Lot: 1

Güncel Fiyat: 800 TL Açılış Fiyatı: 800 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Katı’ usulüyle ahşap hat levha. Hat: Talik. Neml sûresi 30. Âyet. Meâlen: “Mektup Süleyman'dandır, Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla başlamaktadır.” Usta: Sabri Tarih: 1344 Ölçü: 70 x 32 cm.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Katı’ usulüyle ahşap hat levha.
Hat: Talik. 
Neml sûresi 30. Âyet.
Meâlen: “Mektup Süleyman'dandır, Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla başlamaktadır.” 
Usta: Sabri 
Tarih: 1344

Ölçü: 70 x 32 cm.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-Katı’ usulüyle ahşap hat levha. Hat: Talik. Neml sûresi 30. Âyet. Meâlen: “Mektup Süleyman'dandır, Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla başlamaktadır.” Usta: Sabri Tarih: 1344 Ölçü: 70 x 32 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DAMGALI PORSELEN AŞURELİK-Porselenden mamül, damgalı ve seri numarası barındırdan aşurelik Osmanlı pazarına özel tasarlanmış olup, Çiçek figürlü kapağa ve zarif tutamağa sahiptir. Ön yüzeyi pembe zemin üzeri bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup, altın yaldızlı süslemelerle ve bronz aplikeyle dekore edilmiştir. 

Ölçü: 38 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    OSMANLI DAMGALI PORSELEN AŞURELİK-Porselenden mamül, damgalı ve seri numarası barındırdan aşurelik Osmanlı pazarına özel tasarlanmış olup, Çiçek figürlü kapağa ve zarif tutamağa sahiptir. Ön yüzeyi pembe zemin üzeri bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup, altın yaldızlı süslemelerle ve bronz aplikeyle dekore edilmiştir. Ölçü: 38 cm.

    TLSatıldı
  • GARDNER DAMGALI ÇİFT RUS PORSELENİ İBRİK-Porselenden mamül, Gardner damgası barındıran ibrikler iki adetten oluşmakta olup, zarif tutamak ve kapağa sahiptir ve dış yüzeyi floral desenlerle süslenmiştir.  

Ölçü: 24 x 8 cm.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    GARDNER DAMGALI ÇİFT RUS PORSELENİ İBRİK-Porselenden mamül, Gardner damgası barındıran ibrikler iki adetten oluşmakta olup, zarif tutamak ve kapağa sahiptir ve dış yüzeyi floral desenlerle süslenmiştir. Ölçü: 24 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV ÇİFT PORSELEN KASE-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Kuznetsov marka damgasını barındıran, el boyaması tasarıma sahip olan ve gövde yüzeyi floral desenlerle süslenen çift kase. 

 Ölçü: 17 x 8 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    KUZNETSOV ÇİFT PORSELEN KASE-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Kuznetsov marka damgasını barındıran, el boyaması tasarıma sahip olan ve gövde yüzeyi floral desenlerle süslenen çift kase. Ölçü: 17 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV ÇİFT PORSELEN KASE-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Kuznetsov marka damgasını barındıran, el boyaması tasarıma sahip olan ve gövde yüzeyi floral desenlerle süslenen çift kase. 

 Ölçü: 17 x 8 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    KUZNETSOV ÇİFT PORSELEN KASE-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Kuznetsov marka damgasını barındıran, el boyaması tasarıma sahip olan ve gövde yüzeyi floral desenlerle süslenen çift kase. Ölçü: 17 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • DE PARIS DAMGALI ÇİFT KAPAKLI PORSELEN SAHAN-19. yy.  De Paris ve soğuk damga ve seri numarası bulunduran çift kapaklı sahan yuvarlak formlu ve beyaz renk porselen üzerine mavi renk boyamalı olup, altın yaldızlı bahar dalı ve aplike gül motifi tutamaklıdır. Tabak kenarları dilimli dekorlu ve altın yaldız konturlu olan sahanların kapak yüzeyi pembe ve yeşil renklerde çiçek motifleriyle süslüdür.   

Ölçü: 20 x 12 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    DE PARIS DAMGALI ÇİFT KAPAKLI PORSELEN SAHAN-19. yy. De Paris ve soğuk damga ve seri numarası bulunduran çift kapaklı sahan yuvarlak formlu ve beyaz renk porselen üzerine mavi renk boyamalı olup, altın yaldızlı bahar dalı ve aplike gül motifi tutamaklıdır. Tabak kenarları dilimli dekorlu ve altın yaldız konturlu olan sahanların kapak yüzeyi pembe ve yeşil renklerde çiçek motifleriyle süslüdür. Ölçü: 20 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • HEREND DAMGALI PORSELEN ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 17 x 10 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    HEREND DAMGALI PORSELEN ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. Ölçü: 17 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • HEREND DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eser fincan ve tabağı olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Dalgalı formda tasarlanan bordürleri altın yaldızla süslendirilmiş olan fincanın ve tabağının yüzeyi renkli çok renkli çiçek ve hayvan toplulukları ile dekore edilmiş olup, hiçbir kusur barındırmamaktadır ve Herend damgasına sahiptir.  

Fincan Ölçü: 12 x 6 cm, Tabak: 15.5 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    HEREND DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eser fincan ve tabağı olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Dalgalı formda tasarlanan bordürleri altın yaldızla süslendirilmiş olan fincanın ve tabağının yüzeyi renkli çok renkli çiçek ve hayvan toplulukları ile dekore edilmiş olup, hiçbir kusur barındırmamaktadır ve Herend damgasına sahiptir. Fincan Ölçü: 12 x 6 cm, Tabak: 15.5 cm.

    TLSatıldı
  • GRUSS AUS FÜRSTENBERG YM PORSELEN KAHVE FİNCANI-Lacivert porselenden mamül, zarif tasarımlı fincanın kulp ve dış bordürleri altın yaldızlarla süslenmiş olup, ön yüzeyinde Fürstenberg Kulesi betimlemesi mevcuttur ve alman damgası barındırmaktadır. 

Fincan Ölçü: 6x7 cm, Tabak Ölçü:  11 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    GRUSS AUS FÜRSTENBERG YM PORSELEN KAHVE FİNCANI-Lacivert porselenden mamül, zarif tasarımlı fincanın kulp ve dış bordürleri altın yaldızlarla süslenmiş olup, ön yüzeyinde Fürstenberg Kulesi betimlemesi mevcuttur ve alman damgası barındırmaktadır. Fincan Ölçü: 6x7 cm, Tabak Ölçü: 11 cm.

    TLSatıldı
  • ZUM ANDENKEN YAZILI ALMAN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, Zum Andenken (Almanca 'Hediyelik Eşya' anlamına gelir) yazılı fincanın iç ve dış yüzeyi altın dore bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup çiçek ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiştir.  

Fincan Ölçü: 11x7 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    ZUM ANDENKEN YAZILI ALMAN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, Zum Andenken (Almanca 'Hediyelik Eşya' anlamına gelir) yazılı fincanın iç ve dış yüzeyi altın dore bitkisel motiflerle dekore edilmiş olup çiçek ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiştir. Fincan Ölçü: 11x7 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    TLSatıldı
  • BAVARİA PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, Bavaria damgası barındıran fincanın ve tabağın iç bordürü bitkisel motiflerle ve altın dore süslemelerle dekore edilmiş olup fincan ağız kısmı hafif rötuşludur.  

Fincan Ölçü: 12x6 cm, Tabak Ölçü: 15 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    BAVARİA PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, Bavaria damgası barındıran fincanın ve tabağın iç bordürü bitkisel motiflerle ve altın dore süslemelerle dekore edilmiş olup fincan ağız kısmı hafif rötuşludur. Fincan Ölçü: 12x6 cm, Tabak Ölçü: 15 cm.

    TLSatıldı
  • KAİSER DAMGALI TRİA KAHVA FİNCANI-Porselenden mamül, üç parçadan oluşan setin kenarları ve yüzeyi yoğun etnik desenlere ve zarif altın dore süslemelere sahip olup Kaiser damgalı ve imzalıdır.  Fincan Ölçü: 11x9 cm, Büyük Tabak 

Ölçü: 20 cm, Küçük Tabak Ölçü: 15 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    KAİSER DAMGALI TRİA KAHVA FİNCANI-Porselenden mamül, üç parçadan oluşan setin kenarları ve yüzeyi yoğun etnik desenlere ve zarif altın dore süslemelere sahip olup Kaiser damgalı ve imzalıdır. Fincan Ölçü: 11x9 cm, Büyük Tabak Ölçü: 20 cm, Küçük Tabak Ölçü: 15 cm.

    TLSatıldı
  • BAVARİA PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, fincan ve tabak diç yüzeyi tamamen ve yoğun bir şekilde altın dore bitkisel motiflerle, yaprak ve dal betimlemeleriyle süslenmiş, renkli bir tasarıma sahip olup, Bavaria damgası barındırmaktadır.  

Fincan Ölçü: 12x6 cm, Tabak Ölçü:  15 cm.

    Lot No: 13

    Lot: 13

    BAVARİA PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül, fincan ve tabak diç yüzeyi tamamen ve yoğun bir şekilde altın dore bitkisel motiflerle, yaprak ve dal betimlemeleriyle süslenmiş, renkli bir tasarıma sahip olup, Bavaria damgası barındırmaktadır. Fincan Ölçü: 12x6 cm, Tabak Ölçü: 15 cm.

    TLSatıldı
  • İNGİLİZ PORSELEN KAHVE FİNCANI-Sarı renkli porselenden mamül, fincan içi, dış kenarı ve tabak etrafı çiçek ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiş olan kahve fincanı zarif tasarıma ve Tuscan China damgasına sahiptir. 

Fincan Ölçü: 11x5 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    İNGİLİZ PORSELEN KAHVE FİNCANI-Sarı renkli porselenden mamül, fincan içi, dış kenarı ve tabak etrafı çiçek ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiş olan kahve fincanı zarif tasarıma ve Tuscan China damgasına sahiptir. Fincan Ölçü: 11x5 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    TLSatıldı
  • LANGERFELD DAMGALI 4 KİŞİLİK PORSELEN KAHVE SETİ-Porselenden mamül, Alman Langrfeld damgası barındıran, 4 adet fincan ve 4 adet tabak olmak üzere 8 parçadan oluşan setin fincan ve tabaklarının kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir.

Fincan Ölçü: 11 x 6 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    LANGERFELD DAMGALI 4 KİŞİLİK PORSELEN KAHVE SETİ-Porselenden mamül, Alman Langrfeld damgası barındıran, 4 adet fincan ve 4 adet tabak olmak üzere 8 parçadan oluşan setin fincan ve tabaklarının kenar kısımları yoğun bitkisel motiflere sahip olup altın dore işçiliklerle süslenmiştir. Fincan Ölçü: 11 x 6 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    TLSatıldı
  • FABERGE DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı ve çok büyük ebatlı eser fincan ve tabağı olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Fincanın ve tabağının düz çizgisel desenli bordürü ve fincan kulbu altın yaldız ile zenginleştirilmiş olup fincanın iki yüzü Masterpieces from the House of Fabergé dergisinde yer alan eserle süslendirilmiştir ve Fabergé damgası barındırmaktadır.  

Fincan Ölçü: 13 x 7 cm, Tabak Ölçü: 17 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    FABERGE DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı ve çok büyük ebatlı eser fincan ve tabağı olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Fincanın ve tabağının düz çizgisel desenli bordürü ve fincan kulbu altın yaldız ile zenginleştirilmiş olup fincanın iki yüzü Masterpieces from the House of Fabergé dergisinde yer alan eserle süslendirilmiştir ve Fabergé damgası barındırmaktadır. Fincan Ölçü: 13 x 7 cm, Tabak Ölçü: 17 cm.

    TLSatıldı
  • BAVARİA DAMGALI 5 KİŞİLİK PORSELEN KAHVE SETİ -Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Krem rengi zemin üzeri pembe renkli el boyama işçilikli. Dalgalı bordür kısımları altın yaldız süslemeler barındıran set 5 kişilik tria fincan, şekerlik ve sütlük olmak üzere 17 parçadan oluşmakta olup Bavaria damgası barındırmaktadır.  

Fincan Ölçü: 11 x 4 cm.  Şekerlik Ölçü: 16 x 10 cm.  Sütlük Ölçü: 10 x 10 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    BAVARİA DAMGALI 5 KİŞİLİK PORSELEN KAHVE SETİ -Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Krem rengi zemin üzeri pembe renkli el boyama işçilikli. Dalgalı bordür kısımları altın yaldız süslemeler barındıran set 5 kişilik tria fincan, şekerlik ve sütlük olmak üzere 17 parçadan oluşmakta olup Bavaria damgası barındırmaktadır. Fincan Ölçü: 11 x 4 cm. Şekerlik Ölçü: 16 x 10 cm. Sütlük Ölçü: 10 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • İNGİLİZ PORSELEN ÇİFT KAHVE FİNCANI-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Çift. Yeşil renkli porselenden mamül, fincan içi, dış kenarı ve tabak etrafı çiçek ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiş olan kahve fincanları zarif tasarıma ve Tuscan China damgasına sahiptir.  

Fincan Ölçü: 11x5 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    İNGİLİZ PORSELEN ÇİFT KAHVE FİNCANI-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Çift. Yeşil renkli porselenden mamül, fincan içi, dış kenarı ve tabak etrafı çiçek ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiş olan kahve fincanları zarif tasarıma ve Tuscan China damgasına sahiptir. Fincan Ölçü: 11x5 cm, Tabak Ölçü: 14 cm.

    TLSatıldı
  • LANGRERFELD DAMGALI PORSELEN ÇAY SETİ-Porselenden mamül, Alman Langerfeld damgalı set Çaydanlık, Sütlük ve Şekerlik olmak üzere 3 parçadan oluşmakta olup zarif bir tasarıma ve altın dore işçiliklere sahiptir ve büyük ebatlıdır.  

Çaydanlık Ölçü: 18x26 cm, Sütlük Ölçü: 14x13 cm, Şekerlik Ölçü: 11x14 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    LANGRERFELD DAMGALI PORSELEN ÇAY SETİ-Porselenden mamül, Alman Langerfeld damgalı set Çaydanlık, Sütlük ve Şekerlik olmak üzere 3 parçadan oluşmakta olup zarif bir tasarıma ve altın dore işçiliklere sahiptir ve büyük ebatlıdır. Çaydanlık Ölçü: 18x26 cm, Sütlük Ölçü: 14x13 cm, Şekerlik Ölçü: 11x14 cm.

    TLSatıldı
  • ALMAN DAMGALI 6 KİŞİLİK PORSELEN KAHVE SETİ-Porselenden mamül, Alman damgası barındıran, 6 adet fincan ve tabağı, 6 adet pasta tabağı, çaydanlık, sütlük ve şekerlik olmak üzere 20 parçadan oluşan setin yüzey kısımları beyaz zemin üzeri lacivert hayvansal ve bitkisel motiflerle, çiçek, dal ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiş olup son derece zarif ve iyi kondüsyona sahiptir.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    ALMAN DAMGALI 6 KİŞİLİK PORSELEN KAHVE SETİ-Porselenden mamül, Alman damgası barındıran, 6 adet fincan ve tabağı, 6 adet pasta tabağı, çaydanlık, sütlük ve şekerlik olmak üzere 20 parçadan oluşan setin yüzey kısımları beyaz zemin üzeri lacivert hayvansal ve bitkisel motiflerle, çiçek, dal ve yaprak betimlemeleriyle süslenmiş olup son derece zarif ve iyi kondüsyona sahiptir.

    TLSatıldı
  • UZAKDOĞU DAMGALI 6 KİŞİLİK PORSELEN YEMEK TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. 6 adet düz tabak, 6 adet çukur tabak, 1adet kayık, 1 adet çorbalık, 1 adet sosluk ve altlığı, 1 adet çaydanlık, 4 adet çay fincanı ve altı, 6 adet kahve fincanı ve altı olmak üzere toplam 37 parçadan oluşan setin tamamı çok renkli el boyama tekniği ile tasarlanan yoğun sahne ve bitkisel işçilikler barındırmakta olup uzakdoğu damgalıdır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    UZAKDOĞU DAMGALI 6 KİŞİLİK PORSELEN YEMEK TAKIMI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. 6 adet düz tabak, 6 adet çukur tabak, 1adet kayık, 1 adet çorbalık, 1 adet sosluk ve altlığı, 1 adet çaydanlık, 4 adet çay fincanı ve altı, 6 adet kahve fincanı ve altı olmak üzere toplam 37 parçadan oluşan setin tamamı çok renkli el boyama tekniği ile tasarlanan yoğun sahne ve bitkisel işçilikler barındırmakta olup uzakdoğu damgalıdır.

    TLSatıldı
  • UZAKDOĞU PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Bombeli formlu, geniş gövdeli, dar ağızlı. Büyük ebatlı olan eserin gövde yüzeyi ve ağız bordürü el boyama teniği ile süslenmiş olup, çok renkli bitkisel motifler ve hayvan tezyinleri ile dekore edilmiştir. 

Ölçü: 20 x 23 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    UZAKDOĞU PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Bombeli formlu, geniş gövdeli, dar ağızlı. Büyük ebatlı olan eserin gövde yüzeyi ve ağız bordürü el boyama teniği ile süslenmiş olup, çok renkli bitkisel motifler ve hayvan tezyinleri ile dekore edilmiştir. Ölçü: 20 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • FURSTENBERG DAMGALI PORSELEN ÇİFT VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Furstenberg damgalı ve seri numaralı olan vazolar 2 adetten oluşmakta olup, huni formludur. Krem rengi zemin üzeri el boyama işçilikli, çok renkli zarif çiçek betimlemeleriyle stilize edilmiş  olan vazolar altın yaldızlı süslemelerle tasarlanmıştır ve çok iyi kondüsyondadır. 

Ölçü: 15x18 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    FURSTENBERG DAMGALI PORSELEN ÇİFT VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Furstenberg damgalı ve seri numaralı olan vazolar 2 adetten oluşmakta olup, huni formludur. Krem rengi zemin üzeri el boyama işçilikli, çok renkli zarif çiçek betimlemeleriyle stilize edilmiş olan vazolar altın yaldızlı süslemelerle tasarlanmıştır ve çok iyi kondüsyondadır. Ölçü: 15x18 cm.

    TLSatıldı
  • EL BOYAMA İMZALI PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. İmzalı ve seri numaralı vazonun aşağıdan yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, ön yüzeyi altın yaldızlı baklava dilimli desenlerle dekore edilmiş ve  floral desenlerle süslenmiştir. 

Ölçü: 17x14 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    EL BOYAMA İMZALI PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. İmzalı ve seri numaralı vazonun aşağıdan yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, ön yüzeyi altın yaldızlı baklava dilimli desenlerle dekore edilmiş ve floral desenlerle süslenmiştir. Ölçü: 17x14 cm.

    TLSatıldı
  • KAİSER DAMGALI EL BOYAMA PORSELEN VAZO-Porselenden mamül, Kaiser damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, yüzeyi çiçek, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir ve altın yaldızlarla stilize edilmiştir. 

Ölçü: 34 x 11 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    KAİSER DAMGALI EL BOYAMA PORSELEN VAZO-Porselenden mamül, Kaiser damgası ve seri numarası barındıran vazonun yukarıya doğru boğumlanmış formu mevcut olup, yüzeyi çiçek, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir ve altın yaldızlarla stilize edilmiştir. Ölçü: 34 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır.  

Ölçü: 35 x 26 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    SOĞUK DAMGALI FRANSIZ PORSELEN VAZO-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Tabanından gövdesine doğru boğumlu, yelpaze formlu ve yoğun kabartma işçilikli vazo yoğun altın varak süslemeli, lale, yaprak ve dal dekorlu, iki yüzü el boyama bitkisel tezyinli olup soğuk damgalıdır. Ölçü: 35 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Yuvarlak formlu, geniş gövdeli fincanın ağız çevresi mavi renkli çevresel el boyama süslemeli olup Kuznetsov damgalıdır. 

Ölçü: 6 x 4 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    KUZNETSOV DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Yuvarlak formlu, geniş gövdeli fincanın ağız çevresi mavi renkli çevresel el boyama süslemeli olup Kuznetsov damgalıdır. Ölçü: 6 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Huni formlu, geniş ağızlı fincanın gövde yüzeyi çok renkli bitkisel motifli, el boyama süslemeli olup Kuznetsov damgalıdır. 

Ölçü: 5.5 x 4 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    KUZNETSOV DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Huni formlu, geniş ağızlı fincanın gövde yüzeyi çok renkli bitkisel motifli, el boyama süslemeli olup Kuznetsov damgalıdır. Ölçü: 5.5 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Huni formlu, geniş ağızlı fincanın gövde yüzeyi çok renkli bitkisel motifli, el boyama süslemeli olup Kuznetsov damgalıdır.

 Ölçü: 6  x 4 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    KUZNETSOV DAMGALI PORSELEN KAHVE FİNCANI-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Huni formlu, geniş ağızlı fincanın gövde yüzeyi çok renkli bitkisel motifli, el boyama süslemeli olup Kuznetsov damgalıdır. Ölçü: 6 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • HALİMZADE DAMGALI PORSELEN SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına beyaz renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Halimzade” damgası barındırmaktadır.  

Ölçü: 24 x 12 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    HALİMZADE DAMGALI PORSELEN SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına beyaz renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Halimzade” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 24 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • SCHUMANN DAMGALI FİGÜRLÜ PORSELEN KAPAKLI ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına beyaz ve yeşil renkte, çok renk fırça ile d ekorlu ve altın yaldız bezemeli. Huni formlu ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı figür formunda olup “Schumann” damgası barındırmaktadır.  

Ölçü: 24 x 16 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    SCHUMANN DAMGALI FİGÜRLÜ PORSELEN KAPAKLI ŞEKERLİK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına beyaz ve yeşil renkte, çok renk fırça ile d ekorlu ve altın yaldız bezemeli. Huni formlu ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı figür formunda olup “Schumann” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 24 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • SEVRES DAMGALI İMZALI EL BOYAMA  PORSELEN ÇİFT TABAK-19. yy. Fransız. Sevres Damgalı. Çift. Sevres üretimi porselen üzerine A.J imzalı ''Kırda Kadınlar'' sahne dekoruna sahip eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserler mavi ve yeşil renk zemin üzeri bitkisel süsleme çevrili ve zengin altın bezemelidir.  

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    SEVRES DAMGALI İMZALI EL BOYAMA PORSELEN ÇİFT TABAK-19. yy. Fransız. Sevres Damgalı. Çift. Sevres üretimi porselen üzerine A.J imzalı ''Kırda Kadınlar'' sahne dekoruna sahip eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserler mavi ve yeşil renk zemin üzeri bitkisel süsleme çevrili ve zengin altın bezemelidir. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • VİYANA DAMGALI İMZALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Viyana Damgalı. Angelica Kaufmann imzası barındıran tabak beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlıdır. Yüksek kondüsyonlu eserin dalgalı formlu bordürü lacivert fon üzeri yoğun altın yaldızlı süslemeler barındırmakta olup, gövde kısmı el boyama işçilikli çok renkli ''Çiçek Toplayan Kadınlar'' sahnesi ile dekorludur.  

Ölçü: 21 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    VİYANA DAMGALI İMZALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Viyana Damgalı. Angelica Kaufmann imzası barındıran tabak beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlıdır. Yüksek kondüsyonlu eserin dalgalı formlu bordürü lacivert fon üzeri yoğun altın yaldızlı süslemeler barındırmakta olup, gövde kısmı el boyama işçilikli çok renkli ''Çiçek Toplayan Kadınlar'' sahnesi ile dekorludur. Ölçü: 21 cm.

    TLSatıldı
  • MEİSSEN DAMGALI PORSELEN TABAK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı.  Meissen Damgalı. Dalgalı bordüre sahip olan ve altın yaldızlı çevrelemesi bulunan tabağın kenar ve iç yüzeyi çok renkli el boyama floral desenlerle süslenmiş olup büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    MEİSSEN DAMGALI PORSELEN TABAK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Meissen Damgalı. Dalgalı bordüre sahip olan ve altın yaldızlı çevrelemesi bulunan tabağın kenar ve iç yüzeyi çok renkli el boyama floral desenlerle süslenmiş olup büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • FURSTENBERG DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Alman. Furstenberg Damgalı. Porselenden mamül, yüzey kısmı el boyama tekniği ile çok renkli komple bitkisel ve hayvansal desenlerle stilize edilmiştir. Alman sanatçı Hans'ın büyüteç altına koyduğu yabani otların ve çiçeklerin büyüleyici dünyasının, fürstenberg tarafından ince porselenlere aktarıldığı eser 1989 tarihlidir ve çok iyi kondüsyondadır.  

Ölçü: 19 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    FURSTENBERG DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Alman. Furstenberg Damgalı. Porselenden mamül, yüzey kısmı el boyama tekniği ile çok renkli komple bitkisel ve hayvansal desenlerle stilize edilmiştir. Alman sanatçı Hans'ın büyüteç altına koyduğu yabani otların ve çiçeklerin büyüleyici dünyasının, fürstenberg tarafından ince porselenlere aktarıldığı eser 1989 tarihlidir ve çok iyi kondüsyondadır. Ölçü: 19 cm.

    TLSatıldı
  • LİMOGES DAMGALI PORSELEN ÇİFT DUVAR TABAĞI-19. yy. Fransız. Limoges Damgalı. Çift. Limoges üretimi porselen eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserlerin bordür kısmı dalgalı formlu, lacivert renk zemin üzeri yoğun altın bezemeli olup, orta hattı bitkisel ve hayvansal süslemelidir ve çok iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 27 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    LİMOGES DAMGALI PORSELEN ÇİFT DUVAR TABAĞI-19. yy. Fransız. Limoges Damgalı. Çift. Limoges üretimi porselen eserler beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlıdır. Eserlerin bordür kısmı dalgalı formlu, lacivert renk zemin üzeri yoğun altın bezemeli olup, orta hattı bitkisel ve hayvansal süslemelidir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 27 cm.

    TLSatıldı
  • BAVARİA DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Bavaria Damgalı. Yuvarlak formlu. Porselenden mamül olan eser beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlıdır. Sır altı krem rengi zemin üzeri çok renkli el boyama işçlikli, buket tezyinli, altın yaldız çevreleme süslemeli olan eser Bavaria damgalıdır.  

Ölçü: 32 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    BAVARİA DAMGALI PORSELEN DUVAR TABAĞI-19. yy. Bavaria Damgalı. Yuvarlak formlu. Porselenden mamül olan eser beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlıdır. Sır altı krem rengi zemin üzeri çok renkli el boyama işçlikli, buket tezyinli, altın yaldız çevreleme süslemeli olan eser Bavaria damgalıdır. Ölçü: 32 cm.

    TLSatıldı
  • HUTSCHENREUTHER DAMGALI 6 ADET PORSELEN DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül, bordür kısımları altın yaldızla çevrelenen, orta hattı el boyama ile tasarlanan ve her bir tabakta farklı sahnelerin işlendiği 'Textil Gruppe Hof 1986' ibareli 6 adetten oluşan 'Hutschenreuther' damgalı duvar tabağı. 

Ölçü: 26 x 26 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    HUTSCHENREUTHER DAMGALI 6 ADET PORSELEN DUVAR TABAĞI-Porselenden mamül, bordür kısımları altın yaldızla çevrelenen, orta hattı el boyama ile tasarlanan ve her bir tabakta farklı sahnelerin işlendiği 'Textil Gruppe Hof 1986' ibareli 6 adetten oluşan 'Hutschenreuther' damgalı duvar tabağı. Ölçü: 26 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • UZAKDOĞU İMARİ PORSELEN TABAKLI KASE-Porselenden mamül. Uzakdoğu İmari Damgalı. İç ve dış yüzeyleri çok renkli yoğun el boyama işçilikli, floral desenlere ve altın yaldızlı süslemelere sahip olan set kase ve tabaktan oluşmakta olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur.  

Kase Ölçü: 27x11 cm, Tabak Ölçü: 36x5 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    UZAKDOĞU İMARİ PORSELEN TABAKLI KASE-Porselenden mamül. Uzakdoğu İmari Damgalı. İç ve dış yüzeyleri çok renkli yoğun el boyama işçilikli, floral desenlere ve altın yaldızlı süslemelere sahip olan set kase ve tabaktan oluşmakta olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Kase Ölçü: 27x11 cm, Tabak Ölçü: 36x5 cm.

    TLSatıldı
  • THELSCHALTWASSER DAMGALI PORSELEN KULPLU ÇORBALIK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı bej renkli.  Thelschaltwasser Damgalı. İki yanında zarif tutamaklara ve kapağa sahip olan çorbalık altın dore etnik desenler ve süslemeler barındırmakta olup iri ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 17x27 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    THELSCHALTWASSER DAMGALI PORSELEN KULPLU ÇORBALIK-Porselenden mamül. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı bej renkli. Thelschaltwasser Damgalı. İki yanında zarif tutamaklara ve kapağa sahip olan çorbalık altın dore etnik desenler ve süslemeler barındırmakta olup iri ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 17x27 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-Porselenden mamül, dış bordür bronz aplikleri olan ve dalgalı formda tasarlanan kutunun kenarları ve iç yüzeyi altın dore yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup kapak yüzeyi 'Eros Bebekler' sahnesi ile stilize edilmiştir. 

Ölçü: 23 x 12 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    FRANSIZ PORSELEN MÜCEVHER KUTUSU-Porselenden mamül, dış bordür bronz aplikleri olan ve dalgalı formda tasarlanan kutunun kenarları ve iç yüzeyi altın dore yoğun bitkisel motiflerle süslenmiş olup kapak yüzeyi 'Eros Bebekler' sahnesi ile stilize edilmiştir. Ölçü: 23 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • ALMAN DAMGALI PORSELEN FİGÜR-Porselenden mamül, kaide üzeri kadın betimlemeli figürün üzeri kabartmalı çiçek motifleriyle dekore edilmiş olup seri numarası barındırmaktadır ve altın yaldızlarla süslenmiştir. Haliyle. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    ALMAN DAMGALI PORSELEN FİGÜR-Porselenden mamül, kaide üzeri kadın betimlemeli figürün üzeri kabartmalı çiçek motifleriyle dekore edilmiş olup seri numarası barındırmaktadır ve altın yaldızlarla süslenmiştir. Haliyle. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • RUSSİNGER-POUYAT MUZIKA-İ HUMAYUN KAPAKLI VAZO-19. yy. Russinger-Pouyat imalat Damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı beyaz ve pembe renkli fonlu. Dört köşesi altın dore bitkisel tezyinli kaide ile yükselen eserin kaide üstü ve boğaz kısmı boğumlu yapıya sahip olup, gövde kısmı şişkin, yuvarlak formludur. Eserin Gövde ön arka yüzü çok renkli el boyama işçilikli çiçek buketi tezyini ile süslenmiş olup, sağ ve sol yüzü çok renkli el boyama işçilikli ''Mızıka-i Humayun'' tezyini ile stilize edilmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan eser, iki köşesinde  gövdeden başlayıp ağızda sonlanan zarif işçilikli tutamak barındırmakta olup aynı zariflikte kapağa sahiptir. Tabandan kapağa kadar yoğun ve zarif altın dore bezemeye sahip olan eser büyük ebatlıdır ve kapak kısmı hafif rötuşludur.  

Ölçü: 44 x 16 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    RUSSİNGER-POUYAT MUZIKA-İ HUMAYUN KAPAKLI VAZO-19. yy. Russinger-Pouyat imalat Damgalı. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı. Sır altı beyaz ve pembe renkli fonlu. Dört köşesi altın dore bitkisel tezyinli kaide ile yükselen eserin kaide üstü ve boğaz kısmı boğumlu yapıya sahip olup, gövde kısmı şişkin, yuvarlak formludur. Eserin Gövde ön arka yüzü çok renkli el boyama işçilikli çiçek buketi tezyini ile süslenmiş olup, sağ ve sol yüzü çok renkli el boyama işçilikli ''Mızıka-i Humayun'' tezyini ile stilize edilmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan eser, iki köşesinde gövdeden başlayıp ağızda sonlanan zarif işçilikli tutamak barındırmakta olup aynı zariflikte kapağa sahiptir. Tabandan kapağa kadar yoğun ve zarif altın dore bezemeye sahip olan eser büyük ebatlıdır ve kapak kısmı hafif rötuşludur. Ölçü: 44 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • PORSELEN AŞURELİK VE ÇİFT SAHLEPLİĞİ-Porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, yüzeyleri pembe renkli ve çevresi altın yaldız süslemeli olan setin gül motifli tezyinleri mevcut olup aşurelik ve çift sahleplik olmak üzere 3 parçadan oluşmakta ve Sümerbank damgası barındırmaktadır.  

Aşurelik Ölçü: 38 x 20 cm, Sahleplik Ölçü: 13 x 12 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    PORSELEN AŞURELİK VE ÇİFT SAHLEPLİĞİ-Porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, yüzeyleri pembe renkli ve çevresi altın yaldız süslemeli olan setin gül motifli tezyinleri mevcut olup aşurelik ve çift sahleplik olmak üzere 3 parçadan oluşmakta ve Sümerbank damgası barındırmaktadır. Aşurelik Ölçü: 38 x 20 cm, Sahleplik Ölçü: 13 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • KAPAKLI BOHEM ŞEKERLİK-İnce cam üzeri bordo bohem tasarıma sahip olan, alttan boğumlaşan ayakla yükselen ve içe geçmeli kapağı mevcut olan şekerliğin ayak, kapak ve gövde yüzeyi yoğun işlemelerle, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. 

Ölçü: 22 x 10 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    KAPAKLI BOHEM ŞEKERLİK-İnce cam üzeri bordo bohem tasarıma sahip olan, alttan boğumlaşan ayakla yükselen ve içe geçmeli kapağı mevcut olan şekerliğin ayak, kapak ve gövde yüzeyi yoğun işlemelerle, dal, yaprak ve hayvan betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 22 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • BOHEM GRAVÜRLÜ KRİSTAL KESME VAZO-Bal rengi bohem kristalden oluşan, alt kısmında ayağa ve oval gövdeye sahip olan bohem vazonun üzeri kristal kesme baklava desenlerle süslendirilmiş olup, dış bordürü çevreleyen asma yaprakları, üzüm, dal ve maydonoz betimlemeleri ile stilize edilmiştir. 

Ölçü: 17.5 x 14 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    BOHEM GRAVÜRLÜ KRİSTAL KESME VAZO-Bal rengi bohem kristalden oluşan, alt kısmında ayağa ve oval gövdeye sahip olan bohem vazonun üzeri kristal kesme baklava desenlerle süslendirilmiş olup, dış bordürü çevreleyen asma yaprakları, üzüm, dal ve maydonoz betimlemeleri ile stilize edilmiştir. Ölçü: 17.5 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • KRİSTAL KESME KARAF-Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    KRİSTAL KESME KARAF-Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 cm.

    TLSatıldı
  • KRİSTAL KESME KARAF-Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 23 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    KRİSTAL KESME KARAF-Bohem. Oval ve şişkin gövdeden incelip uzayan bir tasarıma sahip olan ve yoğun kristal kesme stili ile süslendirilmesi bulunan karaf, baklava dilimli işçiliklerle dekore edilmiş olup, kapağa sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 cm.

    TLSatıldı
  • BOHEM AYAKLI 6 KİŞİLİK KADEH-6 adetten oluşan, yeşil renkli bohem ayaklardan yukarıya yükselen ince tasarımın üzeri oval gövdeden meydana gelen kadehlerin gravürlü stili mevcut olup çok iyi kondüsyondadır. 

Ölçü: 17 x 8 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    BOHEM AYAKLI 6 KİŞİLİK KADEH-6 adetten oluşan, yeşil renkli bohem ayaklardan yukarıya yükselen ince tasarımın üzeri oval gövdeden meydana gelen kadehlerin gravürlü stili mevcut olup çok iyi kondüsyondadır. Ölçü: 17 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • BUZ HAZNELİ KESME KRİSTAL SÜRAHİ-Metal üzeri gümüş kaplama tutamak ve kapağa sahip olan, yuvarlak tasarımlı ve zarif işçilikli sürahi, baklava dilimli tarz ile dekore edilmiş olup içerisinde nadir rastlanılan buz haznesine sahiptir. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    BUZ HAZNELİ KESME KRİSTAL SÜRAHİ-Metal üzeri gümüş kaplama tutamak ve kapağa sahip olan, yuvarlak tasarımlı ve zarif işçilikli sürahi, baklava dilimli tarz ile dekore edilmiş olup içerisinde nadir rastlanılan buz haznesine sahiptir. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • BEYKOZ OPALİN GÜLAPDAN -19. yy. Beykoz opalinden imal. Yuvarlak kaide üzerinde armudi formlu. Gövde yüzeyi şeritler halinde çiçek  ve maydanoz dekorlu olan eser iyi ebatlı ve iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    BEYKOZ OPALİN GÜLAPDAN -19. yy. Beykoz opalinden imal. Yuvarlak kaide üzerinde armudi formlu. Gövde yüzeyi şeritler halinde çiçek ve maydanoz dekorlu olan eser iyi ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ TUTAMAKLI KRİSTAL KESME TABAKLI SAHLEPLİK-Kristalden mamül. Kesme işçiliği ile çarkıfelek deseninin stilize edildiği sahlepliğin aynı stilde tabağı ve kapağı mevcut olup, huni formunda tasarlanan kapağın tepe kısmında bronzdan mamül çiçek figürlü tutamak mevcuttur. Büyük ebatlı ve 3 parçadan oluşan sahleplik iyi kondüsyonludur.  

Sahleplik Ölçü: 20 x 15 cm. Tabak Ölçü: 16 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    BRONZ TUTAMAKLI KRİSTAL KESME TABAKLI SAHLEPLİK-Kristalden mamül. Kesme işçiliği ile çarkıfelek deseninin stilize edildiği sahlepliğin aynı stilde tabağı ve kapağı mevcut olup, huni formunda tasarlanan kapağın tepe kısmında bronzdan mamül çiçek figürlü tutamak mevcuttur. Büyük ebatlı ve 3 parçadan oluşan sahleplik iyi kondüsyonludur. Sahleplik Ölçü: 20 x 15 cm. Tabak Ölçü: 16 cm.

    TLSatıldı
  • AVRUPA DAMGALI GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT SERVİSLİK-Metal üzeri gümüş kaplama, iki adetten oluşan ve avrupa damgaları barındıran, iki taraflı tasarlanmış servislikler, kulp kısmının çıkmasıyla beraber pilavlığa dönüşmekte olup, bordür, kapak ve tutamak bölgeseli yoğun işçiliklerle süslenmiş olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 30 x 23 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    AVRUPA DAMGALI GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT SERVİSLİK-Metal üzeri gümüş kaplama, iki adetten oluşan ve avrupa damgaları barındıran, iki taraflı tasarlanmış servislikler, kulp kısmının çıkmasıyla beraber pilavlığa dönüşmekte olup, bordür, kapak ve tutamak bölgeseli yoğun işçiliklerle süslenmiş olup, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 30 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • KÂBE TASVİRLİ PİRİNÇ TEPSİ -20.yy. Pirinçten mamül. Dikdörtgen formlu. Derin, düz dipli. Dışa dönük dörtgen ağızlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanan eserin iki köşesinde zarif iki kulbu mevcut olup, gövde yüzeyi ''KÂBE'' tasviri ile dekore edilmiş ve ''Mekke El Mükerreme'' yazısı barındırmaktadır. 

Ölçü: 38 x 23 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    KÂBE TASVİRLİ PİRİNÇ TEPSİ -20.yy. Pirinçten mamül. Dikdörtgen formlu. Derin, düz dipli. Dışa dönük dörtgen ağızlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanan eserin iki köşesinde zarif iki kulbu mevcut olup, gövde yüzeyi ''KÂBE'' tasviri ile dekore edilmiş ve ''Mekke El Mükerreme'' yazısı barındırmaktadır. Ölçü: 38 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • AZNAVUR İŞÇİLİKLİ 4 ADET GÜMÜŞ İNİSİYALLİ MİNERVA ZEMZEMLİK-Gümüşten mamül. Yuvarlak kaide ile yükseltilen ve huni formunda tasarlanan zemzemlikler 4 adetten oluşmakta olup, iç zeminleri altın vermeylidir. Dış gövde yüzeyi ve kaidesi yoğun aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olan zemzemliklerin üzerleri bitkisel motiflerle süslüdür ve orta hattında inisiyal barındırmaktadır. 

Ölçü: 104.5 gr, 6.5 x 4 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    AZNAVUR İŞÇİLİKLİ 4 ADET GÜMÜŞ İNİSİYALLİ MİNERVA ZEMZEMLİK-Gümüşten mamül. Yuvarlak kaide ile yükseltilen ve huni formunda tasarlanan zemzemlikler 4 adetten oluşmakta olup, iç zeminleri altın vermeylidir. Dış gövde yüzeyi ve kaidesi yoğun aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olan zemzemliklerin üzerleri bitkisel motiflerle süslüdür ve orta hattında inisiyal barındırmaktadır. Ölçü: 104.5 gr, 6.5 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • TELKARİ İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SEPET-Gümüşten mamül. Elips formlu ve tutamaklı. Gövde ve tutamak gümüş telkâri işçilikle oluşturulmuş bitkisel dekorlu. Bordür kısmı kesikli dalga formunda tasarlanan eserin her kesiğinin arası çiçek desenleri ile süslenmiş olup, orta hattı etnik desenlerle stilize edilmiştir ve iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 283 gr, 16 x 7 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    TELKARİ İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ SEPET-Gümüşten mamül. Elips formlu ve tutamaklı. Gövde ve tutamak gümüş telkâri işçilikle oluşturulmuş bitkisel dekorlu. Bordür kısmı kesikli dalga formunda tasarlanan eserin her kesiğinin arası çiçek desenleri ile süslenmiş olup, orta hattı etnik desenlerle stilize edilmiştir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 283 gr, 16 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • TELKARİ İŞÇİLİKLİ ALTIN SÜSLEMELİ GÜMÜŞ TÜTÜNLÜK -Gümüşten mamül. Telkari işçilikli. Dikdörtgen formlu ve oval köşeli. Dik durması için tasarlanan örgü formunda mekanızmasının aplike kısmı ve ön yüzünün parçası altından mamül süslemeye sahip olan tütünlüğün tüm yüzeyi yoğun işçilikli olup, bitkisel motif tezyinleri, kalp desenli süslemeleri ve dalgalı formda köşebentleri mevcuttur ve iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 108 gr, 10 x 7 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    TELKARİ İŞÇİLİKLİ ALTIN SÜSLEMELİ GÜMÜŞ TÜTÜNLÜK -Gümüşten mamül. Telkari işçilikli. Dikdörtgen formlu ve oval köşeli. Dik durması için tasarlanan örgü formunda mekanızmasının aplike kısmı ve ön yüzünün parçası altından mamül süslemeye sahip olan tütünlüğün tüm yüzeyi yoğun işçilikli olup, bitkisel motif tezyinleri, kalp desenli süslemeleri ve dalgalı formda köşebentleri mevcuttur ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 108 gr, 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • 84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ TÜTÜNLÜK-Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. 84 Damgalı. İki gövdeden oluşan tütünlüğün tüm yüzeyi kalem işçiliği ile tasarlanmış yoğun bitkisel motiflerle tezyin edilmiştir. Üzerinde 16 adet kuş figürü ve aralarında eşlik eden hayvan betimlemeleri ile dekore edilen eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeylidir ve iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 207.5 gr, 13 x 8 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    84 DAMGALI İRAN İŞİ GÜMÜŞ TÜTÜNLÜK-Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. 84 Damgalı. İki gövdeden oluşan tütünlüğün tüm yüzeyi kalem işçiliği ile tasarlanmış yoğun bitkisel motiflerle tezyin edilmiştir. Üzerinde 16 adet kuş figürü ve aralarında eşlik eden hayvan betimlemeleri ile dekore edilen eserin iç yüzeyinin tamamı altın vermeylidir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 207.5 gr, 13 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ KAPLAMA GECE ÇANTASI-Gümüş kaplama. Kare formlu. Zincir tutamaklı ve sallantı. Örgü stili ile tasarlanan çantanın birbirine geçirmeli toplu mekanizması mevcut olup kondüsyon bakımından haliyledir.  

Ölçü:15 x 15 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    GÜMÜŞ KAPLAMA GECE ÇANTASI-Gümüş kaplama. Kare formlu. Zincir tutamaklı ve sallantı. Örgü stili ile tasarlanan çantanın birbirine geçirmeli toplu mekanizması mevcut olup kondüsyon bakımından haliyledir. Ölçü:15 x 15 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DEVLET ARMALI SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.yy. Gümüşten mamül. Osmanlı. Van işi. Dikdörtgen formlu. Savat tekniği ile bir yüzüne çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması, diğer yüzüne Camii tasvir edilmiştir. Üstten sürgü kapaklı ve orijinal zincir askılı eser çok iyi kondüsyonlu olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.  

Ölçü: 171.5 gr, Hamayıl: 9 x 6.5 cm, Zincir: 120 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    OSMANLI DEVLET ARMALI SAVATLI GÜMÜŞ HAMAYIL-19.yy. Gümüşten mamül. Osmanlı. Van işi. Dikdörtgen formlu. Savat tekniği ile bir yüzüne çelenk içerisinde Osmanlı Devlet Arması, diğer yüzüne Camii tasvir edilmiştir. Üstten sürgü kapaklı ve orijinal zincir askılı eser çok iyi kondüsyonlu olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 171.5 gr, Hamayıl: 9 x 6.5 cm, Zincir: 120 cm.

    TLSatıldı
  • VAN DAMGALI OSMANLI DEVLET ARMALI SAVATLI GÜMÜŞ KADEH-19.yy. Gümüşten mamül. Osmanlı. Van işi ve Van damgalı. Savat tekniği ile bitkisel çevreli yuvarlak kaide ile yükseltilen kadeh zarif boğum üzeri huni formunda gövdeye sahiptir. Kaidedeki savat işçiliğinin gövdede de devam ettirildiği kadehin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Van Kalesi tasviri yer almakta olup, dış çevresi dalgalı bitkisel motiflerle süslenmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan kadeh çok iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 148 gr, 12 x 8 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    VAN DAMGALI OSMANLI DEVLET ARMALI SAVATLI GÜMÜŞ KADEH-19.yy. Gümüşten mamül. Osmanlı. Van işi ve Van damgalı. Savat tekniği ile bitkisel çevreli yuvarlak kaide ile yükseltilen kadeh zarif boğum üzeri huni formunda gövdeye sahiptir. Kaidedeki savat işçiliğinin gövdede de devam ettirildiği kadehin ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Van Kalesi tasviri yer almakta olup, dış çevresi dalgalı bitkisel motiflerle süslenmiştir. Nadir rastlanılacak eserler arasında yer alan kadeh çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 148 gr, 12 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS ŞEKERLİK-19. yy. Rus. Gümüşten mamül. Üç zarif top figürlü ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu, derin düz dipli olarak tasarlanan eserin gövde kısmından yükselen tutamağı mevcut olup, tutamak üzerinde savat işçiliğiyle tezyin edilmiş ''Kafkas'' yazısı barındırmaktadır. Savat işçiliğini gövde yüzeyinde de yoğun bir şekilde devam ettirilen eserin üzeri bitkisel motiflerle ve yazılarla zenginleştirilmiş olup Rus damgası ve ST. PETERSBURG İvan Petroviç Kremnikov usta damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 232.5 gr, 14 x 11 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    SAVATLI GÜMÜŞ KAFKAS ŞEKERLİK-19. yy. Rus. Gümüşten mamül. Üç zarif top figürlü ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu, derin düz dipli olarak tasarlanan eserin gövde kısmından yükselen tutamağı mevcut olup, tutamak üzerinde savat işçiliğiyle tezyin edilmiş ''Kafkas'' yazısı barındırmaktadır. Savat işçiliğini gövde yüzeyinde de yoğun bir şekilde devam ettirilen eserin üzeri bitkisel motiflerle ve yazılarla zenginleştirilmiş olup Rus damgası ve ST. PETERSBURG İvan Petroviç Kremnikov usta damgası barındırmaktadır. Ölçü: 232.5 gr, 14 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • SAVAT İŞÇİLİKLİ ÜÇLÜ GÜMÜŞ KAŞIK SETİ-Gümüşten mamül. Damgalı. Özel kutusunun içerisinde. Üç adetten oluşan ve her biri farklı boyutta olan kaşıkların sap ve gövde yüzeyi savat tekniği ile asma yaprakları, üzüm, maydanoz, dal ve çiçek motifleri ile stilize edilmiş olup çok iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 157.5 gr, Büyük Kaşık: 21 cm, Ortanca Kaşık: 16 cm, Küçük Kaşık: 14 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    SAVAT İŞÇİLİKLİ ÜÇLÜ GÜMÜŞ KAŞIK SETİ-Gümüşten mamül. Damgalı. Özel kutusunun içerisinde. Üç adetten oluşan ve her biri farklı boyutta olan kaşıkların sap ve gövde yüzeyi savat tekniği ile asma yaprakları, üzüm, maydanoz, dal ve çiçek motifleri ile stilize edilmiş olup çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 157.5 gr, Büyük Kaşık: 21 cm, Ortanca Kaşık: 16 cm, Küçük Kaşık: 14 cm.

    TLSatıldı
  • RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER-Gümüşten mamül. İç yüzeyi deriden mamül olan ve savat tekniği ile tasarlanan kemerin gövde yüzeyi yoğun kabartma işçiliklerle, kedi figürleriyle ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup herbir parçası Rus 84 damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: derisiz 1000 gr.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    RUS 84 DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ KEMER-Gümüşten mamül. İç yüzeyi deriden mamül olan ve savat tekniği ile tasarlanan kemerin gövde yüzeyi yoğun kabartma işçiliklerle, kedi figürleriyle ve bitkisel motiflerle süslenmiş olup herbir parçası Rus 84 damgası barındırmaktadır. Ölçü: derisiz 1000 gr.

    TLSatıldı
  • AVRUPA DAMGALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-Gümüşten mamül. Elma formunda tasarlanan ve gövde kısmının tamamı yoğun kabartmalı bitkisel motiflerle süslenen ve tutamakta yaprak, çiçek ve dal figürleriyle dekore edilen mücevher kutusunun iç gövdesi altın vermeyli olup avrupa damgası barındırmaktadır. Yakın dönem. 

Ölçü: 2020 gr, 26x23 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    AVRUPA DAMGALI ALTIN VERMEYLİ GÜMÜŞ MÜCEVHER KUTUSU-Gümüşten mamül. Elma formunda tasarlanan ve gövde kısmının tamamı yoğun kabartmalı bitkisel motiflerle süslenen ve tutamakta yaprak, çiçek ve dal figürleriyle dekore edilen mücevher kutusunun iç gövdesi altın vermeyli olup avrupa damgası barındırmaktadır. Yakın dönem. Ölçü: 2020 gr, 26x23 cm.

    TLSatıldı
  • ABANOZ ÜZERİ AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK-19.yy. Osmanlı. Deri kaplamalı özel kutusunun içerisinde. Yassı formlu. Afyon işi. Gövde kısmı abanoz üzeri gümüş çakma. Bitkisel motif tezyinli. Ağız kısmı kehribardan mamül edilmiş eser, nadir eserler arasında yer almakta olup koleksiyonluktur. 

Ölçü: 34 gr, 20 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    ABANOZ ÜZERİ AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA OSMANLI DAMLA KEHRİBAR AĞIZLIK-19.yy. Osmanlı. Deri kaplamalı özel kutusunun içerisinde. Yassı formlu. Afyon işi. Gövde kısmı abanoz üzeri gümüş çakma. Bitkisel motif tezyinli. Ağız kısmı kehribardan mamül edilmiş eser, nadir eserler arasında yer almakta olup koleksiyonluktur. Ölçü: 34 gr, 20 cm.

    TLSatıldı
  • MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK-Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi sarı renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    MEKA STERLİNG DENMARK DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÇİFT TUZLUK-Kristal kesme, bombeli formlu ve dilimli tasarıma sahip olan tuzluklar iki adetten oluşmakta olup; kapak kısımları gümüşten mamül, yüzeyi sarı renkli mine işçiliği ile süslenmiş, çizgisel desenlerle dekore edilmiş ve 'Meka Sterling Denmark' damgası barındırmaktadır. Ölçü: 5 x 3.5 cm.

    TLSatıldı
  • STERLİNG DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÜÇLÜ TUZLUK-Kristal kesme, kare formda tabanla yükseltilen iki adet tuzluk ve bombeli formlu dilimli tasarıma sahip bir adet tuzluk olmak üzere, üç parçadan oluşan setin, kapak kısımları gümüşten mamül olup; yüzeyi beyaz zemine çiçek desenli mine işiliklerle süslenmiştir ve 'Sterling' damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: Çift: 4.5 x 3 cm, Tek: 5. x 3.5 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    STERLİNG DAMGALI GÜMÜŞ KAPAKLI MİNELİ ÜÇLÜ TUZLUK-Kristal kesme, kare formda tabanla yükseltilen iki adet tuzluk ve bombeli formlu dilimli tasarıma sahip bir adet tuzluk olmak üzere, üç parçadan oluşan setin, kapak kısımları gümüşten mamül olup; yüzeyi beyaz zemine çiçek desenli mine işiliklerle süslenmiştir ve 'Sterling' damgası barındırmaktadır. Ölçü: Çift: 4.5 x 3 cm, Tek: 5. x 3.5 cm.

    TLSatıldı
  • TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır.  

Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    TRABZON İŞİ AY YILDIZ GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Trabzon İşi. Yuvarlak formda iç bükey olarak tasarlanmış eser yoğun kabartma işçiliğiyle geometrik desenli ve bitkisel dekorludur. Orta kısmı kubbe dekorlu olan eserin iç yüzünde ''Ay yıldız'' tasviri yer almakta olup, çil kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. Ölçü: 378 gr, 23.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. İç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur.  

Ölçü: 238.5 gr, 18 x 5 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. İç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur. Ölçü: 238.5 gr, 18 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ HAMAM TASI-Gümüşten mamül. İç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur.  

Ölçü: 305 gr, 20 x 5.5 cm.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ HAMAM TASI-Gümüşten mamül. İç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur. Ölçü: 305 gr, 20 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. İç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur.  

Ölçü: 263 gr, 19 x 6 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ HAMAM TASI-19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. İç yüzeyi dalgalı Aznavur işçilikleri ile süslenmiş olan tasın dış bordürü taramalarla bezeli zarif bir süslemeyle çevrilmiştir. Güzel ebatlı ve kondüsyonlu tasın orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası mevcuttur. Ölçü: 263 gr, 19 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülmecid Han (1823–1861)  tuğralı. Gümüşten mamül. Elips formlu. Kabartma işçiliği ile stilize edilen ayna, dalgalı formda dekore edilmiş olup üst yüzeyi yoğun bitkisel motifler, çiçek, dal, yaprak figürleri betimlemektedir. Arka kısmı kadife kaplama olan ayna gümüşten mamül asma aparatına sahip olup, apartın üzerinde de ayna üzerinde bulunan tuğranın ( Sultan II. Abdülmecid Han  (1823–1861) ) aynısı mevcuttur.   

Ölçü: 34 x 22 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ AYNA-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülmecid Han (1823–1861) tuğralı. Gümüşten mamül. Elips formlu. Kabartma işçiliği ile stilize edilen ayna, dalgalı formda dekore edilmiş olup üst yüzeyi yoğun bitkisel motifler, çiçek, dal, yaprak figürleri betimlemektedir. Arka kısmı kadife kaplama olan ayna gümüşten mamül asma aparatına sahip olup, apartın üzerinde de ayna üzerinde bulunan tuğranın ( Sultan II. Abdülmecid Han (1823–1861) ) aynısı mevcuttur. Ölçü: 34 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Dalgalı formla tasarlanan, aznavur işçiliği ile bezetilen, zarif yuvarlak ayakla yükseltilen ve aynı aznavur işçiliğini şişkin gövdede de devam ettiren zarf, Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı olup, içerisinde kuznetsov damgalı porselen fincanını barındırmaktadır. 

 Ölçü: 31 gr, 6 x 5 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Dalgalı formla tasarlanan, aznavur işçiliği ile bezetilen, zarif yuvarlak ayakla yükseltilen ve aynı aznavur işçiliğini şişkin gövdede de devam ettiren zarf, Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı olup, içerisinde kuznetsov damgalı porselen fincanını barındırmaktadır. Ölçü: 31 gr, 6 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Dalgalı formla tasarlanan, aznavur işçiliği ile bezetilen, zarif yuvarlak ayakla yükseltilen ve aynı aznavur işçiliğini şişkin gövdede de devam ettiren zarf, Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı olup, içerisinde kuznetsov damgalı porselen fincanını barındırmaktadır. 

(Porselen fincanında tamiri mevcuttur.)   

Ölçü: 31 gr, 6 x 5 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Dalgalı formla tasarlanan, aznavur işçiliği ile bezetilen, zarif yuvarlak ayakla yükseltilen ve aynı aznavur işçiliğini şişkin gövdede de devam ettiren zarf, Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı olup, içerisinde kuznetsov damgalı porselen fincanını barındırmaktadır. (Porselen fincanında tamiri mevcuttur.) Ölçü: 31 gr, 6 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formda tasarlanan ve ay yıldız betimlemeleri ile süslenen kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı yoğun kalem işçiliği ile stilize edilmiş olup, ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri barındırmaktadır. Tasvirlerin etrafı bitkisel motiflerle dekorlu olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır. 

 Ölçü: 29 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formda tasarlanan ve ay yıldız betimlemeleri ile süslenen kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı yoğun kalem işçiliği ile stilize edilmiş olup, ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri barındırmaktadır. Tasvirlerin etrafı bitkisel motiflerle dekorlu olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır. Ölçü: 29 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formda tasarlanan kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı yoğun kalem işçiliği ile stilize edilmiş olup, ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Camii tasviri barındırmaktadır. Tasvirin etrafı bitkisel motiflerle dekorlu olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmakta ve iç kısmında Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincanı bulunmaktadır. 

Ölçü: 19 gr, 6 x 5 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formda tasarlanan kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı yoğun kalem işçiliği ile stilize edilmiş olup, ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Camii tasviri barındırmaktadır. Tasvirin etrafı bitkisel motiflerle dekorlu olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmakta ve iç kısmında Kuznetsov damgalı porselenden mamül fincanı bulunmaktadır. Ölçü: 19 gr, 6 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ROKOKO TARZI GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyi altın vermeyli, yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde yüzeyi, bordür kısmı ve kaide bölümü yoğun kabartma işçilikli bitkisel motif süslemeler barındırmakta olup, Rokoko tarzı motiflerler ile tezyin edilmiştir. Büyük ebatlı ve yüksek ağırlıkta olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup, Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır.  

Ölçü: 71.5 gr, 5 x 6 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ROKOKO TARZI GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Tüm yüzeyi altın vermeyli, yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserin gövde yüzeyi, bordür kısmı ve kaide bölümü yoğun kabartma işçilikli bitkisel motif süslemeler barındırmakta olup, Rokoko tarzı motiflerler ile tezyin edilmiştir. Büyük ebatlı ve yüksek ağırlıkta olan eserin iç yüzeyi altın vermeyli olup, Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır. Ölçü: 71.5 gr, 5 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formda tasarlanan kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı yoğun kabartmalı işçiliklerle tasarlanmış, bitkisel motiflerle ve dalgalı süslemelerle stilize edilmiş olan eser Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrasına sahiptir. Gümüş zarfların içerisinde yer alan porselenden mamül fincanlar Kuznetsov damgalı olup, çok renkli süslemelere ve altın yaldızlı motiflerle bezelidir.  

Ölçü: 63 gr, 5 x 6 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formda tasarlanan kaide ile yükseltilen eserin gövde kısmı yoğun kabartmalı işçiliklerle tasarlanmış, bitkisel motiflerle ve dalgalı süslemelerle stilize edilmiş olan eser Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrasına sahiptir. Gümüş zarfların içerisinde yer alan porselenden mamül fincanlar Kuznetsov damgalı olup, çok renkli süslemelere ve altın yaldızlı motiflerle bezelidir. Ölçü: 63 gr, 5 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Huni formlu tasarlanan, dalgalı dilimli tasarıma sahip, zarif yuvarlak ayakla yükseltilen ve aynı formu gövdede de devam ettiren zarf, yoğun kalem işçilikle bitkisel motif tasvirli olup, dilimli bordürlere ve iç yüzeyinde altın vermeye sahiptir. Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı olan eser, içerisinde porselen Çekoslavak damgalı kahve fincanını barındırmaktadır ve yüksek kondüsyondadır.  

Ölçü: 61.5 gr, 7 x 5 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Huni formlu tasarlanan, dalgalı dilimli tasarıma sahip, zarif yuvarlak ayakla yükseltilen ve aynı formu gövdede de devam ettiren zarf, yoğun kalem işçilikle bitkisel motif tasvirli olup, dilimli bordürlere ve iç yüzeyinde altın vermeye sahiptir. Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı olan eser, içerisinde porselen Çekoslavak damgalı kahve fincanını barındırmaktadır ve yüksek kondüsyondadır. Ölçü: 61.5 gr, 7 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI DÖRTLÜ GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserler 4 adetten oluşmaktadır. Gövde yüzeyi komple ajur işçiliği ile tasarlanan eserlerin ön yüzünde Osmanlı Tuğrası, iki köşesinde Meşrutiyet Bayrağı tasviri mevcuttur. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrasına sahip olan eserlerin içlerinde beyaz renkli porselenden mamül fincanları mevcuttur.  

Ölçü: 81.5 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI DÖRTLÜ GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserler 4 adetten oluşmaktadır. Gövde yüzeyi komple ajur işçiliği ile tasarlanan eserlerin ön yüzünde Osmanlı Tuğrası, iki köşesinde Meşrutiyet Bayrağı tasviri mevcuttur. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrasına sahip olan eserlerin içlerinde beyaz renkli porselenden mamül fincanları mevcuttur. Ölçü: 81.5 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Çift. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserler Osmanlı Devlet Armalı özel muhafazasının içerisinde yer almaktadır. Yoğun kabartma işçilikli tasarıma sahip olan eserler, balıksırtı motifli olup, ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası ve ay yıldız tasvirleri ile bezenmiş olan eserlerin ağız kısımları dilim ve dalgalı formda tasarlanmış, iç yüzeyleri altın vermeyli ve Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralıdır. İçlerinde bulunan porselen fincanları kuznetsov damgalı olup, bordürleri altın yaldızlı süslemelerle dizayn edilmiştir.  

Ölçü: 37 gr, 5.5 x 5 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE FİNCANLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Çift. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen eserler Osmanlı Devlet Armalı özel muhafazasının içerisinde yer almaktadır. Yoğun kabartma işçilikli tasarıma sahip olan eserler, balıksırtı motifli olup, ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası ve ay yıldız tasvirleri ile bezenmiş olan eserlerin ağız kısımları dilim ve dalgalı formda tasarlanmış, iç yüzeyleri altın vermeyli ve Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralıdır. İçlerinde bulunan porselen fincanları kuznetsov damgalı olup, bordürleri altın yaldızlı süslemelerle dizayn edilmiştir. Ölçü: 37 gr, 5.5 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE ZARFI-19. yy.Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun Kalemişi ve Repousse tekniği ile bezetilmiş. Ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri, etrafı ve kenarları balıksırtı ve bitkisel motifli. İyi kondüsyonlu zarfların bordürleri ajurlu. 

Ölçü: 40.5 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE ZARFI-19. yy.Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun Kalemişi ve Repousse tekniği ile bezetilmiş. Ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri, etrafı ve kenarları balıksırtı ve bitkisel motifli. İyi kondüsyonlu zarfların bordürleri ajurlu. Ölçü: 40.5 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCAN TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Osmanlı Devlet Armalı mavi renkli kadife kaplama özel muhafazasının içerisinde, 6 adetten oluşan, tam takım. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen zarfların gövde yüzeyi dalgalı aznavur işçiliği ile bezenmiş olup Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralıdır ve rus Kuznetsov damgalı porselen fincanlara sahiptir. 

Ölçü: 223 gr, 4.5 x 5 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ZARF VE FİNCAN TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Osmanlı Devlet Armalı mavi renkli kadife kaplama özel muhafazasının içerisinde, 6 adetten oluşan, tam takım. Yuvarlak formlu kaide ile yükseltilen zarfların gövde yüzeyi dalgalı aznavur işçiliği ile bezenmiş olup Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralıdır ve rus Kuznetsov damgalı porselen fincanlara sahiptir. Ölçü: 223 gr, 4.5 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE ALTLIKLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak kaide ile yükseltilen ve yukarıya doğru genişleyen fincanların gövde yüzeylerinin tamamı ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, zarif tutamağa ve alt kısmında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğraya sahiptir. Yuvarlak formlu altlığın bordür kısımları yoğun ajur işçilikli ve dalgalı formda tasarlanmış olup orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır.  

Ölçü: 138 gr, Fincan: 4 x 7 cm, Altlık: 12 x 12 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ZARF VE ALTLIKLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Yuvarlak kaide ile yükseltilen ve yukarıya doğru genişleyen fincanların gövde yüzeylerinin tamamı ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, zarif tutamağa ve alt kısmında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğraya sahiptir. Yuvarlak formlu altlığın bordür kısımları yoğun ajur işçilikli ve dalgalı formda tasarlanmış olup orta hattında Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğrası barındırmaktadır. Ölçü: 138 gr, Fincan: 4 x 7 cm, Altlık: 12 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Minyatür ebatlı olması sebebiyle nadir rastlanılan eserler arasında yer alan çamçağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 45 gr, 3 x 9 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Minyatür ebatlı olması sebebiyle nadir rastlanılan eserler arasında yer alan çamçağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 45 gr, 3 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Minyatür ebatlı olması sebebiyle nadir rastlanılan eserler arasında yer alan çamçağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 65.5 gr, 4 x 9.5 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kuş figürlü zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlıdır. Minyatür ebatlı olması sebebiyle nadir rastlanılan eserler arasında yer alan çamçağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 65.5 gr, 4 x 9.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eserin gövde yüzeyi düz ve dalgalı aznavur  işçilikli olup kalemişi penç motifleri ile dekore edilmiştir. Silindirik formlu bardağın orta hattı madalyon dekorlu olup iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 51 gr, 8 x 7 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eserin gövde yüzeyi düz ve dalgalı aznavur işçilikli olup kalemişi penç motifleri ile dekore edilmiştir. Silindirik formlu bardağın orta hattı madalyon dekorlu olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 51 gr, 8 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) turalı. Çift. Konik formlu bardakların gövde yüzeyi yoğun kalemişi tekniği ile stilize edilmiş olup baklava dilimli karşılıklı desenler ortasında bitkisel motifler, çiçek, yaprak, dal ve kuş tasviri ile süslenmiştir. 

Ölçü: 133.5 gr, 9 x 7 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) turalı. Çift. Konik formlu bardakların gövde yüzeyi yoğun kalemişi tekniği ile stilize edilmiş olup baklava dilimli karşılıklı desenler ortasında bitkisel motifler, çiçek, yaprak, dal ve kuş tasviri ile süslenmiştir. Ölçü: 133.5 gr, 9 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yeşil kadife üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, Osmanlı Devlet Arması ve Osmanlı Tuğra betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. 

Ölçü: 117.8 gr, 8 x 7 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yeşil kadife üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, Osmanlı Devlet Arması ve Osmanlı Tuğra betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. Ölçü: 117.8 gr, 8 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Çift. Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı. Dairesel formlu kaide ile yükseltilen eserler konik formludur. Gövde yüzeyi çok yoğun ve çok zarif kalemişi ile stilize edilmiş olan bardakların ön yüzünde çelenk arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri yer almakta olup çok iyi kondüsyonda ve koleksiyonluk eserler arasındadır. 

 Ölçü: 209.5 gr, 10 x 8 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Çift. Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı. Dairesel formlu kaide ile yükseltilen eserler konik formludur. Gövde yüzeyi çok yoğun ve çok zarif kalemişi ile stilize edilmiş olan bardakların ön yüzünde çelenk arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri yer almakta olup çok iyi kondüsyonda ve koleksiyonluk eserler arasındadır. Ölçü: 209.5 gr, 10 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 93

    Lot: 93

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Osmanlı . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SEYAHAT BARDAĞI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu deri kaplama üzeri Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Üç parçadan oluşan ve her parçasının tüm yüzeyi yoğun dalgalı aznavur işçilikle stilize edilen bardağın üç parçasının da iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, son derece nadir rastlanılan eser form ve kondüsyon bakımından çok kıymetlidir.  

Ölçü: 111 gr, 8.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ SEYAHAT BARDAĞI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu deri kaplama üzeri Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Üç parçadan oluşan ve her parçasının tüm yüzeyi yoğun dalgalı aznavur işçilikle stilize edilen bardağın üç parçasının da iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, son derece nadir rastlanılan eser form ve kondüsyon bakımından çok kıymetlidir. Ölçü: 111 gr, 8.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI DEVLET ARMALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindiril formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ön yüzünde Osmanlı Devlet arması, arka yüzünde ise Osmanlı Tuğrası tasviri mevcut olup çok iyi kondüsyondadır.  

Ölçü: 145 gr, 13 x 8 cm.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI DEVLET ARMALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindiril formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ön yüzünde Osmanlı Devlet arması, arka yüzünde ise Osmanlı Tuğrası tasviri mevcut olup çok iyi kondüsyondadır. Ölçü: 145 gr, 13 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, büyük ebatlı ve çok iyi kondüsyonludur.

 Ölçü: 195 gr, 13.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, büyük ebatlı ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 195 gr, 13.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindiril formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ön yüzünde Çelenk, arka yüzünde ise Kuş tasviri mevcut olup çok iyi kondüsyondadır. 

 Ölçü: 177 gr, 13.5 x 7 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Rokoko tarzı, yuvarlak formlu, 6 ayak üzerinde, zarif boğumlu yükselti ile yükselen kadehin gövdesi silindiril formlu, yuvarlak dipli ve geniş ağızlıdır. Gövde yüzeyinin tamamı yoğun kalemişi tekniği ile bitkisel motiflerle ve etnik desenlerle süslendirilen kadehin ön yüzünde Çelenk, arka yüzünde ise Kuş tasviri mevcut olup çok iyi kondüsyondadır. Ölçü: 177 gr, 13.5 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH- 19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, hazne içerisi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. 

Ölçü: 171 gr, 12 x 8 cm.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH- 19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, hazne içerisi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 171 gr, 12 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI DEVLET ARMALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Özel deri kaplamalı muhafazasının içerisinde. Yuvarlak kaideli, ince zarif ayakla yükseltilen kadehin gövde yüzeyi ajur işçilikli olup, işçilik üzeri yoğun bitkisel motiflerle süslenmiştir. Orta hattında Osmanlı Devlet Arması tasviri bulunan eserin bordür kısımları altın dore süslemeli cam bardağı mevcut olup, çok iyi kondüsyonda ve koleksiyonluk bir eserdir.  

Ölçü: 150 gr, 16 x 7 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI DEVLET ARMALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Özel deri kaplamalı muhafazasının içerisinde. Yuvarlak kaideli, ince zarif ayakla yükseltilen kadehin gövde yüzeyi ajur işçilikli olup, işçilik üzeri yoğun bitkisel motiflerle süslenmiştir. Orta hattında Osmanlı Devlet Arması tasviri bulunan eserin bordür kısımları altın dore süslemeli cam bardağı mevcut olup, çok iyi kondüsyonda ve koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 150 gr, 16 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAKLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, çelenk tasviri ve bitkisel motif süslemeleri mevcuttur. Zarif tutamağa sahip olan eserler içlerinde camdan mamğl bardaklarını barındırmaktadır.  (Bardakların stilleri farklıdır.)  

Ölçü: 89.5 gr, 10 x 8 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAKLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun ajur işçiliği ile stilize edilmiş olup, çelenk tasviri ve bitkisel motif süslemeleri mevcuttur. Zarif tutamağa sahip olan eserler içlerinde camdan mamğl bardaklarını barındırmaktadır. (Bardakların stilleri farklıdır.) Ölçü: 89.5 gr, 10 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAKLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Dalgalı formda tasarlanan bordürler ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur.  

Ölçü: 120 gr, 11 x 10 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ ISTAKA VE BARDAKLARI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Dalgalı formda tasarlanan bordürler ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. Ölçü: 120 gr, 11 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ ISTAKA TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adetten oluşan tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Dalgalı formda tasarlanan bordürler ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. 

Ölçü: 314 gr, 10 x 10 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ ISTAKA TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 6 adetten oluşan tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen ve silindirik forma sahip olan eserlerin tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olup, çelenk tasviri ile dekore edilmiştir. Dalgalı formda tasarlanan bordürler ajur işçiliği ile zenginleştirilmiş olan eserlerin zarif tutamağı ve içlerinde camdan mamül bardakları mevcuttur. Ölçü: 314 gr, 10 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ ISTAKA TAKIMI VE TEPSİSİ-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı. 6 adetten oluşan ıstaka ve tepsisi, tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen, silindirik forma sahip, tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olan ıstakaların tüm yüzeyi altın vermeyli olup, zarif tutamaklara sahiptir. Oval formda gövdeye ve dalgalı formda bordüre sahip olan tepsinin iki köşesinde zarif tutamağı mevcut olup, derin düzdipli, bordürden gövdeye kadar tüm yüzey yoğun kalem işçiliklidir. Bitkisel motiflerin tezyin edildiği eser, baklava dilimli stillerle zenginleştirilmiştir.  

Ölçü: Istakalar: 694.5 gr 7 x 9 cm, Tepsi: 964 gr, 50 x 30 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ ISTAKA TAKIMI VE TEPSİSİ-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid han (1876-1909) tuğralı. 6 adetten oluşan ıstaka ve tepsisi, tam takım. Üç zarif ayakla yükseltilen, silindirik forma sahip, tüm yüzeyi yoğun kalemişi stili ile bitkisel motifler ve etnik desenlerle süslendirilmiş olan ıstakaların tüm yüzeyi altın vermeyli olup, zarif tutamaklara sahiptir. Oval formda gövdeye ve dalgalı formda bordüre sahip olan tepsinin iki köşesinde zarif tutamağı mevcut olup, derin düzdipli, bordürden gövdeye kadar tüm yüzey yoğun kalem işçiliklidir. Bitkisel motiflerin tezyin edildiği eser, baklava dilimli stillerle zenginleştirilmiştir. Ölçü: Istakalar: 694.5 gr 7 x 9 cm, Tepsi: 964 gr, 50 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Orta hattında madolyan içerisinde ''EF'' inisiyalli. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yoğun ve dalgalı aznavur işçilikli olan tasın dış bordürü su yolu işçiliklidir ve iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 106.5 gr, 15 x 15 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Orta hattında madolyan içerisinde ''EF'' inisiyalli. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yoğun ve dalgalı aznavur işçilikli olan tasın dış bordürü su yolu işçiliklidir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 106.5 gr, 15 x 15 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yalın işçilikli olan eserin dış bordürü kalemişi su yolu süslemelidir ve büyük ebatlıdır.  

Ölçü: 251 gr, 18 x 18 cm.

    Lot No: 105

    Lot: 105

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yalın işçilikli olan eserin dış bordürü kalemişi su yolu süslemelidir ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 251 gr, 18 x 18 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yalın işçilikli olan eserin dış bordürü kalemişi su yolu süslemelidir ve büyük ebatlıdır. 
(Tuğrası siliniktir.)   

Ölçü: 229.5 gr, 16 x 16 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yalın işçilikli olan eserin dış bordürü kalemişi su yolu süslemelidir ve büyük ebatlıdır. (Tuğrası siliniktir.) Ölçü: 229.5 gr, 16 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, dalgalı formda ajur işçilikli, yıldız desenli kenar ve gövde yüzeyi kalemişi motiflerle dekore edilmiş olan çerezlik minyatür ebatta olup iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 21 gr, 10 x 10 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19.yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, dalgalı formda ajur işçilikli, yıldız desenli kenar ve gövde yüzeyi kalemişi motiflerle dekore edilmiş olan çerezlik minyatür ebatta olup iyi kondüsyonludur. Ölçü: 21 gr, 10 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN  ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han (1823-1861) tuğralı. Elips formlu, dışa dönük kenarlı, düz dipli tasarlanan eserin kenar çevresi komple kabartma işçiliği ile dekore edilmiş olup, bitkisel motif süslemeri, çiçek, yaprak, dal figür betimlemeleri mevcuttur. 

Ölçü: 100 gr, 18 x 13 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    SULTAN ABDÜLMECİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK -19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan Abdülmecid Han (1823-1861) tuğralı. Elips formlu, dışa dönük kenarlı, düz dipli tasarlanan eserin kenar çevresi komple kabartma işçiliği ile dekore edilmiş olup, bitkisel motif süslemeri, çiçek, yaprak, dal figür betimlemeleri mevcuttur. Ölçü: 100 gr, 18 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAŞIK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kırmızı kadife kaplama dikdörtgen formlu özel muhafazasının içerisinde. Zarif ve yalın işçilikli stilizasyona sahip olan eserin tepe kısmında kuş figürlü süslemesi mevcut olup, bitkisel motiflerle taçlandırılmıştır.  

Ölçü: 26.5 gr, 18 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAŞIK-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Kırmızı kadife kaplama dikdörtgen formlu özel muhafazasının içerisinde. Zarif ve yalın işçilikli stilizasyona sahip olan eserin tepe kısmında kuş figürlü süslemesi mevcut olup, bitkisel motiflerle taçlandırılmıştır. Ölçü: 26.5 gr, 18 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir.  

Ölçü: 190 gr, 15 cm.

    Lot No: 110

    Lot: 110

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 190 gr, 15 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI -19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir.  

Ölçü: 201 gr, 16 cm.

    Lot No: 111

    Lot: 111

    ÖZEL MUHAFAZASINDA SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ TATLI KAŞIĞI TAKIMI -19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Eserlerin kaşık kısmı sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 201 gr, 16 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 30 ADET GÜMÜŞ KAŞIK LOTU-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 30 adetten oluşan lot. Herbiri farklı desenlerle stile edilen kaşıkların sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. 

Ölçü: 1001 gr, 16 cm.

    Lot No: 112

    Lot: 112

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 30 ADET GÜMÜŞ KAŞIK LOTU-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. 30 adetten oluşan lot. Herbiri farklı desenlerle stile edilen kaşıkların sivrileşen formda, yalın işçilikli tasarıma sahip olup, tutamak kısımları aznavur işçilikli stilizasyona, kazıma işçiliği ile geometrik dekorlara sahiptir. Ölçü: 1001 gr, 16 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ HASIR KEMER-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir.  

Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ HASIR KEMER-19. yy. Osmanlı. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Hasır işçilikli tasarıma sahip olan eserin toka kısmı Osmanlı Tuğrası tasvirli olup, diğer kısmı balıksırtı model olarak dekore edilmiştir. Her parçasında tuğra barındıran eserin tamamı altın vermeyle zenginleştirilmiş olup, yüksek kondüsyonda koleksiyonluk bir eserdir. Ölçü: 341 gr, 104 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MIZIKA-İ HUMAYUN BRONZ APLİKELİ KONSOL SAATİ-19. yy. Osmanlı. Konsol saati olarak tasarlanan eser, dört zarif ayakla yükseltilmekte, gövde kısmı dört sütunla stile, ahşap üzerine bronzdan mamül yoğun altın vermeyli aplikelerle dekore edilmiş olup tepe kısmı ve gövde altı ajur işçilikli sanatla dizayn edilmiştir. Dikdörtgen formlu taç kısmının hemen altında şemse  formlu ve eski türkçe rakamlı saat ve saatin üst tarafında savaş ve müzik aletlerinden oluşan ve sancaklarla bezetilen aplike mevcuttur. Osmanlı Devlet Armalı sarkacı bulunan eser son derece çil durumda olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.  

Ölçü: 61 cm.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    OSMANLI MIZIKA-İ HUMAYUN BRONZ APLİKELİ KONSOL SAATİ-19. yy. Osmanlı. Konsol saati olarak tasarlanan eser, dört zarif ayakla yükseltilmekte, gövde kısmı dört sütunla stile, ahşap üzerine bronzdan mamül yoğun altın vermeyli aplikelerle dekore edilmiş olup tepe kısmı ve gövde altı ajur işçilikli sanatla dizayn edilmiştir. Dikdörtgen formlu taç kısmının hemen altında şemse formlu ve eski türkçe rakamlı saat ve saatin üst tarafında savaş ve müzik aletlerinden oluşan ve sancaklarla bezetilen aplike mevcuttur. Osmanlı Devlet Armalı sarkacı bulunan eser son derece çil durumda olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 61 cm.

    TLSatıldı
  • ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KADIN FİGÜRÜ-19. yy. Osmanlı. Ahşap kenarlı cam çerçevesinin içerisinde. Mazgaladan mamül, tüm yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş, dörtgen formlu ve kabartmalı bitkisel motiflerle tasarlanmış orijinal çerçevesinin içerisinde, porselenden mamül zemin üzerine çok renkli el boyama tekniği ile ''Osmanlı Kadını''betimlemelidir.

Ölçü: 37 x 35 cm.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    ALTIN VARAKLI ÇERÇEVESİNDE PORSELEN ÜZERİ EL BOYAMA KADIN FİGÜRÜ-19. yy. Osmanlı. Ahşap kenarlı cam çerçevesinin içerisinde. Mazgaladan mamül, tüm yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş, dörtgen formlu ve kabartmalı bitkisel motiflerle tasarlanmış orijinal çerçevesinin içerisinde, porselenden mamül zemin üzerine çok renkli el boyama tekniği ile ''Osmanlı Kadını''betimlemelidir. Ölçü: 37 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen, şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. 

Ölçü: 6 x 5 cm.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen, şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: 6 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen, şişkin gövdeli ve ajur işçilikli zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. 

Ölçü: 4 x 5.5 cm.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen, şişkin gövdeli ve ajur işçilikli zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: 4 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK BUHARDAN KAPAĞI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak, kubbemsi formlu, tepe kısmı çiçek betimlemesiyle tasarlanan ve ajur işçiliği ile stile edilen eser, buhardan kapağı olarak bilinmekte olup, bitkisel motif tezyinlidir. 

 Ölçü: 12 x 9 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    OSMANLI TOMBAK BUHARDAN KAPAĞI-19. yy. Osmanlı. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak, kubbemsi formlu, tepe kısmı çiçek betimlemesiyle tasarlanan ve ajur işçiliği ile stile edilen eser, buhardan kapağı olarak bilinmekte olup, bitkisel motif tezyinlidir. Ölçü: 12 x 9 cm.

    TLSatıldı
  • MERMER TABLALI BRONZ MİNYATÜR DRESUAR-Bronzdan mamül. Üç zarif ayakla yükseltien ve her köşesi kazıma motiflerle dekorlu olan dresuar minyatür ebatta olup, mermerden mamül, altıgen formda, çift tablalı, ve her köşe arası ajur süslemeli olarak tasarlanmıştır. 

Ölçü: 34 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    MERMER TABLALI BRONZ MİNYATÜR DRESUAR-Bronzdan mamül. Üç zarif ayakla yükseltien ve her köşesi kazıma motiflerle dekorlu olan dresuar minyatür ebatta olup, mermerden mamül, altıgen formda, çift tablalı, ve her köşe arası ajur süslemeli olarak tasarlanmıştır. Ölçü: 34 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ DRESUAR SAATİ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül gövde üzeri yoğun ve fevkalade altın dore işçilikli, tepe kısmında 'Fransız kıyafetli lir çalan kadın' figürü bulunan, göbek kısmında 'At üzerinde savaşçı' figürü barındıran ve dört zarif ayakla yükseltilen saatin yüzeyi yoğun kabartmalı işçiliklerle bezenmiştir. 

Ölçü: 51 x 39 cm.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    FRANSIZ BRONZ DRESUAR SAATİ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül gövde üzeri yoğun ve fevkalade altın dore işçilikli, tepe kısmında 'Fransız kıyafetli lir çalan kadın' figürü bulunan, göbek kısmında 'At üzerinde savaşçı' figürü barındıran ve dört zarif ayakla yükseltilen saatin yüzeyi yoğun kabartmalı işçiliklerle bezenmiştir. Ölçü: 51 x 39 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ ŞÖMİNE SAATİ-18 yy sonu. Fransız. Bronzdan mamül edilen, altın dore işçiliklerle bezenen ve dört zarif ayaklı kaide ile yükseltilen saatin tepe kısmında iki adet eros bebek barındıran şömine saati çok büyük ebatlı olup saat kadran kısmı Imperial damgalıdır. 

Ölçü: 52 x 40 cm.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    FRANSIZ BRONZ ŞÖMİNE SAATİ-18 yy sonu. Fransız. Bronzdan mamül edilen, altın dore işçiliklerle bezenen ve dört zarif ayaklı kaide ile yükseltilen saatin tepe kısmında iki adet eros bebek barındıran şömine saati çok büyük ebatlı olup saat kadran kısmı Imperial damgalıdır. Ölçü: 52 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ PORSELENLİ SAAT TAKIMI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül zarif kaidelerle yükselen ve kozalak figürleriyle süslenen takımın gövde kısımları porselen üzeri el boyama çok renkli bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup; 3 parçadan oluşmaktadır. 

Ölçü: Saat: 37 x 24 cm, Şamdanlar: 27 x 11 cm.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    FRANSIZ BRONZ PORSELENLİ SAAT TAKIMI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül zarif kaidelerle yükselen ve kozalak figürleriyle süslenen takımın gövde kısımları porselen üzeri el boyama çok renkli bitkisel motiflerle stilize edilmiş olup; 3 parçadan oluşmaktadır. Ölçü: Saat: 37 x 24 cm, Şamdanlar: 27 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ HOKKA-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Elips formlu tasarlanmış. Çift hazneli. Açılabilir kapak tasarımlı eserin içlerinde cam hazneleri mevcuttur. İki hazne arası yükseltilmiş rokoko tarzı süslemelere sahip olan eser ''WILLIAM GROSSETESTE A SON AMI FELIX GERBİER SOUVENIR'' yazısı ve ''1871'' tarihi barındırmakta olup, çil kondüsyondadır.  

Ölçü: 42 x 22 cm.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    FRANSIZ BRONZ HOKKA-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Elips formlu tasarlanmış. Çift hazneli. Açılabilir kapak tasarımlı eserin içlerinde cam hazneleri mevcuttur. İki hazne arası yükseltilmiş rokoko tarzı süslemelere sahip olan eser ''WILLIAM GROSSETESTE A SON AMI FELIX GERBİER SOUVENIR'' yazısı ve ''1871'' tarihi barındırmakta olup, çil kondüsyondadır. Ölçü: 42 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • FUAT BAŞAR -Ketebe: Fuat Başar. Hat: Talik. Tarih: 1435 (Miladi 2014). Yazı:  'Ve la-galibe illallah (Allah'tan başka galip gelen yoktur.)'.  

Hattat Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir.

Ölçü: 76 x 45 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    FUAT BAŞAR -Ketebe: Fuat Başar. Hat: Talik. Tarih: 1435 (Miladi 2014). Yazı: 'Ve la-galibe illallah (Allah'tan başka galip gelen yoktur.)'. Hattat Fuat Başar 1953 yılında Erzurumda doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini tamamladıktan sonra memleketindeki Tıp Fakültesi'ne girdi. 1976'da bir gün bir sahaf dükkanında gördüğü Mahmud Yazır Kalem Güzeli adlı eserinin etkisiyle hüsn-i hatta merak sarıp marangoz kalemiyle yazı meşkine başladı. Hamid Aytaç’tan mektup yoluyla sülüs ve nesih meşkine başladı. İcazet aldığı tarihlerden itibaren profesyonel hattat ve ebrucu olarak hayatını sürdürmekte olan Fuat Başar, yazı sanatında dünya çapında, ebru sanatında ülke çapında önemli sanatcılar yetişdirdi. 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma ve ferdi sergiler açtı. Özellikle ebru fizikokimyası başta olmak üzere ebrunun her yönü ile ilgili araştırmalarını sürdürmektedir. Ölçü: 76 x 45 cm.

    TLSatıldı
  • ABDULLAH RIZA-Kumaş üzeri, resimli, hediyelik hat levha. Hat: Sülüs Usta: Abdullah Rıza Sağ üstte Kâbe ve solunda Ravza-i Mutahhara resmi yer almaktadır. Tuğra formundaki hadîs-i şerîf: “Benim şefaatim ümmetimin büyük günah işlemiş olanlarınadır” demektedir. Altında ise yine Hazreti Peygamber’e ait olduğu rivayet edilen: “Mülkün sahibi olduğu gerçek ve varlığıyla birliği apaçık olan Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Vadinde sadık ve emin olan Muhammed ise Allah’ın Rasûlüdür” duası yer almaktadır. En altta ise ‘Medine-i münevvere hatırası’ ibaresiyle adres yazmaktadır.  

Ölçü: 59 x 43 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    ABDULLAH RIZA-Kumaş üzeri, resimli, hediyelik hat levha. Hat: Sülüs Usta: Abdullah Rıza Sağ üstte Kâbe ve solunda Ravza-i Mutahhara resmi yer almaktadır. Tuğra formundaki hadîs-i şerîf: “Benim şefaatim ümmetimin büyük günah işlemiş olanlarınadır” demektedir. Altında ise yine Hazreti Peygamber’e ait olduğu rivayet edilen: “Mülkün sahibi olduğu gerçek ve varlığıyla birliği apaçık olan Allah’tan başka hiçbir ilah yoktur. Vadinde sadık ve emin olan Muhammed ise Allah’ın Rasûlüdür” duası yer almaktadır. En altta ise ‘Medine-i münevvere hatırası’ ibaresiyle adres yazmaktadır. Ölçü: 59 x 43 cm.

    TLSatıldı
  • MİRZA ABDULLAH HAT LEVHA-Hat: Talik. Hattat: Seyyid El-Hüseynî’nin hattından meşk eden: Mirza Abdullah Tarih: 1327 Dili: Farsça olup bazı nasihatleri içermektedir. Altındaki mühürde: “El-vâsıku bi-fazli’llahi Tuğrul” kazılıdır. 

Ölçü: 23 x 16 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    MİRZA ABDULLAH HAT LEVHA-Hat: Talik. Hattat: Seyyid El-Hüseynî’nin hattından meşk eden: Mirza Abdullah Tarih: 1327 Dili: Farsça olup bazı nasihatleri içermektedir. Altındaki mühürde: “El-vâsıku bi-fazli’llahi Tuğrul” kazılıdır. Ölçü: 23 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • TALİK HAT LEVHA-Hat: Talik. Üzerindeki Farsça dörtlük Aynu’l-Kuzât Hemdânî’nin Temhîdat’ından alınmıştır. Altındaki mühürde: “Gulâm-ı Şah Cîlânî Muhyiddin” ibaresi kazılmıştır.  

Ölçü: 24 x 14 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    TALİK HAT LEVHA-Hat: Talik. Üzerindeki Farsça dörtlük Aynu’l-Kuzât Hemdânî’nin Temhîdat’ından alınmıştır. Altındaki mühürde: “Gulâm-ı Şah Cîlânî Muhyiddin” ibaresi kazılmıştır. Ölçü: 24 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • TALİK HAT LEVHA-Hat: Talik Hattat: Şükrullah Üzerindeki Farsça dörtlük Molla Câmi namıyla meşhur şâir Abdurrahman bin Câmi’nindir. 

Ölçü: 33 x 22 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    TALİK HAT LEVHA-Hat: Talik Hattat: Şükrullah Üzerindeki Farsça dörtlük Molla Câmi namıyla meşhur şâir Abdurrahman bin Câmi’nindir. Ölçü: 33 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BELGE-Eski ahşap varaklı çerçevesinin içerisinde ''Sanayi-i Nefîse Mektebi Matbaası” logo eskizi.

 Ölçü (Çerçevesiz): 16 x 13 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    OSMANLI BELGE-Eski ahşap varaklı çerçevesinin içerisinde ''Sanayi-i Nefîse Mektebi Matbaası” logo eskizi. Ölçü (Çerçevesiz): 16 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Zaptiye Nezareti kâtibi Mehmed Kudretullah Bey’e beşinci rütbeden Mecidî nişanı verilmesi. Tarih: 8 Nisan 1898. 

Ölçü (Çerçevesiz): 55 x 38 cm.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI OSMANLI BERAT-19.yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Konu: Zaptiye Nezareti kâtibi Mehmed Kudretullah Bey’e beşinci rütbeden Mecidî nişanı verilmesi. Tarih: 8 Nisan 1898. Ölçü (Çerçevesiz): 55 x 38 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN MEHMED REŞAT TUĞRALI BERAT-Bâbüssaâde Ağası İbrahim Ağa’nın İstanbul’da Uzun Yusuf mahallesindeki Mektep ve Çeşmesi vakfının yevmî 10 akçe ile vazifelisi olan Hatice Hanım vefat ettiğinden onun yerine bu vazifenin iki evladından Vesile Hanımın kızları Hatice Râsime ve Hayriye Hanımlara verildiği, ancak yaşları küçük olduğundan büyüyünceye kadar babaları ve velileri olan Zeynelâbidîn Efendi’ye vekâleten vazifenin verildiğine dair 26 Zilkâde 1330/6 Kasım 1912 tarihli ve Sultan Mehmed Reşad tuğralı berât. 

Ölçü: 79 x 56 cm.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    SULTAN MEHMED REŞAT TUĞRALI BERAT-Bâbüssaâde Ağası İbrahim Ağa’nın İstanbul’da Uzun Yusuf mahallesindeki Mektep ve Çeşmesi vakfının yevmî 10 akçe ile vazifelisi olan Hatice Hanım vefat ettiğinden onun yerine bu vazifenin iki evladından Vesile Hanımın kızları Hatice Râsime ve Hayriye Hanımlara verildiği, ancak yaşları küçük olduğundan büyüyünceye kadar babaları ve velileri olan Zeynelâbidîn Efendi’ye vekâleten vazifenin verildiğine dair 26 Zilkâde 1330/6 Kasım 1912 tarihli ve Sultan Mehmed Reşad tuğralı berât. Ölçü: 79 x 56 cm.

    TLSatıldı
  • ALEV ÖZAS KADİM-'İstanbul- Sultanahmet''. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 200 x 100 cm.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    ALEV ÖZAS KADİM-'İstanbul- Sultanahmet''. İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 200 x 100 cm.

    TLSatıldı
  • DEVRİM ERBİL-"İstanbul Galata Kuş Esintisi" İmzalı. Monoprint Giclee print on aluminium baskı. (Sertifikalı) 

Ölçü: 120 x 120 cm.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    DEVRİM ERBİL-"İstanbul Galata Kuş Esintisi" İmzalı. Monoprint Giclee print on aluminium baskı. (Sertifikalı) Ölçü: 120 x 120 cm.

    TLSatıldı
  • DEVRİM ERBİL-'İstanbul Sultanahmet Kuş Esintisi'' İmzalı. Monoprint Giclee print on aluminium baskı. (Sertifikalı) 

Ölçü: 100 x 120 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    DEVRİM ERBİL-'İstanbul Sultanahmet Kuş Esintisi'' İmzalı. Monoprint Giclee print on aluminium baskı. (Sertifikalı) Ölçü: 100 x 120 cm.

    TLSatıldı
  • DEVRİM ERBİL-'İstanbul Yeşil Yorum'' İmzalı. 2020 tarihli. Serigrafi baskı. 16/20.  

Ölçü(İçten İçe): 55 x 75 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    DEVRİM ERBİL-'İstanbul Yeşil Yorum'' İmzalı. 2020 tarihli. Serigrafi baskı. 16/20. Ölçü(İçten İçe): 55 x 75 cm.

    TLSatıldı
  • DEVRİM ERBİL-'İstanbul Kahverengi Yorum'' İmzalı. 2019 tarihli. Serigrafi baskı. 3/10.  

Ölçü(İçten İçe): 80 x 50 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    DEVRİM ERBİL-'İstanbul Kahverengi Yorum'' İmzalı. 2019 tarihli. Serigrafi baskı. 3/10. Ölçü(İçten İçe): 80 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • DEVRİM ERBİL-'İstanbul Haydarpaşa'' İmzalı. 2020 tarihli. Serigrafi baskı. E /A 8/18.  

Ölçü(İçten İçe): 74 x 50 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    DEVRİM ERBİL-'İstanbul Haydarpaşa'' İmzalı. 2020 tarihli. Serigrafi baskı. E /A 8/18. Ölçü(İçten İçe): 74 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • ERTUĞRUL ATEŞ (1954)-'Gemi'' İmzalı. 2021 Alaçatı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 180 x 130 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    ERTUĞRUL ATEŞ (1954)-'Gemi'' İmzalı. 2021 Alaçatı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 180 x 130 cm.

    TLSatıldı
  • FİLİZ HATİPOĞLU-'Soyut Kompozisyon'' 2011 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 110 x 140 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    FİLİZ HATİPOĞLU-'Soyut Kompozisyon'' 2011 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 110 x 140 cm.

    TLSatıldı
  • MELTEM AKKAYA-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. 2021 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 130 x 130 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    MELTEM AKKAYA-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. 2021 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 130 x 130 cm.

    TLSatıldı
  • ORHAN BENLİ (1954)-'Soyut Kompozisyon İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 159 x 143 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    ORHAN BENLİ (1954)-'Soyut Kompozisyon İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 159 x 143 cm.

    TLSatıldı
  • CORNELİA MARGAN -'Bereket'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya.  

Ölçü: 100 x 100 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    CORNELİA MARGAN -'Bereket'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 100 x 100 cm.

    TLSatıldı
  • CORNELİA MARGAN -'Balık'' İmzalı. Dekota üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 40 x 40 cm.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    CORNELİA MARGAN -'Balık'' İmzalı. Dekota üzeri yağlıboya. Ölçü: 40 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • CORNELİA MARGAN -'Arı'' İmzalı. Dekota üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 40 x 40 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    CORNELİA MARGAN -'Arı'' İmzalı. Dekota üzeri yağlıboya. Ölçü: 40 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • CORNELİA MARGAN -'Laleler'' İmzalı. Çift. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 40 x 50 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    CORNELİA MARGAN -'Laleler'' İmzalı. Çift. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 40 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • ÜMMET KARACA (1956)-'Kasımpaşa Tersane'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 84 x 53 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    ÜMMET KARACA (1956)-'Kasımpaşa Tersane'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 84 x 53 cm.

    TLSatıldı
  • ARTEM MARTİS-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya.  

Ölçü: 61 x 61 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    ARTEM MARTİS-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 61 x 61 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 106 x 80 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    ANONİM-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 106 x 80 cm.

    TLSatıldı
  • MÜNİF FEHİM (1899-1983)-'Kadın'' İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. 

Ölçü (İçten İçe) : 30 x 22 cm.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-'Kadın'' İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçü (İçten İçe) : 30 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • ERGİN İNAN-"Büyülü Bahçe" İmzalı. 2021 tarihli. Serigrafi kabartma baskı. 

Ölçü: 70 x 70 cm.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    ERGİN İNAN-"Büyülü Bahçe" İmzalı. 2021 tarihli. Serigrafi kabartma baskı. Ölçü: 70 x 70 cm.

    TLSatıldı
  • FARUK CİMOK(1956)-'Taksim'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 50 x 40 cm.

    Lot No: 151

    Lot: 151

    FARUK CİMOK(1956)-'Taksim'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 50 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • FARUK CİMOK(1956)-'Nişantaşı'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 30 x 30 cm.

    Lot No: 152

    Lot: 152

    FARUK CİMOK(1956)-'Nişantaşı'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 30 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • ARZU BAŞARAN(1963)-'Kadın'' İmzalı. 1987 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. 

Ölçü(İçten İçe): 40 x 30 cm.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    ARZU BAŞARAN(1963)-'Kadın'' İmzalı. 1987 tarihli. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçü(İçten İçe): 40 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-'Tavuskuşu'' İmzalı. Tuval üzeri karışık teknik. 

Ölçü: 50 x 50 cm.

    Lot No: 154

    Lot: 154

    ANONİM-'Tavuskuşu'' İmzalı. Tuval üzeri karışık teknik. Ölçü: 50 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • ORHAN UMUT-'Kadın'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 20 x 20 cm.

    Lot No: 155

    Lot: 155

    ORHAN UMUT-'Kadın'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 20 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • ANONİM-'Soyut Kompozisyon'' Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 50 x 48 cm.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    ANONİM-'Soyut Kompozisyon'' Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 50 x 48 cm.

    TLSatıldı
  • YILMAZ GÜNEY -'Soyut Kompozisyon'' Tuval üzeri yağlıboya.

 Ölçü: 66 x 49 cm.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    YILMAZ GÜNEY -'Soyut Kompozisyon'' Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 66 x 49 cm.

    TLSatıldı
  • BAHRİ TÖRAYDIN -'Konak'' İmzalı. Koturplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 30 x 40 cm.

    Lot No: 158

    Lot: 158

    BAHRİ TÖRAYDIN -'Konak'' İmzalı. Koturplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 30 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • BAHRİ TÖRAYDIN -'Köy'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 30 x 40 cm.

    Lot No: 159

    Lot: 159

    BAHRİ TÖRAYDIN -'Köy'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 30 x 40 cm.

    TLSatıldı
  • BAHRİ TÖRAYDIN -'İstanbul'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya.

 Ölçü: 20 x 30 cm.

    Lot No: 160

    Lot: 160

    BAHRİ TÖRAYDIN -'İstanbul'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 20 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • BAHRİ TÖRAYDIN -'İstanbul'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 20 x 30 cm.

    Lot No: 161

    Lot: 161

    BAHRİ TÖRAYDIN -'İstanbul'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 20 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • SAMİ BOYER-'Natürmort'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 32 x 23 cm.

    Lot No: 162

    Lot: 162

    SAMİ BOYER-'Natürmort'' İmzalı. Kontrplak üzeri yağlıboya. Ölçü: 32 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • SERDAR OKAN-''Ayasofya'' İmzalı. Tuval üzeri karışık teknik. 

Ölçü: 110 x 110 cm.

    Lot No: 163

    Lot: 163

    SERDAR OKAN-''Ayasofya'' İmzalı. Tuval üzeri karışık teknik. Ölçü: 110 x 110 cm.

    TLSatıldı
  • MARZİEH SHABANİ-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 64 x 24.5 cm.

    Lot No: 164

    Lot: 164

    MARZİEH SHABANİ-'Soyut Kompozisyon'' İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 64 x 24.5 cm.

    TLSatıldı
  • SEDA ÖZTÜRK-'Z Kuşağı'' İmzalı. 2021 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 50 x 50 cm.

    Lot No: 165

    Lot: 165

    SEDA ÖZTÜRK-'Z Kuşağı'' İmzalı. 2021 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 50 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • EMİNE DURAK-'Tropical Fish'' İmzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. 

Ölçü: 80 x 60 cm.

    Lot No: 166

    Lot: 166

    EMİNE DURAK-'Tropical Fish'' İmzalı. 2022 tarihli. Tuval üzeri yağlıboya. Ölçü: 80 x 60 cm.

    TLSatıldı
  • ÜÇ BOYUTLU İMZALI TABLO-Renklendirilmiş İstanbul ''Çemberlitaş'' İki imzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Üç boyutlu. 

Ölçü: 45 x 30 cm.

    Lot No: 167

    Lot: 167

    ÜÇ BOYUTLU İMZALI TABLO-Renklendirilmiş İstanbul ''Çemberlitaş'' İki imzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Üç boyutlu. Ölçü: 45 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19.yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif tasarıma ve kabartma işçiliğine sahip dürbünün gövde yüzeyi bitkisel ve hayvansal motifler, kuş figürleri, çiçek, yaprak, dal tasvirleri ile dekorludur. 

Ölçü: 10 x 7 cm.

    Lot No: 168

    Lot: 168

    BRONZ FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19.yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif tasarıma ve kabartma işçiliğine sahip dürbünün gövde yüzeyi bitkisel ve hayvansal motifler, kuş figürleri, çiçek, yaprak, dal tasvirleri ile dekorludur. Ölçü: 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ ÜZERİ SEDEF KAPLAMA FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif forma ve çil kondüsyona sahip olan eserin bakma kısmı, ayar bölümü ve gövde yüzeyi sedef kaplama olup, dik şeritli tasarıma sahiptir.  

Ölçü: 10 x 6 cm.

    Lot No: 169

    Lot: 169

    BRONZ ÜZERİ SEDEF KAPLAMA FRANSIZ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif forma ve çil kondüsyona sahip olan eserin bakma kısmı, ayar bölümü ve gövde yüzeyi sedef kaplama olup, dik şeritli tasarıma sahiptir. Ölçü: 10 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ MİNE İŞÇİLİKLİ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bakma ve ayar kısımları fildişinden, çerçeve ve gövde kısmı bronzdan mamül olan eser bronz üzeri mine işçiliği ile stile edilmiş olup, bitkisel motifler, buket tasviri ve altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur.  

Ölçü: 10 x 7 cm.

    Lot No: 170

    Lot: 170

    FRANSIZ MİNE İŞÇİLİKLİ OPERA DÜRBÜNÜ-19. yy. Fransız. Bakma ve ayar kısımları fildişinden, çerçeve ve gövde kısmı bronzdan mamül olan eser bronz üzeri mine işçiliği ile stile edilmiş olup, bitkisel motifler, buket tasviri ve altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. Ölçü: 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ MURASSA KAHVE ZARFI-19. yy. Fransız. Altın ve gümüş montürlü, yuvarlak kaideli zarfin çan formlu gövdesi ajur tekniği ile tasarlanmıştır. Dış yüzeyi yakut taşlarla süslü ve takribi 5 ct elmas ve eski kesim pırlanta kaplıdır. Yüksek kalitede ve değerde olan eser çil kondüsyonda olup, içerisinde porselenden mamül, pembe zemin üzeri bitkisel motifli fincanı mevcuttur.  

Ölçü: 62 gr, 6.5 x 6.5 cm.

    Lot No: 171

    Lot: 171

    FRANSIZ MURASSA KAHVE ZARFI-19. yy. Fransız. Altın ve gümüş montürlü, yuvarlak kaideli zarfin çan formlu gövdesi ajur tekniği ile tasarlanmıştır. Dış yüzeyi yakut taşlarla süslü ve takribi 5 ct elmas ve eski kesim pırlanta kaplıdır. Yüksek kalitede ve değerde olan eser çil kondüsyonda olup, içerisinde porselenden mamül, pembe zemin üzeri bitkisel motifli fincanı mevcuttur. Ölçü: 62 gr, 6.5 x 6.5 cm.

    TLSatıldı
  • ALTIN ELMAS KOLYE-Osmanlı tarzı. 14 ayar altından mamül. Zarif tasarıma ve damla formuna sahip kolye 39.06 gr ağırlığında olup 3.5 ct elmas taşlarla bezenmiştir.

    Lot No: 172

    Lot: 172

    ALTIN ELMAS KOLYE-Osmanlı tarzı. 14 ayar altından mamül. Zarif tasarıma ve damla formuna sahip kolye 39.06 gr ağırlığında olup 3.5 ct elmas taşlarla bezenmiştir.

    TLSatıldı
  • DAMLA FORMLU ALTIN KOLYE-20. yy. Osmanlı tarzı. İki taraftan aynı tasarımla birleşen kolyenin uç kısmı üç boyutlu damla formuna sahip kolye 10 ayar altından mamül olup, 16.97 gr ağırlığındadır ve 2.40 ct ince kesim elmas taşlarla bezelidir.

    Lot No: 173

    Lot: 173

    DAMLA FORMLU ALTIN KOLYE-20. yy. Osmanlı tarzı. İki taraftan aynı tasarımla birleşen kolyenin uç kısmı üç boyutlu damla formuna sahip kolye 10 ayar altından mamül olup, 16.97 gr ağırlığındadır ve 2.40 ct ince kesim elmas taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • LALE FORMLU ALTIN BİLEKLİK-20. yy. Osmanlı tarzı. İki köşesinden birleştirilmiş lale formlarıyla tasarlanan ve orta kısmı yuvarlak formlu üç boyutlu stile edilen bileklik 10 ayar altından mamül olup, 23.13 gr ağırlığındadır ve 2.40 ct ince kesim elmas taşlarla bezelidir.

    Lot No: 174

    Lot: 174

    LALE FORMLU ALTIN BİLEKLİK-20. yy. Osmanlı tarzı. İki köşesinden birleştirilmiş lale formlarıyla tasarlanan ve orta kısmı yuvarlak formlu üç boyutlu stile edilen bileklik 10 ayar altından mamül olup, 23.13 gr ağırlığındadır ve 2.40 ct ince kesim elmas taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • ALTIN ELMAS YÜZÜK-Osmanlı tarzı. Gül formunda tasarlanan yüzük 9 ayar altından mamül edilmiş olup, 5.75 gr ağırlığındadır ve orta hattı 0.70 ct, kenarları 0.67 ct elmas taşlarla bezelidir.

    Lot No: 175

    Lot: 175

    ALTIN ELMAS YÜZÜK-Osmanlı tarzı. Gül formunda tasarlanan yüzük 9 ayar altından mamül edilmiş olup, 5.75 gr ağırlığındadır ve orta hattı 0.70 ct, kenarları 0.67 ct elmas taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • ALTIN ELMAS YÜZÜK-Osmanlı Divanhane çivisi tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar altın mamül edilmiş olup, 11.42 gr ağırlığındadır ve 4 ct elmas taşlarla bezelidir.

    Lot No: 176

    Lot: 176

    ALTIN ELMAS YÜZÜK-Osmanlı Divanhane çivisi tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar altın mamül edilmiş olup, 11.42 gr ağırlığındadır ve 4 ct elmas taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 11.90 gr ağırlığındadır ve 1.45 ct pırlanta, yakut ve zümrüt taşlarıyla bezelidir.

    Lot No: 177

    Lot: 177

    BEYAZ ALTIN PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 11.90 gr ağırlığındadır ve 1.45 ct pırlanta, yakut ve zümrüt taşlarıyla bezelidir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 10.82 gr ağırlığında, 0.90 ct baget tarzı pırlanta bezelidir ve orta hattında yarıdeğerli taşla süslenmiştir.

    Lot No: 178

    Lot: 178

    BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 10.82 gr ağırlığında, 0.90 ct baget tarzı pırlanta bezelidir ve orta hattında yarıdeğerli taşla süslenmiştir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 5.51 gr ağırlığındadır ve 0.90 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    Lot No: 179

    Lot: 179

    BEYAZ ALTIN PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 5.51 gr ağırlığındadır ve 0.90 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 10.46 gr ağırlığındadır ve 1.40 ct pırlanta bezelidir.

    Lot No: 180

    Lot: 180

    BEYAZ ALTIN PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 10.46 gr ağırlığındadır ve 1.40 ct pırlanta bezelidir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 5.94 gr ağırlığındadır ve 1.45 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    Lot No: 181

    Lot: 181

    BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 5.94 gr ağırlığındadır ve 1.45 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 7.24 gr ağırlığındadır ve 1.45 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    Lot No: 182

    Lot: 182

    BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 18 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 7.24 gr ağırlığındadır ve 1.45 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 14 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 5.19 gr ağırlığındadır ve 1.55 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    Lot No: 183

    Lot: 183

    BEYAZ ALTIN BAGET PIRLANTA YÜZÜK-Fransız. Art deco tarzında tasarlanan yüzük 14 ayar beyaz altından mamül edilmiş olup, 5.19 gr ağırlığındadır ve 1.55 ct baget pırlanta taşlarla bezelidir.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ELMASLI ALTIN KOLYE UCU-19. yy. Osmanlı. kalp formunda, 8 ayar, 11.6 gr altın üzerine takribi 3 ct elmas taşı bezetilmiş olan kolye ucunun tepe kısmına gözü yakutlu kuş figürü stilize edilmiş ve arka gövdeye kalem işçilikli bitkisel süslemelerle tasarlanmıştır.

    Lot No: 184

    Lot: 184

    OSMANLI ELMASLI ALTIN KOLYE UCU-19. yy. Osmanlı. kalp formunda, 8 ayar, 11.6 gr altın üzerine takribi 3 ct elmas taşı bezetilmiş olan kolye ucunun tepe kısmına gözü yakutlu kuş figürü stilize edilmiş ve arka gövdeye kalem işçilikli bitkisel süslemelerle tasarlanmıştır.

    TLSatıldı
  • ALTIN PIRLANTA AVRUPA DAMGALI YÜZÜK-19 yy ortası. 14 ayar, 4.7 gr altından mamül edilen yüzüğün orta hattına elips formlu zemin üzerine kare formlu pırlanta taşı bezetilmiş olup; Rus damgası barındırmaktadır.

    Lot No: 185

    Lot: 185

    ALTIN PIRLANTA AVRUPA DAMGALI YÜZÜK-19 yy ortası. 14 ayar, 4.7 gr altından mamül edilen yüzüğün orta hattına elips formlu zemin üzerine kare formlu pırlanta taşı bezetilmiş olup; Rus damgası barındırmaktadır.

    TLSatıldı
  • PLATİN PIRLANTA ART DECO ÇİFT KÜPE-19. yy. Fransız. 19.5 gr platinden mamül, Art Deco tarzında tasarlanan küpenin yüzeyi yoğun bir şekilde takribi 4 ct pırlanta taşı ile bezetilmiştir.

    Lot No: 186

    Lot: 186

    PLATİN PIRLANTA ART DECO ÇİFT KÜPE-19. yy. Fransız. 19.5 gr platinden mamül, Art Deco tarzında tasarlanan küpenin yüzeyi yoğun bir şekilde takribi 4 ct pırlanta taşı ile bezetilmiştir.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ OSMANLI ARMUDİYE-19. yy. Osmanlı. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Gövde yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilen eserin orta kısmında ''MaşaAllah'' yazısı ve Nazar Duası bulunmakta olup, döneminde yenidoğan bebeklere takdim edilmek üzere tasarlanmıştır. 

 Ölçü: 8 gr, 6.5 x 5 cm.

    Lot No: 187

    Lot: 187

    GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ OSMANLI ARMUDİYE-19. yy. Osmanlı. Özel muhafazasının içerisinde. Gümüşten mamül. Gövde yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilen eserin orta kısmında ''MaşaAllah'' yazısı ve Nazar Duası bulunmakta olup, döneminde yenidoğan bebeklere takdim edilmek üzere tasarlanmıştır. Ölçü: 8 gr, 6.5 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • BRONZ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ CÜZDAN-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Açılabilir iki kapak gövdesi komple mine işçiliği ile bezenmiş olan eserin çok renkli bitkisel motifli, etnik desenli ve altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. İç kısmı kırmızı saten kaplama olan eser inisiyal barındırmaktadır.  

Ölçü: 10 x 7 cm.

    Lot No: 188

    Lot: 188

    BRONZ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ CÜZDAN-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Açılabilir iki kapak gövdesi komple mine işçiliği ile bezenmiş olan eserin çok renkli bitkisel motifli, etnik desenli ve altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. İç kısmı kırmızı saten kaplama olan eser inisiyal barındırmaktadır. Ölçü: 10 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • ÇERÇEVESİNDE OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda seccade.  

Ölçü: 161 x 91 cm.

    Lot No: 189

    Lot: 189

    ÇERÇEVESİNDE OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE SECCADE-19 yy. Osmanlı. Bordo renk kadife üzeri çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, çok iyi kondüsyonda seccade. Ölçü: 161 x 91 cm.

    TLSatıldı
  • ÖZEL MUHAFAZASINDA ALTIN KAPLAMA OKUMA GÖZLÜĞÜ-19. yy. Fransız. Unger damgalı deriden mamül özel muhafazasında. Altın kaplama tasarıma sahip gövlük okuma gözlüğü olarak tasarlanmış olup, elips formlu gövdeye ve aynı formda birleşkeye sahiptir. 

Ölçü: 9 x 3 cm.

    Lot No: 190

    Lot: 190

    ÖZEL MUHAFAZASINDA ALTIN KAPLAMA OKUMA GÖZLÜĞÜ-19. yy. Fransız. Unger damgalı deriden mamül özel muhafazasında. Altın kaplama tasarıma sahip gövlük okuma gözlüğü olarak tasarlanmış olup, elips formlu gövdeye ve aynı formda birleşkeye sahiptir. Ölçü: 9 x 3 cm.

    TLSatıldı
  • ALTIN KAPLAMA OKUMA GÖZLÜĞÜ-19. yy. Fransız. Altın kaplama. Kulak arkası ve gözlük çerçevesi bağadan mamül edilen eser yuvarlak formlu, ince zarif tasarımlı ve iyi kondüsyonludur.  

Ölçü: 12 x 4 cm.

    Lot No: 191

    Lot: 191

    ALTIN KAPLAMA OKUMA GÖZLÜĞÜ-19. yy. Fransız. Altın kaplama. Kulak arkası ve gözlük çerçevesi bağadan mamül edilen eser yuvarlak formlu, ince zarif tasarımlı ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 12 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • SITKI OLÇAR -Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzeri mavi renkli Gemi tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. 1981 tarihli eser Sıtkı Kütahya imzası barındırmaktadır. 

Ölçü: 38 x 38 cm.

    Lot No: 192

    Lot: 192

    SITKI OLÇAR -Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzeri mavi renkli Gemi tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. 1981 tarihli eser Sıtkı Kütahya imzası barındırmaktadır. Ölçü: 38 x 38 cm.

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzerikahverengi bitkisel motif  tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir.

 Ölçü: 21 x 21 cm.

    Lot No: 193

    Lot: 193

    ÇANAKKALE SERAMİK TABAK-Seramikten mamül. Yuvarlak formlu, düz dipli ve dışa dönük ağızlı tasarlanan eser, beyaz zemin üzerikahverengi bitkisel motif tasviri ile stilize edilmiş olup, bordür kısımları aynı renkte çevresel süslemeye sahiptir. Ölçü: 21 x 21 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DEVLET ARMALI ÇİFT ŞİMŞİR KAŞIK-19. yy. Osmanlı. Ahşaptan mamül, hazne kısımları Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan ve iki adetten oluşan kaşıkların sap ve kaşık kenarları bitkisel motiflerle süslüdür. 

Ölçü: 24 cm.

    Lot No: 194

    Lot: 194

    OSMANLI DEVLET ARMALI ÇİFT ŞİMŞİR KAŞIK-19. yy. Osmanlı. Ahşaptan mamül, hazne kısımları Osmanlı Devlet Arması ile dekorlu olan ve iki adetten oluşan kaşıkların sap ve kaşık kenarları bitkisel motiflerle süslüdür. Ölçü: 24 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ÇİFT HOŞAF KAŞIĞI-19. yy. Osmanlı. Çift. Eserlerin kepçe kısımları hindistan cevizi kabuğu, sapları fildişinden imal edilmiştir. Sap uçları kozalak figürü ile tasarlanmış olan eserler iyi kondüsyonludur. 

 Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 195

    Lot: 195

    OSMANLI ÇİFT HOŞAF KAŞIĞI-19. yy. Osmanlı. Çift. Eserlerin kepçe kısımları hindistan cevizi kabuğu, sapları fildişinden imal edilmiştir. Sap uçları kozalak figürü ile tasarlanmış olan eserler iyi kondüsyonludur. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ GÜMÜŞ HANÇER-19. yy. Osmanlı. Tutamak ve kın gümüşten mamül. Küçük ebatta tasarlanan eserin tutamak ve kın yüzeyi savat işçiliği ile stilize edilmiş olup, kın ortasına Osmanlı Tuğrası tasviri işlenmiştir.  

Ölçü: 20 cm.

    Lot No: 196

    Lot: 196

    OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ GÜMÜŞ HANÇER-19. yy. Osmanlı. Tutamak ve kın gümüşten mamül. Küçük ebatta tasarlanan eserin tutamak ve kın yüzeyi savat işçiliği ile stilize edilmiş olup, kın ortasına Osmanlı Tuğrası tasviri işlenmiştir. Ölçü: 20 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ BRONZ EL AYNASI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif sarmal tasarımlı sapının iki köşesi bitkisel motifli olup, ayna kısmı yuvarlak formda, baklava dilimli tasarımlı, bitkisel motifli ve yuvarlak bezelidir. İyi kondüsyonlu eser içerisinde taş aynaya sahiptir. 

Ölçü: 31 cm.

    Lot No: 197

    Lot: 197

    FRANSIZ BRONZ EL AYNASI-19. yy. Fransız. Bronzdan mamül. Zarif sarmal tasarımlı sapının iki köşesi bitkisel motifli olup, ayna kısmı yuvarlak formda, baklava dilimli tasarımlı, bitkisel motifli ve yuvarlak bezelidir. İyi kondüsyonlu eser içerisinde taş aynaya sahiptir. Ölçü: 31 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ DERİ KAPLAMA MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Tamamı kahverengi deriden mamül kaplama ile tasarlanan, zemin köşebentleri, kapak yüzeyi ve çevresi altın yaldızlı süslemelerle stile edilen kutunun iç yüzeyi iki tablalı olarak tasarlanmış olup, bir tablası dörtlü hazneye bölünmüştür. Yüksek kalite ve kondüsyonda olan eserin kilitleme aparatı ve ahtarı mevcuttur. 

Ölçü: 20 x 7 cm.

    Lot No: 198

    Lot: 198

    FRANSIZ DERİ KAPLAMA MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Tamamı kahverengi deriden mamül kaplama ile tasarlanan, zemin köşebentleri, kapak yüzeyi ve çevresi altın yaldızlı süslemelerle stile edilen kutunun iç yüzeyi iki tablalı olarak tasarlanmış olup, bir tablası dörtlü hazneye bölünmüştür. Yüksek kalite ve kondüsyonda olan eserin kilitleme aparatı ve ahtarı mevcuttur. Ölçü: 20 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ KADİFE KAPLAMA BRONZ APLİKELİ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Tamamı yeşil kadifeden mamül kaplama ile tasarlanan, kapak dört köşesi ve orta hattı bronzdan mamül aplikelerle süslenen eserin iç kısmı yeşil renkli saten kumaş kaplama olup çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 21 x 10 cm.

    Lot No: 199

    Lot: 199

    FRANSIZ KADİFE KAPLAMA BRONZ APLİKELİ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Fransız. Dikdörtgen formlu. Tamamı yeşil kadifeden mamül kaplama ile tasarlanan, kapak dört köşesi ve orta hattı bronzdan mamül aplikelerle süslenen eserin iç kısmı yeşil renkli saten kumaş kaplama olup çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 21 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Büyük ebatlı, yuvarlak formlu, düz dipli, kadife bordürlü tasarlanan eserin kapak yüzeyi komple sırma işçiliği ile üst düzey tasarıma sahip olup, kuş tasviri, bitkisel motifler, lale ve gül betimlemeleri ile dekore edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 20 x 5 cm.

    Lot No: 200

    Lot: 200

    OSMANLI PAZARINA YAPILMIŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ MÜCEVHER KUTUSU-19. yy. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Büyük ebatlı, yuvarlak formlu, düz dipli, kadife bordürlü tasarlanan eserin kapak yüzeyi komple sırma işçiliği ile üst düzey tasarıma sahip olup, kuş tasviri, bitkisel motifler, lale ve gül betimlemeleri ile dekore edilmiştir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 20 x 5 cm.

    TLSatıldı