel kutusunda yer alan servis takımı bıçak ve çatal olmak üzere iki parçadan oluşmakta olup üzerleri bitkisel desenlerle stilize edilmiştir. Damgalı.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    DAMGALI SERVİS TAKIMI-Özel kutusunda yer alan servis takımı bıçak ve çatal olmak üzere iki parçadan oluşmakta olup üzerleri bitkisel desenlerle stilize edilmiştir. Damgalı.

    TLSold
  • AVRUPA KRİSTAL SOSLUK-“G.T. & Cos EPNS” damgalı, döküm tekniğinin kullanıldığı, üstten tutamağa sahip dikdörtgen formlu metal gövdesi altı hazneli olup, altı adet bohem kristal kesme şişesi mevcuttur. Abbase Sina Moralı Koleksiyonu.  Ölçü: 23 x 22 x 16 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    AVRUPA KRİSTAL SOSLUK-“G.T. & Cos EPNS” damgalı, döküm tekniğinin kullanıldığı, üstten tutamağa sahip dikdörtgen formlu metal gövdesi altı hazneli olup, altı adet bohem kristal kesme şişesi mevcuttur. Abbase Sina Moralı Koleksiyonu. Ölçü: 23 x 22 x 16 cm.

    TLSold
  • AVRUPA KRİSTAL TUZLUK TAKIMI-Avrupa yapımı, gövde kısmı kristal üzeri gravürle süslenmiş olan tuzlukların kapak kısmı gümüşten mamüldür ve sedef işçiliği ile süslenmiştir.  Ölçü: 8 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    AVRUPA KRİSTAL TUZLUK TAKIMI-Avrupa yapımı, gövde kısmı kristal üzeri gravürle süslenmiş olan tuzlukların kapak kısmı gümüşten mamüldür ve sedef işçiliği ile süslenmiştir. Ölçü: 8 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Üzeri aznavur işçilikleriyle bezenmiş, Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahip gümüş üzeri altın vermeyli bardak. Ölçü: 49 gram, 8 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-Üzeri aznavur işçilikleriyle bezenmiş, Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahip gümüş üzeri altın vermeyli bardak. Ölçü: 49 gram, 8 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞİFA TASI-Bombeli tarz çok zarif şık duran, iç kısım yazılarla çevrilmiş dış kısım floral desenlerle süslenmiş şifa dualarıyla çevrelenen Sultan Abdülhamid Han tuğralı (tuğrası silik) gümüş damgalı tas. Ölçü: 247 gram, 15 x 5.5 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞİFA TASI-Bombeli tarz çok zarif şık duran, iç kısım yazılarla çevrilmiş dış kısım floral desenlerle süslenmiş şifa dualarıyla çevrelenen Sultan Abdülhamid Han tuğralı (tuğrası silik) gümüş damgalı tas. Ölçü: 247 gram, 15 x 5.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-Gümüşten mamül olan ve üzeri kalem işçiliği tekniği ile süslenmiş olan şekerliğin çiçek buketleri betimlemesi mevcut olup zarif kulp, ayak ve çiçek formundaki tutamağa sahiptir. 4 şık ayaktan oluşan şekerlik Sultan Abdülhamid Han tuğrası barındırmaktadır. Ölçü: 393 gram, 16 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ŞEKERLİK-Gümüşten mamül olan ve üzeri kalem işçiliği tekniği ile süslenmiş olan şekerliğin çiçek buketleri betimlemesi mevcut olup zarif kulp, ayak ve çiçek formundaki tutamağa sahiptir. 4 şık ayaktan oluşan şekerlik Sultan Abdülhamid Han tuğrası barındırmaktadır. Ölçü: 393 gram, 16 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SİGARA TABAKASI-Gümüşten mamül, özel kalem işçilikli çelenk içerisinde Osmanlı Tuğrasının betimlendiği, içerisinde floral desenleri ve hilal figürünü barındıran tabakanın Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 80 gram, 9 x 5.5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI SİGARA TABAKASI-Gümüşten mamül, özel kalem işçilikli çelenk içerisinde Osmanlı Tuğrasının betimlendiği, içerisinde floral desenleri ve hilal figürünü barındıran tabakanın Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur. Ölçü: 80 gram, 9 x 5.5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ TUĞRA BETİMLEMELİ SİGARA TABAKASI-Gümüşten mamülİ özel kalem işçilikleri ile Osmanlı Tuğrasının betimlendiği çelenk içerisinde 'Yadigar-ı Hürriyet' yazılı Sigara Tabakası. Ölçü: 81 gram, 8 x 7 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    GÜMÜŞ TUĞRA BETİMLEMELİ SİGARA TABAKASI-Gümüşten mamülİ özel kalem işçilikleri ile Osmanlı Tuğrasının betimlendiği çelenk içerisinde 'Yadigar-ı Hürriyet' yazılı Sigara Tabakası. Ölçü: 81 gram, 8 x 7 cm.

    TLSold
  • VAN DAMGALI SAVATLI SİGARA TABAKASI-Gümüşten mamül, ön arka yüzü kusursuz savat işçiliği ile bezenmiş olan tabakanın ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması stilize edilmiş olup arka yüzünde ise floral desenler hakimdir. Çok bir forma sahip olan ve kusuru bulunmayan tabakanın van damgası mevcuttur. Ölçü: 157 gram, 10 x 7.5 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    VAN DAMGALI SAVATLI SİGARA TABAKASI-Gümüşten mamül, ön arka yüzü kusursuz savat işçiliği ile bezenmiş olan tabakanın ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması stilize edilmiş olup arka yüzünde ise floral desenler hakimdir. Çok bir forma sahip olan ve kusuru bulunmayan tabakanın van damgası mevcuttur. Ölçü: 157 gram, 10 x 7.5 cm.

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI -Gümüşten mamül, tabakanın komple tüm yüzeyi mine işçilikleriyle donatılmış olup çok renkli zarif etnik ve floral desenlere sahiptir. İç kısmı altın vermeyli olan tabakanın açma-kapama kısmı yarı değerli taşla süslenmiştir.  Ölçü: 292 gram, 11 x 8 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    MİNELİ GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI -Gümüşten mamül, tabakanın komple tüm yüzeyi mine işçilikleriyle donatılmış olup çok renkli zarif etnik ve floral desenlere sahiptir. İç kısmı altın vermeyli olan tabakanın açma-kapama kısmı yarı değerli taşla süslenmiştir. Ölçü: 292 gram, 11 x 8 cm.

    TLSold
  • RUS ALTINLI TABAKA-Gümüşten mamül olan gövdenin üzeri altın işçilikleriyle bezenmiş olan tabaka damgalıdır ve açma-kapama mekanizması yarı değerli taşla süslenmiştir. Rus yapımı olan ve üzerinde yazılar bulunduran tabaka büyük ebatlıdır.   Ölçü: 168 gram, 11 x 8 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    RUS ALTINLI TABAKA-Gümüşten mamül olan gövdenin üzeri altın işçilikleriyle bezenmiş olan tabaka damgalıdır ve açma-kapama mekanizması yarı değerli taşla süslenmiştir. Rus yapımı olan ve üzerinde yazılar bulunduran tabaka büyük ebatlıdır. Ölçü: 168 gram, 11 x 8 cm.

    TLSold
  • DÜŞÜK AYAR GÜMÜŞ KURAN KABI-Düşük ayar gümüşten mamül, ön yüzünde camii ve hilal desenleri barındıran Kuran-ı Kebir kabının arka yüzünde süleyman mührü ve kozalak figürleri stilize edilmiştir. 207 gram, 13 x 10 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    DÜŞÜK AYAR GÜMÜŞ KURAN KABI-Düşük ayar gümüşten mamül, ön yüzünde camii ve hilal desenleri barındıran Kuran-ı Kebir kabının arka yüzünde süleyman mührü ve kozalak figürleri stilize edilmiştir. 207 gram, 13 x 10 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TUĞRALI HAMAYIL-Gümüşten mamül, üçgen formunda olan ve zincir barındıran hamayılın gövde kısmı floral desenlerle dekore edilmiş olup, sallantılı üç Osmanlı parası ile süslenmiştir. Hamayılın iki tarafında Osmanlı tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 56 gram, Hamayıl: 6 x 4 cm, Zincirle: 42 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    OSMANLI TUĞRALI HAMAYIL-Gümüşten mamül, üçgen formunda olan ve zincir barındıran hamayılın gövde kısmı floral desenlerle dekore edilmiş olup, sallantılı üç Osmanlı parası ile süslenmiştir. Hamayılın iki tarafında Osmanlı tuğrası mevcuttur. Ölçü: 56 gram, Hamayıl: 6 x 4 cm, Zincirle: 42 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ BUHURDAN-Gümüşten mamül, alt kaidesi zarif desenlere, bitkisel motiflere ve kalp betimlemesine sahip olan buhurdan kozalak formunda olup açma kısımları kuş figürleri ile stilize edilmiştir.  Ölçü: 324 gram, 13 x 15 x 17 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    GÜMÜŞ BUHURDAN-Gümüşten mamül, alt kaidesi zarif desenlere, bitkisel motiflere ve kalp betimlemesine sahip olan buhurdan kozalak formunda olup açma kısımları kuş figürleri ile stilize edilmiştir. Ölçü: 324 gram, 13 x 15 x 17 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KAŞIK-Gümüşten mamül, Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahip, zarif işçilikli özel kutusunda ebat olarak büyük olan kaşık.  Ölçü: 84 gram, 20 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KAŞIK-Gümüşten mamül, Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahip, zarif işçilikli özel kutusunda ebat olarak büyük olan kaşık. Ölçü: 84 gram, 20 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÜÇLÜ KAŞIK-Gümüşten mamül, zarif formlu ve sahlı olan kaşıkların üzerleri üzüm ve asma yaprakları ile süslenmiş olup Sultan Abdülhmaid Han tuğraya sahiptir.  Ölçü: 100 gram, 16 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÜÇLÜ KAŞIK-Gümüşten mamül, zarif formlu ve sahlı olan kaşıkların üzerleri üzüm ve asma yaprakları ile süslenmiş olup Sultan Abdülhmaid Han tuğraya sahiptir. Ölçü: 100 gram, 16 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÜÇLÜ KAŞIK-Gümüşten mamül, üzerinde etnik desenler ve baklava dilimleri bulunduran zarif formlu ve sahlı kaşığın orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 11o gram, 16 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÜÇLÜ KAŞIK-Gümüşten mamül, üzerinde etnik desenler ve baklava dilimleri bulunduran zarif formlu ve sahlı kaşığın orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur. Ölçü: 11o gram, 16 cm.

    TLSold
  • SAVATLI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüşten mamül, kaşık kısmının arka yüzeyi ve tutamak kısmının ise ön ve arka yüzeyi tamamen savat işçiliği ile süslenmiş olup üzerleri altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Çok şık olan ve 5 adetten oluşan takımın damgası mevcuttur.  Ölçü: 370 gram, 20 cm

    Lot No: 81

    Lot: 81

    SAVATLI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüşten mamül, kaşık kısmının arka yüzeyi ve tutamak kısmının ise ön ve arka yüzeyi tamamen savat işçiliği ile süslenmiş olup üzerleri altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Çok şık olan ve 5 adetten oluşan takımın damgası mevcuttur. Ölçü: 370 gram, 20 cm

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK SETİ-Gümüşten mamül, gövde kısmı çizgi desenlerle, tutamak kısmı ise zarif mine işçiliğiyle bezenmiş çiçek figürüne sahip olan kaşıklar altın vermeyli olup 6 adetten oluşmaktadır ve özel kutusunun içerisinde yer almaktadır.  Ölçü: 132 gram, 13 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK SETİ-Gümüşten mamül, gövde kısmı çizgi desenlerle, tutamak kısmı ise zarif mine işçiliğiyle bezenmiş çiçek figürüne sahip olan kaşıklar altın vermeyli olup 6 adetten oluşmaktadır ve özel kutusunun içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 132 gram, 13 cm.

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK -Gümüşten mamül, çok şık forma ve süslemeye sahip olan kaşığın tutamak kısmı ve kaşık kısmı tamamen mavi renkte mineyle kaplanmış olup orta hattında damga barındırmaktadır.  Ölçü: 37 gram, 15 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK -Gümüşten mamül, çok şık forma ve süslemeye sahip olan kaşığın tutamak kısmı ve kaşık kısmı tamamen mavi renkte mineyle kaplanmış olup orta hattında damga barındırmaktadır. Ölçü: 37 gram, 15 cm.

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüşten mamül, çok şık forma ve süslemeye sahip olan kaşığın tutamak kısmı ve kaşık kısmı tamamen mor renkte mineyle kaplanmış olup orta hattında damga barındırmaktadır.  Ölçü: 37 gram, 15 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    MİNELİ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüşten mamül, çok şık forma ve süslemeye sahip olan kaşığın tutamak kısmı ve kaşık kısmı tamamen mor renkte mineyle kaplanmış olup orta hattında damga barındırmaktadır. Ölçü: 37 gram, 15 cm.

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ YUMURTA-Gümüşten mamül olan yumurtanın dış yüzü tamamen mine işçilii ile süslenmiş olup çok şık bir forma sahiptir.  Ölçü: 49 gram, 6 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    MİNELİ GÜMÜŞ YUMURTA-Gümüşten mamül olan yumurtanın dış yüzü tamamen mine işçilii ile süslenmiş olup çok şık bir forma sahiptir. Ölçü: 49 gram, 6 cm.

    TLSold
  • MİNELİ GÜMÜŞ YUMURTA-Gümüşten mamül olan yumurtanın dış yüzü tamamen mine işçilii ile süslenmiş olup çok şık bir forma sahiptir.  Ölçü: 49 gram, 6 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    MİNELİ GÜMÜŞ YUMURTA-Gümüşten mamül olan yumurtanın dış yüzü tamamen mine işçilii ile süslenmiş olup çok şık bir forma sahiptir. Ölçü: 49 gram, 6 cm.

    TLSold
  • MİNELİ BRONZ PEÇETELİK-Bronzdan mamül, gövde kısmı tamamen mine işçilikleriyle süslenmiş olan peçeteliğin üzeri hilal desenleri, yıldız ve bitki motifleriyle süslenmiş olup orta kısmında Osmanlı Tuğrasına sahiptir.  Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    MİNELİ BRONZ PEÇETELİK-Bronzdan mamül, gövde kısmı tamamen mine işçilikleriyle süslenmiş olan peçeteliğin üzeri hilal desenleri, yıldız ve bitki motifleriyle süslenmiş olup orta kısmında Osmanlı Tuğrasına sahiptir. Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜLAPDAN-Gümüşten mamül, gövde kısmı dilimlemiş ve çiçek figürleriyle süslenmiş olan gülapdanın özel kalem işçilikleri mevcut olup Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahiptir.  Ölçü: 214 gram, 19 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜLAPDAN-Gümüşten mamül, gövde kısmı dilimlemiş ve çiçek figürleriyle süslenmiş olan gülapdanın özel kalem işçilikleri mevcut olup Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahiptir. Ölçü: 214 gram, 19 cm.

    TLSold
  • OSMANLI TUĞRALI ZARF SETİ-Gümüşten mamül, üzerleri aznavur işçilkleri ile bezenmiş olan zarfların dalgalı motifleri mevcut olup Sultan Abdülhamid Han tuğrasına sahiptir ve üç adetten oluşmaktadır.  Ölçü: 104 gram, 6 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI TUĞRALI ZARF SETİ-Gümüşten mamül, üzerleri aznavur işçilkleri ile bezenmiş olan zarfların dalgalı motifleri mevcut olup Sultan Abdülhamid Han tuğrasına sahiptir ve üç adetten oluşmaktadır. Ölçü: 104 gram, 6 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ TELKARİ ZARF SETİ-Gümüşten mamül, çok zarif telkari işçiliğiyle bezenmiş olan zarfların üzeri çiçek ve kuş figürleriyle süslenmiş olup kulplara sahiptir.  Alt kısmında dört adet ayak barındıran zarflar 6 adetten oluşmaktadır.  Ölçü: 210 gram, 7 x 3 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    GÜMÜŞ TELKARİ ZARF SETİ-Gümüşten mamül, çok zarif telkari işçiliğiyle bezenmiş olan zarfların üzeri çiçek ve kuş figürleriyle süslenmiş olup kulplara sahiptir. Alt kısmında dört adet ayak barındıran zarflar 6 adetten oluşmaktadır. Ölçü: 210 gram, 7 x 3 cm.

    TLSold
  • TUĞRALI ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ZARFI-Özel Tuğra betimlemeli kutusunda aznavur işçilikli ve çiçek desenli zarflar gümüşten mamül olup Sultan Abdülhamid Han tuğrası barındırmaktadır. Özel kutusunda yer alan zarf takımının fincanları kuznetsov damgalıdır.  Ölçü: 72 gram, 5 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    TUĞRALI ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ZARFI-Özel Tuğra betimlemeli kutusunda aznavur işçilikli ve çiçek desenli zarflar gümüşten mamül olup Sultan Abdülhamid Han tuğrası barındırmaktadır. Özel kutusunda yer alan zarf takımının fincanları kuznetsov damgalıdır. Ölçü: 72 gram, 5 cm.

    TLSold
  • TUĞRALI ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ZARFI-Özel Tuğra betimlemeli kutusunda zarif işçilikli ve çiçek desenli zarflar gümüşten mamül olup Sultan Abdülhamid Han tuğrası barındırmaktadır. Özel kutusunda yer alan zarf takımının fincanlarından birisi değişiktir.  Ölçü: 65 gram, 5 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    TUĞRALI ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ZARFI-Özel Tuğra betimlemeli kutusunda zarif işçilikli ve çiçek desenli zarflar gümüşten mamül olup Sultan Abdülhamid Han tuğrası barındırmaktadır. Özel kutusunda yer alan zarf takımının fincanlarından birisi değişiktir. Ölçü: 65 gram, 5 cm.

    TLSold
  • TUĞRALI ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ZARFI-Özel kırmızı kadife devlet armalı kutusunda, zarif işçilikli ve örme desenli zarflar gümüşten mamül olup altın vermeylidir ve Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahiptir. Floral desenlerle süslenen porselenleri kuznetsov damgalıdır.  Ölçü: 28 gram, 6 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    TUĞRALI ÇİFT KAHVE FİNCANI VE ZARFI-Özel kırmızı kadife devlet armalı kutusunda, zarif işçilikli ve örme desenli zarflar gümüşten mamül olup altın vermeylidir ve Sultan Abdülhamid Han tuğraya sahiptir. Floral desenlerle süslenen porselenleri kuznetsov damgalıdır. Ölçü: 28 gram, 6 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, gövde kısmı tamamen savat işçiliği ile süslenmiş bitkisel motifleri barındıran çamçağın iç kısmında balık figürü yer almakta olup π. E. İnisiyaline sahiptir. Zarif kulbunun üst kısmına kuş figürü stilize edilmiştir. Ölçü: 46 gram, 7 x 3 cm

    Lot No: 94

    Lot: 94

    GÜMÜŞ SAVATLI ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, gövde kısmı tamamen savat işçiliği ile süslenmiş bitkisel motifleri barındıran çamçağın iç kısmında balık figürü yer almakta olup π. E. İnisiyaline sahiptir. Zarif kulbunun üst kısmına kuş figürü stilize edilmiştir. Ölçü: 46 gram, 7 x 3 cm

    TLSold
  • TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, gövde kısmı tamamen savat işçiliği ile süslenmiş; lale ve bitki motifleriyle dekore edilmiş olup ön yüzünde 'Ayasofya Camii' betimlemesine sahiptir ve orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 197 gram, 13.5 x 7 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, gövde kısmı tamamen savat işçiliği ile süslenmiş; lale ve bitki motifleriyle dekore edilmiş olup ön yüzünde 'Ayasofya Camii' betimlemesine sahiptir ve orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur. Ölçü: 197 gram, 13.5 x 7 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, gövde kısmı tamamen savat işçiliği ile süslenmiş bitkisel motifleri barındıran çamçağın iç kısmında balık figürü yer almakta olup 'Beyazıt Üniversitesi' betimlemesine sahiptir. Zarif kulbunun üst kısmına kuş figürü stilize edilmiştir. Ölçü: 175 gram, 13 x 7 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    GÜMÜŞ SAVATLI ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, gövde kısmı tamamen savat işçiliği ile süslenmiş bitkisel motifleri barındıran çamçağın iç kısmında balık figürü yer almakta olup 'Beyazıt Üniversitesi' betimlemesine sahiptir. Zarif kulbunun üst kısmına kuş figürü stilize edilmiştir. Ölçü: 175 gram, 13 x 7 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, etrafına savat işçilikle çevreleme süsleme yapılmış olup kulbunda çiçek figürü barındıran çamçak 1879 tarihlidir. Alt kısmında yazılar bulunan çamçağın damgası mevcuttur.  Ölçü: 275 gram, 14 x 7 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    GÜMÜŞ SAVATLI ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, etrafına savat işçilikle çevreleme süsleme yapılmış olup kulbunda çiçek figürü barındıran çamçak 1879 tarihlidir. Alt kısmında yazılar bulunan çamçağın damgası mevcuttur. Ölçü: 275 gram, 14 x 7 cm.

    TLSold
  • TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, etrafı bitkisel motiflerle çevrelenen süslemeye sahip olan çamçağın orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası yer almaktadır ve kulp üzerinde kuş figürü stilize edilmiştir.  Ölçü: 259 gram, 13 x 7 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-Gümüşten mamül, etrafı bitkisel motiflerle çevrelenen süslemeye sahip olan çamçağın orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası yer almaktadır ve kulp üzerinde kuş figürü stilize edilmiştir. Ölçü: 259 gram, 13 x 7 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ŞERBETLİK-Gümüşten mamül, gövde kısmı yoğun kalem işçilikleri ile süslenip, asma yaprakları, üzüm salkımları, lale, karanfil ve çiçek motifleri ile dekore edilmiştir. Zarif ayaklara sahip olan şerbetlikte Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 334 gram, 12.5 x 8 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ŞERBETLİK-Gümüşten mamül, gövde kısmı yoğun kalem işçilikleri ile süslenip, asma yaprakları, üzüm salkımları, lale, karanfil ve çiçek motifleri ile dekore edilmiştir. Zarif ayaklara sahip olan şerbetlikte Sultan II. Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur. Ölçü: 334 gram, 12.5 x 8 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT TATLILIK-Gümüşten mamül, gövde kısmı kalem işçiliği kullanılarak tasarlanan ve floral desenlerle süslenen tatlılıkların tuğrası mevcut olup dört zarif ayağa sahiptir. Ölçü: 514 gram, 10 x 8 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT TATLILIK-Gümüşten mamül, gövde kısmı kalem işçiliği kullanılarak tasarlanan ve floral desenlerle süslenen tatlılıkların tuğrası mevcut olup dört zarif ayağa sahiptir. Ölçü: 514 gram, 10 x 8 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ŞEKERLİK-Gümüşten mamül, iki yanında karşılıklı çok zarif kulpları olan ve bitkisel motifli çevre ve ayaklara sahip olan şekerliklerin orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 668 gram, 18 x 5 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ŞEKERLİK-Gümüşten mamül, iki yanında karşılıklı çok zarif kulpları olan ve bitkisel motifli çevre ve ayaklara sahip olan şekerliklerin orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur. Ölçü: 668 gram, 18 x 5 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ÇEREZLİK-Gümüşten mamül, dış kısmı çevreleme süselemeye sahip olan çerezliklerin orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 188 gram, 13 x 13 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ÇEREZLİK-Gümüşten mamül, dış kısmı çevreleme süselemeye sahip olan çerezliklerin orta hattında Sultan Abdülhamid Han tuğrası mevcuttur. Ölçü: 188 gram, 13 x 13 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT ÇEREZLİK-Gümüşten mamül, İç yüzeyleri Aznavur işi ile desenli olan çerezlikler çift olup orta hatlarında tuğraya sahiptir.  Ölçü: 160 gram, 13 x 13 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT ÇEREZLİK-Gümüşten mamül, İç yüzeyleri Aznavur işi ile desenli olan çerezlikler çift olup orta hatlarında tuğraya sahiptir. Ölçü: 160 gram, 13 x 13 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇEREZLİK-Gümüşten mamül, dış yüzü bitkisel ve etnik motiflerle çevrelenmiş ve süslenmiş olan çerezlik büyük ebatlıdır ve orta hattında tuğraya sahiptir.  Ölçü: 212 gram, 18 x 18  cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇEREZLİK-Gümüşten mamül, dış yüzü bitkisel ve etnik motiflerle çevrelenmiş ve süslenmiş olan çerezlik büyük ebatlıdır ve orta hattında tuğraya sahiptir. Ölçü: 212 gram, 18 x 18 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TEPSİ-Gümüşten mamül, çevresi tamamen bitkisel motiflerle süslenmiş olan ve zarif iki kulbu bulunan tepsinin iç kısmında tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 1261 gram, 57 x 35 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TEPSİ-Gümüşten mamül, çevresi tamamen bitkisel motiflerle süslenmiş olan ve zarif iki kulbu bulunan tepsinin iç kısmında tuğrası mevcuttur. Ölçü: 1261 gram, 57 x 35 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI HAMAM TASI-Gümüşten mamül, iç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 302 gram, 19 x 2 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI HAMAM TASI-Gümüşten mamül, iç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur. Ölçü: 302 gram, 19 x 2 cm.

    TLSold
  • SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AYNA -Gümüşten mamül, etrafı dalgalı çevrelemeye sahip olan ve yüzeyi tamamen bitkisel motifler, çiçek ve kozalak figürleriyle betimlenmiş aynanın Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur.  Ölçü: 20 x 20 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    SULTAN ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AYNA -Gümüşten mamül, etrafı dalgalı çevrelemeye sahip olan ve yüzeyi tamamen bitkisel motifler, çiçek ve kozalak figürleriyle betimlenmiş aynanın Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur. Ölçü: 20 x 20 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MİNELİ GÜZELLİK SETİ-Gümüşten mamül, üzerleri çok zarif ve kusursuz floral desenlerle donatılan ve mine işçiliğini barındıran set ayna, tarak ve iki farklı fırça olmak üzere 4 parçadan oluşmaktadır ve ingiliz gümüş damgaları mevcuttur.  Ölçü: Ayna: 25 x 14 cm, Tarak: 17.5 x 4 , Büyük Fırça: 22 x 7 cm, Küçük Fırça: 16 x 4 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    GÜMÜŞ MİNELİ GÜZELLİK SETİ-Gümüşten mamül, üzerleri çok zarif ve kusursuz floral desenlerle donatılan ve mine işçiliğini barındıran set ayna, tarak ve iki farklı fırça olmak üzere 4 parçadan oluşmaktadır ve ingiliz gümüş damgaları mevcuttur. Ölçü: Ayna: 25 x 14 cm, Tarak: 17.5 x 4 , Büyük Fırça: 22 x 7 cm, Küçük Fırça: 16 x 4 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ İRAN İŞİ VAZO-Gümüşten mamül, dış orta hattı gül ve lale betimlemeleri ve bitkisel motifleri barındıran vazonun 84 damgası mevcuttur.  Ölçü: 200 gram, 20 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    GÜMÜŞ İRAN İŞİ VAZO-Gümüşten mamül, dış orta hattı gül ve lale betimlemeleri ve bitkisel motifleri barındıran vazonun 84 damgası mevcuttur. Ölçü: 200 gram, 20 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ İRAN İŞİ VAZO-Gümüşten mamül, dış yüzey orta hattı kabartmalı bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslenmiş olan vazonun 84 damgası mevcuttur.  Ölçü: 424 gram, 24 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    GÜMÜŞ İRAN İŞİ VAZO-Gümüşten mamül, dış yüzey orta hattı kabartmalı bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslenmiş olan vazonun 84 damgası mevcuttur. Ölçü: 424 gram, 24 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ İRAN İŞİ VAZO-Gümüşten mamül, vazo üst kısmı dalgalı süslemeye ve dış yüzeyi tamamen kabartmalı floral desenlere ve bitkisel motiflere sahip olan vazo 84 damgalıdır.  Ölçü: 982 gram, 28 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    GÜMÜŞ İRAN İŞİ VAZO-Gümüşten mamül, vazo üst kısmı dalgalı süslemeye ve dış yüzeyi tamamen kabartmalı floral desenlere ve bitkisel motiflere sahip olan vazo 84 damgalıdır. Ölçü: 982 gram, 28 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ İRAN İŞİ TUZLUK TAKIMI-Gümüşten mamül, tuzlukların bütün yüzeyi ve kapak üstü yoğun floral desenlerle süslenmiş olup 84 damgasına sahiptir.  Ölçü: 816 gram, 22 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    GÜMÜŞ İRAN İŞİ TUZLUK TAKIMI-Gümüşten mamül, tuzlukların bütün yüzeyi ve kapak üstü yoğun floral desenlerle süslenmiş olup 84 damgasına sahiptir. Ölçü: 816 gram, 22 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ HİNT ÇAYDANLIK-Gümüşten mamül, üzeri kabartmalı insan figürleri, çift başlı kartal ve bitkisel motiflerle süslenmiş olan çaydanlığın fil betimlemeli zarif tutamağı mevcut olup hint yapımıdır.  Ölçü: 930 gram.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    GÜMÜŞ HİNT ÇAYDANLIK-Gümüşten mamül, üzeri kabartmalı insan figürleri, çift başlı kartal ve bitkisel motiflerle süslenmiş olan çaydanlığın fil betimlemeli zarif tutamağı mevcut olup hint yapımıdır. Ölçü: 930 gram.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI KEMER-Gümüşten mamül, 13 parçadan oluşan ve her parçasında savat işçiliği kullanılarak çiçek figürünün betimlendiği dalgalı forma sahiptir ve yazılıdır.  Ölçü: 232 gram, 90 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    GÜMÜŞ SAVATLI KEMER-Gümüşten mamül, 13 parçadan oluşan ve her parçasında savat işçiliği kullanılarak çiçek figürünün betimlendiği dalgalı forma sahiptir ve yazılıdır. Ölçü: 232 gram, 90 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ DEVLET ARMALI KEMER-Gümüşten mamül, 21 parça halkadan oluşan ve her halkası kabartma yıldız figürleriyle süslenen kemerin açma-kapama kısmı devlet armasıyla stile edilmiş olup sallantılı püsküle sahiptir.  Ölçü: 358 gram, 95 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    GÜMÜŞ DEVLET ARMALI KEMER-Gümüşten mamül, 21 parça halkadan oluşan ve her halkası kabartma yıldız figürleriyle süslenen kemerin açma-kapama kısmı devlet armasıyla stile edilmiş olup sallantılı püsküle sahiptir. Ölçü: 358 gram, 95 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI KEMER-Deri üzeri gümüş süslemeyle tasarlanmış olan kemerin üzeri savat işçiliğiyle süslenmiş olup kubbe formlarıyla, hayvan ve bitki motifleriyle ve ay yıldız figürüyle betimlenmiştir.  Ölçü: 100 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    GÜMÜŞ SAVATLI KEMER-Deri üzeri gümüş süslemeyle tasarlanmış olan kemerin üzeri savat işçiliğiyle süslenmiş olup kubbe formlarıyla, hayvan ve bitki motifleriyle ve ay yıldız figürüyle betimlenmiştir. Ölçü: 100 cm.

    TLSold
  • MERCANLI BRONZ ÜZERİ TOMBAK KEMER TOKASI-Bronz üzeri tombaktan mamül, üzeri kabartmalı desenlerle ve yoğun süslemelerle mevcut olan tokanın üzeri fıstık mercanlarla süslenmiş olup iki parçadan oluşmaktadır ve kallavi ebattadır.  Ölçü: 22 x 12 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    MERCANLI BRONZ ÜZERİ TOMBAK KEMER TOKASI-Bronz üzeri tombaktan mamül, üzeri kabartmalı desenlerle ve yoğun süslemelerle mevcut olan tokanın üzeri fıstık mercanlarla süslenmiş olup iki parçadan oluşmaktadır ve kallavi ebattadır. Ölçü: 22 x 12 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ KEMER YANI PARA KESESİ -Deri kumaşın üzeri gümüşten mamül olan kesenin üzeri savat işçiliğiyle süslenmiş olup kadın figürüne ve                sahiptir.  Ölçü: 11 x 9 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    GÜMÜŞ KEMER YANI PARA KESESİ -Deri kumaşın üzeri gümüşten mamül olan kesenin üzeri savat işçiliğiyle süslenmiş olup kadın figürüne ve sahiptir. Ölçü: 11 x 9 cm.

    TLSold
  • OSMANLI GÜMÜŞ ALINLIK-Kumaş üzeri gümüşten mamül edilen alınlığın etnik desenleri mevcut olup sallantılı osmanlı paraları ile süslenmiştir.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    OSMANLI GÜMÜŞ ALINLIK-Kumaş üzeri gümüşten mamül edilen alınlığın etnik desenleri mevcut olup sallantılı osmanlı paraları ile süslenmiştir.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI KAFKAS KIYAFETİ-Kumaş üzeri gümüş düğmelerle tasarlanan kıyafet zarif savat işçiliği ile stilize edilmiş olup açma-kapama bölümü değerli taşlarla süslenmiştir.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    GÜMÜŞ SAVATLI KAFKAS KIYAFETİ-Kumaş üzeri gümüş düğmelerle tasarlanan kıyafet zarif savat işçiliği ile stilize edilmiş olup açma-kapama bölümü değerli taşlarla süslenmiştir.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SALLANTILI ZURNA-Gövdesi ahşaptan mamül olan ve içten geçirmeli gümüş sallantılı süslemelerden oluşan zurnanın halka formları mevcut olup her halkada bir yaprak figürünü barındırmıştır ve yarı değerli taşlarla süslenmiştir.  Ölçü: 33 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    GÜMÜŞ SALLANTILI ZURNA-Gövdesi ahşaptan mamül olan ve içten geçirmeli gümüş sallantılı süslemelerden oluşan zurnanın halka formları mevcut olup her halkada bir yaprak figürünü barındırmıştır ve yarı değerli taşlarla süslenmiştir. Ölçü: 33 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ SAVATLI KAMÇI SAPI-Gümüşten mamül, üzeri savat işçiliği ile süslenmiş olan kamçı sapının etnik desenleri mevcuttur.  Ölçü: 126 gram, 42 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    GÜMÜŞ SAVATLI KAMÇI SAPI-Gümüşten mamül, üzeri savat işçiliği ile süslenmiş olan kamçı sapının etnik desenleri mevcuttur. Ölçü: 126 gram, 42 cm.

    TLSold
  • SAVATLI HANÇER-Gümüş kulplu ve etnik desenli hançerin zarif savat işçiliği ve bitkisel motifleri mevcuttur.  Ölçü: 22 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    SAVATLI HANÇER-Gümüş kulplu ve etnik desenli hançerin zarif savat işçiliği ve bitkisel motifleri mevcuttur. Ölçü: 22 cm.

    TLSold
  • OSMANLI MERCANLI HANÇER-Gümüş kabzalı ve kınlı, çelik gövdeli hançerin üzerinde altın ve gümüş ile kakma tekniği kullanılarak eski Türkçe ibare yazılmıştır. Kabzasının ve kınının ön yüzeyi damla mercan ve habbe firuzelerle süslenmiştir. Arka yüzleri kabartmalı çiçek ve bitkisel motiflerle tezyin edilmiş mini hançer.  Ölçü: 15 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    OSMANLI MERCANLI HANÇER-Gümüş kabzalı ve kınlı, çelik gövdeli hançerin üzerinde altın ve gümüş ile kakma tekniği kullanılarak eski Türkçe ibare yazılmıştır. Kabzasının ve kınının ön yüzeyi damla mercan ve habbe firuzelerle süslenmiştir. Arka yüzleri kabartmalı çiçek ve bitkisel motiflerle tezyin edilmiş mini hançer. Ölçü: 15 cm.

    TLSold
  • OSMANLI YATAĞAN-Üzeri Amali sahibi; Amine Abdullah oğlu Muhammed Mehmet Ali Ağa yazılı olan yatağanın üzeri tamamen altın işleme ile süslenmiş olup sol başta yazı ve 1806  tarihi barındırmaktadır. Yatağan 'Ey gönül bir can için her cana minnet eyleme. Minnet-i dünya için Sultan'a minnet eyleme yazılıdır.  Ölçü: 75 cm. (Eskiden sap kısmında bir çatlak meydana gelmiştir.)

    Lot No: 125

    Lot: 125

    OSMANLI YATAĞAN-Üzeri Amali sahibi; Amine Abdullah oğlu Muhammed Mehmet Ali Ağa yazılı olan yatağanın üzeri tamamen altın işleme ile süslenmiş olup sol başta yazı ve 1806 tarihi barındırmaktadır. Yatağan 'Ey gönül bir can için her cana minnet eyleme. Minnet-i dünya için Sultan'a minnet eyleme yazılıdır. Ölçü: 75 cm. (Eskiden sap kısmında bir çatlak meydana gelmiştir.)

    TLSold
  • ALTIN KAKMA OSMANLI PİŞTOV-Üst yüzey tamamen kusursuz altın işçilikleriyle süslenmiş, alt kabza gümüş ve gümüş işlemeli olan piştovun uç kısmı oyma süslemeye sahiptir. Altın kakmasında şemse figürü barındıran ve çok iyi kondüsyona sahip olan afyon işi piştov; koleksiyonluk bir  eserdir.  Ölçü: 28 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    ALTIN KAKMA OSMANLI PİŞTOV-Üst yüzey tamamen kusursuz altın işçilikleriyle süslenmiş, alt kabza gümüş ve gümüş işlemeli olan piştovun uç kısmı oyma süslemeye sahiptir. Altın kakmasında şemse figürü barındıran ve çok iyi kondüsyona sahip olan afyon işi piştov; koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 28 cm.

    TLSold
  • MİNELİ RUS KAMA-Gümüş üzeri altın vermeyli gövdenin üzeri yoğun ve kusursuz mine işçilikleriyle bezenmiş olup floral desenlerle süslenmiştir. Kın arkası lale motifleri ve salkımlarla betimlenmiş olan kama 1980'lere aittir.  Ölçü: 62 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    MİNELİ RUS KAMA-Gümüş üzeri altın vermeyli gövdenin üzeri yoğun ve kusursuz mine işçilikleriyle bezenmiş olup floral desenlerle süslenmiştir. Kın arkası lale motifleri ve salkımlarla betimlenmiş olan kama 1980'lere aittir. Ölçü: 62 cm.

    TLSold
  • KATALİNLİ BASTON-Ucu katalinli olup tutamağı kuş figürü ile betimlenmiş olan baston gül ağacından mamüldür.  Ölçü: 85 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    KATALİNLİ BASTON-Ucu katalinli olup tutamağı kuş figürü ile betimlenmiş olan baston gül ağacından mamüldür. Ölçü: 85 cm.

    TLSold
  • SIKMA KEHRİBAR BASTON-Tutamağı haresiz sıkma kehribardan oluşan baston gül ağacından mamül olup vatos balığı derisi ile süslenmiştir.   Ölçü: 95 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    SIKMA KEHRİBAR BASTON-Tutamağı haresiz sıkma kehribardan oluşan baston gül ağacından mamül olup vatos balığı derisi ile süslenmiştir. Ölçü: 95 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ DEVE FİGÜRÜ-Gümüşten mamül olan deve figürü altın vermeyle zenginleştirilmiş olup üzeri habbe mercanlarla süslenmiştir. Şık bir formu olan devenin kaidesi mevcuttur.  Ölçü: 16 x 23 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    GÜMÜŞ DEVE FİGÜRÜ-Gümüşten mamül olan deve figürü altın vermeyle zenginleştirilmiş olup üzeri habbe mercanlarla süslenmiştir. Şık bir formu olan devenin kaidesi mevcuttur. Ölçü: 16 x 23 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MİNELİ TELKARİ ARABA -Gümüşten mamül olan araba telkari işçiliği ve altın vermeyle süslenmiştir. Çok renkli mine işçilikleriyle zenginleştirilen arabada tavus kuşu ve çiçek figürü dekore edilmiştir.  Ölçü: 270 gram, 16 x 7 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    GÜMÜŞ MİNELİ TELKARİ ARABA -Gümüşten mamül olan araba telkari işçiliği ve altın vermeyle süslenmiştir. Çok renkli mine işçilikleriyle zenginleştirilen arabada tavus kuşu ve çiçek figürü dekore edilmiştir. Ölçü: 270 gram, 16 x 7 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SAVATLI KAMÇI-Gövde kısmı deriden mamül, sap kısmı gümüşten mamül ve kusursuz savat işçiliğine sahip; nadir rastlanacak ebatta zincirli Osmanlı kamçı.  Ölçü: 78 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    OSMANLI SAVATLI KAMÇI-Gövde kısmı deriden mamül, sap kısmı gümüşten mamül ve kusursuz savat işçiliğine sahip; nadir rastlanacak ebatta zincirli Osmanlı kamçı. Ölçü: 78 cm.

    TLSold
  • TOLEDO KILIÇ-İspanyada Endülüs emevilerinin tasarımının kullanıldığı Toledo kılıç çelik üzeri zarif işçiliklerle bezenmiştir. 1950'ler.  Ölçü: 77 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    TOLEDO KILIÇ-İspanyada Endülüs emevilerinin tasarımının kullanıldığı Toledo kılıç çelik üzeri zarif işçiliklerle bezenmiştir. 1950'ler. Ölçü: 77 cm.

    TLSold
  •  OSMANLI 2. DERECE NİŞAN VE ŞEMSESİ-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 tarihli. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların ortasında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşlar üzerinde altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” sözleri yer almaktadır.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    OSMANLI 2. DERECE NİŞAN VE ŞEMSESİ-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 tarihli. 1851 senesinde Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmaya başlanan bu nişanların ortasında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşlar üzerinde altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” sözleri yer almaktadır.

    TLSold
  • OSMANLI ŞEFKAT NİŞANI-Şefkat Nişanı, Sultan II. Abdülhamid Han tarafından hayır ve yardım işlerinde başarılı olan kadınlara verilmek üzere  ihdas edilen nişandır. ALtından mamül nişanın ortasında tuğrası mevcuttur  ve etrafı sonradan süsleme amaçlı elmaslarla çevrelenen  nişan beş kenarlı yıldız formuna sahip  olup kolları mine işçiliği ile süslenmiştir.  Ölçü: 7 x 5 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    OSMANLI ŞEFKAT NİŞANI-Şefkat Nişanı, Sultan II. Abdülhamid Han tarafından hayır ve yardım işlerinde başarılı olan kadınlara verilmek üzere ihdas edilen nişandır. ALtından mamül nişanın ortasında tuğrası mevcuttur ve etrafı sonradan süsleme amaçlı elmaslarla çevrelenen nişan beş kenarlı yıldız formuna sahip olup kolları mine işçiliği ile süslenmiştir. Ölçü: 7 x 5 cm.

    TLSold
  • ÇANAKKALE MADALYA-Çanakkale'de başarı gösteren asker ve rütbelilere verilen madalya gümüşten mamül olup alman yapımıdır. Ölçü: 5 x 5 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    ÇANAKKALE MADALYA-Çanakkale'de başarı gösteren asker ve rütbelilere verilen madalya gümüşten mamül olup alman yapımıdır. Ölçü: 5 x 5 cm.

    TLSold
  • ELMASLI HİLAL BROŞ-Hilal figürünün betimlenildiği broş 8 ayar altından mamül olup takribi olarak 1.5 ct elmaslarla süslenmiştir.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    ELMASLI HİLAL BROŞ-Hilal figürünün betimlenildiği broş 8 ayar altından mamül olup takribi olarak 1.5 ct elmaslarla süslenmiştir.

    TLSold
  • ELMAS KÜPE-Çiçek figürünün betimlenildiği küpe 8 ayar altından mamül olup takribi 1 ct elmaslarla süslenmiştir.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    ELMAS KÜPE-Çiçek figürünün betimlenildiği küpe 8 ayar altından mamül olup takribi 1 ct elmaslarla süslenmiştir.

    TLSold
  • GÜMÜŞ MİNELİ ENFİYE KUTUSU-Gümüşten mamül olan ve altın vermey ile süslenen kutunun dış yüzeyi mine işçiliği ile stilize edilmiş olup manzara betimlemesi mevcuttur.  Ölçü: 5 x 5 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    GÜMÜŞ MİNELİ ENFİYE KUTUSU-Gümüşten mamül olan ve altın vermey ile süslenen kutunun dış yüzeyi mine işçiliği ile stilize edilmiş olup manzara betimlemesi mevcuttur. Ölçü: 5 x 5 cm.

    TLSold
  • GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüş kasa, world time clock isviçre imalatlı olan saat 6 tane dünya saatini aynı anda gösterip 6 farklı kadran ve akar saniyeye sahiptir. Kadran içi altın yaldız işlemelidir. 1930'lar.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüş kasa, world time clock isviçre imalatlı olan saat 6 tane dünya saatini aynı anda gösterip 6 farklı kadran ve akar saniyeye sahiptir. Kadran içi altın yaldız işlemelidir. 1930'lar.

    TLSold
  • GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüş, Sultan Abdülaziz Han betimlemeli anahtarlı cep saati.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüş, Sultan Abdülaziz Han betimlemeli anahtarlı cep saati.

    TLSold
  • LONGİNES SAAT-Conquest automatic vintage saat. Orijinal yeşil balık damgalı.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    LONGİNES SAAT-Conquest automatic vintage saat. Orijinal yeşil balık damgalı.

    TLSold
  • BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-Bronzdan mamül olan, zarif tutamağa ve ayahlara sahip olan mücevher kutusu bizoteli cam işçiliklidir. Ölçü: 10 x 8 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-Bronzdan mamül olan, zarif tutamağa ve ayahlara sahip olan mücevher kutusu bizoteli cam işçiliklidir. Ölçü: 10 x 8 cm.

    TLSold
  • BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-Bronzdan mamül olan ve dört zarif ayaktan oluşan kutunun iç yüzeyi bordo kadife döşemeyle kaplanmış olup etnik desenli kapak ve çevrelemeye sahiptir. Bizoteli cam kesimi stilize edilen mücevher kutusunun anahtarı mevcuttur.  Ölçü: 17 x 11 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-Bronzdan mamül olan ve dört zarif ayaktan oluşan kutunun iç yüzeyi bordo kadife döşemeyle kaplanmış olup etnik desenli kapak ve çevrelemeye sahiptir. Bizoteli cam kesimi stilize edilen mücevher kutusunun anahtarı mevcuttur. Ölçü: 17 x 11 cm.

    TLSold
  • BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-Bronzdan mamül olan ve dört zarif ayaktan oluşan kutunun iç yüzeyi saten döşemeyle kaplanmış olup iki kattan oluşmaktadır. Bizoteli cam stilize edilen mücevher kutusunun çok şık bir formu mevcuttur.  Ölçü: 17 x 13 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-Bronzdan mamül olan ve dört zarif ayaktan oluşan kutunun iç yüzeyi saten döşemeyle kaplanmış olup iki kattan oluşmaktadır. Bizoteli cam stilize edilen mücevher kutusunun çok şık bir formu mevcuttur. Ölçü: 17 x 13 cm.

    TLSold
  • TOMBAK KEMER FREGMANLARI-Tombaktan mamül, çok zarif desenlere ve forma sahip olan fregmanlar kabartmalı süslemelerle dekore edilmiştir.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    TOMBAK KEMER FREGMANLARI-Tombaktan mamül, çok zarif desenlere ve forma sahip olan fregmanlar kabartmalı süslemelerle dekore edilmiştir.

    TLSold
  • VARAKLI KAVUKLUK-Ahşaptan mamül, iki kattan oluşan ve kat arasında zarif işçilkleri barındıran kavukluk altın varakla zenginleştirilmiş olup şık bitkisel desenlere sahiptir.  Ölçü: 70 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    VARAKLI KAVUKLUK-Ahşaptan mamül, iki kattan oluşan ve kat arasında zarif işçilkleri barındıran kavukluk altın varakla zenginleştirilmiş olup şık bitkisel desenlere sahiptir. Ölçü: 70 cm.

    TLSold
  • İPEK ÜZERİ İŞLEME HAT LEVHA-Akil isen kıl namazın çün saadet tacıdır, Sen namazı şöyle bil ki mü'minin miracıdır.' yazılı levha.  Ölçü: İçten içe çerçevesiz 95 x 56 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    İPEK ÜZERİ İŞLEME HAT LEVHA-Akil isen kıl namazın çün saadet tacıdır, Sen namazı şöyle bil ki mü'minin miracıdır.' yazılı levha. Ölçü: İçten içe çerçevesiz 95 x 56 cm.

    TLSold
  • OSMANLI HAT LEVHA-Vecihi ketebeli, Beyaz saten üzerine kırmızı ip ile dokunmuş fetih suresi yazılı levha. Ölçü: 58 x 42.5 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    OSMANLI HAT LEVHA-Vecihi ketebeli, Beyaz saten üzerine kırmızı ip ile dokunmuş fetih suresi yazılı levha. Ölçü: 58 x 42.5 cm.

    TLSold
  • HİLYE-İ ŞERİF -Sülüs-Nesih hatta sahip,Hicri 1428 tarihli hattat Muhammed Asri Yemeni, Hilye-i Şerif. Ölçü: İçten içe çerçevesiz 70 x 46 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    HİLYE-İ ŞERİF -Sülüs-Nesih hatta sahip,Hicri 1428 tarihli hattat Muhammed Asri Yemeni, Hilye-i Şerif. Ölçü: İçten içe çerçevesiz 70 x 46 cm.

    TLSold
  • HATTAT HAFIZ-Hattat Hafız tarafından yazılan 'Osmanlı Tuğrası' formunda Celi Sülüs hat. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 49 x 33 cm, Çerçeveli: 59 x 37 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    HATTAT HAFIZ-Hattat Hafız tarafından yazılan 'Osmanlı Tuğrası' formunda Celi Sülüs hat. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 49 x 33 cm, Çerçeveli: 59 x 37 cm.

    TLSold
  • OSMANLI İLKOKUL DİPLOMASI-Çelenk içerisinde devlet armalı osmanlı ilkokul diploması çerçeve içerisindedir.  Ölçü: 50 x 34 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    OSMANLI İLKOKUL DİPLOMASI-Çelenk içerisinde devlet armalı osmanlı ilkokul diploması çerçeve içerisindedir. Ölçü: 50 x 34 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TAPU BELGESİ-Devlet armalı ve Sultan Abdülhamid Han tuğralı tapu çerçeve içerisindedir.  Ölçü: 60 x 37.5 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    OSMANLI ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TAPU BELGESİ-Devlet armalı ve Sultan Abdülhamid Han tuğralı tapu çerçeve içerisindedir. Ölçü: 60 x 37.5 cm.

    TLSold
  • OSMANLI ZÜLHİCCE-Edirne’de Ahmed Nazmi Efendi’ye olan borçların ödenmesine dair mahkeme ilanı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 74 x 47 cm, Çerçeveli: 83 x 55 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    OSMANLI ZÜLHİCCE-Edirne’de Ahmed Nazmi Efendi’ye olan borçların ödenmesine dair mahkeme ilanı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 74 x 47 cm, Çerçeveli: 83 x 55 cm.

    TLSold
  • 36 PADİŞAH PORTRESİ VE HAYAT HİKAYELERİ-Osmanlı hanedanlığına mensup 36 tane padişahın portre ve hayat hikayeleri. 1950’ler. Ölçü: 96 x 67 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    36 PADİŞAH PORTRESİ VE HAYAT HİKAYELERİ-Osmanlı hanedanlığına mensup 36 tane padişahın portre ve hayat hikayeleri. 1950’ler. Ölçü: 96 x 67 cm.

    TLSold
  • İPEK VE YÜN ÜZERİ MİNYATÜR PANO-İpek ve yün karışımı üzerine minyatür el işleme. 1950'ler.  Ölçü: 65 x 52 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    İPEK VE YÜN ÜZERİ MİNYATÜR PANO-İpek ve yün karışımı üzerine minyatür el işleme. 1950'ler. Ölçü: 65 x 52 cm.

    TLSold
  • MEDRESE EĞİTİMİ-Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Gürcü ressam tarfından yapılmıştır.  Ölçü: 45.5 x 40.5 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    MEDRESE EĞİTİMİ-Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Gürcü ressam tarfından yapılmıştır. Ölçü: 45.5 x 40.5 cm.

    TLSold
  • YAŞLI ADAM ÇALGICI KADIN-Mukavva üzeri yağlıboya.  Ölçü: 37 x 28 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    YAŞLI ADAM ÇALGICI KADIN-Mukavva üzeri yağlıboya. Ölçü: 37 x 28 cm.

    TLSold
  • BORİS CİMŞİRAULİ-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. İstanbul Eminönü ve Yeni Camii konulu. Ölçü: 88 x 79 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    BORİS CİMŞİRAULİ-İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. İstanbul Eminönü ve Yeni Camii konulu. Ölçü: 88 x 79 cm.

    TLSold
  • İMZA OKUNAMADI-"Panoramik İstanbul" Kağıt üzeri suluboya. İmzalı. Ölçü: 118 x 39 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    İMZA OKUNAMADI-"Panoramik İstanbul" Kağıt üzeri suluboya. İmzalı. Ölçü: 118 x 39 cm.

    TLSold
  • VAHİT ARMAĞAN- 'İstanbul'. Suluboya. Vahit Armağan imzalı.  Ölçü: İçten içe, çerçevesiz 53 x 39 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    VAHİT ARMAĞAN- 'İstanbul'. Suluboya. Vahit Armağan imzalı. Ölçü: İçten içe, çerçevesiz 53 x 39 cm.

    TLSold
  • İDİL ŞENSOY-"Göl Manzaralı Seyir" Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı.  Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 69 x 49 cm, Çerçeveli: 84 x 64 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    İDİL ŞENSOY-"Göl Manzaralı Seyir" Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 69 x 49 cm, Çerçeveli: 84 x 64 cm.

    TLSold
  • ATATÜRK-Baskı. Ölçü: Çerçevesiz: 41 x 30 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    ATATÜRK-Baskı. Ölçü: Çerçevesiz: 41 x 30 cm.

    TLSold
  • Z. NADİROĞLU-"Atatürk" Karakalem. İmzalı.  Ölçü: İçten içe çerçevesiz 87 x 60 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Z. NADİROĞLU-"Atatürk" Karakalem. İmzalı. Ölçü: İçten içe çerçevesiz 87 x 60 cm.

    TLSold
  • İMZALI TABLO-"Atatürk" Kağıt üzeri guajboya. İmzalı. Çizimde Atatürk’ün başına takmış olduğu kalpak sebebiyle nadir rastlanan eserler arasında yer almaktadır.  Ölçü: Çerçevesiz 50 x 34 cm, Çerçeveli: 74 x 57 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    İMZALI TABLO-"Atatürk" Kağıt üzeri guajboya. İmzalı. Çizimde Atatürk’ün başına takmış olduğu kalpak sebebiyle nadir rastlanan eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: Çerçevesiz 50 x 34 cm, Çerçeveli: 74 x 57 cm.

    TLSold
  • ARA GÜLER-Çerçeveli Ara Güler fotoğrafı.  Ölçü: içten içe, çerçevesiz 44 x 34 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    ARA GÜLER-Çerçeveli Ara Güler fotoğrafı. Ölçü: içten içe, çerçevesiz 44 x 34 cm.

    TLSold
  • ŞADAN BEZEYİŞ-Baskı. Soyut çalışma.  Ölçü: İçten içe, çerçevesiz 64 x 54cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    ŞADAN BEZEYİŞ-Baskı. Soyut çalışma. Ölçü: İçten içe, çerçevesiz 64 x 54cm.

    TLSold
  • ŞADAN BEZEYİŞ-Baskı. Soyut çalışma.  Ölçü: İçten içe, çerçevesiz 64 x 54cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    ŞADAN BEZEYİŞ-Baskı. Soyut çalışma. Ölçü: İçten içe, çerçevesiz 64 x 54cm.

    TLSold
  • FİLİZ ÖNAL-"Soyut Kompozisyon" Tuval üzeri yağlıboya.  Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 98 x 69 cm, Çerçeveli: 104 x 74 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    FİLİZ ÖNAL-"Soyut Kompozisyon" Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 98 x 69 cm, Çerçeveli: 104 x 74 cm.

    TLSold
  • İNSİYALLİ TABLO-"İstanbul" Kağıt üzeri suluboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 58x42 cm, Çerçeveli: 76x60 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    İNSİYALLİ TABLO-"İstanbul" Kağıt üzeri suluboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 58x42 cm, Çerçeveli: 76x60 cm.

    TLSold
  • A. TURNER-"Evening" Kağıt üzeri suluboya. İmzalı.  Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 43x28 cm, Çerçeveli: 67x50 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    A. TURNER-"Evening" Kağıt üzeri suluboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 43x28 cm, Çerçeveli: 67x50 cm.

    TLSold
  • T.E. İNSİYALLİ TABLO-"Tekneler ve Cami" Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 24x18 cm, Çerçeveli: 33x27 cm.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    T.E. İNSİYALLİ TABLO-"Tekneler ve Cami" Tuval üzeri yağlıboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 24x18 cm, Çerçeveli: 33x27 cm.

    TLSold
  • P. LANDE-"Orman" Baskı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 22x17 cm, Çerçeveli: 31x24 cm.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    P. LANDE-"Orman" Baskı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 22x17 cm, Çerçeveli: 31x24 cm.

    TLSold
  • FRANCISCO DE GOYA -"La Nevada"  "El Invierno" (Karda av yürüyüşü) Baskı.  Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 25x23 cm, Çerçeveli: 36x30 cm.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    FRANCISCO DE GOYA -"La Nevada" "El Invierno" (Karda av yürüyüşü) Baskı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 25x23 cm, Çerçeveli: 36x30 cm.

    TLSold
  • SOYUT KOMPOZİSYON-Baskı.   Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 43x30 cm, Çerçeveli: 57x47 cm.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    SOYUT KOMPOZİSYON-Baskı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 43x30 cm, Çerçeveli: 57x47 cm.

    TLSold
  • İMZA OKUNAMADI-"Çocuk Portre" Kağıt üzeri guajboya. İmzalı.  Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 28x21 cm, Çerçeveli: 48x42 cm.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    İMZA OKUNAMADI-"Çocuk Portre" Kağıt üzeri guajboya. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 28x21 cm, Çerçeveli: 48x42 cm.

    TLSold
  • RAFET BAŞOKÇU-"Kadın Portre" Kağıt üzeri karakalem. İmzalı.  Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 35x21 cm, Çerçeveli: 45x30 cm.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    RAFET BAŞOKÇU-"Kadın Portre" Kağıt üzeri karakalem. İmzalı. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 35x21 cm, Çerçeveli: 45x30 cm.

    TLSold
  • ESKİ KANAVİÇE-Çerçeve içerisine alınmış olan örtü eski kanaviçe tekniği ile yapılmış olup çok şık etnik desenlere sahiptir.   Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 57x33 cm, Çerçeveli: 74x52 cm.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    ESKİ KANAVİÇE-Çerçeve içerisine alınmış olan örtü eski kanaviçe tekniği ile yapılmış olup çok şık etnik desenlere sahiptir. Ölçü: Çerçeve dahil olmadan: 57x33 cm, Çerçeveli: 74x52 cm.

    TLSold
  • SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT ÖRTÜ-Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisyalli, krem rengi ipek atlas kumaştan mamul, kare formlu örtülerin üzeri sırma ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. 20. yüzyıl başı.  Ölçü: 49 x 49 cm.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT ÖRTÜ-Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisyalli, krem rengi ipek atlas kumaştan mamul, kare formlu örtülerin üzeri sırma ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. 20. yüzyıl başı. Ölçü: 49 x 49 cm.

    TLSold
  • OSMANLI SARAY İŞİ YATAK ÖRTÜSÜ-Beyaz ipek saten üzerine yoğun sırma işçilikleriyle tezyin edilmiş, üzeri çiçek ve hizip gülleriyle süslenmiş, yatık sırma işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan, saray için özel olarak tasarlanış ve hazırlamış Osmanlı büyük ebatta koleksiyonluk yatak örtüsü. ölçü: 198 x 160 cm.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    OSMANLI SARAY İŞİ YATAK ÖRTÜSÜ-Beyaz ipek saten üzerine yoğun sırma işçilikleriyle tezyin edilmiş, üzeri çiçek ve hizip gülleriyle süslenmiş, yatık sırma işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan, saray için özel olarak tasarlanış ve hazırlamış Osmanlı büyük ebatta koleksiyonluk yatak örtüsü. ölçü: 198 x 160 cm.

    TLSold
  • EL İŞİ ÖRTÜ-Turkuaz saten kumaşın üzerine tasarlanmış olan motiflerde bitkisel desenler ve çiçek figürleri betimlenmiştir.  Ölçü: 104 x 104 cm.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    EL İŞİ ÖRTÜ-Turkuaz saten kumaşın üzerine tasarlanmış olan motiflerde bitkisel desenler ve çiçek figürleri betimlenmiştir. Ölçü: 104 x 104 cm.

    TLSold
  • OSMANLI HANIM SULTAN KIYAFETİ-Kumaş üzeri gümüş dokuma işçiliğine sahip, saray için özel tasarlanmış çok zarif üç etek formunda kıyafet.  Ölçü: 125 cm.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    OSMANLI HANIM SULTAN KIYAFETİ-Kumaş üzeri gümüş dokuma işçiliğine sahip, saray için özel tasarlanmış çok zarif üç etek formunda kıyafet. Ölçü: 125 cm.

    TLSold
  • HEREKE KUMAŞ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KAFTAN-Hereke kumaştan mamül, altın sırma işçiliklerine sahip, dokuma tezgahında özel dokunmuş kaftan.  Ölçü: 130 cm.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    HEREKE KUMAŞ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KAFTAN-Hereke kumaştan mamül, altın sırma işçiliklerine sahip, dokuma tezgahında özel dokunmuş kaftan. Ölçü: 130 cm.

    TLSold
  • SIRMA İŞÇİLİKLİ GECE GÖMLEĞİ-İpek ve yün karışımı, hereke tezgahlarında dokunmuş, altın sırma işçilikli ve püsküllü gece gömleği.  Ölçü: 75 x 62 cm.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    SIRMA İŞÇİLİKLİ GECE GÖMLEĞİ-İpek ve yün karışımı, hereke tezgahlarında dokunmuş, altın sırma işçilikli ve püsküllü gece gömleği. Ölçü: 75 x 62 cm.

    TLSold
  • SIRMALI PÜSKÜL-Yatağanları süslemek amacıyla kullanılan sırmalı püskül.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    SIRMALI PÜSKÜL-Yatağanları süslemek amacıyla kullanılan sırmalı püskül.

    TLSold
  • SIRMALI NAZARLIK-Doğal kökboya iplerle ve sırmayla tasarlanan nazarlık.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    SIRMALI NAZARLIK-Doğal kökboya iplerle ve sırmayla tasarlanan nazarlık.

    TLSold
  • SIRMALI TEKKE İŞİ TAKKE -Tekke işi takkenin dış yüzeyi lacivert kumaşla çevrelenerek süslenmiş olup gövdesi yoğun sırma işçilikleriyle stilize edilmiştir.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    SIRMALI TEKKE İŞİ TAKKE -Tekke işi takkenin dış yüzeyi lacivert kumaşla çevrelenerek süslenmiş olup gövdesi yoğun sırma işçilikleriyle stilize edilmiştir.

    TLSold
  • TEKKE İŞİ TAKKE

    Lot No: 188

    Lot: 188

    TEKKE İŞİ TAKKE

    TLSold
  • ALTIN SIRMALI TAKKE-Dış yüzeyi zarif motiflerle çevrelenmiş ve süslenmiş olan takkenin yoğun altın sırma işçiliği mevcuttur.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    ALTIN SIRMALI TAKKE-Dış yüzeyi zarif motiflerle çevrelenmiş ve süslenmiş olan takkenin yoğun altın sırma işçiliği mevcuttur.

    TLSold
  • OSMANLI KESE GRUBU-Osmanlı dönemi. El işçiliğiyle yapılmış cep saati ve armudiye için kullanılan 15 adetten oluşan kese grubu.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    OSMANLI KESE GRUBU-Osmanlı dönemi. El işçiliğiyle yapılmış cep saati ve armudiye için kullanılan 15 adetten oluşan kese grubu.

    TLSold