Lot: 1

Güncel Fiyat: 100 TL Açılış Fiyatı: 100 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

19. yy. Osmanlı Dönemi. Mavi kağıt üzerine zerendud tekniğiyle tatbik edilmiş eserde, celi talik hatla Arapça "BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'' yazılı olup, eski çerçevesinin içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 48 x 18 cm. (Çerçevesiz)

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-19. yy. Osmanlı Dönemi. Mavi kağıt üzerine zerendud tekniğiyle tatbik edilmiş eserde, celi talik hatla Arapça "BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'' yazılı olup, eski çerçevesinin içerisinde yer almaktadır. 

Ölçü: 48 x 18 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 1

    Lot: 1

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM-19. yy. Osmanlı Dönemi. Mavi kağıt üzerine zerendud tekniğiyle tatbik edilmiş eserde, celi talik hatla Arapça "BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM'' yazılı olup, eski çerçevesinin içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 48 x 18 cm. (Çerçevesiz)

    TLSatıldı
  • KÜTAHYA AYAKLI SERAMİK TABAK-Krem rengi hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı, halka kaideli tabak zarif ayakla yükseltilmekte olup, bordür kısımları dalgalı formla stilize edilmiş, yeşil, turkuaz,kobalt mavisi ve mercan kırmızısı renkler kullanılarak bitkisel motiflerle süslenmiştir.  

Ölçü: 27 x 16 cm.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    KÜTAHYA AYAKLI SERAMİK TABAK-Krem rengi hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı, halka kaideli tabak zarif ayakla yükseltilmekte olup, bordür kısımları dalgalı formla stilize edilmiş, yeşil, turkuaz,kobalt mavisi ve mercan kırmızısı renkler kullanılarak bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 27 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • KÜTAHYA KAPAKLI SERAMİK ŞEKERLİK-Seramikten mamül, yuvarlak formda tasarlanmış olan şekerliğin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motiflerle, yaprak, karanfil ve dal betimlemeleriyle süslenmiştir. 

Ölçü: 14 x 11 cm. 

(Kapak kısmında ufak bir atığı mevcuttur.)

    Lot No: 3

    Lot: 3

    KÜTAHYA KAPAKLI SERAMİK ŞEKERLİK-Seramikten mamül, yuvarlak formda tasarlanmış olan şekerliğin kapak ve gövde yüzeyi bitkisel motiflerle, yaprak, karanfil ve dal betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 14 x 11 cm. (Kapak kısmında ufak bir atığı mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK-19. yy. Krem rengi hamurlu, şeffaf sırlı, iki tarafı tutamaklı,  sepet formunda tasarlanmış eserin üzeri sır altına yeşil, mangan moru ve krem sır akıtmalıdır.  

Ölçü: 33 x 22 cm.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    ÇANAKKALE SERAMİK EKMEKLİK-19. yy. Krem rengi hamurlu, şeffaf sırlı, iki tarafı tutamaklı, sepet formunda tasarlanmış eserin üzeri sır altına yeşil, mangan moru ve krem sır akıtmalıdır. Ölçü: 33 x 22 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ KÜTAHYA DUVAR TABAĞI-Seramikten mamül, çevrelenmiş yazı ortası Osmanlı Tuğra betimlemesi bulunan tabağın gövdesi yoğun bitkisel motifler, sarmaşıklar ve karanfil betimlemeleriyle süslenmiş olup büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 33 x 33 cm.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ KÜTAHYA DUVAR TABAĞI-Seramikten mamül, çevrelenmiş yazı ortası Osmanlı Tuğra betimlemesi bulunan tabağın gövdesi yoğun bitkisel motifler, sarmaşıklar ve karanfil betimlemeleriyle süslenmiş olup büyük ebatlıdır. Ölçü: 33 x 33 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ KÜTAHYA DUVAR TABAĞI-Seramikten mamül, çevrelenmiş yazı ortası Osmanlı Tuğra betimlemesi bulunan tabağın gövdesi yoğun bitkisel motifler, sarmaşıklar ve karanfil betimlemeleriyle süslenmiş olup büyük ebatlıdır. 

Ölçü: 32 x 32 cm.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ KÜTAHYA DUVAR TABAĞI-Seramikten mamül, çevrelenmiş yazı ortası Osmanlı Tuğra betimlemesi bulunan tabağın gövdesi yoğun bitkisel motifler, sarmaşıklar ve karanfil betimlemeleriyle süslenmiş olup büyük ebatlıdır. Ölçü: 32 x 32 cm.

    TLSatıldı
  • ÇANAKKALE SERAMİK AT -Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, sır altına kiremit renklidir. Ayakta duran at figürü şeklinde tasarlanmış kabın arka kısmında doldurma deliği mevcuttur. Ağzında gemi eğeri, kuyruğu ve göğsündeki rozet barbutin tekniği ile yapılmıştır.  

Ölçü: 20 x 17 cm.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    ÇANAKKALE SERAMİK AT -Kırmızı hamurlu, şeffaf sırlı, sır altına kiremit renklidir. Ayakta duran at figürü şeklinde tasarlanmış kabın arka kısmında doldurma deliği mevcuttur. Ağzında gemi eğeri, kuyruğu ve göğsündeki rozet barbutin tekniği ile yapılmıştır. Ölçü: 20 x 17 cm.

    TLSatıldı
  • KÜTAHYA SERAMİK ASKI TOPU-20. yy. Seramikten mamül, daire formlu, iki ucu delik olan ve ip geçirilmiş, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, sır altında karanfil figürleri ile tasarlanmış olan topun gövdesinde ''ALLAH'', ''Muhammed'' ve ''Bismillahirrahmanirrahim'' yazıları yer almaktadır.  

 Ölçü: 23 x 50 cm.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    KÜTAHYA SERAMİK ASKI TOPU-20. yy. Seramikten mamül, daire formlu, iki ucu delik olan ve ip geçirilmiş, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, sır altında karanfil figürleri ile tasarlanmış olan topun gövdesinde ''ALLAH'', ''Muhammed'' ve ''Bismillahirrahmanirrahim'' yazıları yer almaktadır. Ölçü: 23 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • KÜTAHYA SERAMİK ASKI TOPU-20. yy. Seramikten mamül, daire formlu, iki ucu delik olan ve ip geçirilmiş, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, sır altında karanfil figürleri ile tasarlanmış olan topun gövdesinde ''Maşallah'' ve ''Bismillahirrahmanirrahim'' yazıları yer almaktadır. 

  Ölçü: 23 x 50 cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    KÜTAHYA SERAMİK ASKI TOPU-20. yy. Seramikten mamül, daire formlu, iki ucu delik olan ve ip geçirilmiş, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, sır altında karanfil figürleri ile tasarlanmış olan topun gövdesinde ''Maşallah'' ve ''Bismillahirrahmanirrahim'' yazıları yer almaktadır. Ölçü: 23 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • DAMGALI ÇİFT KAPAKLI PORSELEN SAHAN-19. yy. De Paris ve soğuk damga ve  seri numarası bulunduran çift kapaklı sahan yuvarlak formlu ve beyaz renk porselen üzerine mavi renk boyamalı olup, altın yaldızlı bahar dalı ve aplike gül motifi tutamaklıdır. Tabak kenarları dilimli dekorlu ve altın yaldız konturlu olan sahanların kapak yüzeyi pembe ve yeşil renklerde çiçek motifleriyle süslüdür.  

Ölçü: 20 x 12 cm.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    DAMGALI ÇİFT KAPAKLI PORSELEN SAHAN-19. yy. De Paris ve soğuk damga ve seri numarası bulunduran çift kapaklı sahan yuvarlak formlu ve beyaz renk porselen üzerine mavi renk boyamalı olup, altın yaldızlı bahar dalı ve aplike gül motifi tutamaklıdır. Tabak kenarları dilimli dekorlu ve altın yaldız konturlu olan sahanların kapak yüzeyi pembe ve yeşil renklerde çiçek motifleriyle süslüdür. Ölçü: 20 x 12 cm.

    TLSatıldı
  • PORSELEN KAPAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış, Fransız imalatlı, Porselenden mamül, kapak üzeri pembe renk zemin üzerine yoğun bitkisel motiflerle ve gül figürlü tutamak ile dekore edilmiş olup, dış bordür ve kenarlar altın yaldızlı desenlerle süslenmüştür.  

Ölçü: 19 x 11 cm.

    Lot No: 11

    Lot: 11

    PORSELEN KAPAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış, Fransız imalatlı, Porselenden mamül, kapak üzeri pembe renk zemin üzerine yoğun bitkisel motiflerle ve gül figürlü tutamak ile dekore edilmiş olup, dış bordür ve kenarlar altın yaldızlı desenlerle süslenmüştür. Ölçü: 19 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI YILDIZ PORSELEN KAPAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı  gül formunda olup “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu”  damgası barındırmaktadır. 

Ölçü: 24.5 x 14 cm.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    OSMANLI YILDIZ PORSELEN KAPAKLI SAHAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, çok renk fırça ile çalışılmış çiçek buketleri ile dekorlu ve altın yaldız bezemeli. Kenarları dilimli ve altın yaldız konturlü olan sahanın kapak tutamağı gül formunda olup “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 24.5 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI YILDIZ PORSELEN KAPAKLI ŞEKERLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, geniş, çukur formlu, tutamak kısmı gül figürlü olan ve gövde yüzeyi bitkisel motiferle dekorlu olan şekerlik “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgası barındırmaktadır.  

Ölçü: 19 x 17 cm.   

(Kapağında çok ufak atığı mevcuttur.)

    Lot No: 13

    Lot: 13

    OSMANLI YILDIZ PORSELEN KAPAKLI ŞEKERLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına limoni sarı renkte, geniş, çukur formlu, tutamak kısmı gül figürlü olan ve gövde yüzeyi bitkisel motiferle dekorlu olan şekerlik “Yıldız Çini Fabrika-i Hümâyûnu” damgası barındırmaktadır. Ölçü: 19 x 17 cm. (Kapağında çok ufak atığı mevcuttur.)

    TLSatıldı
  • OSMANLI DAMGALI PORSELEN KAPAKLI ŞEKERLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül, floral desenlerle çevrelenen ve altın yaldızlı şeritlerle süslenen şekerliğin zarif çiçek figürlü tutamağı ve aynı zariflikte ayağı mevcuttur. İki yanında kulbu bulunan şekerlik alt kısmıda Osmanlı damgaya sahiptir. 

Ölçü: 22 x 24 cm.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    OSMANLI DAMGALI PORSELEN KAPAKLI ŞEKERLİK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül, floral desenlerle çevrelenen ve altın yaldızlı şeritlerle süslenen şekerliğin zarif çiçek figürlü tutamağı ve aynı zariflikte ayağı mevcuttur. İki yanında kulbu bulunan şekerlik alt kısmıda Osmanlı damgaya sahiptir. Ölçü: 22 x 24 cm.

    TLSatıldı
  • HEREND PORSELEN ŞEKERLİK -Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır.  

Ölçü: 17 x 10 cm.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    HEREND PORSELEN ŞEKERLİK -Beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve şeffaf sırlı eserin üzeri çok renkli çiçek toplulukları, meyve, kuş ve kelebek figürleriyle desenlidir. Yuvarlak, çiçek formunda tasarlanan şekerliğin yükseltilmiş üç adet çiçekten tasarlanan tutamağı mevcut olup, Herend damgası barındırmaktadır. Ölçü: 17 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • GARDNER DAMGALI PORSELEN ÇAYDANLIK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına pembe renkte çalışılmış, çiçek buketi dekorlu ve altın yaldız çevrili çaydanlığın zarif tutamak ve kapak detayı mevcut olup, Gardner damgası barındırmaktadır.  

Ölçü: 16 x 11 cm.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    GARDNER DAMGALI PORSELEN ÇAYDANLIK-Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına pembe renkte çalışılmış, çiçek buketi dekorlu ve altın yaldız çevrili çaydanlığın zarif tutamak ve kapak detayı mevcut olup, Gardner damgası barındırmaktadır. Ölçü: 16 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • ÇİFT PORSELEN ZARF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı eserler huni formunda tasarlanmış olup, gövde yüzeyi çiçek, yaprak ve dal figürleriyle dekore edilmiştir ve altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur.
  
Ölçü: 4.5 x 6 cm.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    ÇİFT PORSELEN ZARF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı eserler huni formunda tasarlanmış olup, gövde yüzeyi çiçek, yaprak ve dal figürleriyle dekore edilmiştir ve altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. Ölçü: 4.5 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • İTTİFAK PORSELEN TABAK-Porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve beyaz sırlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanmış olan tabağın gövde yüzeyi 1. Dünya Savaşında İttifak kurmuş 4 devletin hükümdarlarını konu edinmekte olup altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur.  

Ölçü: 25 x 25 cm.

    Lot No: 18

    Lot: 18

    İTTİFAK PORSELEN TABAK-Porselenden mamül, beyaz hamurlu, beyaz astarlı ve beyaz sırlı. Bordür kısımları ajur işçiliği ile tasarlanmış olan tabağın gövde yüzeyi 1. Dünya Savaşında İttifak kurmuş 4 devletin hükümdarlarını konu edinmekte olup altın yaldızlı süslemeleri mevcuttur. Ölçü: 25 x 25 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. AHDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları pembe renk ve altın yaldızlı süsleme ile çevrelenen tabak taç kısmında Sultan II. Abdülhamid Han inisiyali barındırmakta olup,  iyi kondüsyonludur. 

Ölçü: 23 x 23 cm.

    Lot No: 19

    Lot: 19

    SULTAN II. AHDÜLHAMİD HAN İNİSİYALLİ PORSELEN TABAK-19.yy. Osmanlı Dönemi. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, beyaz sırlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları pembe renk ve altın yaldızlı süsleme ile çevrelenen tabak taç kısmında Sultan II. Abdülhamid Han inisiyali barındırmakta olup, iyi kondüsyonludur. Ölçü: 23 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • SÈVRES DAMGALI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine Sultan Abdülaziz Han tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır.  

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    SÈVRES DAMGALI SULTAN ABDÜLAZİZ HAN TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine Sultan Abdülaziz Han tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • SÈVRES DAMGALI İMPARATORİÇE EUGENİE TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine   tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır.  

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    SÈVRES DAMGALI İMPARATORİÇE EUGENİE TASVİRLİ ve TUĞRALI PORSELEN TABAK-19. yy. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, renksiz şeffaf sırlı, halka tabanlı, yuvarlak formlu. Bordür kısımları ajurlu tasarıma sahip olan ve altın yaldızlı süslemelerle stilize edilen tabak kobalt renk zemini üzerine tasviri ve Osmanlı Tuğrası barındırmakta olup Sèvres imalat ve Chateau Paris damgalıdır. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19. yy. Osmanlı pazarı için özel yapım. Şişkin silindirik formlu, dalında lale tutamaklı, bronz aplikeli. Sarmal aplike tutamaklı. Ağız kenarları, kaide çevresi ve sarmal tutamağının tamamı altın yaldız konturlu. Mavi renk zemin üzeri çok renkli çiçek tasvirli. Tüm yüzey el boyama ve yoğun altın dore süslemeli, iyi kondüsyonlu ve halka formlu tabanla yükseltilmiş büyük ebatlı aşurelik. 

Ölçü: 40 cm.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    OSMANLI PORSELEN AŞURELİK-19. yy. Osmanlı pazarı için özel yapım. Şişkin silindirik formlu, dalında lale tutamaklı, bronz aplikeli. Sarmal aplike tutamaklı. Ağız kenarları, kaide çevresi ve sarmal tutamağının tamamı altın yaldız konturlu. Mavi renk zemin üzeri çok renkli çiçek tasvirli. Tüm yüzey el boyama ve yoğun altın dore süslemeli, iyi kondüsyonlu ve halka formlu tabanla yükseltilmiş büyük ebatlı aşurelik. Ölçü: 40 cm.

    TLSatıldı
  • FRANSIZ ORYANTAL VAZO -19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır.  

Ölçü: 38 x 23 cm.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    FRANSIZ ORYANTAL VAZO -19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, sır altına kahverengi zeminli. Yoğun altın dore ile süslendirilmiş eser yayvan ağızlı, uzun ve kıvrık gövdeli ve iki kenarında sarmal tutamaklı. Gövde yüzünde el boyama ''Harem'' konulu resim mevcut olup, soğuk damga barındırmaktadır. Ölçü: 38 x 23 cm.

    TLSatıldı
  • JP DAMGALI SULTAN SULTANE FORMLU FANUS İÇERİSİNDE ÇİFT PORSELEN FİGÜR-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Sultan ve Sultane olmak üzere iki adetten oluşan, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu porselenden mamül figürler fanus içerisine alınmış olup JP damgası barındırmaktadır. İyi kondüsyonlu ve iri boyutlu olan eserler nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır. 

Ölçü: 50 cm.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    JP DAMGALI SULTAN SULTANE FORMLU FANUS İÇERİSİNDE ÇİFT PORSELEN FİGÜR-19.yy. Fransız. Osmanlı Pazarı için özel yapım. Beyaz hamurlu, beyaz astarlı, şeffaf sırlı, altın yaldız süslemeli, el boyama. Sultan ve Sultane olmak üzere iki adetten oluşan, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu porselenden mamül figürler fanus içerisine alınmış olup JP damgası barındırmaktadır. İyi kondüsyonlu ve iri boyutlu olan eserler nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 50 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV DAMGALI ÇİFT PORSELEN İBRİK-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. Kuznetsov damgası barındıran ibrikler iki adetten oluşmakta olup, zarif tutamak ve kapağa sahiptir. Dış yüzeyi floral desenlerle süslenmiş, armudi formlu tasarıma sahip ibrikler aplike tutamaklı ve  kıvrımlı akıtma ağızlıdır. 

 Ölçü: 24 x 8 cm.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    KUZNETSOV DAMGALI ÇİFT PORSELEN İBRİK-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. Kuznetsov damgası barındıran ibrikler iki adetten oluşmakta olup, zarif tutamak ve kapağa sahiptir. Dış yüzeyi floral desenlerle süslenmiş, armudi formlu tasarıma sahip ibrikler aplike tutamaklı ve kıvrımlı akıtma ağızlıdır. Ölçü: 24 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • KUZNETSOV ÇİFT PORSELEN KASE-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Kuznetsov marka damgasını barındıran, el boyaması tasarıma sahip olan ve gövde yüzeyi floral desenlerle süslenen çift kase. 

Ölçü: 17 x 8 cm.

    Lot No: 26

    Lot: 26

    KUZNETSOV ÇİFT PORSELEN KASE-Porselenden mamül, Osmanlı Pazarına özel yapım. 1812’de Moskova’da kurulan ve ağrılıklı olarak Osmanlı Devleti’ne satış yapan ünlü Kuznetsov marka damgasını barındıran, el boyaması tasarıma sahip olan ve gövde yüzeyi floral desenlerle süslenen çift kase. Ölçü: 17 x 8 cm.

    TLSatıldı
  •  BEYKOZ AY YILDIZ GÜLAPDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Konik kaideli, şişkin gövdeli ve dar uzun boyunlu gülabdanın şişkin gövde kısmında altın yaldızlı ay yıldız tasviri yer almakta olup, orijinal emziği mevcuttur. 

Ölçü: 30 cm.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    BEYKOZ AY YILDIZ GÜLAPDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Konik kaideli, şişkin gövdeli ve dar uzun boyunlu gülabdanın şişkin gövde kısmında altın yaldızlı ay yıldız tasviri yer almakta olup, orijinal emziği mevcuttur. Ölçü: 30 cm.

    TLSatıldı
  •  BEYKOZ BİLLUR ÇİFT GÜLAPDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. İstanbul işi. Beykoz mamulâtı. Çift. Billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli. Yuvarlak tabanlı, armudi şişkin ve yüksek gövdeli, uzun boyunlu, orijinal emzikli.  

Ölçü: 25 cm.

    Lot No: 28

    Lot: 28

    BEYKOZ BİLLUR ÇİFT GÜLAPDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. İstanbul işi. Beykoz mamulâtı. Çift. Billur gövde üzeri kesme tekniği ile geometrik tezyinli, baklava dilimli ve içleri zengin altın yaldız ile “Beykoz Gülleri” ve “maydanoz” desenli. Yuvarlak tabanlı, armudi şişkin ve yüksek gövdeli, uzun boyunlu, orijinal emzikli. Ölçü: 25 cm.

    TLSatıldı
  • BEYKOZ AY YILDIZ NARGİLE ŞİŞESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz üzeri el boyama ve altın yaldızla süslenmiş olan nargile şişesi şişkin gövdeli, konik kaideli ve dar uzun boyunlu forma sahip olup, şişkin gövde kısmında altın yaldızlı ay yıldız tasviri barındırmakta ve nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır.  
Ölçü: 28.5 x 13 cm.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    BEYKOZ AY YILDIZ NARGİLE ŞİŞESİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Beykoz üzeri el boyama ve altın yaldızla süslenmiş olan nargile şişesi şişkin gövdeli, konik kaideli ve dar uzun boyunlu forma sahip olup, şişkin gövde kısmında altın yaldızlı ay yıldız tasviri barındırmakta ve nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 28.5 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • BEYKOZ KRİSTAL KESME ZEMZEMLİK-19. yy. Beykoz kristal kesme camdan imal. Yuvarlak kaide üzerinde armudi formlu. Elibelinde kulplu. Yukarı doğru boğumlu. Ağız kısmı yonca ağzı formlu. Gövde yüzeyi altın yaldız paneller içerisinde çiçek dekorlu. Orta kısmı yuvarlak altın  kalp içerisinde buket dekorlu. Kondüsyon ve form olarak çok iyi durumda olup, nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır. 

 Ölçü: 17 x 8 cm.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    BEYKOZ KRİSTAL KESME ZEMZEMLİK-19. yy. Beykoz kristal kesme camdan imal. Yuvarlak kaide üzerinde armudi formlu. Elibelinde kulplu. Yukarı doğru boğumlu. Ağız kısmı yonca ağzı formlu. Gövde yüzeyi altın yaldız paneller içerisinde çiçek dekorlu. Orta kısmı yuvarlak altın kalp içerisinde buket dekorlu. Kondüsyon ve form olarak çok iyi durumda olup, nadir rastlanıcak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 17 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DAMGALI PİRİNÇ HOKKA-19. yy. Pirinçten mamül, dikdörtgen formda tasarlanan zemin dört zarif ayakla yükseltilmekte olup, orta hattından camdan mamül kare formunda tek hazneye sahip olmakta ve Osmanlı Damgası barındırmaktadır.  

Ölçü: 19 x 8 cm.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    OSMANLI DAMGALI PİRİNÇ HOKKA-19. yy. Pirinçten mamül, dikdörtgen formda tasarlanan zemin dört zarif ayakla yükseltilmekte olup, orta hattından camdan mamül kare formunda tek hazneye sahip olmakta ve Osmanlı Damgası barındırmaktadır. Ölçü: 19 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BRONZ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİGÜMÜŞ SAATLİ HOKKA TAKIMI -19. yy. Bronz üzeri altın vermeyli. Sandalye formunda tasarlanan zemin içerisine yerleştirilmiş kare formunda hokka. Tepe kısmında kancasında asılı gümüşten mamül saati yer almakta olup, ince uzun ve silindirik formda, üzeri yoğun mine işçilikli kaleme sahiptir.  

Ölçü: 13 x 8 cm.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    OSMANLI BRONZ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİGÜMÜŞ SAATLİ HOKKA TAKIMI -19. yy. Bronz üzeri altın vermeyli. Sandalye formunda tasarlanan zemin içerisine yerleştirilmiş kare formunda hokka. Tepe kısmında kancasında asılı gümüşten mamül saati yer almakta olup, ince uzun ve silindirik formda, üzeri yoğun mine işçilikli kaleme sahiptir. Ölçü: 13 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BAKIR SEFER TASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bakırdan mamül, dört bölümlü sefertası dikey iki şerit ile sabitlenmiş, bordür, gövde, kapak, şerit ve tüm yüzey yoğun Osmanlıca yazılarla bezenmiştir. Kıvrımlı tutamaklı ve kilitli mekanizmalı olan sefertası iyi kondüsyonludur ve ''Küllü ahiri şey-in elhamdülillah (Her işin sonu Allah’a hamddır.)'' yazıları barındırmaktadır.  

Ölçü: 21 x 16 cm.

    Lot No: 33

    Lot: 33

    OSMANLI BAKIR SEFER TASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bakırdan mamül, dört bölümlü sefertası dikey iki şerit ile sabitlenmiş, bordür, gövde, kapak, şerit ve tüm yüzey yoğun Osmanlıca yazılarla bezenmiştir. Kıvrımlı tutamaklı ve kilitli mekanizmalı olan sefertası iyi kondüsyonludur ve ''Küllü ahiri şey-in elhamdülillah (Her işin sonu Allah’a hamddır.)'' yazıları barındırmaktadır. Ölçü: 21 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • CONSTANTİNOPLE YAZILI İPEK MÜCEVHER KUTUSU-Dikdörtgen formda tasarlanmış, uç bordürü oval formlu. Taban kenarı ve kapak yüzeyi ipek kumaş kaplama. Gövde yüzeyi çok renkli bitkisel motif stilizasyonlu. ''Maison Meguerditch Takatlıan'' ve ''Constantinople'' yazısı barındıran, iyi kondüsyonlu mücevher kutusu.  

Ölçü: 19.5 x 13.5 cm.

    Lot No: 34

    Lot: 34

    CONSTANTİNOPLE YAZILI İPEK MÜCEVHER KUTUSU-Dikdörtgen formda tasarlanmış, uç bordürü oval formlu. Taban kenarı ve kapak yüzeyi ipek kumaş kaplama. Gövde yüzeyi çok renkli bitkisel motif stilizasyonlu. ''Maison Meguerditch Takatlıan'' ve ''Constantinople'' yazısı barındıran, iyi kondüsyonlu mücevher kutusu. Ölçü: 19.5 x 13.5 cm.

    TLSatıldı
  • STAMBOUL YAZILI KUTU-Dikdörtgen formda tasarlanmış, beyaz renk zemin üzeri kahverengi çerçeveli. Kartondan mamül ve zamanında gömlek kutusu olarak kullanılmış kutu ''AU LUXE A.P ABOUDJİAN & F. KABARADJİAN, BAHD JE KAPOU NO5'' ve ''STAMBOUL'' yazıları barındırmaktadır.  

Ölçü: 20.5 x 21.5 cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    STAMBOUL YAZILI KUTU-Dikdörtgen formda tasarlanmış, beyaz renk zemin üzeri kahverengi çerçeveli. Kartondan mamül ve zamanında gömlek kutusu olarak kullanılmış kutu ''AU LUXE A.P ABOUDJİAN & F. KABARADJİAN, BAHD JE KAPOU NO5'' ve ''STAMBOUL'' yazıları barındırmaktadır. Ölçü: 20.5 x 21.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SEDEF İŞÇİLİKLİ YASTIK AYNASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşap üzeri sedef kakma işçiliği ile tasarlanan aynanın ön yüzü güneş tarzında dekore edilmiş olup, arka kısmında halka içerisinde yıldız figürü stilize edilmiştir. İyi kondüsyonlu eserin aynası değiştirilmiştir.  Ölçü: 21 cm.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    OSMANLI SEDEF İŞÇİLİKLİ YASTIK AYNASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ahşap üzeri sedef kakma işçiliği ile tasarlanan aynanın ön yüzü güneş tarzında dekore edilmiş olup, arka kısmında halka içerisinde yıldız figürü stilize edilmiştir. İyi kondüsyonlu eserin aynası değiştirilmiştir. Ölçü: 21 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TUĞRALI SEDEF KAKMA ÇERÇEVE-20. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşaptan mamül. Sedef kakma işçiliklerle çevrelenmiş, rokoko tarzı süslemelerle tasarlanmış ve orta hattına Osmanlı Tuğrası motife edilmiş olup, arka kısmında aparatı mevcuttur.  Ölçü: 21 x 14.5 cm.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    OSMANLI TUĞRALI SEDEF KAKMA ÇERÇEVE-20. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşaptan mamül. Sedef kakma işçiliklerle çevrelenmiş, rokoko tarzı süslemelerle tasarlanmış ve orta hattına Osmanlı Tuğrası motife edilmiş olup, arka kısmında aparatı mevcuttur. Ölçü: 21 x 14.5 cm.

    TLSatıldı
  • AHŞAP ÜZERİ SEDEF KAKMA ÇERÇEVE-20. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşaptan mamül. Bordür ve tepe kısmı sedef kakma işçiliği ile stilize edilmiş. Taç formunda tasarlanmış ve karanfil formunda sallantılı süslemesi bulunan ve iki parçadan oluşan çerçeve.  Ölçü: 26 x 18 cm.

    Lot No: 38

    Lot: 38

    AHŞAP ÜZERİ SEDEF KAKMA ÇERÇEVE-20. yy. Dikdörtgen formlu. Ahşaptan mamül. Bordür ve tepe kısmı sedef kakma işçiliği ile stilize edilmiş. Taç formunda tasarlanmış ve karanfil formunda sallantılı süslemesi bulunan ve iki parçadan oluşan çerçeve. Ölçü: 26 x 18 cm.

    TLSatıldı
  •  VARAKLI KAVUKLUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Ahşaptan mamül, iki kattan oluşan ve kat arasında zarif işçilkleri barındıran kavukluk altın varakla zenginleştirilmiş olup şık bitkisel desenlere sahiptir. Ölçü: 70 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    VARAKLI KAVUKLUK-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Ahşaptan mamül, iki kattan oluşan ve kat arasında zarif işçilkleri barındıran kavukluk altın varakla zenginleştirilmiş olup şık bitkisel desenlere sahiptir. Ölçü: 70 cm.

    TLSatıldı
  • AY YILDIZ MÜCEVHER FANUSU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Dört ayaklı kaide ile yükseltilen, bombeli cam stili ile fanus içerisine alınan yine dört ayakla yükseltilen mücevher yatağı, kadife kumaştan mamül ''Hilal'' formunda tasarlanmış olup, tepe kısmında ağzında çelenk bulunan kuş ile dekore edilirken, alt kısmında 6 adetten oluşan baklava diliminin birleşmesiyle oluşturulan yıldız formu ve ayın gövde ortasına üç adet sıralı yıldız motifleri stilize edilmiş olup bitkisel motiflerle dekore edilmiştir.  Ölçü: 50 x 35 cm.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    AY YILDIZ MÜCEVHER FANUSU-19. yy. Fransız. Osmanlı pazarına özel yapılmış. Dört ayaklı kaide ile yükseltilen, bombeli cam stili ile fanus içerisine alınan yine dört ayakla yükseltilen mücevher yatağı, kadife kumaştan mamül ''Hilal'' formunda tasarlanmış olup, tepe kısmında ağzında çelenk bulunan kuş ile dekore edilirken, alt kısmında 6 adetten oluşan baklava diliminin birleşmesiyle oluşturulan yıldız formu ve ayın gövde ortasına üç adet sıralı yıldız motifleri stilize edilmiş olup bitkisel motiflerle dekore edilmiştir. Ölçü: 50 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SEDEF KAKMA ŞİFONYER-19. yy. Ceviz ağacından mamül. Osmanlı sedef kakma işçiliği ile yapılmış, dört zarif ayakla yükseltilmiş, dikdörtgen formlu, tek sıra halinde dört çekmeceli ve yan yüzeylere dilimli kemerli nişler ile stilize edilmiş ve döneminin form ve tüm özelliklerini bir arada bulunduran şifonyerin tüm yüzeyleri sedef kakma tekniği ile stilize bitkisel motiflerle bezelidir. 

(İki adet tutamak eksiği mevcuttur.)

  Ölçü: 101 x 84 x 44 cm.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    OSMANLI SEDEF KAKMA ŞİFONYER-19. yy. Ceviz ağacından mamül. Osmanlı sedef kakma işçiliği ile yapılmış, dört zarif ayakla yükseltilmiş, dikdörtgen formlu, tek sıra halinde dört çekmeceli ve yan yüzeylere dilimli kemerli nişler ile stilize edilmiş ve döneminin form ve tüm özelliklerini bir arada bulunduran şifonyerin tüm yüzeyleri sedef kakma tekniği ile stilize bitkisel motiflerle bezelidir. (İki adet tutamak eksiği mevcuttur.) Ölçü: 101 x 84 x 44 cm.

    TLSatıldı
  •  ORYANTAL PULAT VAZO-19. yy. İngiliz. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış. Pulat tarzı. El boyama. Yuvarlak kaideli ve şişkin gövdeli. Dar boyunlu ve dışa açık ağızlı. Dikey dilimli gövde yüzeyi yağlıboya “Savaş” konulu oryantal resim tasvirli. İki kenar yüzeyi oryantal peyzaj çalışmalı. Dar boynun orta hattında ''Osmanlı Asilzadesi'' portresi yer almaktadır.  

Ölçü: 77 x 37 x 21 cm.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    ORYANTAL PULAT VAZO-19. yy. İngiliz. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış. Pulat tarzı. El boyama. Yuvarlak kaideli ve şişkin gövdeli. Dar boyunlu ve dışa açık ağızlı. Dikey dilimli gövde yüzeyi yağlıboya “Savaş” konulu oryantal resim tasvirli. İki kenar yüzeyi oryantal peyzaj çalışmalı. Dar boynun orta hattında ''Osmanlı Asilzadesi'' portresi yer almaktadır. Ölçü: 77 x 37 x 21 cm.

    TLSatıldı
  • BRİMANS DAMGALI GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT ÇERÇEVE İÇERİSİNDE SULTAN ABDÜLMECİD HAN VE SULTAN ABDÜLAZİZ HAN FOTOĞRAFLARI-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış, Avrupa yapımı. Dikdörtgen formda tasarlanmış. Etnik desenlerle stilize edilmiş çift çerçeve gümüş kaplama, Brimans damgalı ve içerisinde ''Sultan Abdülmecid Han'' ve ''Sultan Abdülaziz Han'' portrelerini barındırmaktadır.  

Ölçü: 10 x 7.5 cm.

    Lot No: 43

    Lot: 43

    BRİMANS DAMGALI GÜMÜŞ KAPLAMA ÇİFT ÇERÇEVE İÇERİSİNDE SULTAN ABDÜLMECİD HAN VE SULTAN ABDÜLAZİZ HAN FOTOĞRAFLARI-19. yy. Osmanlı pazarına özel tasarlanmış, Avrupa yapımı. Dikdörtgen formda tasarlanmış. Etnik desenlerle stilize edilmiş çift çerçeve gümüş kaplama, Brimans damgalı ve içerisinde ''Sultan Abdülmecid Han'' ve ''Sultan Abdülaziz Han'' portrelerini barındırmaktadır. Ölçü: 10 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • KAFKAS İŞİ SAVATLI KAHVE SOĞUTUCU-18. yy ortası. Kafkas işi. Yuvarlak formda, şişkin gövdeli ve iki hazneden oluşan hazne etraf savat işçiliklerle bezenmiş gümüş çerçeveli. Sap kısmı gücü temsil eden ejderha figürü ile stilize edilmiş. Tutamak hazne arası gümüş üzeri savat süslemeli. Uç kısmında asma apartlı zincirli. Kondüsyon ve form bakımından nadir rastlanılan koleksiyonluk eserler arasındadır.  Ölçü: 25 x 16 cm.

    Lot No: 44

    Lot: 44

    KAFKAS İŞİ SAVATLI KAHVE SOĞUTUCU-18. yy ortası. Kafkas işi. Yuvarlak formda, şişkin gövdeli ve iki hazneden oluşan hazne etraf savat işçiliklerle bezenmiş gümüş çerçeveli. Sap kısmı gücü temsil eden ejderha figürü ile stilize edilmiş. Tutamak hazne arası gümüş üzeri savat süslemeli. Uç kısmında asma apartlı zincirli. Kondüsyon ve form bakımından nadir rastlanılan koleksiyonluk eserler arasındadır. Ölçü: 25 x 16 cm.

    TLSatıldı
  • 'SA'' İNİSİYALLİ GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Gümüşten mamül. Sterling ve 925 damgalı. Dikdörtgen formlu. Köşesinde ''SA'' inisiyali barındıran kibritlik.  Ölçü: 28.3 gr, 5 x 4 cm.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    'SA'' İNİSİYALLİ GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Gümüşten mamül. Sterling ve 925 damgalı. Dikdörtgen formlu. Köşesinde ''SA'' inisiyali barındıran kibritlik. Ölçü: 28.3 gr, 5 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön yüzü kalem işçilikli tasarıma sahip. ''Manzara'' betimlemeli kibritlik.  Ölçü: 27 gr, 5 x 4 cm.

    Lot No: 46

    Lot: 46

    KALEM İŞÇİLİKLİ GÜMÜŞ KİBRİTLİK-19. yy. Gümüşten mamül. Dikdörtgen formlu. Ön yüzü kalem işçilikli tasarıma sahip. ''Manzara'' betimlemeli kibritlik. Ölçü: 27 gr, 5 x 4 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ ŞEHZADE ÜZENGİSİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Alt taban, üst taban ve tutamak kısmı yoğun kabartma işçilikli bitkisel motiflerle süslenen ve kalem işçilikleriyle bezenen üzengi Şehzadelerin ata binmesi için tasarlanmıştır ve nadir bir eserdir.  Ölçü: 205.5 gr, 11 x 13.5 x 7 cm.

    Lot No: 47

    Lot: 47

    OSMANLI GÜMÜŞ ŞEHZADE ÜZENGİSİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Alt taban, üst taban ve tutamak kısmı yoğun kabartma işçilikli bitkisel motiflerle süslenen ve kalem işçilikleriyle bezenen üzengi Şehzadelerin ata binmesi için tasarlanmıştır ve nadir bir eserdir. Ölçü: 205.5 gr, 11 x 13.5 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir.  Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.

    Lot No: 48

    Lot: 48

    OSMANLI GÜMÜŞ BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Oval yaprak kaideye oturan armudi formlu iki bölümlü buhurdanlar dikey süleymaniye dilimli ve repousse bitkisel motifler ile dekorlu olup, iki hazne üzeri kuş figürleri ile stilize edilmiştir ve dört ayakla yükseltilmiştir. Ölçü: 352 gr, 17 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • DAMLA KEHRİBAR UÇLU OSMANLI GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sap kısmı gümüşten mamül, silindirik formlu, yüzey kabartmalı etnik desenlerle tasarlanmış marpucun ağız kısmı damla kehribardan mamüldür.  Ölçü: 62 gr, 19 cm.

    Lot No: 49

    Lot: 49

    DAMLA KEHRİBAR UÇLU OSMANLI GÜMÜŞ AĞIZLIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Sap kısmı gümüşten mamül, silindirik formlu, yüzey kabartmalı etnik desenlerle tasarlanmış marpucun ağız kısmı damla kehribardan mamüldür. Ölçü: 62 gr, 19 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ''MAŞAALLAH'' YAZILI KAŞIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Zarif formda ve kıvrımlı sapla tasarlanan kaşığın kulp ucu ve kaşık iç yüzeyi mavi renkli mine işçiliği ile süslenmiş olup, ''Maşallah'' lafzı yer almaktadır.  Ölçü: 14.4 gr, 10 cm.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    OSMANLI GÜMÜŞ ÜZERİ MİNE İŞÇİLİKLİ ''MAŞAALLAH'' YAZILI KAŞIK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. 800 damgalı. Zarif formda ve kıvrımlı sapla tasarlanan kaşığın kulp ucu ve kaşık iç yüzeyi mavi renkli mine işçiliği ile süslenmiş olup, ''Maşallah'' lafzı yer almaktadır. Ölçü: 14.4 gr, 10 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI DAMGALI GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Osmanlı damgaları ve Eski Türkçe yazılarla çevrili. Şişkin yuvarlak formlu, halka ayakla yükseltilen tek zarf.  Ölçü: 17.3 gr, 4 x 4.5 cm.

    Lot No: 51

    Lot: 51

    OSMANLI DAMGALI GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Osmanlı damgaları ve Eski Türkçe yazılarla çevrili. Şişkin yuvarlak formlu, halka ayakla yükseltilen tek zarf. Ölçü: 17.3 gr, 4 x 4.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TELKARİ İŞÇİLİKLİ ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. İki adetten oluşan ve huni formunda tasarlanan zarflar yoğun telkari işçiliği ile bezetilmiş olup, halka ayakla yükseltilmiş, boğumlu zeminle devam edilmiş ve yukarı doğru genişleyen ağıza sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 59 gr, 6 x 5 cm.

    Lot No: 52

    Lot: 52

    OSMANLI TELKARİ İŞÇİLİKLİ ÇİFT GÜMÜŞ ZARF-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. İki adetten oluşan ve huni formunda tasarlanan zarflar yoğun telkari işçiliği ile bezetilmiş olup, halka ayakla yükseltilmiş, boğumlu zeminle devam edilmiş ve yukarı doğru genişleyen ağıza sahiptir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 59 gr, 6 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ YAZILI OSMANLI ÇAMÇAK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlı, iç yüzeyi altın vermeylidir ve dış yüzeyin orta hattında yazı barındırmaktadır.  Ölçü: 150 gr, 15.5 x 8 cm.

    Lot No: 53

    Lot: 53

    GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ YAZILI OSMANLI ÇAMÇAK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül. Zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlı, iç yüzeyi altın vermeylidir ve dış yüzeyin orta hattında yazı barındırmaktadır. Ölçü: 150 gr, 15.5 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ 'ZAFERİ YÜCE OLSUN' YAZILI AY YILDIZ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüşten mamül, ön-iç yüzünde Sultan Abdülaziz tuğrası (Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzafferu dâima), tuğranın altında sene 14 yazısı vardır. Bu rakam Sultan Abdülaziz’in Padişah oluşunun ertesi Salı günüdür. Arka yüzünde: (عز نصره ضرب في قسطنطنية 1277) (Azze nasruhu. Duribe fî-Kostantiniyye 1277) (Zaferi yüce olsun, İstanbul’da basıldı) diye yazmaktadır. 1277 senesi ise yine Abdülaziz’in Padişah olduğu 1861 senesine denk gelir. 
Ölçü: 51.5 gr, 27 cm.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    OSMANLI TUĞRA BETİMLEMELİ 'ZAFERİ YÜCE OLSUN' YAZILI AY YILDIZ GÜMÜŞ KAŞIK-Gümüşten mamül, ön-iç yüzünde Sultan Abdülaziz tuğrası (Abdülaziz Han bin Mahmud el-muzafferu dâima), tuğranın altında sene 14 yazısı vardır. Bu rakam Sultan Abdülaziz’in Padişah oluşunun ertesi Salı günüdür. Arka yüzünde: (عز نصره ضرب في قسطنطنية 1277) (Azze nasruhu. Duribe fî-Kostantiniyye 1277) (Zaferi yüce olsun, İstanbul’da basıldı) diye yazmaktadır. 1277 senesi ise yine Abdülaziz’in Padişah olduğu 1861 senesine denk gelir. Ölçü: 51.5 gr, 27 cm.

    TLSatıldı
  • VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül, kare formda, ön ve arka kapak olmak üzere yoğun savat işçiliği ile tasarlanmış olan tabakanın ön kapağında devlet arması, Sultan Abdülhamid Han tuğrası, tuğra altında hilal içerisine alınmış ''Mülk-i devlet-i Osmani'' yazısı mevcut olup arka kapağında kalp betimlemesi barındırmaktadır. İç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olan tabaka van damgasına sahiptir.  Ölçü: 70.6 gr, 8 x 6.5 cm.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül, kare formda, ön ve arka kapak olmak üzere yoğun savat işçiliği ile tasarlanmış olan tabakanın ön kapağında devlet arması, Sultan Abdülhamid Han tuğrası, tuğra altında hilal içerisine alınmış ''Mülk-i devlet-i Osmani'' yazısı mevcut olup arka kapağında kalp betimlemesi barındırmaktadır. İç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiş olan tabaka van damgasına sahiptir. Ölçü: 70.6 gr, 8 x 6.5 cm.

    TLSatıldı
  • VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül, ön yüzeyi savat işçiliklerle süslenen ve orta hattında osmanlı devlet arması betimlenen, kalem işçiliklerle stilize edilen tabakanın arka kapağı komple savat işçiliği ile tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve van damgası barındırmaktadır.
 Ağırlık: 117 gr, Ölçü: 10 x 5 cm.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    VAN DAMGALI SAVATLI GÜMÜŞ SİGARA TABAKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüşten mamül, ön yüzeyi savat işçiliklerle süslenen ve orta hattında osmanlı devlet arması betimlenen, kalem işçiliklerle stilize edilen tabakanın arka kapağı komple savat işçiliği ile tasarlanmış olup iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir ve van damgası barındırmaktadır. Ağırlık: 117 gr, Ölçü: 10 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA BİLEKLİK-Gümüşten mamül. Orta hattından uçlara doğru küçülen, toplam 7 adet yuvarlak formlu parçadan oluşan bilekliğin her bir parçası kuka üzeri Afyon işi gümüş çakma işçiliği ile tasarlanmış olup, bitkisel motifler, yaprak, çiçek yonca betimlemeleriyle süslenmiştir.  Ölçü: 15 gr, 20 cm.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    AFYON İŞİ GÜMÜŞ ÇAKMA BİLEKLİK-Gümüşten mamül. Orta hattından uçlara doğru küçülen, toplam 7 adet yuvarlak formlu parçadan oluşan bilekliğin her bir parçası kuka üzeri Afyon işi gümüş çakma işçiliği ile tasarlanmış olup, bitkisel motifler, yaprak, çiçek yonca betimlemeleriyle süslenmiştir. Ölçü: 15 gr, 20 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen, gövde çevresinden dilimli stilizasyonlu tasarıma sahip olan bardağın kalem işçiliği ile dekore edilmiş dalgalı formda bitkisel motif süslemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da devam ettirmektedir ve çok büyük ebatlıdır.  Ölçü: 175.2 gr, 11 x 10 cm.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen, gövde çevresinden dilimli stilizasyonlu tasarıma sahip olan bardağın kalem işçiliği ile dekore edilmiş dalgalı formda bitkisel motif süslemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da devam ettirmektedir ve çok büyük ebatlıdır. Ölçü: 175.2 gr, 11 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 59

    Lot: 59

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardağın gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 149 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir.  Ölçü: 297.8 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, çiçek, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. Ölçü: 297.8 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ 6 ADET BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak düz diplive silindirik formlu altı adet bardaktan oluşan takım. Gövde yüzeyleri kalem işi stilize buketler ve yapraklarla dekorlu olup komple altın vermeyli ve iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 436 gr, 9 x 7.5 cm.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ 6 ADET BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak düz diplive silindirik formlu altı adet bardaktan oluşan takım. Gövde yüzeyleri kalem işi stilize buketler ve yapraklarla dekorlu olup komple altın vermeyli ve iyi kondüsyonludur. Ölçü: 436 gr, 9 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid han tuğralı. Eserin tüm yüzeyi dalgalı aznavur işçilikli olup, orta hattından boğumlaşıp ağız bordürden genişleyen bardağın sah ve çeşnisi mevcuttur ve içerisi altın vermeylidir.  Ölçü: 80 gr, 9.5 x 8 cm.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid han tuğralı. Eserin tüm yüzeyi dalgalı aznavur işçilikli olup, orta hattından boğumlaşıp ağız bordürden genişleyen bardağın sah ve çeşnisi mevcuttur ve içerisi altın vermeylidir. Ölçü: 80 gr, 9.5 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid han tuğralı. Çift. Eserin tüm yüzeyi dalgalı aznavur işçilikli olup, orta hattından boğumlaşıp ağız bordürden genişlemektedir ve sah ve çeşnisi mevcuttur. İşçilik, Kondüsyon ve form olarak çok iyi durumlu ve Osmanlı Gümüşünün nadir rastlanılan bir örneği olan çift bardağın içerisi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.   Ölçü: 145 gr,  9.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid han tuğralı. Çift. Eserin tüm yüzeyi dalgalı aznavur işçilikli olup, orta hattından boğumlaşıp ağız bordürden genişlemektedir ve sah ve çeşnisi mevcuttur. İşçilik, Kondüsyon ve form olarak çok iyi durumlu ve Osmanlı Gümüşünün nadir rastlanılan bir örneği olan çift bardağın içerisi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 145 gr, 9.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÖZEL KUTUSUNDA ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yeşil kadife üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, Osmanlı Devlet Arması ve Osmanlı Tuğra betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir.  Ölçü: 117.8 gr, 8 x 7 cm.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÖZEL KUTUSUNDA ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Yeşil kadife üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen, ağız kısmına doğru genişleyen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, Osmanlı Devlet Arması ve Osmanlı Tuğra betimlemeleri mevcut olup, süslemesini bordür kısmında da sarmaşık yapraklarla devam ettirmektedir. Ölçü: 117.8 gr, 8 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÖZEL KUTUSUNDA ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, içerisi altın vermeylidir ve çok iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 156 gr, 8 x 7 cm.

    Lot No: 65

    Lot: 65

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÖZEL KUTUSUNDA ÇİFT GÜMÜŞ BARDAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak formlu tabandan yükselen bardakların gövde yüzeyinde kalem işçiliği ile dekore edilmiş bitkisel motif süslemeleri, gül, lale, dal ve yaprak betimlemeleri mevcut olup, içerisi altın vermeylidir ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 156 gr, 8 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, hazne içerisi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.  Ölçü: 171 gr, 12 x 8 cm.

    Lot No: 66

    Lot: 66

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, hazne içerisi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 171 gr, 12 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, büyük ebatlı ve çok iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 195 gr, 13.5 x 7.5 cm.

    Lot No: 67

    Lot: 67

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserin kaide yüzeyi ve hazne gövdesi kalem işi bitkisel motifler, süslemeler ve etnik desenlerle dekore edilmiş olup, büyük ebatlı ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 195 gr, 13.5 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 5 ADET GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 5 adet. Rokoko stili, yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin aide yüzeyi ve hazne gövdesi silme ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, yoğun altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, işçilik ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan eserler nadir rastlanılacak statüdedir.  Ölçü: 726.5 gr, 13 x 8 cm.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI 5 ADET GÜMÜŞ KADEH-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. 5 adet. Rokoko stili, yuvarlak kaideli, sütun gövdeli, geniş konik hazneli. Eserlerin aide yüzeyi ve hazne gövdesi silme ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, yoğun altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Form, işçilik ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olan eserler nadir rastlanılacak statüdedir. Ölçü: 726.5 gr, 13 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört ayaklı kaide üzerinde silindirik formlu ıstakaların ajurlu çalışmalı gövde yüzeyleri kalem işi  süsleme  motifli ve orta hattında ''Z'' inisiyallidir. Aplike kuplu ıstakalar 7 7 büyük, 5 küçük boy olmak üzere toplam 12 adetten oluşmaktadır ve cam bardaklıdır.  Ölçü: 995 gr, 12 x 10, 10 x 10 cm.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ISTAKA TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909) . Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört ayaklı kaide üzerinde silindirik formlu ıstakaların ajurlu çalışmalı gövde yüzeyleri kalem işi süsleme motifli ve orta hattında ''Z'' inisiyallidir. Aplike kuplu ıstakalar 7 7 büyük, 5 küçük boy olmak üzere toplam 12 adetten oluşmaktadır ve cam bardaklıdır. Ölçü: 995 gr, 12 x 10, 10 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI İNİSİYALLİ GÜMÜŞ SEYAHAT BARDAĞI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. “G.P” inisiyalli. Tek şeritle sabitlenmiş, yandan açılan körüklü tip seyahat bardağı Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu olup, aznavur işçiliği ile kazıma/grave ve kalemişi tekniği kullanılmıştır. Form ve kondüsyon bakımından benzerine az rastlanılan ve çok iyi durumda olan bardağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.  Ölçü: 161 gr, 8 x 7.5 cm.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI İNİSİYALLİ GÜMÜŞ SEYAHAT BARDAĞI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. “G.P” inisiyalli. Tek şeritle sabitlenmiş, yandan açılan körüklü tip seyahat bardağı Osmanlı Rokokosu üslubunda dekorlu olup, aznavur işçiliği ile kazıma/grave ve kalemişi tekniği kullanılmıştır. Form ve kondüsyon bakımından benzerine az rastlanılan ve çok iyi durumda olan bardağın iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 161 gr, 8 x 7.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KAPAKLI GÜMÜŞ SAHLEPLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak tabanlı ve içbükey silindirik formlu. Kapaklı ve sarmal bitkisel kulplu. Kapak yüzeyi ve gövde çevresi kalem işi bitkisel motiflerle dekorlu olan sahlepliğin kapak tutamağı yarı değerli taşla süslüdür.  Ağırlık: 325.4 gr, 14 x 10 cm.

    Lot No: 71

    Lot: 71

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KAPAKLI GÜMÜŞ SAHLEPLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak tabanlı ve içbükey silindirik formlu. Kapaklı ve sarmal bitkisel kulplu. Kapak yüzeyi ve gövde çevresi kalem işi bitkisel motiflerle dekorlu olan sahlepliğin kapak tutamağı yarı değerli taşla süslüdür. Ağırlık: 325.4 gr, 14 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Eserler sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere üç parçadan oluşmakta. Tam takım. Eserlerin tüm parçalarının yüzeyi aznavur ve kalemişi, kazıma tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda dekorlu. Sahleplik iç yüzeyleri yoğun altın vermeyli. Kapak tutamakları kuş figürlü, ağaç dalları formundaki sapları ise üzüm salkımları ile zenginleştirilmiş. Form, ebat ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olup,  nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır.  Ölçü: 664 gr, 13.5 x 12.5 gr.

    Lot No: 72

    Lot: 72

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇİFT SAHLEPLİK-19. yy. Osmanlı. Sultan II. Abdülhamid Han (1876-1909) tuğralı. Çift. Eserler sahleplik, kapak ve tabak olmak üzere üç parçadan oluşmakta. Tam takım. Eserlerin tüm parçalarının yüzeyi aznavur ve kalemişi, kazıma tekniği ile “Osmanlı Rokokosu” üslubunda dekorlu. Sahleplik iç yüzeyleri yoğun altın vermeyli. Kapak tutamakları kuş figürlü, ağaç dalları formundaki sapları ise üzüm salkımları ile zenginleştirilmiş. Form, ebat ve kondüsyon bakımından çok iyi durumda olup, nadir rastlanılacak eserler arasında yer almaktadır. Ölçü: 664 gr, 13.5 x 12.5 gr.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEMİŞİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüş. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Düz dipli, altı bombeli, yukarıya doğru daralan armudi formlu, gaga ağızlı, kubbemsi kapaklı, nadir rastlanılan ve bereketi temsil eden nar figürlü tutamaklı. Gövde yüzeyi ve kapak kısmı bitki, çiçek ve yaprak motifleri ile bezeli olup, kıvrık kulplu, kulp ile kapak arası yaprak motifi geçişlidir ve kondüsyon olarak çok iyi durumdadır.  Ölçü: 317.5 gr, 20 x 10 cm.

    Lot No: 73

    Lot: 73

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI KALEMİŞİ GÜMÜŞ KAHVEDAN-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüş. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Düz dipli, altı bombeli, yukarıya doğru daralan armudi formlu, gaga ağızlı, kubbemsi kapaklı, nadir rastlanılan ve bereketi temsil eden nar figürlü tutamaklı. Gövde yüzeyi ve kapak kısmı bitki, çiçek ve yaprak motifleri ile bezeli olup, kıvrık kulplu, kulp ile kapak arası yaprak motifi geçişlidir ve kondüsyon olarak çok iyi durumdadır. Ölçü: 317.5 gr, 20 x 10 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlı olup, çok büyük ebatlıdır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir.  Ölçü: 253.8 gr, 16 x 6 cm.

    Lot No: 74

    Lot: 74

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇAMÇAK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Zarif tutamak ve etnik desenli bordüre sahip olan çamçak dairesel dipli olup gövde yüzeyi kalem işçilikli bitkisel motifli, yuvarlak düz dipli, dışa açık ağızlı olup, çok büyük ebatlıdır ve iç yüzeyi altın vermeyle zenginleştirilmiştir. Ölçü: 253.8 gr, 16 x 6 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVE ZARFI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun kalemişi tekniği ile bezetilmiş. Ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzüne manzara tasviri, etrafı ve kenarları bitkisel motifli. İyi kondüsyonlu zarfın iç yüzeyi altın vermeyli.  Ölçü: 17 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 75

    Lot: 75

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ KAHVE ZARFI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun kalemişi tekniği ile bezetilmiş. Ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzüne manzara tasviri, etrafı ve kenarları bitkisel motifli. İyi kondüsyonlu zarfın iç yüzeyi altın vermeyli. Ölçü: 17 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE ZARFI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun Kalemişi ve Repousse tekniği ile bezetilmiş. Ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri, etrafı ve kenarları balıksırtı ve bitkisel motifli. İyi kondüsyonlu zarfların bordürleri ajurlu.  Ölçü: 40.5 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI ÇİFT GÜMÜŞ KAHVE ZARFI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Özel kutusunun içerisinde. Yuvarlak kaideli, düz dipli, bombeli. Gövde yüzeyi yoğun Kalemişi ve Repousse tekniği ile bezetilmiş. Ön yüzünde Osmanlı Devlet Arması, arka yüzünde Osmanlı Tuğrası tasviri, etrafı ve kenarları balıksırtı ve bitkisel motifli. İyi kondüsyonlu zarfların bordürleri ajurlu. Ölçü: 40.5 gr, 4.5 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört adet ayakla yükseltilen, yuvarlak kaideli, dilimli ağızlı ve konik hazneli. Kaide, ağız ve boğumlu formda gövde kaide bağlantısı kabartma stilize bitkisel motifler ile dekorlu. Gövde ve kaide yüzeyi ince aznavur işçilikli. İç yüzey altın vermeyli süslemeye sahip olan kaşıklık çok iyi kondüsyonlu ve kallavi ebatlıdır.  Ölçü: 348.2 gr, 13 x 11 cm.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ KAŞIKLIK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört adet ayakla yükseltilen, yuvarlak kaideli, dilimli ağızlı ve konik hazneli. Kaide, ağız ve boğumlu formda gövde kaide bağlantısı kabartma stilize bitkisel motifler ile dekorlu. Gövde ve kaide yüzeyi ince aznavur işçilikli. İç yüzey altın vermeyli süslemeye sahip olan kaşıklık çok iyi kondüsyonlu ve kallavi ebatlıdır. Ölçü: 348.2 gr, 13 x 11 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Fransız. Osmanlı Pazarına özel yapım. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bordo deri kaplama üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Kaşık, çatal ve bıçak olmak üzere üç parçadan oluşan takım. Komple çatal, komple kaşık ve bıçak sap kısmı olmak üzere yoğun altın vermeye sahip olan takım zarif bir forma sahip olup, bitkisel motiflerle süslenmiştir.  Ölçü: 93.5 gr,  17 cm.  Kutu Ölçü: 23 x 13 cm.

    Lot No: 78

    Lot: 78

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÜZERİ ALTIN VERMEYLİ SEYAHAT TAKIMI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Fransız. Osmanlı Pazarına özel yapım. Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bordo deri kaplama üzeri altın dore Osmanlı Devlet Armalı özel kutusunun içerisinde. Kaşık, çatal ve bıçak olmak üzere üç parçadan oluşan takım. Komple çatal, komple kaşık ve bıçak sap kısmı olmak üzere yoğun altın vermeye sahip olan takım zarif bir forma sahip olup, bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 93.5 gr, 17 cm. Kutu Ölçü: 23 x 13 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bitkisel motifli dört ayak üzerindeki yükselen tablaları yuvarlak formlu, dışa dönük kenarları dilimlidir. İç yüzeyleri ve bordürleri Aznavur işi ile desenli olan çerezlik iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 232 gr, 18 x 5 cm.

    Lot No: 79

    Lot: 79

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bitkisel motifli dört ayak üzerindeki yükselen tablaları yuvarlak formlu, dışa dönük kenarları dilimlidir. İç yüzeyleri ve bordürleri Aznavur işi ile desenli olan çerezlik iyi kondüsyonludur. Ölçü: 232 gr, 18 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı ve ''B'' inisiyalli. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yoğun ve dalgalı aznavur işçilikli.  Ölçü: 207.3 gr, 17 cm.

    Lot No: 80

    Lot: 80

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı ve ''B'' inisiyalli. Yuvarlak formlu, dışa dönük kenarlı, kenar ve gövde yüzeyi yoğun ve dalgalı aznavur işçilikli. Ölçü: 207.3 gr, 17 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI DÖRTLÜ AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört adetten oluşan takım. Yuvarlak formlu ve dalgalı bordürlü tasarıma sahip olan çerezliklerin kenar ve gövde yüzeyi ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, işçilik, form ve kondüsyon açısından çok iyi durumdadır.  Ölçü: 244 gr, 11 cm.

    Lot No: 81

    Lot: 81

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI DÖRTLÜ AZNAVUR GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Dört adetten oluşan takım. Yuvarlak formlu ve dalgalı bordürlü tasarıma sahip olan çerezliklerin kenar ve gövde yüzeyi ipek aznavur işçiliği ile stilize edilmiş olup, işçilik, form ve kondüsyon açısından çok iyi durumdadır. Ölçü: 244 gr, 11 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bitkisel motifli dört ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu ve dışa dönük tasarıma sahip olan çerezliğin bordür kısımları Rokoko tarzı çevrelemeye ve çevreleme üzeri yoğun Repousse tarzı bitkisel süslemelere sahiptir ve kallavi ağırlıklıdır.  Ölçü: 289.2 gr, 15 x 4.5 cm.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Bitkisel motifli dört ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu ve dışa dönük tasarıma sahip olan çerezliğin bordür kısımları Rokoko tarzı çevrelemeye ve çevreleme üzeri yoğun Repousse tarzı bitkisel süslemelere sahiptir ve kallavi ağırlıklıdır. Ölçü: 289.2 gr, 15 x 4.5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AJURLU ÇİFT GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Bitkisel motifli dört zarif ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu ve dışa dönük tasarıma sahip olan çerezliklerin bordür kısımları Ajur işçilikli tasarıma, bitkisel stilizasyona ve orta hattında kalemişi yaprak, çiçek ve dal motiflerine sahiptir.  Ölçü: 472.8 gr, 19 x 5 cm.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AJURLU ÇİFT GÜMÜŞ ÇEREZLİK-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Çift. Bitkisel motifli dört zarif ayakla yükseltilen, yuvarlak formlu ve dışa dönük tasarıma sahip olan çerezliklerin bordür kısımları Ajur işçilikli tasarıma, bitkisel stilizasyona ve orta hattında kalemişi yaprak, çiçek ve dal motiflerine sahiptir. Ölçü: 472.8 gr, 19 x 5 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup iyi kondüsyonlu ve büyük ebatlıdır.  Ölçü: 1751 gr, 59 x 37 cm.

    Lot No: 84

    Lot: 84

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI AZNAVUR GÜMÜŞ TEPSİ-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Oval formlu ve aplike rokoko tutamaklı. Stilize bitkisel motiflerden oluşan kalem işi madalyonlu, çiçek dal ve hazeran motiflerinin betimlendiği eser silme aznavur işçilikli olup iyi kondüsyonlu ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 1751 gr, 59 x 37 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu olan hamam tasının dışa kenar yüzeyi tamamen Repouuse tarzda balık sırtı motifli olup, iç yüzeyi yalın işçiliğe sahiptir.  Ölçü: 572.7 gr, 23 x 5.5 cm.

    Lot No: 85

    Lot: 85

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI GÜMÜŞ HAMAM TASI-19. yy. Sultan II. Abdülhamid Dönemi (1876-1909). Gümüşten mamül. Sultan II. Abdülhamid Han tuğralı. Yuvarlak formlu, büyük ebatlı ve iyi kondüsyonlu olan hamam tasının dışa kenar yüzeyi tamamen Repouuse tarzda balık sırtı motifli olup, iç yüzeyi yalın işçiliğe sahiptir. Ölçü: 572.7 gr, 23 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde yükselen, silindir formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklı, kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı, gövde yüzeyi kazıma bitkisel motiflerle dekorlu olup, çiçek formunda tutamağı mevcuttur. Açılabilir hazneye sahip buhurdan iyi kondüsyonlu ve büyük ebatlıdır.  Ölçü: 17 x 14 cm.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    OSMANLI TOMBAK BUHURDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış yuvarlak tabla içinde yükselen, silindir formlu buhurdan kubbemsi formlu kapaklı, kapak üzeri rokoko stil ajur çalışmalı, gövde yüzeyi kazıma bitkisel motiflerle dekorlu olup, çiçek formunda tutamağı mevcuttur. Açılabilir hazneye sahip buhurdan iyi kondüsyonlu ve büyük ebatlıdır. Ölçü: 17 x 14 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK GÜLAPDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, halka kaideli, düz dipli, bombeli formlu gövdeden yukarı doğru incelen ve uzayan bir tasarıma sahip olan gülapdanın bombeli gövde yüzeyi lale, gül ve yaprak motifleriyle tasarlanmış olup form ve kondüsyon bakımından nadir eserler statüsünde yer almaktadır.  Ölçü: 20 x 8 cm.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    OSMANLI TOMBAK GÜLAPDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, halka kaideli, düz dipli, bombeli formlu gövdeden yukarı doğru incelen ve uzayan bir tasarıma sahip olan gülapdanın bombeli gövde yüzeyi lale, gül ve yaprak motifleriyle tasarlanmış olup form ve kondüsyon bakımından nadir eserler statüsünde yer almaktadır. Ölçü: 20 x 8 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir.  Ölçü: 5.5 x 7 cm.

    Lot No: 88

    Lot: 88

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: 5.5 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, kaide ve gövde bağlatısı dilimli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir.  Ölçü: 5 x 7 cm.

    Lot No: 89

    Lot: 89

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, kaide ve gövde bağlatısı dilimli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: 5 x 7 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, kaide ve gövde bağlatısı dilimli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir.  Ölçü: 4 x 5.5 cm.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak kaideli, kaide ve gövde bağlatısı dilimli, aşağıdan yukarı doğru genişleyen şişkin gövdeli ve büyük ebatlı olan zarfın gövde yüzeyi kabartmalı yoğun bitkisel motifler, çiçek, lale, yaprak, dal ve bazı etnik desenlerle dekore edilmiştir. Ölçü: 4 x 5.5 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak dilimli kaideli, huni formunda uzayan, gövde kısımları ajurlu ve dilimli olan zarfın, bitkisel motifleri ve etnik desenleri mevcut olup, alt kısmında çok ufak bir kusur barındırmaktadır.  Ölçü: 4.5 x 4.5 cm.

    Lot No: 91

    Lot: 91

    OSMANLI TOMBAK KAHVE ZARFI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Osmanlı tombak işçiliği ile çalışılmış, yuvarlak dilimli kaideli, huni formunda uzayan, gövde kısımları ajurlu ve dilimli olan zarfın, bitkisel motifleri ve etnik desenleri mevcut olup, alt kısmında çok ufak bir kusur barındırmaktadır. Ölçü: 4.5 x 4.5 cm.

    TLSatıldı
  • BOSNA İŞİ TOMBAK KAHVEDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaktan mamül. Yuvarlak düz dipli, pedestal ayaklı, şişkin gövdeli ve silindirik formlu kahvedan aplike kulplu ve kapaklı olup, gaga ağızlı kahvedanın kapağı kubbemsi formludur ve yüzey komple kabartmalı bitkisel motiflerle süslenmiştir.  Ölçü: 13 cm.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    BOSNA İŞİ TOMBAK KAHVEDAN-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaktan mamül. Yuvarlak düz dipli, pedestal ayaklı, şişkin gövdeli ve silindirik formlu kahvedan aplike kulplu ve kapaklı olup, gaga ağızlı kahvedanın kapağı kubbemsi formludur ve yüzey komple kabartmalı bitkisel motiflerle süslenmiştir. Ölçü: 13 cm.

    TLSatıldı
  • BOSNA İŞİ TOMBAKLAMA TARZI KAHVE SETİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaklama tarzı. Yuvarlak formlu, dışa dönük ağızlı bir adet tepsi, düz dipli, huni formlu dört adet zarf, yuvarlak formlu, kubbe kapaklı bir adet şekerlik ve silindirik formlu, elibelinde tutamaklı, gaga ağızlı bir adet kahvedan olmak üzere; 7 parçadan oluşan set yoğun işçiliklerle bezenmiş, bitkisel ve etnik motiflerle süslenmiş olup, altın ve gümüş sıvama işçiliği ile tezyin edilmiştir.  Ölçü:

    Lot No: 93

    Lot: 93

    BOSNA İŞİ TOMBAKLAMA TARZI KAHVE SETİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bosna işi. Tombaklama tarzı. Yuvarlak formlu, dışa dönük ağızlı bir adet tepsi, düz dipli, huni formlu dört adet zarf, yuvarlak formlu, kubbe kapaklı bir adet şekerlik ve silindirik formlu, elibelinde tutamaklı, gaga ağızlı bir adet kahvedan olmak üzere; 7 parçadan oluşan set yoğun işçiliklerle bezenmiş, bitkisel ve etnik motiflerle süslenmiş olup, altın ve gümüş sıvama işçiliği ile tezyin edilmiştir. Ölçü:

    TLSatıldı
  • MERCANLI TOMBAK KEMER TOKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi.Tombaktan mamül. Üzeri kabartmalı desenlerle ve yoğun süslemelerle  stilize edilen tokanın yüzeyi fıstık mercanlarla süslenmiş olup iki parçadan oluşmaktadır ve  çok iyi kondüsyonludur.  Ölçü: 20 cm.

    Lot No: 94

    Lot: 94

    MERCANLI TOMBAK KEMER TOKASI-19. yy. Osmanlı Dönemi.Tombaktan mamül. Üzeri kabartmalı desenlerle ve yoğun süslemelerle stilize edilen tokanın yüzeyi fıstık mercanlarla süslenmiş olup iki parçadan oluşmaktadır ve çok iyi kondüsyonludur. Ölçü: 20 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TEKKE SANATI KAT'I-ŞÂHÂNE-Osmanlı. Ömer Lütfü ketebeli. Hicri 1339 tarihli. Tekke Sanatı. Battal boyda. Osmanlı Hat Sanatı’nın önemli bir dalı olan tekke yazılarının en özel örneklerinden biri olan eser Avrupa’da Silhouette (gölge resim) Sanatı’nın oluşumuna ön ayak olan “Osmanlı Katı’ Sanatı” ile tatbik edilmiştir. Merkezinde “Teslim Taşı” ile neticelendirilmiş aynalı üslupta “Zülfikar Kılıcı ve Teber”den oluşturulmuş kompozisyona sahip istifli müsenna (aynalı) hat ile “YÂ ALİ”, etrafında yer alan “Madalyonlar” ve “Yaprak Kitabeler”de ise Çeharyâr-i Güzin,  Ehl-i Beyt ve Dokuz İmam’ın ismi yazmaktadır. 15 Tarikat Önderinin ismi ise Serpuşları ile ayrı ayrı uygulanmış ve numaralandırılmıştır. Eser cetvellenenerek çerçeve içine alınmış ve köşelerde “Rumi” motifler ile tezhiplenmitir.

Çeharyâr-i Güzin; Allah (c.c.), Muhammed (a.s.), Ebubekir es-Sıddık (r.a.), Ömer el-Faruk (r.a.), Osman Zünnureyn (r.a.), Hamza (r.a.), Abbas (r.a.)
Ehl-i Beyt; Hasan (r.a.), Hüseyin (r.a.), Haticetü’l-Kübra, Fatımatü’z-Zehra
Dokuz İmam; İmam-ı Zeynelabidin, İmam-ı Cafer-i Sadık, İmam-ı Ali Musa er-Razi, İmam-ı Ali en-Naki, İmam Muhammed el-Mehdi, İmam Hasan el-Asgari, İmam Muhammed et-Taki, İmam Musa Kazım, İmam Muhammed Bakır
Tarikat Önderleri: 1-Seyyid Abdülkadir Geylani, 2-Seyyid Ahmed er-Rufai, 3-Seyyid Ahmed el-Bedevi, 4-Seyyid İbrahim ed-Desuki, 5-Muhammed Bahaeddin en-Nakşibendi, 5-İmam Ali Ebu’l-Hasan Şazeli, 6-Sadeddin el-Cebavi, 7-Mevlana Celaleddin-i Rumi, 8-Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli, 10-İbrahim Gülşeni, 11-Hacı Şaban-ı Veli, 12-Yusuf Sünbül Sinan, 13-Hacı Bayram-ı Veli, 14-Mahmud Aziz el-Hüdai, 15-Hüsameddin Uşşaki.

Özellikle Kanuni Sultan Süleyman Han (1520-1566) döneminde önem kazanan Kat’ı Sanatı’nın fevkalade kondisyonda, emsali görülmemiş koleksiyonluk bir örneğidir. 

Provenans: Özel Koleksiyon


Ölçüler: 75 x 62 cm.


Osmanlı Kat’ı Sanatı, bir süsleme sanatı olup kâğıt veya deri üzerindeki yazı istifi, motif veya deseni oyarak çıkartıp cam deri veya kağıt gibi başka bir tabaka üzerine yapıştırmak suretiyle icra edilen meşakkatli ve ustalık isteyen önemli bir sanat dalıdır.

    Lot No: 95

    Lot: 95

    OSMANLI TEKKE SANATI KAT'I-ŞÂHÂNE-Osmanlı. Ömer Lütfü ketebeli. Hicri 1339 tarihli. Tekke Sanatı. Battal boyda. Osmanlı Hat Sanatı’nın önemli bir dalı olan tekke yazılarının en özel örneklerinden biri olan eser Avrupa’da Silhouette (gölge resim) Sanatı’nın oluşumuna ön ayak olan “Osmanlı Katı’ Sanatı” ile tatbik edilmiştir. Merkezinde “Teslim Taşı” ile neticelendirilmiş aynalı üslupta “Zülfikar Kılıcı ve Teber”den oluşturulmuş kompozisyona sahip istifli müsenna (aynalı) hat ile “YÂ ALİ”, etrafında yer alan “Madalyonlar” ve “Yaprak Kitabeler”de ise Çeharyâr-i Güzin, Ehl-i Beyt ve Dokuz İmam’ın ismi yazmaktadır. 15 Tarikat Önderinin ismi ise Serpuşları ile ayrı ayrı uygulanmış ve numaralandırılmıştır. Eser cetvellenenerek çerçeve içine alınmış ve köşelerde “Rumi” motifler ile tezhiplenmitir. Çeharyâr-i Güzin; Allah (c.c.), Muhammed (a.s.), Ebubekir es-Sıddık (r.a.), Ömer el-Faruk (r.a.), Osman Zünnureyn (r.a.), Hamza (r.a.), Abbas (r.a.) Ehl-i Beyt; Hasan (r.a.), Hüseyin (r.a.), Haticetü’l-Kübra, Fatımatü’z-Zehra Dokuz İmam; İmam-ı Zeynelabidin, İmam-ı Cafer-i Sadık, İmam-ı Ali Musa er-Razi, İmam-ı Ali en-Naki, İmam Muhammed el-Mehdi, İmam Hasan el-Asgari, İmam Muhammed et-Taki, İmam Musa Kazım, İmam Muhammed Bakır Tarikat Önderleri: 1-Seyyid Abdülkadir Geylani, 2-Seyyid Ahmed er-Rufai, 3-Seyyid Ahmed el-Bedevi, 4-Seyyid İbrahim ed-Desuki, 5-Muhammed Bahaeddin en-Nakşibendi, 5-İmam Ali Ebu’l-Hasan Şazeli, 6-Sadeddin el-Cebavi, 7-Mevlana Celaleddin-i Rumi, 8-Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli, 10-İbrahim Gülşeni, 11-Hacı Şaban-ı Veli, 12-Yusuf Sünbül Sinan, 13-Hacı Bayram-ı Veli, 14-Mahmud Aziz el-Hüdai, 15-Hüsameddin Uşşaki. Özellikle Kanuni Sultan Süleyman Han (1520-1566) döneminde önem kazanan Kat’ı Sanatı’nın fevkalade kondisyonda, emsali görülmemiş koleksiyonluk bir örneğidir. Provenans: Özel Koleksiyon Ölçüler: 75 x 62 cm. Osmanlı Kat’ı Sanatı, bir süsleme sanatı olup kâğıt veya deri üzerindeki yazı istifi, motif veya deseni oyarak çıkartıp cam deri veya kağıt gibi başka bir tabaka üzerine yapıştırmak suretiyle icra edilen meşakkatli ve ustalık isteyen önemli bir sanat dalıdır.

    TLSatıldı
  • SULTAN MEHMED REŞAT TUĞRALI BERAT-Bâbüssaâde Ağası İbrahim Ağa’nın İstanbul’da Uzun Yusuf mahallesindeki Mektep ve Çeşmesi vakfının yevmî 10 akçe ile vazifelisi olan Hatice Hanım vefat ettiğinden onun yerine bu vazifenin iki evladından Vesile Hanımın kızları Hatice Râsime ve Hayriye Hanımlara verildiği, ancak yaşları küçük olduğundan büyüyünceye kadar babaları ve velileri olan Zeynelâbidîn Efendi’ye vekâleten vazifenin verildiğine dair 26 Zilkâde 1330/6 Kasım 1912 tarihli ve Sultan Mehmed Reşad tuğralı berât.  Ölçü: 79 x 56 cm.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    SULTAN MEHMED REŞAT TUĞRALI BERAT-Bâbüssaâde Ağası İbrahim Ağa’nın İstanbul’da Uzun Yusuf mahallesindeki Mektep ve Çeşmesi vakfının yevmî 10 akçe ile vazifelisi olan Hatice Hanım vefat ettiğinden onun yerine bu vazifenin iki evladından Vesile Hanımın kızları Hatice Râsime ve Hayriye Hanımlara verildiği, ancak yaşları küçük olduğundan büyüyünceye kadar babaları ve velileri olan Zeynelâbidîn Efendi’ye vekâleten vazifenin verildiğine dair 26 Zilkâde 1330/6 Kasım 1912 tarihli ve Sultan Mehmed Reşad tuğralı berât. Ölçü: 79 x 56 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERMAN-Serasker Rıza Paşa’ya hitaben yazılmış Seyyar Topçu Numûne Alayı’nın ikinci taburu kolağası Süleyman Şefik Bey’in dirâyet ve liyakatinden dolayı uhdesine Binbaşılık rütbesi verilerek yedinci ordu Seyyar Topçu Alayı’nın birinci taburunun binbaşılığına tayin edildiğine dair 6 Şaban 1311/12 Şubat 1894 tarihli ve Sultan İkinci Abdülhamîd Han Tuğralı ferman.  Ölçü: 87 x 56 cm.

    Lot No: 97

    Lot: 97

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI FERMAN-Serasker Rıza Paşa’ya hitaben yazılmış Seyyar Topçu Numûne Alayı’nın ikinci taburu kolağası Süleyman Şefik Bey’in dirâyet ve liyakatinden dolayı uhdesine Binbaşılık rütbesi verilerek yedinci ordu Seyyar Topçu Alayı’nın birinci taburunun binbaşılığına tayin edildiğine dair 6 Şaban 1311/12 Şubat 1894 tarihli ve Sultan İkinci Abdülhamîd Han Tuğralı ferman. Ölçü: 87 x 56 cm.

    TLSatıldı
  • SULTAN MEHMED REŞAT TUĞRALI İRADE-İ SENNİYE-Donanma-yı Hümayunun ihtiyaçları için yardım toplanmasında yüksek başarı gösteren eski Kastamonu Vilayeti baş kondüktörü Sedad Bey’e 881 kuruş yardım toplamaya muvaffak olduğundan dolayı Tunç Madalya verilmesine dair 6 Cemaziyelevvel 1334/11 Mart 1916 tarihli ve Sultan Mehmed Reşad tuğralı irâde-i seniyye.  Ölçü: 47 x 33 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 98

    Lot: 98

    SULTAN MEHMED REŞAT TUĞRALI İRADE-İ SENNİYE-Donanma-yı Hümayunun ihtiyaçları için yardım toplanmasında yüksek başarı gösteren eski Kastamonu Vilayeti baş kondüktörü Sedad Bey’e 881 kuruş yardım toplamaya muvaffak olduğundan dolayı Tunç Madalya verilmesine dair 6 Cemaziyelevvel 1334/11 Mart 1916 tarihli ve Sultan Mehmed Reşad tuğralı irâde-i seniyye. Ölçü: 47 x 33 cm. (Çerçevesiz)

    TLSatıldı
  • SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Kandiye’de Menafuc nahiyesinin Alarana karyesindeki merhum Hasan Paşa câmiinin hatiplik ve imamlık vazifesinin sahibi İsmail bin Ali’nin geride evlat bırakmadan vefatı üzerine bu vazifelerin imtihanla liyakati belirlenen Sâlih Timur bin Mehmed’e verildiğine dair 25 Zilkâde 1303/25 Ağustos 1886 tarihli  ve Sultan İkinci Abdülhamîd Han tuğralı berat.  Ölçü: 75 x 26 cm.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN TUĞRALI BERAT-Kandiye’de Menafuc nahiyesinin Alarana karyesindeki merhum Hasan Paşa câmiinin hatiplik ve imamlık vazifesinin sahibi İsmail bin Ali’nin geride evlat bırakmadan vefatı üzerine bu vazifelerin imtihanla liyakati belirlenen Sâlih Timur bin Mehmed’e verildiğine dair 25 Zilkâde 1303/25 Ağustos 1886 tarihli ve Sultan İkinci Abdülhamîd Han tuğralı berat. Ölçü: 75 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ŞEHADETNAMASİ-Osmanlı Dönemi. Eski çerçevesinin içerisinde. Tarih: 1 Eylül 1904. Konu: 412 Numaralı Mehmet Şerafeddin Efendi b. Osman Sıdkı efendiye ait Üsküdar'da kain Ravza-i Terakki Mektebi Şehadetnamesi. Ölçü: 57 x 35 cm.

    Lot No: 100

    Lot: 100

    OSMANLI ŞEHADETNAMASİ-Osmanlı Dönemi. Eski çerçevesinin içerisinde. Tarih: 1 Eylül 1904. Konu: 412 Numaralı Mehmet Şerafeddin Efendi b. Osman Sıdkı efendiye ait Üsküdar'da kain Ravza-i Terakki Mektebi Şehadetnamesi. Ölçü: 57 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI TASDİKNAME-Osmanlı Dönemi. Tarih: 13 Temmuz 1923. Konu: Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif Nezareti Mekatib-i İbtidaiye Tasdiknamesi: Dersaadet 6 Sınıflı Süleymaniye İnas Nümune Mekteb-i İbtidaitesinden mezun Nafiz Bey Kerimesi Züleyha Mücella Hanım'a ait tasdikname. Ölçü: 49 x 34 cm.

    Lot No: 101

    Lot: 101

    OSMANLI TASDİKNAME-Osmanlı Dönemi. Tarih: 13 Temmuz 1923. Konu: Devlet-i Aliye-i Osmaniye Maarif Nezareti Mekatib-i İbtidaiye Tasdiknamesi: Dersaadet 6 Sınıflı Süleymaniye İnas Nümune Mekteb-i İbtidaitesinden mezun Nafiz Bey Kerimesi Züleyha Mücella Hanım'a ait tasdikname. Ölçü: 49 x 34 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI HAT LEVHA-Osmanlı Dönemi. Vecihi ketebeli. Beyaz saten üzerine kırmızı ip ile dokunmuş levhada ''Fetih Suresi'' yazılıdır.  Ölçü: 58 x 42.5 cm.

    Lot No: 102

    Lot: 102

    OSMANLI HAT LEVHA-Osmanlı Dönemi. Vecihi ketebeli. Beyaz saten üzerine kırmızı ip ile dokunmuş levhada ''Fetih Suresi'' yazılıdır. Ölçü: 58 x 42.5 cm.

    TLSatıldı
  • HATTAT HAFIZ-Hattat Hafız ketebeli. Tarih: Hicri 1412 (Miladi 1991). ''Osmanlı Tuğrası'' formunda Celi Sülüs hat.  Ölçü: 49 x 33 cm.

    Lot No: 103

    Lot: 103

    HATTAT HAFIZ-Hattat Hafız ketebeli. Tarih: Hicri 1412 (Miladi 1991). ''Osmanlı Tuğrası'' formunda Celi Sülüs hat. Ölçü: 49 x 33 cm.

    TLSatıldı
  • KADİR SURESİ-Mor paspartolu kağıt üzerine talik hatla Arapça "Kadir Suresi'' yazılı olup, çerçevesinin içerisinde yer almaktadır.  Ölçü: 44 x 37 cm.

    Lot No: 104

    Lot: 104

    KADİR SURESİ-Mor paspartolu kağıt üzerine talik hatla Arapça "Kadir Suresi'' yazılı olup, çerçevesinin içerisinde yer almaktadır. Ölçü: 44 x 37 cm.

    TLSatıldı
  • ALLAH C.C - Allah (c.c.) Hattat: Yusuf - Yıl: Hicri 1443 [ Miladi 2021]. 
Ölçü: 20 x 20 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    Lot No: 105

    Lot: 105

    ALLAH C.C - Allah (c.c.) Hattat: Yusuf - Yıl: Hicri 1443 [ Miladi 2021]. Ölçü: 20 x 20 cm. (Çerçevesiz, Paspartosuz)

    TLSatıldı
  • ÜÇ ADETTEN OLUŞAN HAT BASKI LOTU-Çerçevelerinin içerisinde, Tarih: Hicri 1343 [Miladi 1924]. krem rengi pasparto altına yeşil, kırmızı ve siyah renk olmak üzere ''en-Necatü fi’s-sıdki (Kurtuluş doğruluktadır)'' ve '' Allah (cc.), Muhammed (a.s.)''  yazılarının yer aldığı 3 adetten oluşan hat baskı lotu.  Ölçü: 34 x 24 cm.

    Lot No: 106

    Lot: 106

    ÜÇ ADETTEN OLUŞAN HAT BASKI LOTU-Çerçevelerinin içerisinde, Tarih: Hicri 1343 [Miladi 1924]. krem rengi pasparto altına yeşil, kırmızı ve siyah renk olmak üzere ''en-Necatü fi’s-sıdki (Kurtuluş doğruluktadır)'' ve '' Allah (cc.), Muhammed (a.s.)'' yazılarının yer aldığı 3 adetten oluşan hat baskı lotu. Ölçü: 34 x 24 cm.

    TLSatıldı
  • SÜVEYŞ KANAL PLANI BELGESİ-Çerçeve içerisinde. 'PLAN DU CANAL DE SUEZ' yazılı Süveyş Kanal Planı belgesi. Ölçü: 41 x 30 cm.

    Lot No: 107

    Lot: 107

    SÜVEYŞ KANAL PLANI BELGESİ-Çerçeve içerisinde. 'PLAN DU CANAL DE SUEZ' yazılı Süveyş Kanal Planı belgesi. Ölçü: 41 x 30 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI PADİŞAHLARI-Çerçevesinin içerisinde. Eski Fotoğraf. Konu: ''35 Padişahın Portresi''. Ölçü: 39.5 x 33 cm.

    Lot No: 108

    Lot: 108

    OSMANLI PADİŞAHLARI-Çerçevesinin içerisinde. Eski Fotoğraf. Konu: ''35 Padişahın Portresi''. Ölçü: 39.5 x 33 cm.

    TLSatıldı
  • MIGIRDİÇ GİVANİAN  (1848-1906)-'Zeytinburnu'' İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde.  

Arka kısmına Ressam ve Restoratörü Agop Egoyan (1950) tarafından ufak bir restorasyon uygulanmıştır.

Mıgırdiç Givanian 1848 yılında doğdu. Profesör Sakayan'ın Beşiktaş'taki resim okulunda eğitim gördü. İstanbul resimleri yapmasıyla tanındı. Aynı zamanda Boğaziçi ve Beşiktaş resimleri de yaptı. 1860-1870 yılları arasında mimar Balyan ailesinin yanında Beylerbeyi Sarayı'nda ressam olarak çalıştı. 

1883 yılında Sanayi-i Nefise'de heykeltraş Oskan Efendi'nin yanında çalıştı. Resim sanatı üzerine birçok sergi açtı. Bir dönem Ayvazovski'nin resimlerini örnek alarak çalışmalar yaptı. Aktör ve müzisyen olarak da Türk sanatına destek verdi. 1906 yılında vefat etti. Sanatçının eserleri pek çok özel koleksiyonda bulunmaktadır.

Ölçü: 35 x 61 cm.

    Lot No: 109

    Lot: 109

    MIGIRDİÇ GİVANİAN (1848-1906)-'Zeytinburnu'' İmzalı. Peyzaj. Tuval üzeri yağlıboya. Orijinal altın varak çerçevesi içerisinde. Arka kısmına Ressam ve Restoratörü Agop Egoyan (1950) tarafından ufak bir restorasyon uygulanmıştır. Mıgırdiç Givanian 1848 yılında doğdu. Profesör Sakayan'ın Beşiktaş'taki resim okulunda eğitim gördü. İstanbul resimleri yapmasıyla tanındı. Aynı zamanda Boğaziçi ve Beşiktaş resimleri de yaptı. 1860-1870 yılları arasında mimar Balyan ailesinin yanında Beylerbeyi Sarayı'nda ressam olarak çalıştı. 1883 yılında Sanayi-i Nefise'de heykeltraş Oskan Efendi'nin yanında çalıştı. Resim sanatı üzerine birçok sergi açtı. Bir dönem Ayvazovski'nin resimlerini örnek alarak çalışmalar yaptı. Aktör ve müzisyen olarak da Türk sanatına destek verdi. 1906 yılında vefat etti. Sanatçının eserleri pek çok özel koleksiyonda bulunmaktadır. Ölçü: 35 x 61 cm.

    TLSatıldı
  • MÜNİF FEHİM  (1899-1983)-' Esir Pazarı'' İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik.  Ölçü: 30 x 22 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 110

    Lot: 110

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-' Esir Pazarı'' İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçü: 30 x 22 cm. (Çerçevesiz)

    TLSatıldı
  • MÜNİF FEHİM  (1899-1983)-'Kadın Hekim''  İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçü: 30 x 22 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 111

    Lot: 111

    MÜNİF FEHİM (1899-1983)-'Kadın Hekim'' İmzalı. Kağıt üzeri karışık teknik. Ölçü: 30 x 22 cm. (Çerçevesiz)

    TLSatıldı
  • MESUDİYE ZIRHLISI -'Mesudiye Zırhlısı'' Eski Baskı. Orijinal çerçevesinin içerisinde. Mesudiye (Osmanlıca: ﻣﺴﻌﻮﺩ یه, anlamı: Mutluluk), Osmanlı donanması için 1871-1875 yılları arasında İngiltere'deki Thames Ironworks'te inşa edilmiş merkezî bataryalı (İnşa edilmiş en büyük iki merkezî bataryalı) zırhlı korvettir.  Ölçü: 52 x 22 cm. (Çerçevesiz)

    Lot No: 112

    Lot: 112

    MESUDİYE ZIRHLISI -'Mesudiye Zırhlısı'' Eski Baskı. Orijinal çerçevesinin içerisinde. Mesudiye (Osmanlıca: ﻣﺴﻌﻮﺩ یه, anlamı: Mutluluk), Osmanlı donanması için 1871-1875 yılları arasında İngiltere'deki Thames Ironworks'te inşa edilmiş merkezî bataryalı (İnşa edilmiş en büyük iki merkezî bataryalı) zırhlı korvettir. Ölçü: 52 x 22 cm. (Çerçevesiz)

    TLSatıldı
  • OSMANLI SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT YASTIK ÖRTÜSÜ-19. yy sonu. Osmanlı Dönemi. Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisyalli, krem rengi ipek atlas kumaştan mamül, kare formlu örtülerin üzeri yatık altın sırma işçilikli olup, ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. 
 Ölçü: 49 x 49 cm.

    Lot No: 113

    Lot: 113

    OSMANLI SENİHA SULTAN İNİSİYALLİ ÇİFT YASTIK ÖRTÜSÜ-19. yy sonu. Osmanlı Dönemi. Merkezleri “S.S.” (Seniha Sultan, Sultan Abdülmecid’in kızı) inisyalli, krem rengi ipek atlas kumaştan mamül, kare formlu örtülerin üzeri yatık altın sırma işçilikli olup, ipek ipliklerle stilize karanfil ve bitkisel motiflidir. Ölçü: 49 x 49 cm.

    TLSatıldı
  • 2. DERECE OSMANİ NİŞANI-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 (Miladi 1852) tarihli. Osmaniye Nişanı (Nişan-ı Osmani):  “El Müstenit Bittevfikat El Rabbaniye Abdülaziz Han Melikil Devletül Osmaniye” yazılıdır.

    Lot No: 114

    Lot: 114

    2. DERECE OSMANİ NİŞANI-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 (Miladi 1852) tarihli. Osmaniye Nişanı (Nişan-ı Osmani): “El Müstenit Bittevfikat El Rabbaniye Abdülaziz Han Melikil Devletül Osmaniye” yazılıdır.

    TLSatıldı
  • KIRIM TİPİ OSMANLI MECİDİ NİŞANI-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 (Miladi 1852) tarihli. Mecidiye Nişan: Sultan Abdülmecid tuğralı, Gayret, Hamiyet, Sadakat yazılı Mecidi nişanı çok iyi kondüsyona sahip olup, orta göbek ve ay yıldızı altından mamüldür ve kurdelalıdır.

    Lot No: 115

    Lot: 115

    KIRIM TİPİ OSMANLI MECİDİ NİŞANI-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 (Miladi 1852) tarihli. Mecidiye Nişan: Sultan Abdülmecid tuğralı, Gayret, Hamiyet, Sadakat yazılı Mecidi nişanı çok iyi kondüsyona sahip olup, orta göbek ve ay yıldızı altından mamüldür ve kurdelalıdır.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MECİDİ NİŞANI MİNYATÜRÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Halka ve ayyıldız altından mamül, gövde gümüş üzeri mine işçilikli olup 'Gayret, Sadakat, Hamiyet'  yazıları içermektedir.

    Lot No: 116

    Lot: 116

    OSMANLI MECİDİ NİŞANI MİNYATÜRÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Halka ve ayyıldız altından mamül, gövde gümüş üzeri mine işçilikli olup 'Gayret, Sadakat, Hamiyet' yazıları içermektedir.

    TLSatıldı
  • OSMANLI MECİDİ NİŞANI ŞEMSESİ-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 (Miladi 1852) tarihli. Eserin orta hattında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşlar üzerinde altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” sözleri yer almaktadır.

    Lot No: 117

    Lot: 117

    OSMANLI MECİDİ NİŞANI ŞEMSESİ-Altın ve gümüş üzerine mine işçilikli, Hicri 1268 (Miladi 1852) tarihli. Eserin orta hattında Sultan tuğrası yer almakta ve etrafında kırmızı mineli kartuşlar üzerinde altın ile Eski Türkçe “Gayret, Hamiyet, Sadakat” sözleri yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • ALTIN KAKMA ELMASLI ŞEMSİYE SAPI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ceyt taşından mamül. Silindirik formda gövde ve yuvarlak formda tepeden oluşan şemsiye sapının yüzeyi yoğun altın kakma işçiliği ile tezyin edilmiş olup, iki sıra elmas taşı ile bezenmiştir ve tepe kısmında yeşil renkli yarı değerli taş ile süslüdür .  Ölçü: 17 cm.

    Lot No: 118

    Lot: 118

    ALTIN KAKMA ELMASLI ŞEMSİYE SAPI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Ceyt taşından mamül. Silindirik formda gövde ve yuvarlak formda tepeden oluşan şemsiye sapının yüzeyi yoğun altın kakma işçiliği ile tezyin edilmiş olup, iki sıra elmas taşı ile bezenmiştir ve tepe kısmında yeşil renkli yarı değerli taş ile süslüdür . Ölçü: 17 cm.

    TLSatıldı
  • ALTINLI GÜMÜŞ YAKA İĞNESİ-Altın ve gümüşten mamül, buket formunda tasarlanan ve üzerleri elmas montürlü yaka iğnesi.  Ölçü: 18.2 gr, 8 cm.

    Lot No: 119

    Lot: 119

    ALTINLI GÜMÜŞ YAKA İĞNESİ-Altın ve gümüşten mamül, buket formunda tasarlanan ve üzerleri elmas montürlü yaka iğnesi. Ölçü: 18.2 gr, 8 cm.

    TLSatıldı
  • ALTIN MİNELİ PIRLANTA BROŞ-10.20 gr 18 ayar altından mamül, 0,70 ct pırlanta taşlarla bezeli Çelenk formunda tasarlanmış mine işçilikli broş.

    Lot No: 120

    Lot: 120

    ALTIN MİNELİ PIRLANTA BROŞ-10.20 gr 18 ayar altından mamül, 0,70 ct pırlanta taşlarla bezeli Çelenk formunda tasarlanmış mine işçilikli broş.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN PIRLANTA YAKA İĞNESİ-19. yy. Osmanlı dönemi. 8 ayar altından mamül edilmiş ve elde tutulan buket formunda tasarlanmış olan yaka iğnesi takribi 1.50 ct elmas taşlarla süslenmiştir.

    Lot No: 121

    Lot: 121

    OSMANLI ALTIN PIRLANTA YAKA İĞNESİ-19. yy. Osmanlı dönemi. 8 ayar altından mamül edilmiş ve elde tutulan buket formunda tasarlanmış olan yaka iğnesi takribi 1.50 ct elmas taşlarla süslenmiştir.

    TLSatıldı
  • ALTIN PIRLANTA ELMAS TAKIMI-Damla formunda tasarlanmış çift küpe ve kolye olmak üzere özel tasarlanan takım 8 ayar 25.97 gr altından mamül olup, 1.60 ct pırlanta ve 3.19 ct elmas taşlarla süslenmiştir.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    ALTIN PIRLANTA ELMAS TAKIMI-Damla formunda tasarlanmış çift küpe ve kolye olmak üzere özel tasarlanan takım 8 ayar 25.97 gr altından mamül olup, 1.60 ct pırlanta ve 3.19 ct elmas taşlarla süslenmiştir.

    TLSatıldı
  • ALTIN ELMAS YÜZÜK-Osmanlı tarzı. Kazayağı modeli yüzük. 8 ayar 10 gr altından mamül, takribi 3 ct elmas taşı ile bezenmiştir.

    Lot No: 123

    Lot: 123

    ALTIN ELMAS YÜZÜK-Osmanlı tarzı. Kazayağı modeli yüzük. 8 ayar 10 gr altından mamül, takribi 3 ct elmas taşı ile bezenmiştir.

    TLSatıldı
  • ALTIN KAKMA HANIM SULTAN KUŞAK HANÇERİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kınlı, çelik gövdeli, hanım sultanlar için tasarlanmış hançerin tutamağı altın ile kakma tekniği kullanılarak bitkisel motiflerle süslenmiş olup, tutamak tepesinde silinik eski türkçe yazı ve halka formunda asmaya veya bağlamaya yarayan aparatı mevcuttur.  Ölçü: 29 cm.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    ALTIN KAKMA HANIM SULTAN KUŞAK HANÇERİ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Gümüş kınlı, çelik gövdeli, hanım sultanlar için tasarlanmış hançerin tutamağı altın ile kakma tekniği kullanılarak bitkisel motiflerle süslenmiş olup, tutamak tepesinde silinik eski türkçe yazı ve halka formunda asmaya veya bağlamaya yarayan aparatı mevcuttur. Ölçü: 29 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI KAFKAS İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ KAMA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kafkas işi. Çift oluklu, çelik gövdeli. iki parça boynuzdan oluşan kabzası gövdeye savatlı gümüş parça ile vidalı. Ahşap üzerine siyah kadife kaplı kını “A.G” damgalı gümüş geçmeli. Gümüşlerin üzeri çok ince savat işçiliği ile bitkisel motif tezyinli olup, gümüşten zinciri mevcuttur.  Ölçü: 52 cm.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    OSMANLI KAFKAS İŞİ SAVATLI GÜMÜŞ KAMA-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kafkas işi. Çift oluklu, çelik gövdeli. iki parça boynuzdan oluşan kabzası gövdeye savatlı gümüş parça ile vidalı. Ahşap üzerine siyah kadife kaplı kını “A.G” damgalı gümüş geçmeli. Gümüşlerin üzeri çok ince savat işçiliği ile bitkisel motif tezyinli olup, gümüşten zinciri mevcuttur. Ölçü: 52 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI BARZANİ TARZI GÜMÜŞ KAMA -19. yy. Osmanlı Dönemi. Kabza ve Kın komple gümüşten mamül. Barzani tarzı. Kabza tepesi, gövdesi, kın önü ve arkası yoğun bitkisel motif işlemeli olup, sallanlıtı süslemeleri mevcuttur ve gümüş zincire sahiptir.  Ölçü: 42 cm.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    OSMANLI BARZANİ TARZI GÜMÜŞ KAMA -19. yy. Osmanlı Dönemi. Kabza ve Kın komple gümüşten mamül. Barzani tarzı. Kabza tepesi, gövdesi, kın önü ve arkası yoğun bitkisel motif işlemeli olup, sallanlıtı süslemeleri mevcuttur ve gümüş zincire sahiptir. Ölçü: 42 cm.

    TLSatıldı
  • DERİ KINLI MACAR KILICI-Osmanlı Dönemi. Macar. Ahşap üzeri siyah deri kaplama kının kabza bağlantısı ve uç bölmesi gümüşten mamül. Çelik gövdenin iki taraf üzeri kalem işçilikli portre tezyini ve savaş sahnesi betimlemeli olup, kabzası iki parça kemikten oluşmakta ve gümüş şeritle vidalıdır. Ölçü: 66 cm.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    DERİ KINLI MACAR KILICI-Osmanlı Dönemi. Macar. Ahşap üzeri siyah deri kaplama kının kabza bağlantısı ve uç bölmesi gümüşten mamül. Çelik gövdenin iki taraf üzeri kalem işçilikli portre tezyini ve savaş sahnesi betimlemeli olup, kabzası iki parça kemikten oluşmakta ve gümüş şeritle vidalıdır. Ölçü: 66 cm.

    TLSatıldı
  • EDMONDO DE AMİCİS                                                                                   ''Constantinople”-Constantinople, par Edmondo de Amicis, ouvrage traduit de l‘italien avec l‘autorisation de l‘auteur par Mme. J. Colomb et illustré de 183 reproductions de dessins pris sur nature par C. Biseo, Hachette, Paris 1883. Seyahatnameleri ile meşhur ünlü yazar Edmondo De Amicis'in İstanbul'u anlattığı eserinde Boğaziçinden Galataya, Kapalıçarşıdan Hasköye kadar bütün İstanbul semtleri; kayıklar, kadınlar, tiyatrolar, dervişler, afetler, manzaralar vb birçok yönünden ele almış olup, üslup ve içerik bakımından çok zengindir.  
Ölçü: 28 x 20 cm.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    EDMONDO DE AMİCİS ''Constantinople”-Constantinople, par Edmondo de Amicis, ouvrage traduit de l‘italien avec l‘autorisation de l‘auteur par Mme. J. Colomb et illustré de 183 reproductions de dessins pris sur nature par C. Biseo, Hachette, Paris 1883. Seyahatnameleri ile meşhur ünlü yazar Edmondo De Amicis'in İstanbul'u anlattığı eserinde Boğaziçinden Galataya, Kapalıçarşıdan Hasköye kadar bütün İstanbul semtleri; kayıklar, kadınlar, tiyatrolar, dervişler, afetler, manzaralar vb birçok yönünden ele almış olup, üslup ve içerik bakımından çok zengindir. Ölçü: 28 x 20 cm.

    TLSatıldı
  • AĞIZLIK KOLEKSİYONU-6 adetten oluşan, her biri orijinal kutusunda yer alan, 5 adedi damla kehribardan 1 adedi ise katalinden mamül, uç kısımları gümüş işçilikli ağızlık koleksiyonu. 
(Birkaçında damar çatlağı mevcuttur). 
Ölçü: ortalama 10 cm.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    AĞIZLIK KOLEKSİYONU-6 adetten oluşan, her biri orijinal kutusunda yer alan, 5 adedi damla kehribardan 1 adedi ise katalinden mamül, uç kısımları gümüş işçilikli ağızlık koleksiyonu. (Birkaçında damar çatlağı mevcuttur). Ölçü: ortalama 10 cm.

    TLSatıldı
  • İNCİ KAZAZİYE PÜSKÜLLÜ TESBİH-Yuvarlak formlu taneler, imame ve püskül tepesi inciden mamül tesbih gümüşten mamül kazaziye tarzı püsküle sahip olup, 33'lüktür.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    İNCİ KAZAZİYE PÜSKÜLLÜ TESBİH-Yuvarlak formlu taneler, imame ve püskül tepesi inciden mamül tesbih gümüşten mamül kazaziye tarzı püsküle sahip olup, 33'lüktür.

    TLSatıldı
  • BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ ÇAKMA TESBİH-Bağadan mamül olan tesbihin beyzi kesimi mevcut olup gümüş çakmalı süslemeye sahiptir ve 33'lüktür.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    BAĞA ÜZERİ GÜMÜŞ ÇAKMA TESBİH-Bağadan mamül olan tesbihin beyzi kesimi mevcut olup gümüş çakmalı süslemeye sahiptir ve 33'lüktür.

    TLSatıldı
  • BAĞA ÜZERİ MERCANLI GÜMÜŞ ÇAKMA TESBİH-Bağadan mamül olan tesbihin beyzi kesimi mevcut olup gümüş çakmalı ve mercan süslemeye sahiptir ve 33'lüktür.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    BAĞA ÜZERİ MERCANLI GÜMÜŞ ÇAKMA TESBİH-Bağadan mamül olan tesbihin beyzi kesimi mevcut olup gümüş çakmalı ve mercan süslemeye sahiptir ve 33'lüktür.

    TLSatıldı
  • ŞAH MAKSUT TESBİH-Osmanlı Dönemi. Şah Maksut taşından mamül edilen zikir tesbihinin gümüşten mamül kazaziye tarzı çiçek figürlü püskülü mevcut olup, 99'luktur.

    Lot No: 133

    Lot: 133

    ŞAH MAKSUT TESBİH-Osmanlı Dönemi. Şah Maksut taşından mamül edilen zikir tesbihinin gümüşten mamül kazaziye tarzı çiçek figürlü püskülü mevcut olup, 99'luktur.

    TLSatıldı
  • OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE ÖRTÜ-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, dört çevresi altın püsküllü, çok iyi kondüsyonda örtü . Ölçü: 194 x 143 cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    OSMANLI YATIK İŞİ ALTIN SIRMA İŞÇİLİKLİ KADİFE ÖRTÜ-19 yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renk kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, yatık sırma işçiliği ile geometrik bitkisel dekorlu, bahar dalları, yaprak ve gül tezyinli, dört çevresi altın püsküllü, çok iyi kondüsyonda örtü . Ölçü: 194 x 143 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN SIRMALI SADAK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Belden tip sadak. Krem rengi kadife kumaş üzerine her iki tarafı da dival tekniği kullanılarak altın kılaptan ve vermeyli pullar ile stilize karanfil, gül, lale ve yıldız çiçeği motifleri ile bezenmiş ve incilerle zenginleştirilmiştir. Dilimli tarafı altın vermey püsküllü olan sadak kondüsyon ve işçilik olarak çok iyi kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır.  
Ölçü: 42 x 26 cm.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    OSMANLI ALTIN SIRMALI SADAK -19. yy. Osmanlı Dönemi. Belden tip sadak. Krem rengi kadife kumaş üzerine her iki tarafı da dival tekniği kullanılarak altın kılaptan ve vermeyli pullar ile stilize karanfil, gül, lale ve yıldız çiçeği motifleri ile bezenmiş ve incilerle zenginleştirilmiştir. Dilimli tarafı altın vermey püsküllü olan sadak kondüsyon ve işçilik olarak çok iyi kondüsyonda ve nadir rastlanılacak eserler arasındadır. Ölçü: 42 x 26 cm.

    TLSatıldı
  • HEREKE İPEK HALI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çok renkli ipek ipliklerle dokunmuş halı dikdörtgen formda, iki köşesi püskül süslemeli, bordo renk bordürlü ve Hereke damgası barındırmakta olup, dört köşesi eski türkçe yazılıdır ve yoğun bitkisel motiflerle stilize edilmiştir. 
Cm²'de 256 düğüm, 1 m²'de 2.560.000 düğüm barındıran halı 16 x 16 ölçülerinde inceliktedir. 

Ölçü: 60 x 35 cm.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    HEREKE İPEK HALI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çok renkli ipek ipliklerle dokunmuş halı dikdörtgen formda, iki köşesi püskül süslemeli, bordo renk bordürlü ve Hereke damgası barındırmakta olup, dört köşesi eski türkçe yazılıdır ve yoğun bitkisel motiflerle stilize edilmiştir. Cm²'de 256 düğüm, 1 m²'de 2.560.000 düğüm barındıran halı 16 x 16 ölçülerinde inceliktedir. Ölçü: 60 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • HEREKE İPEK HALI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çok renkli ipek ipliklerle dokunmuş halı dikdörtgen formda, iki köşesi püskül süslemeli, krem renk bordürlü ve Hereke damgası barındırmakta olup, yoğun bitkisel motiflerle, hayvan figürleri ve kadın portresi ile  stilize edilmiştir.  Ölçü: 60 x 35 cm.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    HEREKE İPEK HALI-19. yy. Osmanlı Dönemi. Çok renkli ipek ipliklerle dokunmuş halı dikdörtgen formda, iki köşesi püskül süslemeli, krem renk bordürlü ve Hereke damgası barındırmakta olup, yoğun bitkisel motiflerle, hayvan figürleri ve kadın portresi ile stilize edilmiştir. Ölçü: 60 x 35 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ OSMANLI YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Siyah renkli kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi çok yoğun gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, bitkisel motifler, etnik desenler ve ön şeridinde ay yıldız motifi tezyin edilmiştir.  Ölçü: 50 x 50 cm.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ OSMANLI YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Siyah renkli kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi çok yoğun gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, bitkisel motifler, etnik desenler ve ön şeridinde ay yıldız motifi tezyin edilmiştir. Ölçü: 50 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ OSMANLI YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı renkli kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi çok yoğun gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, baklava dilimli kumaş süslemeleri, bitkisel motifler ve etnik desenler tezyin edilmiştir.  Ölçü: 50 x 50 cm.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ OSMANLI YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı renkli kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi çok yoğun gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, baklava dilimli kumaş süslemeleri, bitkisel motifler ve etnik desenler tezyin edilmiştir. Ölçü: 50 x 50 cm.

    TLSatıldı
  • GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ OSMANLI YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı renkli kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi  gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, kumaş süslemeleri, bitkisel motifler ve etnik desenler tezyin edilmiştir.  Ölçü: 38 x 38 cm.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ OSMANLI YELEK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı renkli kadife üzeri ön, köşe ve arka kısım olmak üzeri tüm yüzeyi gümüş sırma işçiliği ile bezenmiş olan yeleğe, kumaş süslemeleri, bitkisel motifler ve etnik desenler tezyin edilmiştir. Ölçü: 38 x 38 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SIRMALI ÇİFT TAKKE-19. yy. Osmanlı Dönemi. İğne işi tel kırma işçiliği ile tasarlanan. Yüzey gümüş ve altın sırma işçilikleriyle bezenmiş ve bitkisel motiflerle süslenmiş takkeler iki adetten oluşmakta olup iç yüzeyine yeni dönem bez dikilmiştir.
 Ölçü: 19 x 18 cm.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    OSMANLI SIRMALI ÇİFT TAKKE-19. yy. Osmanlı Dönemi. İğne işi tel kırma işçiliği ile tasarlanan. Yüzey gümüş ve altın sırma işçilikleriyle bezenmiş ve bitkisel motiflerle süslenmiş takkeler iki adetten oluşmakta olup iç yüzeyine yeni dönem bez dikilmiştir. Ölçü: 19 x 18 cm.

    TLSatıldı
  • ALTIN GÜMÜŞ SIRMALI AY YILDIZ FES-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı keçe üzeri altın ve gümüş sırma tekniği ile işlenmiş ''AL KORAN'' yazısı, yazı altına kılıç motifi ve motifin altına ''Ay Yıldız'' tezyini yer almakta olup, siyah püskül süslemesi mevcuttur.  Ölçü: 23 x 15 cm.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    ALTIN GÜMÜŞ SIRMALI AY YILDIZ FES-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kırmızı keçe üzeri altın ve gümüş sırma tekniği ile işlenmiş ''AL KORAN'' yazısı, yazı altına kılıç motifi ve motifin altına ''Ay Yıldız'' tezyini yer almakta olup, siyah püskül süslemesi mevcuttur. Ölçü: 23 x 15 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI SATEN DERVİŞ TAKKESİ-19.yy. Osmanlı Dönemi. Yeşil ve beyaz renkten oluşan, satenden mamül kumaşla tasarlanan ve yuvarlak formlu Osmanlı Derviş takkesi.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    OSMANLI SATEN DERVİŞ TAKKESİ-19.yy. Osmanlı Dönemi. Yeşil ve beyaz renkten oluşan, satenden mamül kumaşla tasarlanan ve yuvarlak formlu Osmanlı Derviş takkesi.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN SIRMALI KUŞAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kahverengi kumaş üzeri yoğun gümüş sırma işçilikli, dikdörtgen formlu, iki ucu gümüş püsküllü, çok iyi kondüsyonda ve büyük ebatlı kuşak.  Ölçü: 210 cm.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    OSMANLI ALTIN SIRMALI KUŞAK-19. yy. Osmanlı Dönemi. Kahverengi kumaş üzeri yoğun gümüş sırma işçilikli, dikdörtgen formlu, iki ucu gümüş püsküllü, çok iyi kondüsyonda ve büyük ebatlı kuşak. Ölçü: 210 cm.

    TLSatıldı
  • AY YILDIZ İŞLEMELİ KADİFE ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renkli kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, dört köşesinde ''Ay yıldız'' betimlemesi barındıran örtü boncuk işlemelerle süslenmiştir.  Ölçü: 71 x 65 cm.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    AY YILDIZ İŞLEMELİ KADİFE ÖRTÜ-19. yy. Osmanlı Dönemi. Bordo renkli kadife üzeri, ortası yıldız figüründe madalyon içerisinde çiçek tezyinli, kenarları bordürlü ve köşebentli, dört köşesinde ''Ay yıldız'' betimlemesi barındıran örtü boncuk işlemelerle süslenmiştir. Ölçü: 71 x 65 cm.

    TLSatıldı
  • KEÇE ÜZERİ GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ BOSNA İŞİ TEKSTİL-Keçe üzerine tasarlanmış, yoğun gümüş sırma işçiliği ile dekore edilmiş olan tekstilin üzerine zarif Camii betimlemesi, orta hattında ay yıldız ibaresi ve çevresinde bitkisel motifler barındırmaktadır. 
Ölçü: Tekstil: 35x26 cm, Çerçeve: 54x44 cm.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    KEÇE ÜZERİ GÜMÜŞ SIRMA İŞÇİLİKLİ BOSNA İŞİ TEKSTİL-Keçe üzerine tasarlanmış, yoğun gümüş sırma işçiliği ile dekore edilmiş olan tekstilin üzerine zarif Camii betimlemesi, orta hattında ay yıldız ibaresi ve çevresinde bitkisel motifler barındırmaktadır. Ölçü: Tekstil: 35x26 cm, Çerçeve: 54x44 cm.

    TLSatıldı
  • YATIK SIRMA İŞLEMELİ YASTIK KILIFI-Krem rengi kumaş üzerine iki tarafı sepet içerisinde çiçeklerin betimlendiği, iki köşe bordürü dalgalı stilizasyonlu ve çok renkli işlemeleri bulunan kılıfın yatık sırma tekniği ile tasarlanan süslemeleri mevcuttur.  Ölçü: 120 x 46 cm.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    YATIK SIRMA İŞLEMELİ YASTIK KILIFI-Krem rengi kumaş üzerine iki tarafı sepet içerisinde çiçeklerin betimlendiği, iki köşe bordürü dalgalı stilizasyonlu ve çok renkli işlemeleri bulunan kılıfın yatık sırma tekniği ile tasarlanan süslemeleri mevcuttur. Ölçü: 120 x 46 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI ALTIN SIRMALI AT ÇULU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eski kumaş üzerine tasarlanmış olan ve etnik desenlerle dokunan çulun yüzeyi altın sırma işçiliği ile süslendirilmiştir.
 Ölçü: 132 x 110 cm.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    OSMANLI ALTIN SIRMALI AT ÇULU-19. yy. Osmanlı Dönemi. Eski kumaş üzerine tasarlanmış olan ve etnik desenlerle dokunan çulun yüzeyi altın sırma işçiliği ile süslendirilmiştir. Ölçü: 132 x 110 cm.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ SIRMALI PÜSKÜL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Üç sallantısının ucunda 3 adet ve tepe kısmında 1 adet olmak üzere toplam 4 adet top püskülden oluşan, kıvrık gövdeli, yoğun altın sırma işçiliği ile bezenmiş ve renkli kumaşlarla süslendirilmiş büyük ebatlı püskül.

    Lot No: 149

    Lot: 149

    OSMANLI GÜMÜŞ SIRMALI PÜSKÜL-19. yy. Osmanlı Dönemi. Üç sallantısının ucunda 3 adet ve tepe kısmında 1 adet olmak üzere toplam 4 adet top püskülden oluşan, kıvrık gövdeli, yoğun altın sırma işçiliği ile bezenmiş ve renkli kumaşlarla süslendirilmiş büyük ebatlı püskül.

    TLSatıldı
  • OSMANLI GÜMÜŞ SIRMALI KESE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dört püsküllü, yuvarlak formlu ve boğumlu tasarıma sahip kese renkli kumaştan mamüldür ve gümüş sırma işçiliği ile zenginleştirilmiştir.

    Lot No: 150

    Lot: 150

    OSMANLI GÜMÜŞ SIRMALI KESE-19. yy. Osmanlı Dönemi. Dört püsküllü, yuvarlak formlu ve boğumlu tasarıma sahip kese renkli kumaştan mamüldür ve gümüş sırma işçiliği ile zenginleştirilmiştir.

    TLSatıldı