Lot: 1

Güncel Fiyat: 1.000 TL Açılış Fiyatı: 1.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

4 KİŞİLİK LANGERFELD DAMGALI PORSELEN KAHVE SETİ

Porselenden mamül, Alman Langrfeld damgası barındıran, 4 adet fincan ve 4 adet tabak olmak üzere 8 parçadan oluşan setin fincan ve tabaklarının kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. Ölçü: Fincan: 11 x 6 cm, Tabak: 14 cm.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • 4 KİŞİLİK LANGERFELD DAMGALI PORSELEN KAHVE SETİ-Porselenden mamül, Alman Langrfeld damgası barındıran, 4 adet fincan ve 4 adet tabak olmak üzere 8 parçadan oluşan setin fincan ve tabaklarının kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. 

Ölçü: Fincan: 11 x 6 cm, Tabak: 14 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    4 KİŞİLİK LANGERFELD DAMGALI PORSELEN KAHVE SETİ-Porselenden mamül, Alman Langrfeld damgası barındıran, 4 adet fincan ve 4 adet tabak olmak üzere 8 parçadan oluşan setin fincan ve tabaklarının kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. Ölçü: Fincan: 11 x 6 cm, Tabak: 14 cm.

    TLSatıldı
  • LANGRERFELD DAMGALI PORSELEN ÇAY SETİ-Porselenden mamül, Alman Langerfeld damgalı set Çaydanlık, Sütlük ve Şekerlik olmak üzere 3 parçadan oluşmakta olup zarif bir tasarıma ve altın dore işçiliklere sahiptir ve büyük ebatlıdır. 

Ölçü: Çaydanlık: 18 x 26 cm, Sütlük: 14 x 13 cm, Şekerlik: 11 x 14 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    LANGRERFELD DAMGALI PORSELEN ÇAY SETİ-Porselenden mamül, Alman Langerfeld damgalı set Çaydanlık, Sütlük ve Şekerlik olmak üzere 3 parçadan oluşmakta olup zarif bir tasarıma ve altın dore işçiliklere sahiptir ve büyük ebatlıdır. Ölçü: Çaydanlık: 18 x 26 cm, Sütlük: 14 x 13 cm, Şekerlik: 11 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • TABAKLI VE KAPAKLI PORSELEN SAHLEPLİK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kapak, gövde ve tabak olmak üzere 3 parça. Gül figürlü tutamağa sahip kapağı ve büyük ebatlı tabağı bulunan kulplu sahleplik dalgalı formlu bir tasarıma sahip olup, yoğun floral desenlerle dekore edilmiştir. 

Ölçü: Sahleplik: 14 x 14 cm, Tabak: 17 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    TABAKLI VE KAPAKLI PORSELEN SAHLEPLİK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kapak, gövde ve tabak olmak üzere 3 parça. Gül figürlü tutamağa sahip kapağı ve büyük ebatlı tabağı bulunan kulplu sahleplik dalgalı formlu bir tasarıma sahip olup, yoğun floral desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: Sahleplik: 14 x 14 cm, Tabak: 17 cm.

    TLSatıldı
  • İNGİLİZ DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI TAKIMI-5 adet fincan 5 adet altlık olmak üzere 10 parça takım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. İngiliz damgalı. Dalgalı formda tasarlanan; bordürleri altın yaldızla süslendirilmiş olan takımın yüzeyi bordo renkli olup; çok renkli çiçek motifleriyle tezyin edilmiştir. 

Ölçü: Fincan: 11 x 5 cm, Altlık: 13 x 13 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    İNGİLİZ DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI TAKIMI-5 adet fincan 5 adet altlık olmak üzere 10 parça takım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. İngiliz damgalı. Dalgalı formda tasarlanan; bordürleri altın yaldızla süslendirilmiş olan takımın yüzeyi bordo renkli olup; çok renkli çiçek motifleriyle tezyin edilmiştir. Ölçü: Fincan: 11 x 5 cm, Altlık: 13 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • SAX PORSELEN DAMGALI KAHVE FİNCANI TAKIMI-6 adet fincan 6 adet altlık olmak üzere 12 parça tamtakım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. Sax Porselen damgalı. Çarkıfelek formlu tasarıma sahip takımın gövde yüzeyleri çok çeşitli bitkisel motifler ve lale tezyinli süslemelerle dekore edilmiş olup; altın yaldızlarla zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: Fincan 10 x 7 cm, Altlık: 15 x 15 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    SAX PORSELEN DAMGALI KAHVE FİNCANI TAKIMI-6 adet fincan 6 adet altlık olmak üzere 12 parça tamtakım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı. Sax Porselen damgalı. Çarkıfelek formlu tasarıma sahip takımın gövde yüzeyleri çok çeşitli bitkisel motifler ve lale tezyinli süslemelerle dekore edilmiş olup; altın yaldızlarla zenginleştirilmiştir. Ölçü: Fincan 10 x 7 cm, Altlık: 15 x 15 cm.

    TLSatıldı
  • PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Fincan ve altlık olmak üzere iki parça. Eser yüzeyi çok renkli çiçek desenleri ile dekore edilmiş olup; yoğun altın yaldız süslemelere sahiptir. 

Fincan ölçü: 8 x 4 cm. Altlık ölçü: 11 x 11 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Fincan ve altlık olmak üzere iki parça. Eser yüzeyi çok renkli çiçek desenleri ile dekore edilmiş olup; yoğun altın yaldız süslemelere sahiptir. Fincan ölçü: 8 x 4 cm. Altlık ölçü: 11 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • VİYANA DAMGALI PORSELEN TATLI TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet altlık ve 1 adet pasta tabağı olmak üzere 19 parça tam takım. Viyana porselen damgalı. Takımın etrafı zümrüt yeşili ve bordo zeminle çevrelenmiş olup; etnik desenlerle kaplı orta hattı 3 farklı ''Asilzade Kadın'' portresi ile dekore edilmiştir ve yoğun altın varak ile zenginleştirilmiştir.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    VİYANA DAMGALI PORSELEN TATLI TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. 6 adet tatlı tabağı, 6 adet çay fincanı, 6 adet altlık ve 1 adet pasta tabağı olmak üzere 19 parça tam takım. Viyana porselen damgalı. Takımın etrafı zümrüt yeşili ve bordo zeminle çevrelenmiş olup; etnik desenlerle kaplı orta hattı 3 farklı ''Asilzade Kadın'' portresi ile dekore edilmiştir ve yoğun altın varak ile zenginleştirilmiştir.

    TLSatıldı
  • İSVEÇ DAMGALI PORSELEN KAPAKLI KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İsveç Porselen damgalı. Şişkin gövdeli, düz dipli, yuvarlak kaideli. Köşeden zarif tutamaklı. Zarif yuvarlak formlu kapaklı. Eser orta hattı beyaz zemin üzeri mavi renkli ''Kraliyet Arması'' betimlemeli olup kapak ve gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifler ve altın yaldızlarla süslendirilmiştir. 

Ölçü: 9 x 9 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    İSVEÇ DAMGALI PORSELEN KAPAKLI KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İsveç Porselen damgalı. Şişkin gövdeli, düz dipli, yuvarlak kaideli. Köşeden zarif tutamaklı. Zarif yuvarlak formlu kapaklı. Eser orta hattı beyaz zemin üzeri mavi renkli ''Kraliyet Arması'' betimlemeli olup kapak ve gövde yüzeyi yoğun bitkisel motifler ve altın yaldızlarla süslendirilmiştir. Ölçü: 9 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • ORYANTAL FİGÜRLÜ TÜTSÜLÜK-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Soğuk damgalı. Sarıklı çocuğun dekore edildiği figür altın yaldızlarla süslenmiş olup, tütsülük olarak kullanılmaktadır.

Ölçü: 16 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    ORYANTAL FİGÜRLÜ TÜTSÜLÜK-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Soğuk damgalı. Sarıklı çocuğun dekore edildiği figür altın yaldızlarla süslenmiş olup, tütsülük olarak kullanılmaktadır. Ölçü: 16 cm.

    TLSatıldı
  • ALMAN DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, Alman damgası barındıran fincanın ve tabağın kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. 

Ölçü: Fincan: 12 x 6 cm, Tabak: 15 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    ALMAN DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, Alman damgası barındıran fincanın ve tabağın kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. Ölçü: Fincan: 12 x 6 cm, Tabak: 15 cm.

    TLSatıldı
  • LİMOGES DAMGALI PORSELEN ÇİFT DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çift. Çok renkli el boyama. Limoges damgası barındıran tabakların orta hattı hayvan ve natürmort betimlemelerle süslenmiş olup kenar kısımları yoğun altın dore etnik desen süslemelere sahiptir. 

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    LİMOGES DAMGALI PORSELEN ÇİFT DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çift. Çok renkli el boyama. Limoges damgası barındıran tabakların orta hattı hayvan ve natürmort betimlemelerle süslenmiş olup kenar kısımları yoğun altın dore etnik desen süslemelere sahiptir. Ölçü: 27 cm.

    TLSatıldı
  • BAVARİA DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çok renkli el boyama. Bavaria damgası barındıran tabağın orta hattı bitkisel motiflerle süslenmiş olup kenar kısımları altın şeritli süslemelere sahiptir. 

Ölçü: 32 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    BAVARİA DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Çok renkli el boyama. Bavaria damgası barındıran tabağın orta hattı bitkisel motiflerle süslenmiş olup kenar kısımları altın şeritli süslemelere sahiptir. Ölçü: 32 cm.

    TLSatıldı
  • BAVARİA DAMGALI PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. El boyama. Bavaria damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru zarif boğumu mevcut olup, orta hattı kabartmalı desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. 

Ölçü: 29 x 15 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    BAVARİA DAMGALI PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. El boyama. Bavaria damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru zarif boğumu mevcut olup, orta hattı kabartmalı desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 29 x 15 cm.

    TLSatıldı
  • KAİSER DAMGALI EL BOYAMA PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kaiser damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, yüzeyi çiçek, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir ve altın yaldızlarla stilize edilmiştir. 

Ölçü: 34 x 11 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    KAİSER DAMGALI EL BOYAMA PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kaiser damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, yüzeyi çiçek, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir ve altın yaldızlarla stilize edilmiştir. Ölçü: 34 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • ALİMZADE DAMGALI PORSELEN SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına beyaz renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Alimzade” damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 24 x 12 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    ALİMZADE DAMGALI PORSELEN SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına beyaz renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Alimzade” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 24 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • HEREND DAMGALI PORSELEN ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 17 x 10 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    HEREND DAMGALI PORSELEN ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. Ölçü: 17 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI YILDIZ DAMGALI PORSELEN SAHAN-19.yy. Yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sır altına sarı renkli. El boyama çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, yüksek kapaklı, kenarları dilimli, altın yaldız konturlü. Kapak tutamağı  gül formunda tasarlanan eser iyi kondüsyonlu ve nadirdir. 

Ölçü: 14 x 25 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    OSMANLI YILDIZ DAMGALI PORSELEN SAHAN-19.yy. Yıldız imalat damgalı. Sultan II.Abdülhamid Han (1876-1909) dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sır altına sarı renkli. El boyama çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Geniş ve çukur formlu, yüksek kapaklı, kenarları dilimli, altın yaldız konturlü. Kapak tutamağı gül formunda tasarlanan eser iyi kondüsyonlu ve nadirdir. Ölçü: 14 x 25 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dış bordür bronz aplikleri olan ve dalgalı formda tasarlanan kutunun kenarları ve iç yüzeyi altın dore yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup kapak yüzeyi 'Eros Bebekler' sahnesi ile stilize edilmiştir. 

Ölçü: 23 x 12 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dış bordür bronz aplikleri olan ve dalgalı formda tasarlanan kutunun kenarları ve iç yüzeyi altın dore yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup kapak yüzeyi 'Eros Bebekler' sahnesi ile stilize edilmiştir. Ölçü: 23 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • EL BOYAMA PORSELEN SULTAN FİGÜRLÜ KOKULUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kare formlu kaide ile yükselen figür çok renkli el boyama. Altın yaldızlarla süslenen eser büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 25 x 13 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    EL BOYAMA PORSELEN SULTAN FİGÜRLÜ KOKULUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kare formlu kaide ile yükselen figür çok renkli el boyama. Altın yaldızlarla süslenen eser büyük ebatlıdır. Ölçü: 25 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • EL BOYAMA JP DAMGALI PORSELEN SULTANE FİGÜRLÜ KOKULUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kare formlu kaide ile yükselen figür çok renkli el boyama. Altın yaldızlarla süslenen eser büyük ebatlıdır ve JP damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 25 x 13 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    EL BOYAMA JP DAMGALI PORSELEN SULTANE FİGÜRLÜ KOKULUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Kare formlu kaide ile yükselen figür çok renkli el boyama. Altın yaldızlarla süslenen eser büyük ebatlıdır ve JP damgası barındırmaktadır. Ölçü: 25 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • İTTİFAK PORSELEN TABAK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve beyaz sırlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanmış olan tabağın gövde yüzeyi 1. Dünya Savaşında İttifak kurmuş 4 devletin hükümdarlarını konu edinmekte olup altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. 

Ölçü: 25 x 25 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    İTTİFAK PORSELEN TABAK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve beyaz sırlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanmış olan tabağın gövde yüzeyi 1. Dünya Savaşında İttifak kurmuş 4 devletin hükümdarlarını konu edinmekte olup altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. Ölçü: 25 x 25 cm.

    TLSatıldı
  • SÈVRES DAMGALI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine Sultan Abdülaziz Han tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    SÈVRES DAMGALI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine Sultan Abdülaziz Han tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • SÈVRES DAMGALI İMPARATORİÇE EUGENİE TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. 

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    SÈVRES DAMGALI İMPARATORİÇE EUGENİE TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • HACKEFORS DAMGALI PORSELEN ÇİFT MUMLUK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İsveç Hackefors Porselen damgalı. Çift. Yuvarlak yıldız formlu. Form bordürü altın yaldız şeritli. Eserlerin orta hattından yükseltilmiş mumluk kısmı silindirik kaide ile yükseltilip yuvarlak, dışa dönük bordür ile tasarlanmıştır. İki köşesine el boyama çiçek motifli süslemelerle tasarlanan eserler yüksek kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 14 x 14 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    HACKEFORS DAMGALI PORSELEN ÇİFT MUMLUK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. İsveç Hackefors Porselen damgalı. Çift. Yuvarlak yıldız formlu. Form bordürü altın yaldız şeritli. Eserlerin orta hattından yükseltilmiş mumluk kısmı silindirik kaide ile yükseltilip yuvarlak, dışa dönük bordür ile tasarlanmıştır. İki köşesine el boyama çiçek motifli süslemelerle tasarlanan eserler yüksek kondüsyona sahiptir. Ölçü: 14 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • LİMOGES DAMGALI PORSELEN ENFİYE KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Şişkin gövdeli. Eserin gövde yüzeyi ve kapak çevresi lacivert zemin üzeri altın yaldızlı ve çevrili. Etnik desen süslemeli. Kapak orta hattı çok renkli fırça ile çalışılmış buket desenli. 

Ölçü: 14 x 7 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    LİMOGES DAMGALI PORSELEN ENFİYE KUTUSU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Şişkin gövdeli. Eserin gövde yüzeyi ve kapak çevresi lacivert zemin üzeri altın yaldızlı ve çevrili. Etnik desen süslemeli. Kapak orta hattı çok renkli fırça ile çalışılmış buket desenli. Ölçü: 14 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • MEİSSEN DAMGALI PORSELEN DÖRT ADET FİGÜR KOLEKSİYONU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Değişik ebatlarda olmak üzere 4 adetten oluşan figürler kaide üzerine tasarlanmış olup Meissen damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 21 cm, 21 cm, 18 cm, 18 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    MEİSSEN DAMGALI PORSELEN DÖRT ADET FİGÜR KOLEKSİYONU-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Değişik ebatlarda olmak üzere 4 adetten oluşan figürler kaide üzerine tasarlanmış olup Meissen damgası barındırmaktadır. Ölçü: 21 cm, 21 cm, 18 cm, 18 cm.

    TLSatıldı
  • ALMAN DAMGALI PORSELEN TATLI TABAĞI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Yuvarlak formlu, bordürü dalgalı ve altın yaldız çevrili eser Alman damgası barındırmakta olup yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 19 x 19 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    ALMAN DAMGALI PORSELEN TATLI TABAĞI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Yuvarlak formlu, bordürü dalgalı ve altın yaldız çevrili eser Alman damgası barındırmakta olup yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 19 x 19 cm.

    TLSatıldı
  • KÜTAHYA KAPAKLI SERAMİK ŞEKERLİK-Seramikten mamül, yuvarlak formda tasarlanmış olan şekerliğin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motiflerle, yaprak, karanfil ve dal betimlemeleriyle süslenmiştir. 

Ölçü: 14 x 11 cm. 

(Kapak kısmında ufak bir atığı mevcuttur.)

    Lot No: 28

    Lot: 28

    KÜTAHYA KAPAKLI SERAMİK ŞEKERLİK-Seramikten mamül, yuvarlak formda tasarlanmış olan şekerliğin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motiflerle, yaprak, karanfil ve dal betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 14 x 11 cm. (Kapak kısmında ufak bir atığı mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzerikahverengi bitkisel motif tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. 

Ölçü: 21 x 21 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzerikahverengi bitkisel motif tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. Ölçü: 21 x 21 cm.

    TLSatıldı
  • 6 KİŞİLİK BOHEM KADEH-İnce cam üzeri bordo bohem tasarıma sahip olan, 6 adetten oluşan ve alttan boğumlaşan ayakla yükselen kadehlerin gövde yüzeyi zarif etnik desenlerle ve hayvan figürleriyle süslendirilmiş olup iyi kondüsyondadır. 

Ölçü: 9 x 8 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    6 KİŞİLİK BOHEM KADEH-İnce cam üzeri bordo bohem tasarıma sahip olan, 6 adetten oluşan ve alttan boğumlaşan ayakla yükselen kadehlerin gövde yüzeyi zarif etnik desenlerle ve hayvan figürleriyle süslendirilmiş olup iyi kondüsyondadır. Ölçü: 9 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • KAPAKLI BOHEM KARAF-Cam üzeri bohem işçiliği ile tasarlanan, ince gövdeden aşağıya doğru genişleyen ve ovalleşen bir tasarıma sahip olan karafın gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. 

Ölçü: 30 x 16 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    KAPAKLI BOHEM KARAF-Cam üzeri bohem işçiliği ile tasarlanan, ince gövdeden aşağıya doğru genişleyen ve ovalleşen bir tasarıma sahip olan karafın gövde yüzeyi yoğun bitkisel motiflerle ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 30 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • KRİSTAL KESME BOHEM KARAF VE KADEH TAKIMI-Fransız. Bohemden mamül. 12 adet kadeh ve karaf olmak üzere tam takım. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapaklı ve çok iyi kondüsyonludur. 12 adetten oluşan karaflar yuvarlak kaide üzeri ince, uzun sapla yükseltilmiş olup; hazne bölmesi yine kristal kesme stili ile dekore edilmiştir. 

Karaf ölçü: 32 cm, Kadeh ölçü: 12 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    KRİSTAL KESME BOHEM KARAF VE KADEH TAKIMI-Fransız. Bohemden mamül. 12 adet kadeh ve karaf olmak üzere tam takım. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapaklı ve çok iyi kondüsyonludur. 12 adetten oluşan karaflar yuvarlak kaide üzeri ince, uzun sapla yükseltilmiş olup; hazne bölmesi yine kristal kesme stili ile dekore edilmiştir. Karaf ölçü: 32 cm, Kadeh ölçü: 12 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ZENNE NARGİLE-Osmanlı Dönemi. Uranyum rengi bohemden imal. Ağıza doğru daralan silindirik formlu gövdeli. Yuvarlak, düz dipli tabaklı. Ateşlik kısmı pirinçten imal, süleymaniye dilimli. Ağızlık kısmı Osmanlı damla kehribardan imal olup, iyi kondüsyonludur. 

Nargile Ölçü: 27 cm. Tabak Ölçü: 16 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI ZENNE NARGİLE-Osmanlı Dönemi. Uranyum rengi bohemden imal. Ağıza doğru daralan silindirik formlu gövdeli. Yuvarlak, düz dipli tabaklı. Ateşlik kısmı pirinçten imal, süleymaniye dilimli. Ağızlık kısmı Osmanlı damla kehribardan imal olup, iyi kondüsyonludur. Nargile Ölçü: 27 cm. Tabak Ölçü: 16 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLUR KARAF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Dar boyunlu, silindirik formlu. Orijinal kapaklı. Form yüzeyi ve kapak tutamağı kendinden desenli, yoğun süslemeli. Altın yaldız bezemeli. Bilezikli. Çok iyi kondüsyonlu eser yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 20 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ BİLLUR KARAF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) inisiyalli. Dar boyunlu, silindirik formlu. Orijinal kapaklı. Form yüzeyi ve kapak tutamağı kendinden desenli, yoğun süslemeli. Altın yaldız bezemeli. Bilezikli. Çok iyi kondüsyonlu eser yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 20 cm.

    TLSatıldı
  • TOMBAKLAMA TARZI ÇİFT PUDRİYERLİK-19. yy. Avrupa. Çift. Bronz üzeri altın vermeyli. Tombaklama tarzı. Elip formlu, geniş gövdeli, derin düz dipli, kubbe formlu kapaklı eserler kabartmalı bitkisel motiflerle süslendirilmiş olup, iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    TOMBAKLAMA TARZI ÇİFT PUDRİYERLİK-19. yy. Avrupa. Çift. Bronz üzeri altın vermeyli. Tombaklama tarzı. Elip formlu, geniş gövdeli, derin düz dipli, kubbe formlu kapaklı eserler kabartmalı bitkisel motiflerle süslendirilmiş olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10 cm.

    TLSatıldı
  • ASLAN FİGÜRLÜ SIRT KAŞIMA ÇUBUĞU-19. yy. Avrupa imalatlı. Kemikten mamül edilen, kafasında aslan figürünü barındıran, uç kısmında el figürü ile tasarlanan sırt kaşıma çubuğu güzel işçilikli ve büyük ebatlıdır. Eskiliğinden dolayı yer yer çizgisel çatlaklıkları mevcuttur.

 Ölçü: 41 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    ASLAN FİGÜRLÜ SIRT KAŞIMA ÇUBUĞU-19. yy. Avrupa imalatlı. Kemikten mamül edilen, kafasında aslan figürünü barındıran, uç kısmında el figürü ile tasarlanan sırt kaşıma çubuğu güzel işçilikli ve büyük ebatlıdır. Eskiliğinden dolayı yer yer çizgisel çatlaklıkları mevcuttur. Ölçü: 41 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DEVLET ARMALI ÇİFT ŞİMŞİR KAŞIK-19. yy. Osmanlı. Ahşaptan mamül, hazne kısımları Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan ve iki adetten oluşan kaşıkların sap ve kaşık kenarları bitkisel motiflerle süslüdür. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI DEVLET ARMALI ÇİFT ŞİMŞİR KAŞIK-19. yy. Osmanlı. Ahşaptan mamül, hazne kısımları Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan ve iki adetten oluşan kaşıkların sap ve kaşık kenarları bitkisel motiflerle süslüdür. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ HOKKA-Fransız. Altıgen formlu. Taban altı kristal kesme yıldız figürlü. Kapak ve ağız çevresi yuvarlak formlu metal üzeri gümüş kaplama eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 12 x 10 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    FRANSIZ HOKKA-Fransız. Altıgen formlu. Taban altı kristal kesme yıldız figürlü. Kapak ve ağız çevresi yuvarlak formlu metal üzeri gümüş kaplama eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 12 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ HOKKA-Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama. Dört zarif figürlü ayak üzerine yükseltilmiş, oval formlu. İki köşesinde pembe bohemden mamül, çarkıfelek formunda haznesi bulunan eserin yoğun işçiliklerle süslendirilmiş tutamak kısmı mevcut olup; hazne ortasında imzaya sahiptir. 

Ölçü: 30 x 18 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    FRANSIZ HOKKA-Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama. Dört zarif figürlü ayak üzerine yükseltilmiş, oval formlu. İki köşesinde pembe bohemden mamül, çarkıfelek formunda haznesi bulunan eserin yoğun işçiliklerle süslendirilmiş tutamak kısmı mevcut olup; hazne ortasında imzaya sahiptir. Ölçü: 30 x 18 cm.

    TLSatıldı
  • METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER-Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama. Elips formlu. Dört zarif ayakla yükseltilmiş. İki köşesinden tutamaklı. İç kısmı cam hazneli. Geometrik motiflerle süslenen eserin ön ve arka yüzüne gül motifleri tezyin edilmiştir. 

Ölçü: 30 x 9 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    METAL ÜZERİ GÜMÜŞ KAPLAMA JARDİNYER-Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama. Elips formlu. Dört zarif ayakla yükseltilmiş. İki köşesinden tutamaklı. İç kısmı cam hazneli. Geometrik motiflerle süslenen eserin ön ve arka yüzüne gül motifleri tezyin edilmiştir. Ölçü: 30 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ SOSLUK TAKIMI-Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama, dört yuvarlak formlu ayakla yükseltilen ve tepe kısmından tutamağı bulanan eser kristal kesme camdan mamül 2 adet sosluk, 1 adet tuzluk ve 1 adet biberlik olmak üzere tam takım. 

Ölçü: 22 x 13 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    FRANSIZ SOSLUK TAKIMI-Fransız. Metal üzeri gümüş kaplama, dört yuvarlak formlu ayakla yükseltilen ve tepe kısmından tutamağı bulanan eser kristal kesme camdan mamül 2 adet sosluk, 1 adet tuzluk ve 1 adet biberlik olmak üzere tam takım. Ölçü: 22 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK-Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi sarı renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK-Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi sarı renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır. Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    TLSatıldı
  • MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK-Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi mavi renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK-Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi mavi renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır. Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    TLSatıldı
  • 84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, yuvarlak ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 424 gram, 24 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, yuvarlak ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 424 gram, 24 cm.

    TLSatıldı
  • 84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, dalgalı ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 982 gram, 28 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ VAZO-Gümüşten mamül. 84 damgalı. İran işi. Yuvarlak formlu kaide üzerinde yükselen. İki boğumlu. Şişik gövdeli. Dışa açık, dalgalı ağızlı. Eser gövde yüzeyi yoğun kabartmalı bitkisel motif süslemeli olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 982 gram, 28 cm.

    TLSatıldı
  • MAŞAALLAH LAFZLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül.Kare formlu. Ön yüz orta hattı buket betimlemesi ile süslenen hamayılın arka yüzünde 'Maşaallah' lafzı yer almakta olup sarkıntılı osmanlı parasıyla dekore edilmiştir ve zincirlidir. 

Ölçü: 115 gr, zincirsiz 7 x 5.5 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    MAŞAALLAH LAFZLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül.Kare formlu. Ön yüz orta hattı buket betimlemesi ile süslenen hamayılın arka yüzünde 'Maşaallah' lafzı yer almakta olup sarkıntılı osmanlı parasıyla dekore edilmiştir ve zincirlidir. Ölçü: 115 gr, zincirsiz 7 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SAVATLI BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı sedir ağacından mamül edilen ve tutamağı gümüş üzeri yoğun savat işçiliğiyle bezenmiş olan bastonun üzeri 'Ahmed Şevket 1309' yazılıdır ve sallantılı zincirli süslenmiştir.

 Ölçü: 87 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI SAVATLI BASTON-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gövde kısmı sedir ağacından mamül edilen ve tutamağı gümüş üzeri yoğun savat işçiliğiyle bezenmiş olan bastonun üzeri 'Ahmed Şevket 1309' yazılıdır ve sallantılı zincirli süslenmiştir. Ölçü: 87 cm.

    TLSatıldı
  • İRAN İŞİ DAMGALI GÜMÜŞ SEMAVER-19. yy. Gümüşten mamül. Dört ayakla yükseltilen ve iki zarif kulba sahip olan semaverin üzeri yoğun işçiliklerle bezenmiş olup iran imalatlıdır ve damgası mevcuttur. 

Ölçü: 659 gr, 18 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    İRAN İŞİ DAMGALI GÜMÜŞ SEMAVER-19. yy. Gümüşten mamül. Dört ayakla yükseltilen ve iki zarif kulba sahip olan semaverin üzeri yoğun işçiliklerle bezenmiş olup iran imalatlıdır ve damgası mevcuttur. Ölçü: 659 gr, 18 cm.

    TLSatıldı
  • SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Ağızlık kısmı baştan uca yoğun savat işçiliği ile tasarlanmış olan, iki köşesinde baklava dilimli süslemeler ve orta hattında bitkisel motiflerin yer aldığı ağızlığın uç kısmında yuvarlak formlu sıkma kehribar yer almaktadır ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 61.8 gr, 17 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    SAVAT İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Ağızlık kısmı baştan uca yoğun savat işçiliği ile tasarlanmış olan, iki köşesinde baklava dilimli süslemeler ve orta hattında bitkisel motiflerin yer aldığı ağızlığın uç kısmında yuvarlak formlu sıkma kehribar yer almaktadır ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 61.8 gr, 17 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ROKOKO TARZI GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyi altın vermeyli, yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde yüzeyi, bordür kısmı ve kaide bölümü yoğun kabartma işçilikli bitkisel motif süslemeler barındırmakta olup, Rokoko tarzı motiflerler ile tezyin edilmiştir. Büyük ebatlı ve yüksek ağırlıkta olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup, Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır. 

Ölçü: 71.5 gr, 5 x 6 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ROKOKO TARZI GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyi altın vermeyli, yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde yüzeyi, bordür kısmı ve kaide bölümü yoğun kabartma işçilikli bitkisel motif süslemeler barındırmakta olup, Rokoko tarzı motiflerler ile tezyin edilmiştir. Büyük ebatlı ve yüksek ağırlıkta olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup, Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır. Ölçü: 71.5 gr, 5 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş. Bordür kısmı dalgalı stilizasyona sahip. Gövde ve kaide yüzeyi yoğun kabartma işçilikli bitkisel motif tezyinli. Gövde iç yüzeyleri altın vermeyli. Sanat ve kondüsyon açısından yüksek değere sahip eserler yüksek ağırlıklıdır. 

Ölçü: 108 gr, 4.5 x 5 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş. Bordür kısmı dalgalı stilizasyona sahip. Gövde ve kaide yüzeyi yoğun kabartma işçilikli bitkisel motif tezyinli. Gövde iç yüzeyleri altın vermeyli. Sanat ve kondüsyon açısından yüksek değere sahip eserler yüksek ağırlıklıdır. Ölçü: 108 gr, 4.5 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun Kalemişi baklava dilimleri ve Rokoko tekniği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Tüm yüzeyi altın vermeyli eserler iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz gövdeli, pembe renkli ve altın yaldız çevrili çift fincanları mevcuttur. 

Ölçü: 53.5 gr, 6 x 5 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun Kalemişi baklava dilimleri ve Rokoko tekniği ile bezetilmiş. Bordür kısmı dalgalı motifli. Tüm yüzeyi altın vermeyli eserler iyi kondüsyonlu olup; iç haznelerinde porselenden mamül beyaz gövdeli, pembe renkli ve altın yaldız çevrili çift fincanları mevcuttur. Ölçü: 53.5 gr, 6 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAŞIKLIK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Yuvarlak ajurlu kaide üzerinde boru çiçeği formunda. Hunik gövdeli. Ağız kısmı dışa dönük, dalgalı formlu. Gövde yüzeyleri aplike dallar, çiçekler ve yapraklarla dekorlu. Sanat değeri yüksek eserler fevkalade kondüsyondadır. 

Ölçü: 784.5 gr, 16 x 12 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAŞIKLIK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Yuvarlak ajurlu kaide üzerinde boru çiçeği formunda. Hunik gövdeli. Ağız kısmı dışa dönük, dalgalı formlu. Gövde yüzeyleri aplike dallar, çiçekler ve yapraklarla dekorlu. Sanat değeri yüksek eserler fevkalade kondüsyondadır. Ölçü: 784.5 gr, 16 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak ajurlu kaide üzerinde boru çiçeği formunda. Hunik gövdeli. Ağız kısmı dışa dönük, dalgalı formlu. Gövde yüzeyleri aplike dallar, çiçekler ve yapraklarla dekorlu. Baklava dilimli kapağı aplike çiçekler üzerinde kuş tutamaklı. Sanat değeri yüksek fevkalade kondüsyondadır. 

Ölçü: 470 gr, 20 x 12 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLILIK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak ajurlu kaide üzerinde boru çiçeği formunda. Hunik gövdeli. Ağız kısmı dışa dönük, dalgalı formlu. Gövde yüzeyleri aplike dallar, çiçekler ve yapraklarla dekorlu. Baklava dilimli kapağı aplike çiçekler üzerinde kuş tutamaklı. Sanat değeri yüksek fevkalade kondüsyondadır. Ölçü: 470 gr, 20 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TELKARİ İŞÇİLİKLİ ÇİFT GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Çift. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin kaide ve gövde yüzeyi yoğun ve kusursuz telkari işçiliği ile bezetilmiş olup; dal, çiçek, yaprak ve birçok farklı motif ile süslenmiştir. Yüksek kondüsyon ve ebatlara sahip eserlerin iç yüzeyi yoğun altın vermey ile zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 512 gr, 13 x 8.5 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI TELKARİ İŞÇİLİKLİ ÇİFT GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Çift. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin kaide ve gövde yüzeyi yoğun ve kusursuz telkari işçiliği ile bezetilmiş olup; dal, çiçek, yaprak ve birçok farklı motif ile süslenmiştir. Yüksek kondüsyon ve ebatlara sahip eserlerin iç yüzeyi yoğun altın vermey ile zenginleştirilmiştir. Ölçü: 512 gr, 13 x 8.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup; büyük ebatlıdır. Ölçü: 1652 gr, 56 x 36 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 6 ADET GÜMÜŞ KADEH TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi silme ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, yoğun altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, işçilik ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan eserler nadir rastlanılacak statüdedir. 

Ölçü: 750 gr, 14.5 x 7.5 cm. 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 6 ADET GÜMÜŞ KADEH TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi silme ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, yoğun altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, işçilik ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan eserler nadir rastlanılacak statüdedir. Ölçü: 750 gr, 14.5 x 7.5 cm. Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAK TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 adet tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. 

Ölçü: 197.5 gr, 12 x 8 cm. 
(Eserlerin birinin tutamak kısmında ufak bir kusur mevcuttur) 

Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAK TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adet ıstaka ve 6 adet bardak olmak üzere 12 adet tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Düz formda tasarlanan bordürlerin alt kısımları ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. Ölçü: 197.5 gr, 12 x 8 cm. (Eserlerin birinin tutamak kısmında ufak bir kusur mevcuttur) Referans: Eserin damgası "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabında yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • BRONZ PORSELENLİ SAAT TAKIMI-Bronzdan mamül. Ahşaptan mamül zarif kaidelerle yükselen ve kozalak figürleriyle süslenen takımın gövde kısımları porselen üzeri el işçilikli bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup; 3 parçadan oluşmaktadır. 

Ölçü: Saat: 37 x 24 cm, Şamdanlar: 27 x 11 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    BRONZ PORSELENLİ SAAT TAKIMI-Bronzdan mamül. Ahşaptan mamül zarif kaidelerle yükselen ve kozalak figürleriyle süslenen takımın gövde kısımları porselen üzeri el işçilikli bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup; 3 parçadan oluşmaktadır. Ölçü: Saat: 37 x 24 cm, Şamdanlar: 27 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 42 x 34 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. Ölçü: 42 x 34 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 42 x 35 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. Ölçü: 42 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ SAAT ŞAMDAN TAKIMI-19. yy. Fransız. Bronz çift şamdan ve saatten oluşan üçlü set. Saat yüzeyi aplike yapraklar, güller ve istiridye formlu motiflerle dekorlu.Yuvarlak saat kadranlı ve iki yanı oturan cupidlerle süslü. Yuvarlak kaide üzerinde cupid gövdeli ve beş mumluklu şamdanlar rokoko stili kıvrımlı kollu ve aplike bitkisel dekorlu. Rokoko stilinin en güzel örneklerinden biri olan saat şamdan takımı form ve nitelik olarak çok iyi durumdadır. 

Saat Ölçü: 40 x 42 cm, Şamdan Ölçü: 46 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    FRANSIZ BRONZ SAAT ŞAMDAN TAKIMI-19. yy. Fransız. Bronz çift şamdan ve saatten oluşan üçlü set. Saat yüzeyi aplike yapraklar, güller ve istiridye formlu motiflerle dekorlu.Yuvarlak saat kadranlı ve iki yanı oturan cupidlerle süslü. Yuvarlak kaide üzerinde cupid gövdeli ve beş mumluklu şamdanlar rokoko stili kıvrımlı kollu ve aplike bitkisel dekorlu. Rokoko stilinin en güzel örneklerinden biri olan saat şamdan takımı form ve nitelik olarak çok iyi durumdadır. Saat Ölçü: 40 x 42 cm, Şamdan Ölçü: 46 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ PORTRELİ BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Yuvarlak formla tasarlanmış, bronzdan mamül edilmiş ve bitkisel motiflerle çevrelenmiş olan mücevher kutusunun kapak kısmı kristal kesmeden mamül olup orta hattında bronzdan mamül kadın portresi yer almakta olup iç kısmı saten kumaş kaplamadır. Bronz dore kalitesi çok iyi durumda olan kutu kondüsyon olarakta çok iyi durumdadır. 

Ölçü: 10 x 5 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    FRANSIZ PORTRELİ BRONZ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Yuvarlak formla tasarlanmış, bronzdan mamül edilmiş ve bitkisel motiflerle çevrelenmiş olan mücevher kutusunun kapak kısmı kristal kesmeden mamül olup orta hattında bronzdan mamül kadın portresi yer almakta olup iç kısmı saten kumaş kaplamadır. Bronz dore kalitesi çok iyi durumda olan kutu kondüsyon olarakta çok iyi durumdadır. Ölçü: 10 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bronzdan mamül eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeyli. Yuvarlak formlu, düz çevreli, derin dipli eserin dış yüzeyinin tamamı komple mine işçilikli. Çok renkli elboyama bitkisel motifler ve yıldız figürleri ile stilize edilen eser altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 5.5 x 2.5 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    MİNE İŞÇİLİKLİ BRONZ ENFİYE KUTUSU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Bronzdan mamül eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeyli. Yuvarlak formlu, düz çevreli, derin dipli eserin dış yüzeyinin tamamı komple mine işçilikli. Çok renkli elboyama bitkisel motifler ve yıldız figürleri ile stilize edilen eser altın yaldızlı süslemelerle zenginleştirilmiş olup, çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 5.5 x 2.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ELMAS KALP KOLYE UCU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 12 ayar altından mamül. Gövde kısmı kalp formunda. Formun ön yüzü takribi 8 ct eski kesim elmas taşlarla bezeli olup; arka yüzü yoğun kalem işçilikli ve bitkisel motiflidir. Uç kısmındaki kuş figürünün gövde ve kanatları elmas taşlarla süslenmiş olup; göz kısmı yakut taşı ile zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 25 gr.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    OSMANLI ELMAS KALP KOLYE UCU-19. yy. Osmanlı Dönemi. 12 ayar altından mamül. Gövde kısmı kalp formunda. Formun ön yüzü takribi 8 ct eski kesim elmas taşlarla bezeli olup; arka yüzü yoğun kalem işçilikli ve bitkisel motiflidir. Uç kısmındaki kuş figürünün gövde ve kanatları elmas taşlarla süslenmiş olup; göz kısmı yakut taşı ile zenginleştirilmiştir. Ölçü: 25 gr.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN ELMAS BROŞ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 12 ayar 13.5 gr altından mamül. Üç sallantılı. Sallantı uçları ve gövde köşebentleri safir taşı ile bezenen eserin etrafı elmas taşlarla zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 1.30 ct.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI ALTIN ELMAS BROŞ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 12 ayar 13.5 gr altından mamül. Üç sallantılı. Sallantı uçları ve gövde köşebentleri safir taşı ile bezenen eserin etrafı elmas taşlarla zenginleştirilmiştir. Ölçü: 1.30 ct.

    TLSatıldı
  • SİNAN BÜLBÜL DAMLA KEHRİBAR TESBİH-33'lük. Damla kehribardan mamül. Beyzi kesim. Çil kondüsyondaki eser damarlıdır ve yüksek sanat değerine sahiptir. 

Ölçü: 48.4 gr.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SİNAN BÜLBÜL DAMLA KEHRİBAR TESBİH-33'lük. Damla kehribardan mamül. Beyzi kesim. Çil kondüsyondaki eser damarlıdır ve yüksek sanat değerine sahiptir. Ölçü: 48.4 gr.

    TLSatıldı
  • OSMANLI İNCİ ZÜMRÜT SALLANTILI ASKI TOPU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Elips formlu eserin tüm yüzeyi zarif altın sırma işçiliği ile bezenmiş olup, tepe kısmında aynı işçilik ile süslenen püsküle sahiptir. Püskül uçları kozalak figürleri ile stilize edilen eser, alt kısmında dört adet eski kum inci sallantı barındırmakta olup, sallantı uçları zarif zümrüt taşları ile zenginleştirilmiştir. Tasarım, kondüsyon ve işçilik olarak nadir rastlanılacak eser; döneminin mimarisinin dekoratif un­surlarından biridir.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    OSMANLI İNCİ ZÜMRÜT SALLANTILI ASKI TOPU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Elips formlu eserin tüm yüzeyi zarif altın sırma işçiliği ile bezenmiş olup, tepe kısmında aynı işçilik ile süslenen püsküle sahiptir. Püskül uçları kozalak figürleri ile stilize edilen eser, alt kısmında dört adet eski kum inci sallantı barındırmakta olup, sallantı uçları zarif zümrüt taşları ile zenginleştirilmiştir. Tasarım, kondüsyon ve işçilik olarak nadir rastlanılacak eser; döneminin mimarisinin dekoratif un­surlarından biridir.

    TLSatıldı
  • ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KADIN FİGÜRÜ-19. yy. Osmanlı. Ahşap kenarlı cam çerçevesinin içerisinde. Mazgaladan mamül, tüm yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş, dörtgen formlu ve kabartmalı bitkisel motiflerle tasarlanmış orijinal çerçevesinin içerisinde, porselenden mamül zemin üzerine çok renkli el boyama tekniği ile ''Osmanlı Kadını''betimlemelidir. 

Ölçü: 37 x 35 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KADIN FİGÜRÜ-19. yy. Osmanlı. Ahşap kenarlı cam çerçevesinin içerisinde. Mazgaladan mamül, tüm yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş, dörtgen formlu ve kabartmalı bitkisel motiflerle tasarlanmış orijinal çerçevesinin içerisinde, porselenden mamül zemin üzerine çok renkli el boyama tekniği ile ''Osmanlı Kadını''betimlemelidir. Ölçü: 37 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19.yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif tasarıma ve kabartma işçiliğine sahip dürbünün gövde yüzeyi bitkisel ve hayvansal motifler, kuş figürleri, çiçek, yaprak, dal tasvirleri ile dekorludur. 

Ölçü: 10 x 7 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    BRONZ FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19.yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif tasarıma ve kabartma işçiliğine sahip dürbünün gövde yüzeyi bitkisel ve hayvansal motifler, kuş figürleri, çiçek, yaprak, dal tasvirleri ile dekorludur. Ölçü: 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ ÜZERİ SEDEF KAPLAMA FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif forma ve çil kondüsyona sahip olan eserin bakma kısmı, ayar bölümü ve gövde yüzeyi sedef kaplama olup, dik şeritli tasarıma sahiptir. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    BRONZ ÜZERİ SEDEF KAPLAMA FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif forma ve çil kondüsyona sahip olan eserin bakma kısmı, ayar bölümü ve gövde yüzeyi sedef kaplama olup, dik şeritli tasarıma sahiptir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SATEN DERVİŞ TAKKESİ-19.yy. Osmanlı Dönemi. Yeşil ve beyaz renkten oluşan, satenden mamül kumaşla tasarlanan ve yuvarlak formlu Osmanlı Derviş takkesi.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI SATEN DERVİŞ TAKKESİ-19.yy. Osmanlı Dönemi. Yeşil ve beyaz renkten oluşan, satenden mamül kumaşla tasarlanan ve yuvarlak formlu Osmanlı Derviş takkesi.

    TLSatıldı
  • ÇERÇEVESİNDE OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda seccade. 

Ölçü: 161 x 91 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    ÇERÇEVESİNDE OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda seccade. Ölçü: 161 x 91 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Zaptiye Nezareti kâtibi Mehmed Kudretullah Bey’e beşinci rütbeden Mecidî nişanı verilmesi. Tarih: 8 Nisan 1898. 

Ölçü (Çerçevesiz): 55 x 38 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Zaptiye Nezareti kâtibi Mehmed Kudretullah Bey’e beşinci rütbeden Mecidî nişanı verilmesi. Tarih: 8 Nisan 1898. Ölçü (Çerçevesiz): 55 x 38 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Mekteb-i Bahriye (Denizcilik okulu) ikinci sınıf öğrencisi olup resim sanatında maharet gösteren Namık Efendi'ye gümüş iftihar madalyası beratı. Tarih: 7 Haziran 1894 (3 Zilhicce 1311 Hicri). 

Ölçü: 55 x 24 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Mekteb-i Bahriye (Denizcilik okulu) ikinci sınıf öğrencisi olup resim sanatında maharet gösteren Namık Efendi'ye gümüş iftihar madalyası beratı. Tarih: 7 Haziran 1894 (3 Zilhicce 1311 Hicri). Ölçü: 55 x 24 cm.

    TLSatıldı
  • FUAT BAŞAR-Ketebe: Fuat Başar. Hat: Talik. Tarih: 1435 (Miladi 2014). Yazı: 'Ve la-galibe illallah (Allah'tan başka galip gelen yoktur.)'. 

Hattat Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir. 

Ölçü: 76 x 45 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    FUAT BAŞAR-Ketebe: Fuat Başar. Hat: Talik. Tarih: 1435 (Miladi 2014). Yazı: 'Ve la-galibe illallah (Allah'tan başka galip gelen yoktur.)'. Hattat Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir. Ölçü: 76 x 45 cm.

    TLSatıldı
  • ATATÜRK-1966 tarihli. Eski baskı. Atatürk karakalem portresi. 

Ölçü: 87 x 60 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    ATATÜRK-1966 tarihli. Eski baskı. Atatürk karakalem portresi. Ölçü: 87 x 60 cm.

    TLSatıldı
  • ALİ DEMİR (1931-2015)-'Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 15 x 30 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    ALİ DEMİR (1931-2015)-'Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 15 x 30 cm.

    TLSatıldı