Lot: 1

Güncel Fiyat: 500 TL Açılış Fiyatı: 500 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Hat: Talik. Hattat: Aziz Efendi. Besmele-i Şerif. Tarih: Hicri 1384 (Miladi: 1964) Ölçü: 30 x 8 cm.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Hat: Talik. Hattat: Aziz Efendi. Besmele-i Şerif. Tarih: Hicri 1384 (Miladi: 1964) 

Ölçü: 30 x 8 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Hat: Talik. Hattat: Aziz Efendi. Besmele-i Şerif. Tarih: Hicri 1384 (Miladi: 1964) Ölçü: 30 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SAC ÜZERİ HAT LEVHA- Sülüs tarzda, Bakara Suresi 144. Ayetten (Her nerede olursanız, yüzünüzü, namazlarda o Mescid tarafına çevirin.) kesitin yer aldığı levha siyah boyalı sac üzerine irtikap edilmiş olup, dikdörtgen formlu ve yüksek kondüsyonludur.

 Ölçü: 85 x 32 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    SAC ÜZERİ HAT LEVHA- Sülüs tarzda, Bakara Suresi 144. Ayetten (Her nerede olursanız, yüzünüzü, namazlarda o Mescid tarafına çevirin.) kesitin yer aldığı levha siyah boyalı sac üzerine irtikap edilmiş olup, dikdörtgen formlu ve yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 85 x 32 cm.

    TLSatıldı
  • SEZGİN MALKOÇ-Tuval üzeri yağlıboya. Sezgin Malkoç imzalı. Yuvarlak formlu.Çok renkli. Orta hattında ‘Besmele-i Şerif’ ve etrafında Nâs suresi yer almaktadır. 

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    SEZGİN MALKOÇ-Tuval üzeri yağlıboya. Sezgin Malkoç imzalı. Yuvarlak formlu.Çok renkli. Orta hattında ‘Besmele-i Şerif’ ve etrafında Nâs suresi yer almaktadır. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSatıldı
  • HAT LEVHA-Hat: Divanî. 
Hattat: Yusuf Bilen. 
Tarih: Hicri 1442 (Miladi: 2020) 
Metin: Nazar âyeti (Kalem Suresi, âyet: 51-52). 

Ölçü: 27 x 20 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    HAT LEVHA-Hat: Divanî. Hattat: Yusuf Bilen. Tarih: Hicri 1442 (Miladi: 2020) Metin: Nazar âyeti (Kalem Suresi, âyet: 51-52). Ölçü: 27 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • HAT LEVHA-Elif şeklinde Talik usulü harf ve kelimelerle bezeli hat levha. 
Hattat: Yusuf Bilen. 
Tarih: Hicri: 1443 (Miladi 2021). 

Ölçü: 90 x 18 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    HAT LEVHA-Elif şeklinde Talik usulü harf ve kelimelerle bezeli hat levha. Hattat: Yusuf Bilen. Tarih: Hicri: 1443 (Miladi 2021). Ölçü: 90 x 18 cm.

    TLSatıldı
  • CAM ALTI AY YILDIZ TASVİRİ-Kare formlu. Cam altı. El boyama. Çok renkli. Ay-Yıldız tasvirli. Hilalin içinde ‘Lâ-ilahe illallah Muhammedün Rasûlullah’, yıldızın içinde ‘Bismillahirrahmanirrahim, kenarlarda ise ‘Âyete’l-Kürsî’ yazmaktadır. 

Ölçü: 50 x 50 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    CAM ALTI AY YILDIZ TASVİRİ-Kare formlu. Cam altı. El boyama. Çok renkli. Ay-Yıldız tasvirli. Hilalin içinde ‘Lâ-ilahe illallah Muhammedün Rasûlullah’, yıldızın içinde ‘Bismillahirrahmanirrahim, kenarlarda ise ‘Âyete’l-Kürsî’ yazmaktadır. Ölçü: 50 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • TEKKE İŞİ HAT LEVHA-Tekke işi. 
Gemi Üstünde:
Vücud bir gemi, akıl yelkeni, fikir dümeni
Kullan kendini göreyim seni

Sal keştî-i umûrunu bahr-i kadre ak
Aç bâd-bân-ı himmeti yan gel de seyre bak

Gemi sancaklarında:
Yensurukellahu nasran azîzâ (Fetih suresi, ayet 3)
Yâ Allah
Nasrun minallahi ve fethun karîb (Saff suresi, ayet 13)
Bismillah.

Yelkenlerde:
Leke’l-mülk
Fetahnâ leke fethan mubîna (Fetih suresi, ayet 1).

Gemi teknesinde Ashâb-ı Kehf’in isimleri: 
Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernus, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir isimleri yer almakta olup, bitkisel motiflerle süslendirilmiştir. 

Ölçü: 65 x 50 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    TEKKE İŞİ HAT LEVHA-Tekke işi. Gemi Üstünde: Vücud bir gemi, akıl yelkeni, fikir dümeni Kullan kendini göreyim seni Sal keştî-i umûrunu bahr-i kadre ak Aç bâd-bân-ı himmeti yan gel de seyre bak Gemi sancaklarında: Yensurukellahu nasran azîzâ (Fetih suresi, ayet 3) Yâ Allah Nasrun minallahi ve fethun karîb (Saff suresi, ayet 13) Bismillah. Yelkenlerde: Leke’l-mülk Fetahnâ leke fethan mubîna (Fetih suresi, ayet 1). Gemi teknesinde Ashâb-ı Kehf’in isimleri: Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernus, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir isimleri yer almakta olup, bitkisel motiflerle süslendirilmiştir. Ölçü: 65 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • HAMİD AYTAÇ (1891 - 1982)-Hat: Celi Sülüs. 
Hattat: Hamid Aytaç. 
Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ile Bakara Suresi 184. Ayetten "Ve En Tesumu Hayrun Lekum (Oruç Tutmanız Sizin İçin daha Hayırlıdır.)" yazısı yer almakta olup, çevresi altınla çekilmiş, dış kenarı lâle motifi ve bitkisel süslüdür. 

Yazı Ölçüsü: 23 x 23 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    HAMİD AYTAÇ (1891 - 1982)-Hat: Celi Sülüs. Hattat: Hamid Aytaç. Aharlı kâğıt üzerine is mürekkebi ile Bakara Suresi 184. Ayetten "Ve En Tesumu Hayrun Lekum (Oruç Tutmanız Sizin İçin daha Hayırlıdır.)" yazısı yer almakta olup, çevresi altınla çekilmiş, dış kenarı lâle motifi ve bitkisel süslüdür. Yazı Ölçüsü: 23 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • KAZASKER MUSTAFA İZZET (1801-1876)-Deve tüyü, kadife kumaş üzeri gümüş sırma. 
Hat: Sülüs. 
Hattat: Kazasker Mustafa İzzet. 
Yazı: "İsyan denizinde boğulmuşum; bana el uzat ey Allah'ın peygamberi". 
Tarih: Hicri 1251 (Miladi: 1835). 

Yazı Ölçüsü: 75 x 42 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    KAZASKER MUSTAFA İZZET (1801-1876)-Deve tüyü, kadife kumaş üzeri gümüş sırma. Hat: Sülüs. Hattat: Kazasker Mustafa İzzet. Yazı: "İsyan denizinde boğulmuşum; bana el uzat ey Allah'ın peygamberi". Tarih: Hicri 1251 (Miladi: 1835). Yazı Ölçüsü: 75 x 42 cm.

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK LOTU -Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. 4 adetten oluşan lot. Krem rengi hamurlu, şeffaf sırlı, sepet formunda tasarlanmış eserlerin üzeri sır altına yeşil, mangan moru, krem sır akıtmalı ve  tutamak kısımları kupalarla dekorludur. 

Ölçü: 32 x 20 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK LOTU -Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. 4 adetten oluşan lot. Krem rengi hamurlu, şeffaf sırlı, sepet formunda tasarlanmış eserlerin üzeri sır altına yeşil, mangan moru, krem sır akıtmalı ve tutamak kısımları kupalarla dekorludur. Ölçü: 32 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK LOTU -Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. Farklı ebat ve dekorlarda 3 adetten oluşan lot. Krem rengi hamurlu, şeffaf sırlı, sepet formunda tasarlanmış eserlerin üzeri sır altına yeşil, mangan moru, krem ve sarı sır akıtmalı ve  tutamak kısımları kupalarla dekorludur.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK LOTU -Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. Farklı ebat ve dekorlarda 3 adetten oluşan lot. Krem rengi hamurlu, şeffaf sırlı, sepet formunda tasarlanmış eserlerin üzeri sır altına yeşil, mangan moru, krem ve sarı sır akıtmalı ve tutamak kısımları kupalarla dekorludur.

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. Kare formlu. Sepet şeklinde tasarlanmış ekmeklik kırmızı hamurlu, kahverengi astarlı ve şeffaf renksiz sırlı olup, yüzeyi sır altına beyaz ve yeşil sır akıtmalıdır. Yüksek kenarları barbutin tekniğiyle yapılmıştır. 

Ölçü: 26 x 26 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. Kare formlu. Sepet şeklinde tasarlanmış ekmeklik kırmızı hamurlu, kahverengi astarlı ve şeffaf renksiz sırlı olup, yüzeyi sır altına beyaz ve yeşil sır akıtmalıdır. Yüksek kenarları barbutin tekniğiyle yapılmıştır. Ölçü: 26 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. Yuvarlak formlu. Sepet şeklinde tasarlanmış ekmeklik kırmızı hamurlu, kahverengi astarlı ve şeffaf renksiz sırlıdır. Sır altına mangan moru rengi ile tasarlanmış eser yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 30 x 30 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Çanakkale imalatı. Yuvarlak formlu. Sepet şeklinde tasarlanmış ekmeklik kırmızı hamurlu, kahverengi astarlı ve şeffaf renksiz sırlıdır. Sır altına mangan moru rengi ile tasarlanmış eser yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 30 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI RUM İŞİ ÇİFT KANDİLLİK -Osmanlı Dönemi. 19. yy. Rum işi. Çift. Ahşaptan mamül. El oyma tekniği kullanılan eserin gövde kısmı aynalı tasarımla Zümrüd-ü Anka kuşu tasvirli olup, bitkisel motiflerle süslendirilmiştir. 

Ölçü: 37 x 21 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI RUM İŞİ ÇİFT KANDİLLİK -Osmanlı Dönemi. 19. yy. Rum işi. Çift. Ahşaptan mamül. El oyma tekniği kullanılan eserin gövde kısmı aynalı tasarımla Zümrüd-ü Anka kuşu tasvirli olup, bitkisel motiflerle süslendirilmiştir. Ölçü: 37 x 21 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI EDİRNEKARİ TARZI KAVUKLUK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Edirnekari ustalığının sergilendiği eser yeşil ve kahverengi  renklerde olup kabartma unsurları sıvama yaldızlarla dekorlu. Oval formlu ve büyük ebatlı eserin gövde yüzeyi ve tepe kısmı bitkisel motiflerle dekorlu. Rokoko kıvrımlar ve kabartma bitkisel dekorların bir araya gelmesiyle oluşmuş gövde yüzeyi sıvama altın yaldız dekorlu. 

Ölçü: 90 x 26 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    OSMANLI EDİRNEKARİ TARZI KAVUKLUK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Edirnekari ustalığının sergilendiği eser yeşil ve kahverengi renklerde olup kabartma unsurları sıvama yaldızlarla dekorlu. Oval formlu ve büyük ebatlı eserin gövde yüzeyi ve tepe kısmı bitkisel motiflerle dekorlu. Rokoko kıvrımlar ve kabartma bitkisel dekorların bir araya gelmesiyle oluşmuş gövde yüzeyi sıvama altın yaldız dekorlu. Ölçü: 90 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • MISIR KRALI I. FARUK'A AİT GÖZLÜK SANDIĞI-Ahşaptan mamül. Dikdörtgen formlu. Bronz tutamak ve bordürlü. 5 bölmeli. KHASSA ROYALE damgalı.  Formun ön yüzünde ''Krala özel gözlük sandığı. (نظارة خاصة جلالة الملك)'' yazısı barındıran eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 33 x 13 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    MISIR KRALI I. FARUK'A AİT GÖZLÜK SANDIĞI-Ahşaptan mamül. Dikdörtgen formlu. Bronz tutamak ve bordürlü. 5 bölmeli. KHASSA ROYALE damgalı. Formun ön yüzünde ''Krala özel gözlük sandığı. (نظارة خاصة جلالة الملك)'' yazısı barındıran eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 33 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TEKKE İŞİ BASTON-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Tekke işi. Gövde kısmı abanoz ağacından mamül. El oyma. Sarmal bitkisel motif, etnik desen ve çiçek tezyinli eser yoğun işçilikli olup, uç kısmı gümüş kaplama üzeri kabartmalı motiflidir. Kondüsyon ve işçilik açısından yüksek değere sahip eserin tutamak kısmı kemikten mamül, yuvarlak formludur. 

Ölçü: 87 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    OSMANLI TEKKE İŞİ BASTON-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Tekke işi. Gövde kısmı abanoz ağacından mamül. El oyma. Sarmal bitkisel motif, etnik desen ve çiçek tezyinli eser yoğun işçilikli olup, uç kısmı gümüş kaplama üzeri kabartmalı motiflidir. Kondüsyon ve işçilik açısından yüksek değere sahip eserin tutamak kısmı kemikten mamül, yuvarlak formludur. Ölçü: 87 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ TUTAMAKLI OSMANLI KAMÇI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Kamçının gövdesi kiraz ağacından mamül, deri geçmeli olup, kamçı kısmı deriden yapılmıştır. Tutamak kısmı gümüşten mamül edilen eserin yüzeyi komple savat işçilikli olup, ön ve arka orta hattına Osmanlı Tuğra motifi tezyin edilmiştir. 

Ölçü: 90 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    GÜMÜŞ ÜZERİ SAVAT İŞÇİLİKLİ TUTAMAKLI OSMANLI KAMÇI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Kamçının gövdesi kiraz ağacından mamül, deri geçmeli olup, kamçı kısmı deriden yapılmıştır. Tutamak kısmı gümüşten mamül edilen eserin yüzeyi komple savat işçilikli olup, ön ve arka orta hattına Osmanlı Tuğra motifi tezyin edilmiştir. Ölçü: 90 cm.

    TLSatıldı
  • ABANOZ ÜZERİ AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Deri kaplamalı özel kutusunun içerisinde. Yassı formlu. Afyon işi. Gövde kısmı abanoz üzeri gümüş çakma. Bitkisel motif tezyinli. Ağız kısmı kehribardan mamül edilmiş eser, nadir eserler arasında yer almakta olup koleksiyonluktur. 

Ölçü: 34 gr, 20 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    ABANOZ ÜZERİ AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Deri kaplamalı özel kutusunun içerisinde. Yassı formlu. Afyon işi. Gövde kısmı abanoz üzeri gümüş çakma. Bitkisel motif tezyinli. Ağız kısmı kehribardan mamül edilmiş eser, nadir eserler arasında yer almakta olup koleksiyonluktur. Ölçü: 34 gr, 20 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI “H.HAKİ” USTA DAMGALI VAN İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül.Eski Türkçe “Van” ve Ermenice “H.Haki” usta damgalı. İki kapak yüzeyi savat işçiliklerle bezenen ve buket betimlemesiyle süslenen tabakanın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, özel kılıfının içerisinde yer almaktadır. 

Referans: "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabı sayfa 98. 

Ağırlık: 143 gr, 8 x 8 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    OSMANLI “H.HAKİ” USTA DAMGALI VAN İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül.Eski Türkçe “Van” ve Ermenice “H.Haki” usta damgalı. İki kapak yüzeyi savat işçiliklerle bezenen ve buket betimlemesiyle süslenen tabakanın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, özel kılıfının içerisinde yer almaktadır. Referans: "Osmanlı Gümüş Damgaları / Garo Kürkman" kitabı sayfa 98. Ağırlık: 143 gr, 8 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Van damgalı. Savat işçilikli. Dikdörtgen formlu. Form üzeri iki parça komple karesel motiflerle bezeli. İç yüzeyi altın vermeyli olan eserin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması tezyini, arka yüzünde bitkisel motif süslemeleri mevcut olup, hafif dökülmeler mevcuttur. 

Ölçü: 110 gr, 10 x 5 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OSMANLI VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Van damgalı. Savat işçilikli. Dikdörtgen formlu. Form üzeri iki parça komple karesel motiflerle bezeli. İç yüzeyi altın vermeyli olan eserin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması tezyini, arka yüzünde bitkisel motif süslemeleri mevcut olup, hafif dökülmeler mevcuttur. Ölçü: 110 gr, 10 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL APARATINA ASILI SAVATLI GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüşten mamül. Savat işçilikli. Yuvarlak formlu. Porselen mine kadranlı. Eserin köstek bölümü gümüş arnavut zinciri ile zenginleştirilmiş olup 1762 seri numarasına sahiptir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    ÖZEL APARATINA ASILI SAVATLI GÜMÜŞ CEP SAATİ-Gümüşten mamül. Savat işçilikli. Yuvarlak formlu. Porselen mine kadranlı. Eserin köstek bölümü gümüş arnavut zinciri ile zenginleştirilmiş olup 1762 seri numarasına sahiptir.

    TLSatıldı
  • RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER-Gümüşten mamül. Her bir parçası Rus 84 damgalı. İç çevresi deri çevrili. Eserin tüm yüzeyi yoğun kabartmalı, bitkisel motif tezyinli ve savat işçiliklidir. Kemerin toka kısmı ve etrafı kubbe formlu yükseltiyle süslendirilmiş olup, açma kısmı kedi figürü ile tasvir edilmiştir. 

Ölçü: Derisiz 1000 gr.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER-Gümüşten mamül. Her bir parçası Rus 84 damgalı. İç çevresi deri çevrili. Eserin tüm yüzeyi yoğun kabartmalı, bitkisel motif tezyinli ve savat işçiliklidir. Kemerin toka kısmı ve etrafı kubbe formlu yükseltiyle süslendirilmiş olup, açma kısmı kedi figürü ile tasvir edilmiştir. Ölçü: Derisiz 1000 gr.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Birbirine geçmeli 3 parça. Eserin üç parçası da yoğun kabartma işçilikli olup, lale, karanfil ve gül motifleri tezyinlidir. 

Ölçü: 442.5 gr, 33 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    OSMANLI GÜMÜŞ KEMER TOKASI-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Birbirine geçmeli 3 parça. Eserin üç parçası da yoğun kabartma işçilikli olup, lale, karanfil ve gül motifleri tezyinlidir. Ölçü: 442.5 gr, 33 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ MİNELİ GÜZELLİK SETİ-Gümüşten mamül. Özel kutusunun içerisinde. Ayna, tarak ve iki farklı fırça olmak üzere 4 parça tamtakım. İngiliz Damgalı. Eserlerin gövde yüzeyleri zarif mine zemin üzerine çok renkli bitkisel motif tezyinli olup, yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: Ayna: 25 x 14 cm, Tarak: 17.5 x 4 , Büyük Fırça: 22 x 7 cm, Küçük Fırça: 16 x 4 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    GÜMÜŞ MİNELİ GÜZELLİK SETİ-Gümüşten mamül. Özel kutusunun içerisinde. Ayna, tarak ve iki farklı fırça olmak üzere 4 parça tamtakım. İngiliz Damgalı. Eserlerin gövde yüzeyleri zarif mine zemin üzerine çok renkli bitkisel motif tezyinli olup, yüksek kondüsyonludur. Ölçü: Ayna: 25 x 14 cm, Tarak: 17.5 x 4 , Büyük Fırça: 22 x 7 cm, Küçük Fırça: 16 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ DEVE FİGÜRÜ-Ahşaptan mamül, dikdörtgen formlu, el oyma süslemeli kaide ile yükseltilen figür gümüşten mamül olup komple altın vermeylidir. Eserin baş ve gövde çevresi habbe mercanlarla zenginleştirilmiş olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 16 x 23 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ DEVE FİGÜRÜ-Ahşaptan mamül, dikdörtgen formlu, el oyma süslemeli kaide ile yükseltilen figür gümüşten mamül olup komple altın vermeylidir. Eserin baş ve gövde çevresi habbe mercanlarla zenginleştirilmiş olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 16 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. 

Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TUĞRA VE DEVLET ARMASI BETİMLEMELİ ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Çift. Eserlerin kaide ve gövde kısımlarının tamamı rokoko stili ile tasarlanmış olup Osmanlı Tuğrası, Devlet Arması ve bitkisel motiflerle bezelidir. İç yüzeyleri altın vermeyli olan eserler Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincana sahiptir. 

Ölçü: 50 gr, 5 x 4 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    OSMANLI TUĞRA VE DEVLET ARMASI BETİMLEMELİ ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-Osmanlı Dönemi. 19. yy. Gümüşten mamül. Çift. Eserlerin kaide ve gövde kısımlarının tamamı rokoko stili ile tasarlanmış olup Osmanlı Tuğrası, Devlet Arması ve bitkisel motiflerle bezelidir. İç yüzeyleri altın vermeyli olan eserler Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincana sahiptir. Ölçü: 50 gr, 5 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL OSMANLI DEVLET ARMALI KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ZARF-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi rokoko tarzı yoğun bitkisel süslemeli, kuş figürü tasvirli ve Cami motifli eserin iç yüzeyleri altın vermeyli olup kaide çevresi aznavur işçilikli, su yolu süslemelidir. 

Ölçü: 55 gr, 5 x 4 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    ÖZEL OSMANLI DEVLET ARMALI KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ZARF-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi rokoko tarzı yoğun bitkisel süslemeli, kuş figürü tasvirli ve Cami motifli eserin iç yüzeyleri altın vermeyli olup kaide çevresi aznavur işçilikli, su yolu süslemelidir. Ölçü: 55 gr, 5 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ZARF TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Özel kutusunun içerisinde. 6 adet zarf, 6 adet fincan olmak üzere 12 parça tamtakım. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Zarfların üç tanesi ay-yıldız tasviri ile çevrilmiş olup üç tanesi yoğun bitkisel motiflidir. Gümüş zarfların hem iç hem dış yüzeyi yoğun altın vermeyli olup içlerinde porselenden mamül damgalı fincanlarını barındırmaktadır. 

Ölçü: 57.5 gr, 6 x 6 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    ÖZEL KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ZARF TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Özel kutusunun içerisinde. 6 adet zarf, 6 adet fincan olmak üzere 12 parça tamtakım. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Zarfların üç tanesi ay-yıldız tasviri ile çevrilmiş olup üç tanesi yoğun bitkisel motiflidir. Gümüş zarfların hem iç hem dış yüzeyi yoğun altın vermeyli olup içlerinde porselenden mamül damgalı fincanlarını barındırmaktadır. Ölçü: 57.5 gr, 6 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş, silindirik gövdeli, gövde alt kısmı kabartmalı, gövde üstü kalem işçilikli bitkisel motiflerle bezeli zarf içi altın vermeyli tasarıma sahip olup içerisinde Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincan barındırmaktadır. 

Ölçü: 17.8 gr, 5 x 5.5 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş, silindirik gövdeli, gövde alt kısmı kabartmalı, gövde üstü kalem işçilikli bitkisel motiflerle bezeli zarf içi altın vermeyli tasarıma sahip olup içerisinde Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincan barındırmaktadır. Ölçü: 17.8 gr, 5 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş, huni formlu. Bordür kısmı dalgalı stile üzeri balıksırtı motifli. Gövde yüzeyi yalın işçilikli. İç haznesindeki fincan porselenden mamül, altın yaldız süslemeye sahip, gövde çevresi Fatima eli betimlemeli, bordür içi ay yıldız tezyinli ve eski türkçe yazılıdır. 

Ölçü: 28 gr, 7 x 6 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilmiş, huni formlu. Bordür kısmı dalgalı stile üzeri balıksırtı motifli. Gövde yüzeyi yalın işçilikli. İç haznesindeki fincan porselenden mamül, altın yaldız süslemeye sahip, gövde çevresi Fatima eli betimlemeli, bordür içi ay yıldız tezyinli ve eski türkçe yazılıdır. Ölçü: 28 gr, 7 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, ters lale figürleri ve etnik desenler mevcut olup süslemesini bordür kısmındada sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. 

Ölçü: 98.5 gr, 9 x 8 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, ters lale figürleri ve etnik desenler mevcut olup süslemesini bordür kısmındada sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. Ölçü: 98.5 gr, 9 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır. 

Ölçü: 196.5 gr, 14 x 7 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindirik formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ayak çevreside aynı süslendirmeyi barındırmaktadır. Ölçü: 196.5 gr, 14 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ISTAKA-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı. 4 zarif ayakla yükseltilen eserin gövde yüzeyi çok yoğun etnik desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup zarif tutamaklarla dekore edilmiştir. Yüksek kondüsyonlu eser büyük ebata ve ağırlığa sahiptir. 

Ölçü: 361 gr, 7 x 10 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    ÖZEL KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ISTAKA-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı. 4 zarif ayakla yükseltilen eserin gövde yüzeyi çok yoğun etnik desenlerle ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup zarif tutamaklarla dekore edilmiştir. Yüksek kondüsyonlu eser büyük ebata ve ağırlığa sahiptir. Ölçü: 361 gr, 7 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ISTAKA-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde yüzeyi silindirik formlu, rokoko işçilikli ve yoğun bitkisel motif tezyinlidir. İki köşesi Osmanlı Tuğrası ve ay-yıldız motifi ile süslenen eserin orta hattı Osmanlı Devlet Arması tasviri ile zenginleştirilmiş olup içlerinde camdan mamül bardaklarını barındırmaktadır. 

Ölçü: 320.5 gr, Bardaksız 10 x 10 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    ÖZEL KUTUSUNDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT ISTAKA-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Rokoko tarzı. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde yüzeyi silindirik formlu, rokoko işçilikli ve yoğun bitkisel motif tezyinlidir. İki köşesi Osmanlı Tuğrası ve ay-yıldız motifi ile süslenen eserin orta hattı Osmanlı Devlet Arması tasviri ile zenginleştirilmiş olup içlerinde camdan mamül bardaklarını barındırmaktadır. Ölçü: 320.5 gr, Bardaksız 10 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet ıstaka, 6 adet bardakları olmak üzere 12 parça tamtakım. Üç adet bitkisel ayak üzerinde silindirikhazneli ıstakaların kenarları bitkisel dekorlu ajur çalışmalı. Aplike tutamaklı. Bardak yüzeyi kazıma stilize asma yaprakları ile dekorlu. İç ve dış yüzeyleri yoğun altın vermeyli olan ıstakalar iç haznelerinde camdan mamül bardaklarını barındırmaktadır. 

Ölçü: 197.5 gr, 10 x 7 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 6 adet ıstaka, 6 adet bardakları olmak üzere 12 parça tamtakım. Üç adet bitkisel ayak üzerinde silindirikhazneli ıstakaların kenarları bitkisel dekorlu ajur çalışmalı. Aplike tutamaklı. Bardak yüzeyi kazıma stilize asma yaprakları ile dekorlu. İç ve dış yüzeyleri yoğun altın vermeyli olan ıstakalar iç haznelerinde camdan mamül bardaklarını barındırmaktadır. Ölçü: 197.5 gr, 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Minyatür ebatlı olması sebebiyle nadir rastlanılan eserler arasında yer alan çamçağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 45 gr, 3 x 9 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Minyatür ebatlı olması sebebiyle nadir rastlanılan eserler arasında yer alan çamçağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 45 gr, 3 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ HASIR KEMER-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir. 

Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ HASIR KEMER-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Düz yuvarlak zeminle yükselen, dışa doğru açılan, geniş ağızlı, düz dipli. Bordürleri dilimli tasarımla stilize edilen çerezlik kabartma işçilikli bitkisel motiflerle bezelidir. 

Ölçü: 125.8 gr, 14 x 14 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Düz yuvarlak zeminle yükselen, dışa doğru açılan, geniş ağızlı, düz dipli. Bordürleri dilimli tasarımla stilize edilen çerezlik kabartma işçilikli bitkisel motiflerle bezelidir. Ölçü: 125.8 gr, 14 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Düz yuvarlak zeminle yükselen, dışa doğru açılan, geniş ağızlı, düz dipli. Bordürleri dilimli tasarımla stilize edilen çereziğin bordür ve orta hattı kalem işi  bitkisel motiflerle bezelidir. 

Ölçü: 50.5 gr, 15 x 15 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Düz yuvarlak zeminle yükselen, dışa doğru açılan, geniş ağızlı, düz dipli. Bordürleri dilimli tasarımla stilize edilen çereziğin bordür ve orta hattı kalem işi bitkisel motiflerle bezelidir. Ölçü: 50.5 gr, 15 x 15 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört zarif ayakla yükselen eser dışa doğru açılmakta olup koşebentleri dilimli tasarımla stilize edilmiştir. Bordür çevresi kalem işi bitkisel motiflerle süslenen eserin orta yüzeyi dalgalı aznavur işçiliği ile bezenmiştir. 

Ölçü: 324.5 gr, 20 x 20 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört zarif ayakla yükselen eser dışa doğru açılmakta olup koşebentleri dilimli tasarımla stilize edilmiştir. Bordür çevresi kalem işi bitkisel motiflerle süslenen eserin orta yüzeyi dalgalı aznavur işçiliği ile bezenmiştir. Ölçü: 324.5 gr, 20 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ HAMAM TASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Gövde iç yüzeyi yalın işçilikli. Bordür ve dış çevresi suyolu ve bitkisel motif tezyinli. Ön kısmında ''Sadık dost'' yazısı ve Hicri 1315 tarihi barındıran eser büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 430 gr, 19 x 6 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI GÜMÜŞ HAMAM TASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Han Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu. Derin düz dipli. Gövde iç yüzeyi yalın işçilikli. Bordür ve dış çevresi suyolu ve bitkisel motif tezyinli. Ön kısmında ''Sadık dost'' yazısı ve Hicri 1315 tarihi barındıran eser büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 430 gr, 19 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN VAHDETTİN HAN DÖNEMİ AY-YILDIZ DAMLGALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK VE 6 ADET KAŞIĞI-19. yy. Sultan Vahdettin Han Dönemi (1918-1922). Gümüşten mamül. Sultan Vahdettin Han damgalı. Silindirik formlu. Üç boğumlu. Dört zarif ayakla yükseltilen, iki köşesinde bitkisel tarzda kulp barındadıran kaşıklığın bordür kısmı ajur işçilikli olup gövde yüzeyi yoğun kalem işi ile stilize edilmiştir. Form, işçilik ve konüdsyon bakımından nadir rastlanılan eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 6 adetten oluşan kaşıkların sap kısımları asma yaprakları, üzüm ve bitkisel motiflerle dekorludur. 

Ölçü: 436 gr, Kaşıklık ölçüsü: 10 x 14 cm, Kaşık ölçüsü: 16 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    SULTAN VAHDETTİN HAN DÖNEMİ AY-YILDIZ DAMLGALI GÜMÜŞ KAŞIKLIK VE 6 ADET KAŞIĞI-19. yy. Sultan Vahdettin Han Dönemi (1918-1922). Gümüşten mamül. Sultan Vahdettin Han damgalı. Silindirik formlu. Üç boğumlu. Dört zarif ayakla yükseltilen, iki köşesinde bitkisel tarzda kulp barındadıran kaşıklığın bordür kısmı ajur işçilikli olup gövde yüzeyi yoğun kalem işi ile stilize edilmiştir. Form, işçilik ve konüdsyon bakımından nadir rastlanılan eserin iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 6 adetten oluşan kaşıkların sap kısımları asma yaprakları, üzüm ve bitkisel motiflerle dekorludur. Ölçü: 436 gr, Kaşıklık ölçüsü: 10 x 14 cm, Kaşık ölçüsü: 16 cm.

    TLSatıldı
  • MİNE İŞÇİLİKLİ RUS GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Rus işi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Eserin iki kapağının tüm yüzeyleri çok renk mine işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu olarak tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eserin açma kısmı yarı değerli taşla süslenmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 203.7 gr, 10 x 8 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    MİNE İŞÇİLİKLİ RUS GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Rus işi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Eserin iki kapağının tüm yüzeyleri çok renk mine işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu olarak tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eserin açma kısmı yarı değerli taşla süslenmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 203.7 gr, 10 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • MİNE İŞÇİLİKLİ RUS GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Rus işi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Eserin iki kapağının tüm yüzeyleri çok renk mine işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu olarak tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eser çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 178.7 gr, 10.5 x 7 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    MİNE İŞÇİLİKLİ RUS GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-Rus işi. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Eserin iki kapağının tüm yüzeyleri çok renk mine işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu olarak tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eser çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 178.7 gr, 10.5 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • RUS 84 DAMGALI MİNELİ ENFİYE KUTUSU-Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dört zarif ayakla yükseltilen eser dikdörtgen formul, derin dipli, kubbemsi kapaklı. Eserin dört köşesi, tüm kapak yüzeyi ve bordürleri yoğun renkli mine dolgulu, kabartma stilize yaprak ve çiçek motifleriyle süslüdür. Özel kutusunun içerisinde yer alan eserin klips formlu açma aparatı da mine işçilikli olup çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 202 gr, 7.5 x 6 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    RUS 84 DAMGALI MİNELİ ENFİYE KUTUSU-Rus 84 damgalı. Gümüşten mamül. Dört zarif ayakla yükseltilen eser dikdörtgen formul, derin dipli, kubbemsi kapaklı. Eserin dört köşesi, tüm kapak yüzeyi ve bordürleri yoğun renkli mine dolgulu, kabartma stilize yaprak ve çiçek motifleriyle süslüdür. Özel kutusunun içerisinde yer alan eserin klips formlu açma aparatı da mine işçilikli olup çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 202 gr, 7.5 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • RUS DAMGALI FABERGÉ TARZI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ PUDRİYERLİK- Rus damgalı. Gümüşten mamül eserin tüm yüzeyi altın vermeyli. Yuvarlak formlu, derin, düz dipli. İki parça. Bordür ve kapak yüzeyi zarif ve kusursuz mine işçilikli. Eserin kapak orta hattı pılanta ve değerli taşlarla çift kartallı Çarlık Arması ile dekore edilmiş olup dekorun dört köşesi yine pırlanta ve değerli taşlarla bitkisel motif tezyinlidir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eser kondüsyon, form, işçilik ve damga bakımından nadir rastlanılan koleksiyonluk eserdir. 

Ölçü: 318.8 gr, 8 x 3.5 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    RUS DAMGALI FABERGÉ TARZI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ PUDRİYERLİK- Rus damgalı. Gümüşten mamül eserin tüm yüzeyi altın vermeyli. Yuvarlak formlu, derin, düz dipli. İki parça. Bordür ve kapak yüzeyi zarif ve kusursuz mine işçilikli. Eserin kapak orta hattı pılanta ve değerli taşlarla çift kartallı Çarlık Arması ile dekore edilmiş olup dekorun dört köşesi yine pırlanta ve değerli taşlarla bitkisel motif tezyinlidir. Özel kutusunun içerisinde yer alan eser kondüsyon, form, işçilik ve damga bakımından nadir rastlanılan koleksiyonluk eserdir. Ölçü: 318.8 gr, 8 x 3.5 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ÇERÇEVE VE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA CUPİD TASVİRİ-19. yy. Bronzdan mamül. Oval formlu. Ön çevresi pembe ve beyaz renklerde mine işçilikli. Bitkisel motif tezyinli zarif çerçevenin iç kısmında yer alan eser porselenden mamül, oval formlu ve şişkin gövdeli olup el boyama Eros Bebek tasviri tezyin edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 10.5 x 8.5 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    BRONZ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ÇERÇEVE VE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA CUPİD TASVİRİ-19. yy. Bronzdan mamül. Oval formlu. Ön çevresi pembe ve beyaz renklerde mine işçilikli. Bitkisel motif tezyinli zarif çerçevenin iç kısmında yer alan eser porselenden mamül, oval formlu ve şişkin gövdeli olup el boyama Eros Bebek tasviri tezyin edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 10.5 x 8.5 cm.

    TLSatıldı
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 16 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı çok renkli el boyama yaşam sahneleri tezyinli olan eserin çevresi altın yaldızlı bitkisel motif süslemeli ve iki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olup eskiliğinden kaynaklı tamir edilebilecek boyutta hasarları mevcuttur. 

Ölçü: 51 x 26 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 16 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı çok renkli el boyama yaşam sahneleri tezyinli olan eserin çevresi altın yaldızlı bitkisel motif süslemeli ve iki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olup eskiliğinden kaynaklı tamir edilebilecek boyutta hasarları mevcuttur. Ölçü: 51 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 18 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı kumaştan mamül, çiçek betimlemeli. İki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olan eserin eskiliğinden kaynaklı bir yerinde rötuşu vardır. 

Ölçü: 60 x 32 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    SEDEF İŞÇİLİKLİ FRANSIZ YELPAZE-19. yy. Fransız. 18 adetten oluşan tutamakları sedeften mamül. Ajur işçilikli ve bitkisel motif dekorlu. Yelpaze kısmı kumaştan mamül, çiçek betimlemeli. İki köşesi yarı değerli taşla zenginleştirilmiş olan eserin eskiliğinden kaynaklı bir yerinde rötuşu vardır. Ölçü: 60 x 32 cm.

    TLSatıldı
  • İKİ ADET DÜRBÜN LOTU-19. yy. Fransız. İki adetten oluşan lot. Eserlerin bir tanesinin gövde yüzeyi, bakma ve ayar kısmı sedeften mamül, bronz geçmeli olup diğerinin gövde yüzeyi, bakma ve ayar kısmı kemikten mamül olup, bronz geçmelidir. 

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    İKİ ADET DÜRBÜN LOTU-19. yy. Fransız. İki adetten oluşan lot. Eserlerin bir tanesinin gövde yüzeyi, bakma ve ayar kısmı sedeften mamül, bronz geçmeli olup diğerinin gövde yüzeyi, bakma ve ayar kısmı kemikten mamül olup, bronz geçmelidir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • İKİ ADET DÜRBÜN LOTU-19. yy. Fransız. İki adetten oluşan lot. Eserlerin bir tanesi metal üzeri kabartma işçilikte kuşlarla dekorlu ve damga barındırmakta olup diğerinin üzeri kabartma işçilikte ve el boyamadır. 

Ölçü: 10 x  9 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    İKİ ADET DÜRBÜN LOTU-19. yy. Fransız. İki adetten oluşan lot. Eserlerin bir tanesi metal üzeri kabartma işçilikte kuşlarla dekorlu ve damga barındırmakta olup diğerinin üzeri kabartma işçilikte ve el boyamadır. Ölçü: 10 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KILIFINDA ALTIN İŞÇİLİKLİ FRANSIZ DÜRBÜN-19. yy. Fransız. Özel kılıfının içerisinde. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi, iskelet ve ayar kısmı bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi silindirik formlu, bağadan mamül. Bağa üzeri altın işçilikli ve bitkisel motif süslemeli eser damga barındırmakta olup yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 9.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    ÖZEL KILIFINDA ALTIN İŞÇİLİKLİ FRANSIZ DÜRBÜN-19. yy. Fransız. Özel kılıfının içerisinde. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi, iskelet ve ayar kısmı bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi silindirik formlu, bağadan mamül. Bağa üzeri altın işçilikli ve bitkisel motif süslemeli eser damga barındırmakta olup yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 9.5 x 6.5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KILIFINDA FRANSIZ DÜRBÜN-19. yy. Fransız. Özel kılıfının içerisinde. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi ve iskelet bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi silindirik formlu, bağadan mamül. Yüksek kondüsyona sahip eser damga barındırmaktadır. 

Ölçü: 10 x 7 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    ÖZEL KILIFINDA FRANSIZ DÜRBÜN-19. yy. Fransız. Özel kılıfının içerisinde. Osmanlı pazarına özel tasarım. Plaka çevresi ve iskelet bronz üzeri altın vermeyli. Gövde yüzeyi silindirik formlu, bağadan mamül. Yüksek kondüsyona sahip eser damga barındırmaktadır. Ölçü: 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN ELMAS BROŞ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 12 ayar 13.5 gr altından mamül. Üç sallantılı. Sallantı uçları ve gövde köşebentleri safir taşı ile bezenen eserin etrafı elmas taşlarla zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 1.30 ct.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    OSMANLI ALTIN ELMAS BROŞ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 12 ayar 13.5 gr altından mamül. Üç sallantılı. Sallantı uçları ve gövde köşebentleri safir taşı ile bezenen eserin etrafı elmas taşlarla zenginleştirilmiştir. Ölçü: 1.30 ct.

    TLSatıldı
  • ALTIN CEP SAATİ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarı için özel yapım. 14 ayar altın kasalı ve çift kapaklı saatin beyaz mineli kadranı mevcuttur. ''Spıral Breguet Qualıte Superıeure'' damgası barındıran eserin 10458 nolu seri numarası vardır. Kapak üzerleri guilloche işçilikli olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: Takribi 50 gr, 6 x 4 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    ALTIN CEP SAATİ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarı için özel yapım. 14 ayar altın kasalı ve çift kapaklı saatin beyaz mineli kadranı mevcuttur. ''Spıral Breguet Qualıte Superıeure'' damgası barındıran eserin 10458 nolu seri numarası vardır. Kapak üzerleri guilloche işçilikli olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: Takribi 50 gr, 6 x 4 cm.

    TLSatıldı
  •  MİNE İŞÇİLİKLİ ALTIN CEP SAATİ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarı için özel yapım. 14 ayar altın kasalı ve çift kapaklı saatin beyaz mineli kadranı mevcuttur. İki kapak yüzeyi siyah ve lacivert mine işçilikleri ile dekore edilen eserin damgaları ve seri numaraları tam olup yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: Takribi 25 gr, 4.5 x 3 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    MİNE İŞÇİLİKLİ ALTIN CEP SAATİ-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarı için özel yapım. 14 ayar altın kasalı ve çift kapaklı saatin beyaz mineli kadranı mevcuttur. İki kapak yüzeyi siyah ve lacivert mine işçilikleri ile dekore edilen eserin damgaları ve seri numaraları tam olup yüksek kondüsyonludur. Ölçü: Takribi 25 gr, 4.5 x 3 cm.

    TLSatıldı
  • RUS DAMGALI ALTIN TÜTÜN TABAKASI-19. yy. Rus damgalı. 14 ayar altından mamül. Dikdörtgen formlu. İki kapağı geometrik çizgisel desenli. Açma kısmı yarı değerli taşla zenginleştirilen eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. 

Ölçü: 167.5 gr, 10.5 x 7 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    RUS DAMGALI ALTIN TÜTÜN TABAKASI-19. yy. Rus damgalı. 14 ayar altından mamül. Dikdörtgen formlu. İki kapağı geometrik çizgisel desenli. Açma kısmı yarı değerli taşla zenginleştirilen eser yüksek sanat değerine ve kondüsyona sahiptir. Ölçü: 167.5 gr, 10.5 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SWAROVSKİ KİTAP FORMLU MİNYATÜR MASA SAATİ-Swarovski markalı ve damgalı. Kristal camdan mamül, iki parçalı. Minyatür olarak tasarlanan eserin kadranı Roma rakamlı olup yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 4 x 3 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    SWAROVSKİ KİTAP FORMLU MİNYATÜR MASA SAATİ-Swarovski markalı ve damgalı. Kristal camdan mamül, iki parçalı. Minyatür olarak tasarlanan eserin kadranı Roma rakamlı olup yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 4 x 3 cm.

    TLSatıldı
  • DÖRT ADETTEN OLUŞAN MÜCEVHER KUTUSU LOTU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 4 adetten oluşan lot. Farklı ebat, model ve tasarımlara sahip eserler bronz üzeri altından mamül ayaklarla yükseltilip yine bronz üzeri altından mamül iskeletlerle tasarlanmış olup bizoteli kesim camlarla dekore edilmiştir.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    DÖRT ADETTEN OLUŞAN MÜCEVHER KUTUSU LOTU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 4 adetten oluşan lot. Farklı ebat, model ve tasarımlara sahip eserler bronz üzeri altından mamül ayaklarla yükseltilip yine bronz üzeri altından mamül iskeletlerle tasarlanmış olup bizoteli kesim camlarla dekore edilmiştir.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA ÇİFT KOKU ŞİŞESİ -19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Dört ayakla yükseltilen bronz geçmeli muhafazası bağa işlemeli olup iç kısmı eski orijinal kumaşı ile kaplıdır. Muhafazanın içerisinde yer alan çift kokuluk bronz kapaklı olup ajur tarzda bitkisel motif süslemelidir. Kubbe formlu yuvarlak kapaklarının üzerleri yeşil mine zemin üzerine bitkisel motif tezyinlidir.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    ÖZEL MUHAFAZASINDA ÇİFT KOKU ŞİŞESİ -19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. Dört ayakla yükseltilen bronz geçmeli muhafazası bağa işlemeli olup iç kısmı eski orijinal kumaşı ile kaplıdır. Muhafazanın içerisinde yer alan çift kokuluk bronz kapaklı olup ajur tarzda bitkisel motif süslemelidir. Kubbe formlu yuvarlak kapaklarının üzerleri yeşil mine zemin üzerine bitkisel motif tezyinlidir.

    TLSatıldı
  • 21 ADETTEN OLUŞAN FRANSIZ KOKU ŞİŞESİ KOLEKSİYON LOTU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 21 adetten oluşan koleksiyon lotu. Bir adet zincirli, bir adet iğneli, 3 adet porselen, 4 adet sedef işçilikli ve bronz işçilikli olmak üzere farklı ebat ve tarzlardan oluşan takımın tamamımın kapakları mevcut olup yüksek kondüsyona sahiptir.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    21 ADETTEN OLUŞAN FRANSIZ KOKU ŞİŞESİ KOLEKSİYON LOTU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel tasarım. 21 adetten oluşan koleksiyon lotu. Bir adet zincirli, bir adet iğneli, 3 adet porselen, 4 adet sedef işçilikli ve bronz işçilikli olmak üzere farklı ebat ve tarzlardan oluşan takımın tamamımın kapakları mevcut olup yüksek kondüsyona sahiptir.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KILIFINDA OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI ''YA FETTAH''-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşap üzeri el boyama bitkisel ve hayvansal motif tezyinli özel muhafazasının içerisinde yer alan çeilk gövdeli hat makasının dış yüzeyi altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı yuvarlak formlu olup, sap kısmı harf oyma tekniğiyle eski Türkçe "Ya Fettah" ibarelidir. Yüksek kondüsyona sahip olan eser işçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici örneklerindendir. 

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    ÖZEL KILIFINDA OSMANLI ALTIN KAKMA HAT MAKASI ''YA FETTAH''-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşap üzeri el boyama bitkisel ve hayvansal motif tezyinli özel muhafazasının içerisinde yer alan çeilk gövdeli hat makasının dış yüzeyi altın kakma tekniğiyle yapılmış selvi ve zengin bitkisel motiflerle desenlidir. Uçtan uca simetrik sarmal süslemelerle tezyin edilen eserin tutamak kısmı yuvarlak formlu olup, sap kısmı harf oyma tekniğiyle eski Türkçe "Ya Fettah" ibarelidir. Yüksek kondüsyona sahip olan eser işçilik kalitesi itibariyle türünün dikkat çekici örneklerindendir. Ölçü: 27 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. İri taneli, beyzi kesim damla kehribar tanelerinden müteşekkil tesbihin imamesi altın sırma püsküllü olup yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 80 gr.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. İri taneli, beyzi kesim damla kehribar tanelerinden müteşekkil tesbihin imamesi altın sırma püsküllü olup yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 80 gr.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SIKMA KEHRİBAR TESPİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. İri taneli, beyzi kesim sıkma kehribar tanelerinden müteşekkil 33'lük tesbihin imamesi altın sırma püsküllü olup yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 104.5 gr.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    OSMANLI SIKMA KEHRİBAR TESPİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. İri taneli, beyzi kesim sıkma kehribar tanelerinden müteşekkil 33'lük tesbihin imamesi altın sırma püsküllü olup yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 104.5 gr.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. İri taneli, beyzi kesim damla kehribar tanelerinden müteşekkil tesbihin taneleri, imamesi ve durakları yoğun el oyma tekniği ile bitkisel motif süslemeli olup sanat değeri ve kondüsyon açısından çok kıymetlidir. 

Ölçü: 64 gr.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    OSMANLI DAMLA KEHRİBAR TESBİH-19. yy. Osmanlı Dönemi. İri taneli, beyzi kesim damla kehribar tanelerinden müteşekkil tesbihin taneleri, imamesi ve durakları yoğun el oyma tekniği ile bitkisel motif süslemeli olup sanat değeri ve kondüsyon açısından çok kıymetlidir. Ölçü: 64 gr.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ DAMLA KEHRİBAR TESBİH- Yuvarlak kesim damla kehribar tanelerinden müteşekkil 99'luk tesbihin imamesi gümüş olup özrl kutusunun içerisinde yer almaktadır. 

Ölçü: 28 gr.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    GÜMÜŞ PÜSKÜLLÜ DAMLA KEHRİBAR TESBİH- Yuvarlak kesim damla kehribar tanelerinden müteşekkil 99'luk tesbihin imamesi gümüş olup özrl kutusunun içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 28 gr.

    TLSatıldı
  • 4 ADETTEN OLUŞAN TESBİH LOTU-Bir adet gümüş püsküllü beyzi kesim Çekoslavak katalin tanelerinden müteşekkil 99'luk, bir adet gümüş sırma püsküllü Osmanlı sıkma kehribar tanelerinden müteşekkil 33'lük, bir adet gümüş püsküllü Osmanlı damla kehribar tanelerinden müteşekkil 33'lük ve bir adet Osmanlı ateş kehribar olmak üzere dört adetten oluşan lot.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    4 ADETTEN OLUŞAN TESBİH LOTU-Bir adet gümüş püsküllü beyzi kesim Çekoslavak katalin tanelerinden müteşekkil 99'luk, bir adet gümüş sırma püsküllü Osmanlı sıkma kehribar tanelerinden müteşekkil 33'lük, bir adet gümüş püsküllü Osmanlı damla kehribar tanelerinden müteşekkil 33'lük ve bir adet Osmanlı ateş kehribar olmak üzere dört adetten oluşan lot.

    TLSatıldı
  • ÖZEL KUTUSUNUN İÇERİSİNDE OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı pazarı için özel yapım. Damla kehribardan mamül eser gümüş aplikeli olup iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 17 gr, 12 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    ÖZEL KUTUSUNUN İÇERİSİNDE OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı pazarı için özel yapım. Damla kehribardan mamül eser gümüş aplikeli olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 17 gr, 12 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOPHANE LÜLE VE ÇUBUĞU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan mamül. Yuvarlak tabandan yükselen altıgen formlu. Form üzeri altın yaldız süslemeli eserin çubuk kısmı gümüş üzeri altın vermeyli tel sırma işçilikli olup ağız kısmı kemikten mamüldür. 

Ölçü: 47 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    OSMANLI TOPHANE LÜLE VE ÇUBUĞU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı lüle hamurundan mamül. Yuvarlak tabandan yükselen altıgen formlu. Form üzeri altın yaldız süslemeli eserin çubuk kısmı gümüş üzeri altın vermeyli tel sırma işçilikli olup ağız kısmı kemikten mamüldür. Ölçü: 47 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DEVLET ARMALI VE AY-YILDIZLI CİLT-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ön yüzü Osmanlı devlet armalı. Arka yüzü Ay Yıldız motifli. 
Yazar: Mehmed Esad Efendi. 
Konu: Hadislerle İslam. 
Dil: Türkçe - Arapça.
Tarih: Hicri 1337 (Miladi 1918).

    Lot No: 73

    Lot: 73

    OSMANLI DEVLET ARMALI VE AY-YILDIZLI CİLT-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ön yüzü Osmanlı devlet armalı. Arka yüzü Ay Yıldız motifli. Yazar: Mehmed Esad Efendi. Konu: Hadislerle İslam. Dil: Türkçe - Arapça. Tarih: Hicri 1337 (Miladi 1918).

    TLSatıldı
  • OSMANLI DEVLET ARMALI VE AY-YILDIZLI MECMUA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ön yüzü Osmanlı devlet armalı. Arka yüzü Ay Yıldız motifli. 
Yazar: Es-Seyyid Ahmed Zühdi. 
Konu: Kulluk vazifeleri. 
Dil: Türkçe - Osmanlıca. 
Tarih: Hicri 1311 (Miladi 1893).

    Lot No: 74

    Lot: 74

    OSMANLI DEVLET ARMALI VE AY-YILDIZLI MECMUA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ön yüzü Osmanlı devlet armalı. Arka yüzü Ay Yıldız motifli. Yazar: Es-Seyyid Ahmed Zühdi. Konu: Kulluk vazifeleri. Dil: Türkçe - Osmanlıca. Tarih: Hicri 1311 (Miladi 1893).

    TLSatıldı
  • FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif ve aslan figürü tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 41 x 33 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    FRANSIZ ALTIN VARAKLI DUVAR SAATİ-19. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşap üzeri yoğun altın varaklı. Gövde orta hattında saatli. Cam çerçevesi açılabilir. Eser çevresi ve yüzeyi yoğun oyma tekniği ile tasarlanmış, bitkisel motif ve aslan figürü tezyinli. Yüksek sanat değeri ve kondüsyona sahip eser büyük ebatlıdır. Ölçü: 41 x 33 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ HEYKEL-19. yy. Fransız. Yuvarlak formlu mermer kaide ile yükseltilmiş. Bronzdan mamül ''Flüt Çalan Çocuk'' tasarımının figüre edildiği eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 29 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    FRANSIZ BRONZ HEYKEL-19. yy. Fransız. Yuvarlak formlu mermer kaide ile yükseltilmiş. Bronzdan mamül ''Flüt Çalan Çocuk'' tasarımının figüre edildiği eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 29 cm.

    TLSatıldı
  • ARNOLD NEUMANN (1836-1920)-"Osmanlı'da Pazar Yeri". Arnold Neumann İmzalı. Tuval üzeri yağlı boya. 

Ölçü: 118 x 77 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    ARNOLD NEUMANN (1836-1920)-"Osmanlı'da Pazar Yeri". Arnold Neumann İmzalı. Tuval üzeri yağlı boya. Ölçü: 118 x 77 cm.

    TLSatıldı
  • İSTANBUL-''İstanbul'' Avrupa imzalı. Duralit üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 60 x 32 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    İSTANBUL-''İstanbul'' Avrupa imzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçü: 60 x 32 cm.

    TLSatıldı
  • M. BOİSSİEM-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı pazarına özel tasarım. ''Osmanlı'da Saltanat Arabasında Seyir''. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

Ölçü: 127 x 71 cm. Çerçeveli: 160 x 100 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    M. BOİSSİEM-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı pazarına özel tasarım. ''Osmanlı'da Saltanat Arabasında Seyir''. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 127 x 71 cm. Çerçeveli: 160 x 100 cm.

    TLSatıldı
  • ALİ RIZA TOROSLU (1875-1935)-''Köy Yeri''. Ali Rıza Toroslu imzalı. Duralit Üzeri Yağlıboya. 

Ölçü: 29 x 38 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    ALİ RIZA TOROSLU (1875-1935)-''Köy Yeri''. Ali Rıza Toroslu imzalı. Duralit Üzeri Yağlıboya. Ölçü: 29 x 38 cm.

    TLSatıldı
  • EROL SARAFYAN-''Sandal Sefası''. Erol Sarafyan imzalı. Tuval Üzeri Yağlıboya.
 -Duralite Marufle- 

Ölçü: 60 x 38 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    EROL SARAFYAN-''Sandal Sefası''. Erol Sarafyan imzalı. Tuval Üzeri Yağlıboya. -Duralite Marufle- Ölçü: 60 x 38 cm.

    TLSatıldı
  • MEHMET GÜN (1956-2014)-"CALL MY NAME". Mehmet gün imzalı. Karton Üzerine Karışık Teknik. 1986 tarihli. 

Ölçü: 50 x 65 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    MEHMET GÜN (1956-2014)-"CALL MY NAME". Mehmet gün imzalı. Karton Üzerine Karışık Teknik. 1986 tarihli. Ölçü: 50 x 65 cm.

    TLSatıldı
  • NURİ BATTAL-Soyut kompozisyon. Nuri Battal imzalı. Tuval üzeri Akrilik. 

Ölçü: 100 x 70 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    NURİ BATTAL-Soyut kompozisyon. Nuri Battal imzalı. Tuval üzeri Akrilik. Ölçü: 100 x 70 cm.

    TLSatıldı
  • MUHAMMED BAŞDAĞ (1981)-"Göz". Muhammed Başdağ imzalı. Tuval üzerine yağlıboya.
 2022 tarihli. 

Ölçü: 106 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    MUHAMMED BAŞDAĞ (1981)-"Göz". Muhammed Başdağ imzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 2022 tarihli. Ölçü: 106 cm.

    TLSatıldı
  • GALİB -Natürmort. Ressam Galib imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 68 x 46 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    GALİB -Natürmort. Ressam Galib imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 68 x 46 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-''İstanbul''. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 100 x 44 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    ANONİM-''İstanbul''. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 100 x 44 cm.

    TLSatıldı
  • AHMET MUHTEREM OMA-''Savarona''. Ahmet Muhterem Oma imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 80 x 60 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    AHMET MUHTEREM OMA-''Savarona''. Ahmet Muhterem Oma imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 80 x 60 cm.

    TLSatıldı
  • HEDAYET ABDULLAHİ-''Güller''. Hedayet Abdullahi imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 60 x 80 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    HEDAYET ABDULLAHİ-''Güller''. Hedayet Abdullahi imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 60 x 80 cm.

    TLSatıldı
  • D. AHMED-''Fahrettin Paşa''. D. Ahmed imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 90 x 70 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    D. AHMED-''Fahrettin Paşa''. D. Ahmed imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 90 x 70 cm.

    TLSatıldı
  • HAVVA ÖZKIR-''Narlar''. Havva Özkır imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 50 x 40 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    HAVVA ÖZKIR-''Narlar''. Havva Özkır imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 50 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''Nusretiye Cami'' Kağıt  üzeri suluboya.Orijinal mazgalalı altın varaklı çerçevesi içerisinde. 

Ölçü: 40 x 30 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    YAĞLIBOYA TABLO-''Nusretiye Cami'' Kağıt üzeri suluboya.Orijinal mazgalalı altın varaklı çerçevesi içerisinde. Ölçü: 40 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • MUSTAFA ELDENİZ-''İstanbul''. Mustafa Eldeniz imzalı. Tuval üzeri yağlıboya.

 Ölçü: 70 x 50 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    MUSTAFA ELDENİZ-''İstanbul''. Mustafa Eldeniz imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 70 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • HAZRETİ ALİ İBN-İ EBİ-TALİB -19. yy. Tekke işi. Hz. Ali ve Hz. Hüseyin tasviri. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 56 x 44 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    HAZRETİ ALİ İBN-İ EBİ-TALİB -19. yy. Tekke işi. Hz. Ali ve Hz. Hüseyin tasviri. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 56 x 44 cm.

    TLSatıldı
  • ROMEK ARPAD (1883-1960)-Natürmort. Romek Arpad imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. 

Ölçü: 60 x 50 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    ROMEK ARPAD (1883-1960)-Natürmort. Romek Arpad imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. Ölçü: 60 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-19. yy. Osmanlı Dönemi. ''Eski İstanbul''. Kağıt üzeri suluboya. 

Ölçü: 56 x 43 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    YAĞLIBOYA TABLO-19. yy. Osmanlı Dönemi. ''Eski İstanbul''. Kağıt üzeri suluboya. Ölçü: 56 x 43 cm.

    TLSatıldı
  • RAKAM KOLAR -19. yy. Osmanlı Dönemi. ''Savaşçı''. Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 35.5 x 27.5 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    RAKAM KOLAR -19. yy. Osmanlı Dönemi. ''Savaşçı''. Eski Türkçe imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 35.5 x 27.5 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-19. yy. Osmanlı Dönemi. ''Mısırda Pazar Yeri''. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 38 x 55 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    ANONİM-19. yy. Osmanlı Dönemi. ''Mısırda Pazar Yeri''. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 38 x 55 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''Osmanlı'da Sokak''. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. 

Ölçü: 65 x 50 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    YAĞLIBOYA TABLO-''Osmanlı'da Sokak''. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. Ölçü: 65 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''İsmail Paşa''. Kağıt üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. 

Ölçü: 79 x 51 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    YAĞLIBOYA TABLO-''İsmail Paşa''. Kağıt üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. Ölçü: 79 x 51 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''Paşa Portre''. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 66 x 47 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    YAĞLIBOYA TABLO-''Paşa Portre''. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 66 x 47 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''Sultanahmet Cami'' Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. 

Ölçü: 69 x 55 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    YAĞLIBOYA TABLO-''Sultanahmet Cami'' Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varaklı çerçevesi içerisinde. Ölçü: 69 x 55 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-''Osmanlı'da Pazar Yeri''. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 32 x 19 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    ANONİM-''Osmanlı'da Pazar Yeri''. İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. Ölçü: 32 x 19 cm.

    TLSatıldı
  • ALİ DEMİR (1931-2015)-''Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 20 x 20 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    ALİ DEMİR (1931-2015)-''Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 20 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • ALİ DEMİR (1931-2015)-''Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 15 x 30 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    ALİ DEMİR (1931-2015)-''Anadolu''. Ali Demir imzalı. 1976 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 15 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''Mitolojik Sahne''. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 85 x 60 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    YAĞLIBOYA TABLO-''Mitolojik Sahne''. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 85 x 60 cm.

    TLSatıldı
  • YAĞLIBOYA TABLO-''Vazoda Çiçekler''. Tuval üzeri yağlıboya. 
(Eserin birkaç yeri rötuşlanmıştır.) 

Ölçü: 80 x 59 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    YAĞLIBOYA TABLO-''Vazoda Çiçekler''. Tuval üzeri yağlıboya. (Eserin birkaç yeri rötuşlanmıştır.) Ölçü: 80 x 59 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-''Tamirci Dede''. İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 56  x 47 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    ANONİM-''Tamirci Dede''. İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 56 x 47 cm.

    TLSatıldı
  • HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-19. yy. Osmanlı Dönemi. Hoca Ali Rıza imzalı. Eski taş baskı. ''İstanbul'dan Kadıköy'e Bir Bakış''. 

Ölçü: 32.5 x 23.5 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    HOCA ALİ RIZA (1858-1930)-19. yy. Osmanlı Dönemi. Hoca Ali Rıza imzalı. Eski taş baskı. ''İstanbul'dan Kadıköy'e Bir Bakış''. Ölçü: 32.5 x 23.5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZDEMİR ALTAN-"Kompozisyon" İmzalı. 2001 tarihli. Serigrafi baskı. 
14/50
Ölçü: 90 x 65 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    ÖZDEMİR ALTAN-"Kompozisyon" İmzalı. 2001 tarihli. Serigrafi baskı. 14/50 Ölçü: 90 x 65 cm.

    TLSatıldı
  • ERGİN İNAN -"Düş Bahçesi" İmzalı. 2021 tarihli. Serigrafi baskı.
 8/9
Ölçü: 70 x 70 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    ERGİN İNAN -"Düş Bahçesi" İmzalı. 2021 tarihli. Serigrafi baskı. 8/9 Ölçü: 70 x 70 cm.

    TLSatıldı
  • ERGİN İNAN -"Düş Bahçesi" İmzalı. 2021 tarihli. Serigrafi baskı.
 9/9 

Ölçü: 70 x 70 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    ERGİN İNAN -"Düş Bahçesi" İmzalı. 2021 tarihli. Serigrafi baskı. 9/9 Ölçü: 70 x 70 cm.

    TLSatıldı
  • Ç. BERGER-''Harem'' Ç. Berger imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 71 x 56 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Ç. BERGER-''Harem'' Ç. Berger imzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 71 x 56 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Yavruağzı kumaş üzeri yoğun altın sırma işçilikli esere bitkisel motifler ve yazılar stilize edilmiş olup çerçevesinin içerisinde yer almaktadır.

 Ölçü: 114 x 7 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Yavruağzı kumaş üzeri yoğun altın sırma işçilikli esere bitkisel motifler ve yazılar stilize edilmiş olup çerçevesinin içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 114 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Kırmızı ve yeşil renkli saten kumaş üzeri yoğun gümüş sırma işçilikli esere bitkisel desenler, ay-yıldız motifleri ve yazılar stilize edilmiş olup püskül süslemeli ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 182 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Kırmızı ve yeşil renkli saten kumaş üzeri yoğun gümüş sırma işçilikli esere bitkisel desenler, ay-yıldız motifleri ve yazılar stilize edilmiş olup püskül süslemeli ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 182 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MEDRESE EĞİTİMİ KONULU PANO-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Büyük ebatlı. Kumaş üzeri ''Medrese Eğitimi'' konulu. Bitkisel motif süslemeleli çerçeveli. İki köşesi ay-yıldız figür motifli. Yüksek sanat değerine sahip eser yüksek kondüsyonludur. 

Ölçü: 143 x 102 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    OSMANLI MEDRESE EĞİTİMİ KONULU PANO-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Büyük ebatlı. Kumaş üzeri ''Medrese Eğitimi'' konulu. Bitkisel motif süslemeleli çerçeveli. İki köşesi ay-yıldız figür motifli. Yüksek sanat değerine sahip eser yüksek kondüsyonludur. Ölçü: 143 x 102 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN SIRMALI SADAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Belden tip sadak. Krem rengi kadife kumaş üzerine her iki tarafı da dival tekniği kullanılarak altın kılaptan ve vermeyli pullar ile stilize karanfil, gül, lale ve yıldız çiçeği motifleri ile bezenmiş ve incilerle zenginleştirilmiştir. Dilimli tarafı altın vermey püsküllü olan sadak kondüsyon ve işçilik olarak çok iyi kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. 

Ölçü: 42 x 26 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    OSMANLI ALTIN SIRMALI SADAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Belden tip sadak. Krem rengi kadife kumaş üzerine her iki tarafı da dival tekniği kullanılarak altın kılaptan ve vermeyli pullar ile stilize karanfil, gül, lale ve yıldız çiçeği motifleri ile bezenmiş ve incilerle zenginleştirilmiştir. Dilimli tarafı altın vermey püsküllü olan sadak kondüsyon ve işçilik olarak çok iyi kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. Ölçü: 42 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden kandil sarkıtmalı, çok iyi kondüsyonda seccade.

 Ölçü: 140 x 90 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli. Tepeden kandil sarkıtmalı, çok iyi kondüsyonda seccade. Ölçü: 140 x 90 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SARAY İŞİ YATAK ÖRTÜSÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Beyaz ipek saten üzerine yoğun yatık altın sırma işçilikli. Bitkisel motifler ve Hizip gülü süslemeli. atık sırma işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan, işçilik ve sanat olarak çok kıymetli olan eser eskiliğinden dolayı bazı yerlerde deformelere sahiptir. 

Ölçü: 198 x 160 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    OSMANLI SARAY İŞİ YATAK ÖRTÜSÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dikdörtgen formlu. Beyaz ipek saten üzerine yoğun yatık altın sırma işçilikli. Bitkisel motifler ve Hizip gülü süslemeli. atık sırma işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan, işçilik ve sanat olarak çok kıymetli olan eser eskiliğinden dolayı bazı yerlerde deformelere sahiptir. Ölçü: 198 x 160 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZBEK İŞİ SIRMALI TAKKE LOTU-İğne işi tel kırma işçiliği ile tasarlanan, kafa çevresi gümüş sırma işçilikleriyle bezenmiş ve tepe kısmı renkli kumaşlarla stilize edilen 4 adet Özbek işi takke. 

Ölçü: 17 x 10 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    ÖZBEK İŞİ SIRMALI TAKKE LOTU-İğne işi tel kırma işçiliği ile tasarlanan, kafa çevresi gümüş sırma işçilikleriyle bezenmiş ve tepe kısmı renkli kumaşlarla stilize edilen 4 adet Özbek işi takke. Ölçü: 17 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • YILDIZ DAMGALI OSMANLI PORSELEN ÇİFT TABAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Çift. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgalı. Yuvarlak formlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve mavi renkli şerit boyamalı. Altın yaldız bezemeli, merkezleri el çizimi çiçek motifleri ile bezeli olan eserin ufak rötuşları mevcuttur. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    YILDIZ DAMGALI OSMANLI PORSELEN ÇİFT TABAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Çift. “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgalı. Yuvarlak formlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve mavi renkli şerit boyamalı. Altın yaldız bezemeli, merkezleri el çizimi çiçek motifleri ile bezeli olan eserin ufak rötuşları mevcuttur. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • ALİMZADE DAMGALI OSMANLI PORSELEN TABAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. ''Alimzade'' damgalı. Yuvarlak formlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve mavi renkli boyamalı. Altın yaldız bezemeli, merkezleri el çizimi çiçek motifleri ile bezeli olan eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 31 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    ALİMZADE DAMGALI OSMANLI PORSELEN TABAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. ''Alimzade'' damgalı. Yuvarlak formlu. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve mavi renkli boyamalı. Altın yaldız bezemeli, merkezleri el çizimi çiçek motifleri ile bezeli olan eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 31 cm.

    TLSatıldı
  • ESKİ TÜRKÇE DAMGALI PORSELEN AYAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Eski Türkçe damgalı. İnce uzun kaide ile yükselen Yuvarlak formlu, düz dipli, geniş ağızlı. Kapaklı ve iki köşesi kulplu. Gül formlu tutamaklı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve beyaz renkli boyamalı. Altın yaldız bezemeli, kapak ve gövde yüzeyi el çizimi çiçek motifleri ile bezeli olan eserin kulp kısmında ufak bir tamiri mevcuttur. 

Ölçü: 24 x 22 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    ESKİ TÜRKÇE DAMGALI PORSELEN AYAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül. Eski Türkçe damgalı. İnce uzun kaide ile yükselen Yuvarlak formlu, düz dipli, geniş ağızlı. Kapaklı ve iki köşesi kulplu. Gül formlu tutamaklı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve beyaz renkli boyamalı. Altın yaldız bezemeli, kapak ve gövde yüzeyi el çizimi çiçek motifleri ile bezeli olan eserin kulp kısmında ufak bir tamiri mevcuttur. Ölçü: 24 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • DRESDEN DAMGALI PORSELEN TABAKLI ŞEKERLİK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dresden Porselen damgalı. Yaprak formlu. Altlık, şekerlik ve kapak olmak üzere 3 parça. Eserin zemini çok renkli el boyama çiçek motifleriyle dekorlu. Kapak üzeri kabartmalı çiçeklerle tezyin edilen eserin tutamağı dal figürlü olup çok iyi kondüsyonludur. 

Altlık ölçü: 21 x 18 cm, Şekerlik ölçü: 15 x 10 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    DRESDEN DAMGALI PORSELEN TABAKLI ŞEKERLİK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Dresden Porselen damgalı. Yaprak formlu. Altlık, şekerlik ve kapak olmak üzere 3 parça. Eserin zemini çok renkli el boyama çiçek motifleriyle dekorlu. Kapak üzeri kabartmalı çiçeklerle tezyin edilen eserin tutamağı dal figürlü olup çok iyi kondüsyonludur. Altlık ölçü: 21 x 18 cm, Şekerlik ölçü: 15 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • RUS DAMGALI ÇİFT PORSELEN VAZO-Rus damgalı. Porselenden mamül. Çift. Alttan şişik formlu. Geniş ağızlı, derin dipli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve turuncu renkli boyamalı. Eserlerin üzeri ''Ters Lale'' ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup, süsleme etrafı, ağız ve taban çevresi altın yaldızlıdır. Haliyle. 

Ölçü: 22 x 14 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    RUS DAMGALI ÇİFT PORSELEN VAZO-Rus damgalı. Porselenden mamül. Çift. Alttan şişik formlu. Geniş ağızlı, derin dipli. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve turuncu renkli boyamalı. Eserlerin üzeri ''Ters Lale'' ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup, süsleme etrafı, ağız ve taban çevresi altın yaldızlıdır. Haliyle. Ölçü: 22 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • HEREND DAMGALI PORSELEN VAZO-Herend damgalı. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve beyaz renkli boyamalı. Kare formlu taban ile yükseltilen eser dört adet pençe figürü ile stilize edilmiş olup silindirik formlu, dışa dönük ağızlı ve bitkisel motif süslemelidir. İyi kondüsyonlu eserin ayak, bordür ve süsleme çevresi altın yaldızlıdır. 

Ölçü: 10 x 10 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    HEREND DAMGALI PORSELEN VAZO-Herend damgalı. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı ve beyaz renkli boyamalı. Kare formlu taban ile yükseltilen eser dört adet pençe figürü ile stilize edilmiş olup silindirik formlu, dışa dönük ağızlı ve bitkisel motif süslemelidir. İyi kondüsyonlu eserin ayak, bordür ve süsleme çevresi altın yaldızlıdır. Ölçü: 10 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • FURSTENBERG DAMGALI PORSELEN ÇİFT VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Furstenberg damgalı ve seri numaralı olan vazolar 2 adetten oluşmakta olup, huni formludur. Krem rengi zemin üzeri el boyama işçilikli, çok renkli zarif çiçek betimlemeleriyle stilize edilmiş olan vazolar altın yaldızlı süslemelerle tasarlanmıştır ve çok iyi kondüsyondadır. 

Ölçü: 15 x 18 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    FURSTENBERG DAMGALI PORSELEN ÇİFT VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Furstenberg damgalı ve seri numaralı olan vazolar 2 adetten oluşmakta olup, huni formludur. Krem rengi zemin üzeri el boyama işçilikli, çok renkli zarif çiçek betimlemeleriyle stilize edilmiş olan vazolar altın yaldızlı süslemelerle tasarlanmıştır ve çok iyi kondüsyondadır. Ölçü: 15 x 18 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ ORYANTAL VAZO-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır.  

(Eser ağız kısmından rötuşlanmıştır.)

Ölçü: 38 x 23 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    FRANSIZ ORYANTAL VAZO-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır. (Eser ağız kısmından rötuşlanmıştır.) Ölçü: 38 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • RUSSİNGER-POUYAT MUZIKA-İ HUMAYUN KAPAKLI VAZO-19. yy. Russinger-Pouyat imalat Damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı beyaz ve pembe renkli fonlu. Dört köşesi altın dore bitkisel tezyinli kaide ile yükselen eserin kaide üstü ve boğaz kısmı boğumlu yapıya sahip olup, gövde kısmı şişkin, yuvarlak formludur. Eserin Gövde ön arka yüzü çok renkli el boyama işçilikli çiçek buketi tezyini ile süslenmiş olup, sağ ve sol yüzü çok renkli el boyama işçilikli ''Mızıka-i Humayun'' tezyini ile stilize edilmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan eser, iki köşesinde gövdeden başlayıp ağızda sonlanan zarif işçilikli tutamak barındırmakta olup aynı zariflikte kapağa sahiptir. Tabandan kapağa kadar yoğun ve zarif altın dore bezemeye sahip olan eser büyük ebatlıdır ve kapak kısmı hafif rötuşludur. 

Ölçü: 44 x 16 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    RUSSİNGER-POUYAT MUZIKA-İ HUMAYUN KAPAKLI VAZO-19. yy. Russinger-Pouyat imalat Damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı beyaz ve pembe renkli fonlu. Dört köşesi altın dore bitkisel tezyinli kaide ile yükselen eserin kaide üstü ve boğaz kısmı boğumlu yapıya sahip olup, gövde kısmı şişkin, yuvarlak formludur. Eserin Gövde ön arka yüzü çok renkli el boyama işçilikli çiçek buketi tezyini ile süslenmiş olup, sağ ve sol yüzü çok renkli el boyama işçilikli ''Mızıka-i Humayun'' tezyini ile stilize edilmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan eser, iki köşesinde gövdeden başlayıp ağızda sonlanan zarif işçilikli tutamak barındırmakta olup aynı zariflikte kapağa sahiptir. Tabandan kapağa kadar yoğun ve zarif altın dore bezemeye sahip olan eser büyük ebatlıdır ve kapak kısmı hafif rötuşludur. Ölçü: 44 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. 

Ölçü: 35 x 26 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. Ölçü: 35 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • EL BOYAMA AVRUPA İMZALI ÇİFT VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Çift. Zarif bronz ayakla yükseltilen, kozalak figürü barındıran kapak ve iki yanında bronz tutamaklarla süslenen vazoların gövde yüzeyi el boyama sahnelerle tasarlanmış olup yoğun altın dore işçiliklerle zenginleştirilmiştir ve Avrupa imzası barındırmaktadır. 

Ölçü: 48 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    EL BOYAMA AVRUPA İMZALI ÇİFT VAZO-19. yy. Porselenden mamül. Çift. Zarif bronz ayakla yükseltilen, kozalak figürü barındıran kapak ve iki yanında bronz tutamaklarla süslenen vazoların gövde yüzeyi el boyama sahnelerle tasarlanmış olup yoğun altın dore işçiliklerle zenginleştirilmiştir ve Avrupa imzası barındırmaktadır. Ölçü: 48 cm.

    TLSatıldı
  • SEVRES DAMGALI FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-19 yy. Porselenden mamül. Neo-klasik stil. Sèvres imalat damgalı. İmzalı. Dört ayakla yükseltilmiş oval gövdeli. İç yüzeyi beyaz renk zemin üzerine çok renkli çiçek motifleri ile dekorlu. Dış yüzeyi kapak gövdesi ve dört kenarı imparatorluk mavisi renk üzerine oval paneller içinde yoğun günlük yaşam sahneleri tasvirli. Ağız kenarı bronz geçmeli. Çelenk formlu tutamaklı. Büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonlu. 

Ölçü: 34 x 12 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    SEVRES DAMGALI FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-19 yy. Porselenden mamül. Neo-klasik stil. Sèvres imalat damgalı. İmzalı. Dört ayakla yükseltilmiş oval gövdeli. İç yüzeyi beyaz renk zemin üzerine çok renkli çiçek motifleri ile dekorlu. Dış yüzeyi kapak gövdesi ve dört kenarı imparatorluk mavisi renk üzerine oval paneller içinde yoğun günlük yaşam sahneleri tasvirli. Ağız kenarı bronz geçmeli. Çelenk formlu tutamaklı. Büyük ebatlı ve yüksek kondüsyonlu. Ölçü: 34 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • SEVR DAMGALI PORSELEN KELLERMANN FİGÜRÜ-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sèvres imalat damgalı. Fransız Askeri Lider François Christophe De Kellermann'ın dekore edildiği figür altın yaldızlarla süslenmiş olup, 1732 tarihi barındırmaktadır. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    SEVR DAMGALI PORSELEN KELLERMANN FİGÜRÜ-19. yy. Fransız. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı. Sèvres imalat damgalı. Fransız Askeri Lider François Christophe De Kellermann'ın dekore edildiği figür altın yaldızlarla süslenmiş olup, 1732 tarihi barındırmaktadır. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • MEİSSEN DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Kallavi ebatta, kabartmalı altın yaldızlı kaide üzerine tasarlanan eserin her ayrıntısı üç boyutlu tasarlanmış olup; Büst üstüne değişik enstrümanlar, enstrümanlar üzeri kanatlarını süzmüş kuşlar, Büst altı boyalarla süslü palet ve mektup yazan kadın figürü ile betimlenmiştir. Yüksek sanat ve ebat açısından nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan figür Meissen damgası barındırmaktadır ve kol kısmında küçük ebatta tamiri mevcuttur. 

Ölçü: 47 x 20 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    MEİSSEN DAMGALI PORSELEN FİGÜR-19. yy. Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Kallavi ebatta, kabartmalı altın yaldızlı kaide üzerine tasarlanan eserin her ayrıntısı üç boyutlu tasarlanmış olup; Büst üstüne değişik enstrümanlar, enstrümanlar üzeri kanatlarını süzmüş kuşlar, Büst altı boyalarla süslü palet ve mektup yazan kadın figürü ile betimlenmiştir. Yüksek sanat ve ebat açısından nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan figür Meissen damgası barındırmaktadır ve kol kısmında küçük ebatta tamiri mevcuttur. Ölçü: 47 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • ALMAN DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Alman damgası barındıran fincanın ve tabağın kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. 

Ölçü: Fincan: 12 x 6 cm, Tabak: 15 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    ALMAN DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Alman damgası barındıran fincanın ve tabağın kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. Ölçü: Fincan: 12 x 6 cm, Tabak: 15 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bohem. Şişkin gövdeli, iki boğumlu, silindirik formlu. Orijinal kapaklı. Kırmızı luster ve altın yaldız tezyinatlı. El boyama bitkisel motiflerle dekorlu eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 20 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    FRANSIZ BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bohem. Şişkin gövdeli, iki boğumlu, silindirik formlu. Orijinal kapaklı. Kırmızı luster ve altın yaldız tezyinatlı. El boyama bitkisel motiflerle dekorlu eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 20 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bordo bohem, üç boğumlu, yuvarlak kaideli, şişkin gövdeli, gövdeden ağıza doğru daralan ve yaprak formunda kapağa sahip olan karaf yoğun altın dore işçiliği ile zenginleştirilmiş ve etnik desenlerle dekore edilmiştir. 

Ölçü: 20 x 9 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    FRANSIZ BOHEM KARAF-19. yy. Fransız. Bordo bohem, üç boğumlu, yuvarlak kaideli, şişkin gövdeli, gövdeden ağıza doğru daralan ve yaprak formunda kapağa sahip olan karaf yoğun altın dore işçiliği ile zenginleştirilmiş ve etnik desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: 20 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BEYKOZ NARGİLE ŞİŞESİ-19. yy. Beykoz mamulâtı. Yuvarlak kaide ile yükselen eser şişkin gövdeli, dar uzun boyunlu. Gövde yüzeyi kesme tekniği ile geometrik desenli. Altın yaldızlı bitkisel motifli. Ağız çevresi ve kaidesi altın konturlu. Şişe dibi pembe renk emzikli. 

Ölçü: 30 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    OSMANLI BEYKOZ NARGİLE ŞİŞESİ-19. yy. Beykoz mamulâtı. Yuvarlak kaide ile yükselen eser şişkin gövdeli, dar uzun boyunlu. Gövde yüzeyi kesme tekniği ile geometrik desenli. Altın yaldızlı bitkisel motifli. Ağız çevresi ve kaidesi altın konturlu. Şişe dibi pembe renk emzikli. Ölçü: 30 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BEYKOZ OPALİN DALDIRMA -19. yy. Beykoz mamulâtı. Mine mavisi opalinden mamül kulplu daldırma şişik, yuvarlak formlu. Gövde yüzeyi altın yaldızlı bitkisel motifler ve ay yıldız desenleri ile süslenmiş olan eser iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 13 x 9 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    OSMANLI BEYKOZ OPALİN DALDIRMA -19. yy. Beykoz mamulâtı. Mine mavisi opalinden mamül kulplu daldırma şişik, yuvarlak formlu. Gövde yüzeyi altın yaldızlı bitkisel motifler ve ay yıldız desenleri ile süslenmiş olan eser iyi kondüsyonludur. Ölçü: 13 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ ALTIN YALDIZLI KADEH TAKIMI-Fransız. 6 adet takım. Yuvarlak düz kaide üzerinde yükseltilmiş. Üç boğumlu. İnce şişik saplı. Gövde kısmı huni formlu. Dışadönük, geniş ağızlı. Kaide, boğum ve gövde çevresi yoğun altın yaldız süslemeli. Kabartmalı kalemişi çelenk ve bitkisel motif dekorlu. Yüksek sanat ve iyi kondüsyonlu. 

Ölçü: 17 x 8 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    FRANSIZ ALTIN YALDIZLI KADEH TAKIMI-Fransız. 6 adet takım. Yuvarlak düz kaide üzerinde yükseltilmiş. Üç boğumlu. İnce şişik saplı. Gövde kısmı huni formlu. Dışadönük, geniş ağızlı. Kaide, boğum ve gövde çevresi yoğun altın yaldız süslemeli. Kabartmalı kalemişi çelenk ve bitkisel motif dekorlu. Yüksek sanat ve iyi kondüsyonlu. Ölçü: 17 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BOHEM KADEH TAKIMI-Fransız. Mor renkli bohem camdan mamül. 6 adet takım. Yuvarlak düz kaide üzerinde yükseltilmiş. Çarkıfelek formlu sap detaylı. Gövde kısmı huni formlu. Dışadönük, geniş ağızlı. Kaide ve ağız çevresi altın yaldız çevrili. Gövde yüzeyi yoğun mine işçilikli ve sahne betimlemeli. Yüksek sanat değerine sahip eserler iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 15.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    FRANSIZ BOHEM KADEH TAKIMI-Fransız. Mor renkli bohem camdan mamül. 6 adet takım. Yuvarlak düz kaide üzerinde yükseltilmiş. Çarkıfelek formlu sap detaylı. Gövde kısmı huni formlu. Dışadönük, geniş ağızlı. Kaide ve ağız çevresi altın yaldız çevrili. Gövde yüzeyi yoğun mine işçilikli ve sahne betimlemeli. Yüksek sanat değerine sahip eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: 15.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı